Frank Blueka

Wanneer:
zondag 7 juli 2024
Waar:
Openluchttheater Gorssel
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

 

Let op: in verband met de voetbalwedstrijd van Oranje op 6 juli is het concert, dat op die datum gepland stond, verplaatst naar vanmiddag, aanvang 15.00 uur. Om 14.00 uur is de bar open.

Zondagmiddag 7 juli treedt zanger, songwriter en gitarist Frank Blueka op in het Openluchttheater Gorssel. De in Heerenveen geboren Blueka speelde al jong piano en leerde daarbij stukken uit zijn hoofd omdat hij niet goed noten kon lezen. Vervolgens pakte hij de gitaar op en na de nodige lessen ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Hij speelde als bassist in een punkband en onder meer als leadgitarist in een schoolband die later doorging als cultcoverband.
Na meerdere jaren gespeeld te hebben in eigen bands verliet hij het bandleven om met veel succes een solocarrière te starten. Intussen heeft hij meerdere albums opgenomen en speelde hij live bij Giel Beelen op Radio 2.

OLT Frank Blueka juni 2024

Frank Blueka
Frank combineert zijn creatieve akoestische stijl met gevoelvolle beats waarmee de belangstelling groeit uit alle lagen, leeftijden en gebieden. Sinds de samenwerking met Raymond van de Vechte is er een interessante verdieping. De heren combineren de akoestische sound van Frank met beats en een sferische flow. Voorwaarde voor Frank is wel dat alle songs met één instrument als begeleiding te performen zijn. Dit leidt ertoe dat er prachtige ‘unplugged’ versies zijn ontstaan.

Inspiratie voor zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen, de liefde en de gewone dagelijkse beslommeringen. Gevoelens van liefde, verlangen, woede, humor en verdriet kunnen ineens een plek krijgen in een song.
De laatste jaren heeft hij een gerenommeerd team vakmensen om zich heen. De puurheid en het op gevoel werken blijven echter een belangrijk aspect binnen zijn songschrijven.

Frank woont sinds enkele jaren in Deventer waar hij vanuit zijn eigen ‘White room’ muziekstudio produceert. In het Openluchttheater zal hij optreden met zijn nieuwe theatershow Love.

Het concert op 7 juli begint om 15.00 uur; vanaf 14.00 uur is de bar open.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC ’t Trefpunt maar komt u vooral te voet of op de fiets.
De toegang is gratis, een bijdrage in de ‘melkbussen’ bij de uitgangen of met de QR-code wordt echter zeer op prijs gesteld.

  


Locatie

Locatie:
Openluchttheater Gorssel
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends