Lezing Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
donderdag 18 november 2021
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Lezing door Karin Haanappel: Viva La Vida Frida Kahlo

Als de coronamaatregelen het toestaan heeft de Gorsselse Kunstkring voor dit seizoen een programma met interessante lezingen. Alle lezingen worden gehouden in 'Residentie de Roskam' de zaal achter Restaurant Loetje. Aanvang 20.00 uur, maar mogelijk om 14.00 uur (nadere info volgt).
Niet-leden zijn welkom en betalen € 10,- per lezing. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

KarinHaanappel kleinKarin HaanappelFrida Kahlo (1907-1954), wie kent haar niet? De iconische kunstenares die na een zwaar ongeluk haar kracht hervond in de schilder­kunst. De vrouw die ondanks alles zichzelf bleef en in haar authenticiteit nog steeds een voorbeeld is voor velen. We beleven verschillende onderwerpen, waaronder haar relatie met de kunstenaar Diego Rivera (tot twee keer toe haar echtgenoot), haar kleding die een uitdrukking is van haar passie voor de traditionele Mexicaanse cultuur en haar politieke visie. Met Frida Kahlo kom je in een andere wereld, haar wereld, haar realiteit. Om deze wereld te kunnen begrijpen, is het noodzakelijk om af te stappen van het westerse, lineaire bewustzijn. Voor sommigen is dat heel makkelijk, voor anderen een uitdaging. Hoe dan ook, probeer met een open blik te kijken naar alles wat in deze lezing voorbij zal komen, en bovenal geniet, want #kunstmaaktgelukkig.

Karin studeerde Algemene Letteren aan de RUU, en later Kunstgeschiedenis. Vervolgens is zij aan de slag gegaan als onafhankelijk en zelfstandig kunsthistorica. Om ook de (vergeten) vrouwelijke kunstenaars in de reguliere kunstgeschiedenis voor het voetlicht te plaatsen, heeft zij zich vanaf het begin ingezet als spreekster én schrijfster om ook Herstory uit te dragen.
 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends