Licht met hoofdletter in Havekedienst

Wanneer:
zondag 13 juni 2021
Waar:
Online
Categorie:
Algemeen

Omschrijving


PKN Gorssel EpseEvenals vorig jaar voelen de protestantse kerken van Gorssel-Epse, Eefde, Almen en Harfsen zich door het coronavirus gedwongen om de jaarlijkse Havekedienst niet in de openlucht te vieren, maar als digitale dienst te brengen, te volgen via het beeldscherm. Dit keer in de kerk van Gorssel, op zondag 13 juni, aanvang 10.00 uur.
De voorbereidingscommissie heeft alles in het werk gesteld om de dienst tot een lumineuze gebeurtenis te maken. De hele viering staat in het teken van Licht – met een hoofdletter.
Kerkelijk werker Jenny Mooij vertelt in haar Gorsselse thuiskerk als voorganger over het fenomeen Licht, aan de hand van het gelijknamige boekje van Monique van der Zanden. Jenny maakt er interactief werk van. Ze legt niet alleen uit hoe het Licht, bijvoorbeeld als manifestatie van God of Christus, de essentie van ons menszijn uitmaakt, maar ze vraagt ook enkele gemeenteleden wat voor hen de lichtpuntjes zijn in deze duistere coronatijd.
Ook al zitten de bezoekers achter hun beeldscherm, ze krijgen landgoed 't Haveke wel mooi in beeld. Er zijn ruim van tevoren video-opnamen gemaakt, niet alleen van de bomen- en bloemenpracht, ook van een gelegenheidskoortje uit de vier samenwerkende kerkelijke gemeenten. Het koortje zingt opwekkende liederen op de theatrale galerij van het huis, onder voortvarende orgelbegeleiding van Broer de Boer. Ook de zondagsschool van Harfsen draagt bij aan de inspiratie voor deze dienst.

 


Locatie

Locatie:
Online

Omschrijving

  

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends