Lezing GKK: Frederike Upmeijer over de meesters van de Renaissance

Wanneer:
maandag 21 februari 2022
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op maandag 21 februari verzorgt Frederike Upmeijer voor de Gorsselse KunstKring een lezing over de grote meesters van de Italiaanse Renaissance, Da Vinci, Michelangelo en Rafael.

FrederikeUpmeijer kleinEen aankomende tentoonstelling in de Hermitage aan de Amstel zal over Italiaanse Meesters gaan. In navolging van de Hollandse Meesters zullen grote namen van de Italiaanse kunst­geschiedenis te zien zijn.
De drie grootste namen van de Renaissance kunst zullen belicht worden in een lezing van Frederike Upmeijer. Da Vinci die vooral een uitvinder, vernieuwer was, Michelangelo als Uomo Universalis, naast schilder, ook beeld­houwer, architect en dichter en Rafael als geliefde schilder van Hertogelijke hoven en het Pauselijke hof.

Frederike Upmeijer studeerde kunst­geschiedenis aan de Rijks­universiteit Groningen en is als free­lancer werkzaam voor o.a. de Vrije Academie voor Kunst­historisch Onderwijs, the School of Life en ze begeleidt reeds jaren kunst - en cultuur­reizen, die haar vooral in Europa, op land en ter zee, brengen.

De lezingen worden gehouden in 'Residentie de Roskam', achter Restaurant Loetje. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Niet-leden zijn welkom. Zij betalen per lezing € 10,00 (contant aan de zaal). Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.
Corona­regels zijn van toepassing. Coronacheck-app dient getoond te worden of een papieren versie, met identiteitsbewijs.

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends