‘Vaste Prik’: samen zwerfafval opruimen

Wanneer:
zaterdag 27 februari 2021
Waar:
Gorssel
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Vaste Prik jan. 2021 kleinIedere vierde zaterdagochtend van de maand is er 'Vaste prik', een initiatief om gezamen­lijk zwerf­afval op te ruimen. Iedereen is welkom.  De activiteit wordt coronaproof volgens de regels gehouden.
Trekker van dit initiatief is de groep 'Samen in Gorssel', een club van enthousiaste Gorsselnaren die het leuk vinden om activiteiten te organiseren.
Vaste Prik verzamelde in januari een enorme berg zwerfafval, maar liefst elf zakken vol in één ochtend! De medewerkers van Circulus Berkel voeren al dit afval af.

Vaste Prik gaat wel een beetje op een andere manier door dan voorheen. Mensen die mee willen doen melden zich aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijgen vervolgens een bevestigings­mail. Op vrijdag worden de prik­stokken, hesjes en zakken door de organisatie rondgebracht naar alle deelnemers. Op zaterdag 'verzamelt' de groep om 10 uur aan de eigen keukentafel voor een gezellig kopje koffie/theemoment via ZOOM. De twee­tallen kunnen dan worden samen­gesteld en vervolgens gaat iedereen op pad. De prikstokken, hesjes en het afval worden na afloop ingeleverd op een centraal punt in Gorssel. Informatie hierover krijgt iedereen via de mail.

Op deze manier kunnen de prikkers toch 'samen' op pad en op veilige afstand het contact met elkaar behouden.

 


Locatie

Locatie:
Gorssel

Omschrijving

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends