Open dag tuinderij De Veldhof met plantjesmarkt

Wanneer:
maandag 20 mei 2024
Waar:
Tuinderij de Veldhof
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) organiseert Tuinderij De Veld­hof in Joppe een open dag met rond­leidingen, workshops en een plantjes­markt. Er zijn biologische groente­plantjes te koop, zoals tomaten, komkommer, pompoen, courgette, sla, kruiden en nog veel meer. Er zijn rond­leidingen over de tuin waarbij tuinder Valérie je meeneemt door de zelfoogst­tuin en het voedsel­bos. Ook zijn er vers geoogste groenten te koop.

VeldhofOpenDag

De tuinderij is een gemeenschaps­project (CSA), een dynamische tuin met een divers aanbod van groenten, kruiden en fruit. Oogst­leden kunnen in de periode mei t/m december wekelijks zelf naar wens oogsten. Oogsten wanneer het uitkomt (toegang van woensdag t/m zondag); vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Instappen als nieuw oogst­lid tijdens de open tuin dag kan ook, met een proef­periode van vier weken.

Tuinderij De Veldhof werkt op zo natuurlijk mogelijke wijze en volledig zonder bestrijdings­middelen of kunstmest. Er wordt gewerkt op basis van perma­cultuur. Als oogstlid draag je bij aan een duurzaam voedsel­systeem en kun je wekelijks genieten van kwalitatief hoogwaardige en smaakvolle groenten. 
De Stichting Levende Grond organiseert een gratis work­shop ‘Levende grond: ervaren en verbinden’. De Stichting Levende Grond heeft als missie om grond weer gezond (levend) te maken, voor en met de gemeen­schap. Twee jaar geleden heeft de stichting de grond van De Veldhof aangekocht. 
De open dag van De Veldhof vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Rondleidingen om 10.30 en 14.30 uur; aanmelden is niet nodig. Plantjes en groente contant afrekenen of via een Tikkie. 
De workshop ‘Levende grond: ervaren en verbinden’ vindt plaats om 11.30 en 15.30 uur; ook hiervoor is aan­melden niet nodig.
Kom, indien mogelijk, op de fiets. De parkeer­mogelijkheden zijn beperkt. Honden zijn helaas niet welkom op de tuinderij.

 

 

 

 


Locatie

Locatie:
Tuinderij de Veldhof
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends