Tuinclub: Lezing over voedselbossen door Gert Jan Jansen

Wanneer:
donderdag 24 februari 2022
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

GertJanJansenDonderdag 24 februari 2022 organiseert de Tuinclub Gorssel een lezing over voedsel­bossen door Gert Jan Jansen van 'Florae Renderend Landschap’
www.renderendlandschap.nl 

Natuur is bijna nooit ziek. Ooit een half opgegeten bos gezien? Of een aan alle kanten zieke bloemen­weide? Natuur ís, en meestal gezond. Die situatie staat een voedsel­bos voor: een aanplant van eetbare en gebruiks­gewassen in een gezond landschap. Het enige wat je dan uiteindelijk hoeft te doen is oogsten, zoals de bosbessen op de Veluwe en de tamme kastanjes in een verwilderd park. Inmiddels zijn er heel veel voedsel­bossen in Nederland, in diverse stadia van ontwikkeling, niet zelden gesteund door lokale overheden, scholen en zelfs universiteiten. Gert Jan Jansen probeerde al in 1995 zijn eigen bos om te vormen tot een voedsel­bos daarin gestimuleerd door ervaringen in Engeland met zgn. Forest Gardens. Ook op Hof van Twello, het bedrijf dat hij in 2003 oprichtte en leiding aan gaf tot eind 2020, plantte hij tal van oogstbare landschaps­elementen aan. In zijn lezing gaat hij dieper in op de achtergrond, definitie en mogelijkheden van voedselbossen en de theorieën van de perma­cultuur die daar aan ten grondslag liggen. Na de pauze behandelt hij vanuit zijn nieuwe bedrijf 'Florae Renderend Landschap' de mogelijkheden om een landschap in te richten met gebruiks­gewassen zodanig dat dit landschap renderend wordt en additioneel inkomen oplevert voor de grond­eigenaar.

Tijd: 19.45 tot 21.45 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
Aanmelden: tot uiterlijk 17 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en telefoon­nummer. Introducees zijn welkom, waarvoor een entreebedrag van € 5,-  geldt.

Afhankelijk van de geldende regels kan er een maximum aantal deelnemers gelden en kan tonen van QR-code of schriftelijk vaccinatie­bewijs met identiteits­bewijs worden verlangd.  Eveneens is het dragen van een mondkapje verplicht in de doorloop­ruimten.

  


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends