Lezing door schrijver en radiomaker Mathijs Deen

Wanneer:
woensdag 24 april 2024
Waar:
Bibliotheek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Mathijs Deen is schrijver en radiomaker. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, waarvan ruim 30.00 exemplaren zijn verkocht. In 2018 verscheen Over oude wegen dat zeer lovend werd ontvangen en dat, net als zijn roman Onder de mensen, ook in Duitse vertaling werd uitgebracht. Het lichtschip werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Ook in De grenzeloze rivier neemt Mathijs Deen de lezer mee in zijn unieke wereld: het schemer­gebied tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding.

Mathijs DeenFoto Peter Arno BroerIn alles wat Mathijs Deen schrijft, speelt het landschap een grote rol. In de thrillers die zijn gesitueerd op het Wad, maar ook in het boek De grenzeloze rivier waarin Deen verhalen vertelt over de Rijn en zijn zijrivieren. De rechercheur Liewe Cupido, die in De Hollander en De duiker misdaden onderzoekt, is een echte eilander van Texel die voor de Duitse Bundes­polizei is gaan werken. Zijn jeugd aan zee heeft hem gevormd. Hij is een zwijgzame man die niet snel onder de indruk raakt. In zijn boek over de Rijn ontmoet de lezer heel wat spraakzamere types. Is dit toeval of zijn de mensen van de kust anders dan mensen die aan de oevers van een rivier zijn opgegroeid?

Van 19.30 tot 21.30 uur
Entree € 12,50 ; lLeden Bibliotheek € 10,-

Reserveren kan via deze link

  

 
  


Locatie

Locatie:
Bibliotheek
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en is onder­deel van Stichting Bibliotheek Berkel & IJssel (BIJ de bieb).
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website bibliotheek - pagina Gorssel (met openingstijden)

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends