Matangi Quartet en bandoneonspeler Carel Kraayenhof

Wanneer:
zondag 12 juni 2022
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Matangi kleinMatangi QuartetProgramma: Beethoven vs Piazzolla
N.B.: Uitverkocht 

Op 12 juni geven het Matangi Strijkkwartet en bandoneon­speler Carel Kraayenhof een concert in de Kapel op ’t Rijsselt. Het podium sluit daarmee het lopende concert­seizoen af.
Ter gelegenheid van de 250e geboorte­dag van componist Ludwig van Beethoven sloegen het (inter)nationaal gewaardeerde strijk­kwartet en Nederlands misschien wel bekendste musicus de handen ineen om de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten te laten horen tussen Beethoven en Astor Piazzolla.

Het lijkt een wereld van verschil: de mondaine salons van Wenen aan het begin van de 19e eeuw en de obscure kroegjes in het Buenos Aires van rond het midden van de vorige eeuw.
Toch lijken beide iconen meer op elkaar dan dit beeld zou doen vermoeden.
Beide componisten hebben gemeen dat ze zich weinig aantrokken van wat gebruikelijk was. Zowel Beethoven als Piazzolla zocht zijn eigen weg en beiden brachten ze vernieuwing.
Hun muziek blijft tot op de dag van vandaag zowel componisten als luisteraars boeien en inspireren.

Bij dit concert ligt de concertbrochure van de Kapel op ’t Rijsselt voor het nieuwe seizoen 2022/2023 voor iedereen klaar.

Meer informatie over het concert en het kopen van kaarten is te vinden op de website van de Kapel www.kapeloptrijsselt.nl . De informatie is ook te krijgen via 0575 – 570 521.

De entree is: € 22,= (t/m 18 jaar gratis entree)

Kaartjes en meer info op de website van het Beethoven Festival  

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends