Kurt Bertels, saxofoon, en Bert Koch, piano: Als Beethoven dat had geweten …

Wanneer:
zondag 30 juni 2024
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Kugoni in actie C 002 Van 28 tot 30 juni wordt voor de vijfde maal het Beethoven Festival Zuthen gehouden. In dat kader brengen Kurt Bertels, saxofoon, en Bert Koch, piano, het programma: Als Beethoven dat had geweten …

Het thema van het festival is Tijdloos Revolutionair. Ludwig van Beethoven was met zjn composities zeer vernieuwend. Maar de saxofoon was er in zijn tijd nog niet. Als hij had geweten hoe mooi een saxofoon kan klinken had hij met zijn composities gewacht tot het instrument was uitgevonden... Een mooie gedachte achter het concert van Bertels en Koch in de Kapel.

Het duo heeft zich gespecialiseerd in het bewerken van klassieke composities om ze daarmee in een modern jasje te kunnen presenteren.
In dat nieuwe jasje komt de muziek van Beethoven uitstekend tot zijn recht. De musici laten horen hoe de soms heftige en tegenstrijdige gevoelens van de componist – als wereldverbeteraar en revolutionair – tot uiting kunnen worden gebracht.

Aanvang 11.00 uur


 

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends