Sterk Werk in de Kerk

Wanneer:
zaterdag 16 april 2022 t/m maandag 18 april 2022
Waar:
Kerk
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

SterkWerkKerk2022 klein‘Sterk Werk in de Kerk’ is terug in Gorssel. Na twee jaar van gedwongen afwezigheid is in het komende paas­weekend de kerk in Gorssel weer de toplocatie voor de moderne kunstexpositie ‘Sterk Werk in de Kerk’.  Op deze landelijke verkoop­expositie tonen meer dan tien professionele kunstenaars hun werk. Dat varieert van schilderijen, weefkunst, fotografie en glaswerk tot computer­kunst en beeldhouw­werk. De meeste kunstenaars exposeren regel­matig in binnen- en buitenland en zijn vaak aangesloten bij bekende galerieën.
Voor kunstenares en organisator Agnes Oolthuis is dat een belangrijke voorwaarde. Agnes: "We willen wel iets extra’s toevoegen met werk dat aanspreekt. Sterk werk dus. Daarbij geeft de ruimte van de kerk een extra dimensie aan het tentoongestelde werk."

Deelnemende kunstenaars zijn: Anton ter Braak (beeldhouwwerk), Peter Broeze (Woodworks), Riek Bruggink (weeftechniek), Wim Kornmann (beelden), Herre Methorst (computerkunst), Inge Meuleman (schilderijen/tekeningen), Agnes Oolthuis (schilderijen), Marja Steinmetz (glas), Chris Timmers (fotografie), Guido Verhoek (schilderijen/objecten), Bjorn Vijlbrief (architectuur fotograaf), Nel Vervoorn (weefkunst), weefkring ‘T Weverke’.

In hetzelfde paasweekend is er ook weer de Kunstroute Lochem. En met Museum MORE tegenover de kerk in Gorssel vormt dat een prachtige combinatie voor een kunstzinnig uitstapje in de fraaie regio van IJssel en Achterhoek.

‘Sterk Werk in de Kerk’ vindt plaats op 16, 17 en 18 april 2022 dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.

  


Locatie

Locatie:
Kerk
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends