ToonkunstPlus Zutphen: Misa Tango

Wanneer:
zondag 14 april 2024
Waar:
Ontmoetingskerk Eefde
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

ToonkunstPlus Zutphen schuwt de ambitie niet en brengt de Misa Tango van Martín Palmeri, een bijzondere mis met levendige ritmes en melodieën van de Argentijnse tango.

MisaTango landscape kleinGedurfde mix, meeslepende ervaring
Steeds meer mensen waarderen de klanken van de Misa Tango. Dat concludeert Hans Lamers, dirigent van 50+koor ToonkunstPlus Zutphen, op basis van de kooragenda van afgelopen jaren. “Wij brachten het in 2018 in een - ook al - uitverkochte St. Janskerk in Zutphen. Op 14 april a.s. kleuren we in Eefde de exotische ritmes en levendige harmonieën van dit gepassioneerde stuk nog meer in. De jazzy begeleiding van een ensemble van bandoneón, contrabas en piano en danspaar met Argentijnse Tango voegen daar extra dimensies aan toe.”
Misa Tango van de Argentijn Martín Palmeri (Buenos Aires, 1965) is een gedurfde mix van een Katholieke mis, heilige muziek, met tangomuziek vol passie en intense emoties, zo stelt Lamers. Palmeri liet zich bij deze mis inspireren door zijn beroemde landgenoot Piazzolla, de grondlegger van de ‘tango nuevo’. “Deze tangomuziek is veel virtuoser dan de klassieke tangomuziek, met complexere composities en sterk wisselende tempi. En dan giet hij ook deze ritmieken en harmonieën nog af en toe in een barokke, polyfone vorm à la Bach. Dat maakt deze mis een unieke en meeslepende muzikale ervaring.”

Hans Lamers in actie kleinDirigent Hans LamersAmbitie en verbinden
ToonkunstPlus schuwt de ambitie niet en legt steeds de lat iets hoger dan je zou verwachten. “De koorleden zijn nog steeds goede zangers die met het klimmen der jaren de kleinere werken van de oude meesters zijn gaan zingen met uitstapjes naar hedendaagse. Deze Misa Tango is daar een van.”
Samenwerken en verbinden met andere disciplines wordt daarnaast ook onontbeerlijk, zo leerde Lamers. “We moeten over schuttingen en schaduwen heen willen stappen, in repertoire, genres, in discipline. In dat kader is deze Misa Tango met die kleurrijke ritmiek, begeleidingsinstrumenten en de dansers natuurlijk helemaal passend.”

Ook staan stukken van Astor Piazzolla, Carlos Gardel en Martin de Ruiter op het programma. 
Meer informatie over solisten en programma via de link hieronder.

Aanvang 14.30 uur.
Kaarten á € 22 via www.toonkunstpluszutphen.nl/concert-agenda of aan de zaal.

  


Locatie

Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Schurinklaan 1, 7211 DD Eefde
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends