Boektaxatie

Wanneer:
vrijdag 16 augustus 2024
Waar:
Bibliotheek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Heeft u thuis in de kast een (oud) boek staan en bent u benieuwd naar de waarde hiervan? Of een ansichtkaart uit vroegere tijden die wellicht een verzamelaarsobject is? Bezoek dan de taxatiemiddag BIJ de bieb. De heer Molendijk van Molendijk Antiquariaat is dan aanwezig. Hij taxeert daar oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

TaxatieMolendijkArie Molendijk taxeert boekenDe heer Arie Molendijk is een landelijk bekende taxateur en werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. Bij het taxeren komt veel kijken. Denk vooral aan: is het boek compleet, de band of omslag origineel, boekblok wel of niet afgesneden, wel of niet goed gerestaureerd enzovoort.”

Vrije inloop, vooraf aanmelden is niet nodig.

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.
U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. De taxateur kan u ook adviseren voor een veiling of verkoop.

Vrijdag 16 augustus 2024 van 13:00 tot 15:30 uur.

  


Locatie

Locatie:
Bibliotheek
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en is onder­deel van Stichting Bibliotheek Berkel & IJssel (BIJ de bieb).
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website bibliotheek - pagina Gorssel (met openingstijden)

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends