De heks van Almen

Wanneer:
vrijdag 13 augustus 2021 t/m zondag 15 augustus 2021
Waar:
Almen
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

deheksvanalmen foto vincenttollenaar kleinFoto Vincent TollenaarIn 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksen­verbranding van Nederland plaats. Dit jaar speelt op dezelfde plek een voorstelling over deze onvoor­stelbare gebeurtenis.

Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en mee­gesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van genees­kundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij.

Het einde van de heks van Almen markeerde het begin van eeuwen vrouwen­onderdrukking. De gevolgen van de heksen­verbrandingen zijn nog steeds actueel, maar Theater­makers Achterhoek zoekt naar het licht in dit verhaal door het verleden en heden te mengen. Een must see voor iedereen met een vrije geest.

In totaal zijn er 24 voorstellingen in juni, juli en augustus. Tot medio juli in de kerk in Almen en daarna op het kerkplein. Alle  voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, maar er is een reservelijst.
Resterende data: 13, 14 & 15 augustus
Locatie: Het kerkplein in Almen, bij slecht weer in de kerk. 
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Entree: € 22,50 (inclusief koffie of thee bij aankomst)

Na afloop is er de mogelijkheid om met een drankje na te praten met de theatermakers.

Meer info en online reserveren (reservelijst):   www.kamertheater.com 

  


Locatie

Locatie:
Almen

Omschrijving

  

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends