Lezing Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
donderdag 21 oktober 2021
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Lezing door Monica Rotgans: Verf, het Gezicht van de Kunst

Als de coronamaatregelen het toestaan heeft de Gorsselse Kunstkring voor dit seizoen een programma met interessante lezingen. Alle lezingen worden gehouden in 'Residentie de Roskam' de zaal achter Restaurant Loetje. Aanvang 20.00 uur.
N.B.: I.v.m. de coronamaatregelen is toegang slechts mogelijk met het tonen van de coronacheck-app (of papieren QR-code) en identiteitsbewijs.
Niet-leden zijn welkom en betalen € 10,- per lezing. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

MonicaRotgans kleinMonica RotgansZonder materie geen kunst, zonder pigment geen kleur, en zonder lijm geen verf. Wat is verf? Het blijft bijzonder dat we door verf, met een groep geselecteerde en georganiseerde kleuren, contact kunnen leggen met mensen en culturen die honderden of zelfs duizenden jaren terug gaan. Mooi om je te realiseren hoe vaak door schilders kleurencombinaties gekozen zijn om een verhaal te vertellen, en hoeveel paletten er sinds de prehistorie gevuld en weer schoongemaakt zijn. Wat zijn de oudste verven en waarvan werden ze gemaakt. Hoe werd er mee gewerkt en wat zijn de verschillen met nu en toen? Hoe overleven kleuren en wanneer verdwijnen ze? Deze lezing laat je zien waar je naar kijkt. Naar het handwerk van de schilders, de keuze voor specifieke kleuren en het verhaal dat ermee verteld wordt. Deze lezing is een reis door de kleurrijke wereld van het schilderpalet, vanaf de prehistorie tot vandaag de dag. Hierna zul je met totaal andere ogen schilderkunst bekijken.Monica Rotgans (1951) is beeldend kunstenaar en initiator van het Project7Colours. Monica heeft de 7-jarige vakopleiding aan de oorspronkelijke Rijksacademie gevolgd, in de disciplines schilderkunst, monumentale-, en glaskunst. Schilderkunst vormt sinds haar afstuderen aan de Rijksacademie, de hoofdmoot van Monica’s beeldende werk.

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends