2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4496

Veel wandelaars op de IJsseldijken

Veel inwoners van Gorssel hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over de IJsseldijk tussen de Veerweg en de Hankweg te lopen, nu het Waterschap de hekken op dat traject heeft geopend. Het uitzicht  over de ondergelopen uiterwaarden is dan ook prachtig. Jacob lees meer..

6897

Vaarwel gemeentehuis, welkom museum

Gorssel nam met enige weemoed afscheid van het gemeentehuis als huis der gemeente, maar tegelijkertijd verwelkomde het dorp de nieuwe functie van het gebouw als museum. ... lees meer..

3940

Bijeenkomst gemeentehuis - Bekijk de foto's

Het was drukte van belang in het gemeentehuis in Gorssel, vrijdagmiddag 28 december. Veel inwoners van Gorssel maakten van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer door het gemeentehuis te lopen of om kennis te nemen van het nieuwe dorpsplan voor Gorssel. De burgemee lees meer..

4495

Wandelen op de IJsseldijk

Vanwege de hoge waterstand van de IJssel heeft het Waterschap de hekken van de route van de Veerweg naar de Hankweg geopend. Tijdelijk. Hoe lang zal het nog duren voordat het Waterschap de IJsseldijken permanent opensteld? Geniet van het prachtige uitzicht, hou het netjes lees meer..

4762

Veel belangstelling voor eerste Herdertjestocht in Gorssel

“Opstellen in rijen van twee! Schrijf u hier in.” Met deze woorden startte de eerste Herdertjestocht in Gorssel. Twee imposante Romeinen lieten de kinderen, ouders en opa’s en oma’s in groepjes door naar de plek waar men zich kon inschrijven. Daarna konden de vele bezoekers ... lees meer..

5447

Herdertjestocht - Bekijk de foto's

De Herdertjestocht, die zondagavond vanaf de kerk in Gorssel werd gehouden, heeft veel bezoekers getrokken vanuit Gorssel en de regio. Meer dan duizend lichtjes leidden de bezoekers door het kerstverhaal. Jozef en Maria met ezels onderweg naar Betlehem, de herders met hun lees meer..

6779

Nieuwbouw Borkel vordert gestaag

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion zal De Borkel de komende jaren volledig worden vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgcentrum met een gevarieerd woon- en zorgaanbod. ... lees meer..

4656

Vuurwerkafval inleveren, zak friet verdienen

Woensdag 2 januari 2013 is er in de gemeente Lochem de jaarlijkse opruimactie van vuurwerkafval. In elke kern in onze gemeente kun je dan een vuilniszak vuurwerkafval inleveren. Je ontvangt dan een waardebon voor een zak friet. Deze actie scheelt een heleboel afval op strate... lees meer..

4133

Goede voetzorg houdt je in balans

De redactie van Gorssel.nl zit in de stoel van VoetZaak, de pedicurepraktijk van Karin Feijen, die enthousiast en met vakkennis vertelt waarom goede voetverzorging zo belangrijk is. Een boeiende ontmoeting die leidde tot een interessant verhaal op Gorssel.nl lees meer..

3761

Gorsselnaren ontmoeten elkaar in het oude gemeentehuis

Vrijdag 28 december heffen de inwoners van Gorssel het glas op het oude gemeentehuis, op het nieuwe museum en op het nieuwe dorpsplan voor Gorssel. Kinderen kunnen meehelpen aan een kunstwerk dat aan de familie Melchers zal worden aangeboden. Vanaf 16.00 uur in het oude ge lees meer..

6986

Tob de Bordes overleden

Op donderdag 20 december overleed de acteur en voordrachtskunstenaar Tob de Bordes op 85-jarige leeftijd. Een markante man, die ook voor Gorssel veel betekend heeft. ... lees meer..

4163

Gemeentebalie in Lochem gesloten tijdens de feestdagen

Een nieuw gemeenteloket is er in Gorssel pas in februari 2013. Vooralsnog is het dorp aangewezen op de gemeentebalies in het nieuwe gemeentehuis in Lochem. Tijdens de feestdagen zijn de publieksbalies gesloten. ... lees meer..

5411

Herdertjestocht - Loop jij ook mee?

Zondagavond 23 december organiseert de jeugdkerk in Gorssel/Epse in aanloop naar Kerst een sfeervolle Herdertjestocht. Kinderen en hun ouders gaan net als de herders op zoek naar de Koning. Onderweg zijn er een aantal voorstellingen uit het kerstverhaal. ... lees meer..

7739

Stichting Hulpfonds de Berkel

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting Hulpfonds ‘de Berkel’, die zich bezighoudt met het geven van financiële bijdragen aan goede doelen in de gemeente Lochem. ... lees meer..

4266

Kerstboom inleveren en € 0,50 ontvangen

Ook het komende Nieuwjaar zamelt de gemeente Lochem weer kerstbomen in. Op vrijdag 4 januari 2013 kunnen inwoners van Gorssel kersbomen inleveren. ... lees meer..

6477

Dichter bij de IJssel

Onder de titel Dichter bij de IJssel zal Gorssel van 25 mei tot 24 juni 2013 een inspirerende wandel- en fietsroute krijgen, die het Tramstation aan de Van der Capellenlaan zal verbinden met de Zorgtuin aan de Veerweg. Langs de route zullen een reeks van uitge... lees meer..

4686

Sprookjesachtige uitvoering De Vloek van het Winterwoud

De op 15 en 16 december in ’t Trefpunt opgevoerde muzikale voorstelling ‘De Vloek van het Winterwoud’ heeft ruim 1000 enthousiaste bezoekers getrokken. Een ervaren organisatie, een koor van 100 volwassenen en kinderen, toneelspelers, dansers, een combo, een imposant decor en... lees meer..

5836

Meisjes C volleybal gepromoveerd

De Meisjes C van Sportclub Gorssel afdeling volleybal zijn gepromoveerd! Afgelopen zaterdag 15 december wonnen zij met 3-1 van Dash uit Vorden. Daarmee hebben de meiden de tweede plaats in de competitie behaald en promoveren zij naar de tweede klasse. ... lees meer..

6523

Kerststal, gezinsviering en kindje wiegen in Joppe

De R.K. Geloofsgemeenschap Joppe nodigt kinderen en hun ouders en familieleden uit om de kersstal met echte dieren te komen bekijken. Ook is iedereen weer welkom bij de familieviering op Kerstavond en wordt met de jongste kinderen op Eerste Kerstdag het Kindje Wiegen gevierd... lees meer..

4052

Nieuwe openingstijden politiepost Gorssel

Per 1 januari 2013 veranderen de openingstijden van de politiepost in Gorssel. Vanaf die datum is het bureau, aan de Hoofdstraat 14b bij de brandweerkazerne, geopend op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. ... lees meer..

5808

Thuiszorgteam Sutfene speelt voor kerstvrouw

Enkele Sutfene medewerkers van het thuiszorgteam Eefde/Gorssel speelden vorige week voor Kerstvrouw. De Kerstvrouwen gingen op 13 december langs de cliënten om hen een kleinigheidje aan te bieden. Dit werd zeer gewaardeerd. ... lees meer..

8956

Gorsselnaar Bruno Prent wint met band de Grote Prijs van NL

Flow&CO, een Hiphop-act, met onder andere Bruno Prent (alias Bruno Punt) uit Gorssel, won afgelopen zaterdag de Grote Prijs van Nederland. Bekijk de uitzending van DWDD op Gorssel.nl ... lees meer..

8332

Groene Waarden fuseert en verhuist

Per 1 januari 2013 fuseert woningstichting Groene Waarden met woningstichting Goed Wonen in Twello. De stichtingen gaan samen verder onder de naam IJsseldal Wonen. ... lees meer..

18180

Film over museum en gesprek met Marisa Melchers

Bekijk de film van RTV Oost over het museum voor realisme in Gorssel en een gesprek met Marisa Melchers, toekomstig beheerder van het Museum. ... lees meer..

3686

Nieuwe plek en organisatie gezocht voor paasvuur Gorssel

De gemeente Lochem heeft de regels voor de paasvuren aangescherpt, waardoor dit vanaf volgend jaar niet meer gehouden kan worden op het terrein naast De Bolderhoek. Alleen als een geschikte nieuwe locatie gevonden wordt en een nieuwe groep de organisatie wil overnemen zal me... lees meer..

5310

Meisjes B volleybal kampioen!!

Op zaterdag 8 december zijn de Meisjes B van Sportclub Gorssel afdeling Volleybal kampioen geworden! Een super prestatie waar de meiden trots op kunnen zijn! In alle wedstrijden van deze eerste seizoenshelft zijn de meiden ongeslagen.  ... lees meer..

4659

Nieuw Dorpsplan voor Gorssel

De Dorpsraad Gorssel heeft met haar inwoners een nieuw dorpsplan voorbereid. Vanaf 12 december a.s. ligt dat ter inzage bij de bibliotheek in Den Oldenhof en kan het worden ingezien via de website van de Dorpsraad. Tijdens de bijeenkomst op 28 december a.s. in het gemeentehu... lees meer..

4312

Bakkerij Van Helvoort bakt voor Serious Request

Bakkerij G. van Helvoort bakt een bijzonder broodje: het 3FM Serious Request broodje. Een cranberry-mueslibroodje in de vorm van een knoop, rijk gevuld met cranberries en rozijnen en afgewerkt met abrikozenmoes en suiker. Een heerlijk rijk gevuld broodje ten bate van het Rod... lees meer..

4217

Gorssel ziet er sfeervol uit!

Het is gezellig winkelen in Gorssel, ook tijdens de donkere uurtjes! De winkeliers hebben de sfeerverlichting weer opgehangen en de driepoten met lantaarn voor de deur gezet. ... lees meer..

4167

Gewijzigde openingstijden kantoor SOL Gorssel

In verband met de feestdagen is het kantoor van de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) in Gorssel gesloten van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari. Vanaf woensdag 2 januari is het kantoor weer geopend. Op maandag 7 januari 2013 is de SOL geopend vanaf 10.30 uur i.p.v. 0... lees meer..

4946

Warm welkom Sinterklaas!

Tot 9.45 uur heerste er nog een serene rust op de Veerweg. Maar dat was weldra afgelopen toen de kinderen kwamen aangewandeld op weg naar de Veerstoep om de Sint te verwelkomen. Net als andere jaren kwam Sint met veel pieten weer aangevaren over de IJssel om de kinderen van ... lees meer..

9373

‘Outlet House’ bij House of Tweeds aan de Hoofdstraat

Een gedeelte van House of Tweeds aan de Hoofdstraat in Gorssel is gedurende de feestmaand december en de uitverkoopmaand januari ingericht als 'outletwinkel'. Exclusieve kwaliteitskleding van bekende labels voor dames en heren wordt zo betaalbaar. ... lees meer..

5420

Kaartverkoop De Vloek van het Winterwoud in volle gang!

Stichting IJsselwijs presenteert voor de 6e keer een unieke muzikale wintervoorstelling. Een spetterend projectkoor brengt Gorssel in fabelachtige kerstsferen. Entreekaarten kunnen online worden besteld. ... lees meer..

4155

Vereniging Dorpsraad Gorssel nodigt inwoners van Gorssel uit

Op 28 december a.s. kunnen de inwoners van Gorssel voor de laatste keer het gemeentehuis bezoeken voordat het een nieuwe bestemming krijgt. In 2015 zal het zijn deuren weer openen als museum voor realistische kunst. Om de functieverandering van het gebouw na honderd jaar nie... lees meer..

4153

De Groene Waarden viert hoogste punt Grooterkamp

Donderdagmiddag om 15.00 uur kwamen zo’n 50 belangstellenden bijeen om aandacht te geven aan het bereiken van het hoogste punt voor de woningen die De Groene Waarden in de nieuwe wijk Grooterkamp bouwt. Met een grote kraan werd het laatste gat in het dak van een rij huizen d... lees meer..

5831

Schatkamer in de Vullerschool

Op de J. A. de Vullerschool in Gorssel zijn de kleuters er helemaal klaar voor! De werkpieten hebben op het toneel in de gemeenschapsruimte van school een schatkamer ingericht met een kachel, paard, stoel, Pieten en heel veel pakjes! ... lees meer..

13528

Melchers koopt werk van Carel Willink voor Gorssels museum

Hans Melchers heeft dinsdagavond op een veiling van Christie's een werk gekocht van Carel Willink (1900-1983), een van de belangrijkste schilders van het magisch realisme die woonde en werkte in Amsterdam. ... lees meer..

3711

Shoppen en genieten in een bruisende ambiance

Een bruisend begin van de decembermaand in Gorssel: vier ondernemers nodigen iedereen uit om in een feestelijke sfeer alvast in decemberstemming te komen. Met bijzondere sieraden, mooie kleding, luxe lingerie en een lekker glas wijn staan zij op 1 december klaar om... lees meer..

3963

Publieksbalie in Gorssel na 13 december gesloten

Half december verhuist de gemeente Lochem naar het nieuwe pand aan de Hanzeweg 8 in Lochem. Tot en met donderdag 13 december gelden de ‘normale’ openingstijden voor alle publieksbalies in Lochem en Gorssel. Na 13 december is de publieksbalie in het Gorssels gemeentehuis gesl... lees meer..

4031

Ontwerptekeningen museum

Bekijk dia's in groot formaat van het ontwerp voor het museum.Bron: Hans van Heeswijk architecten    ... lees meer..

3271

Dankdagactie geslaagd

De Protestantse Gemeente Gorssel-Epse wil alle inwoners van Gorssel en Epse die hun bijdrage hebben geleverd aan de ‘Dankdagactie’ hartelijk bedanken. ... lees meer..

4870

Tuinclub Gorssel viert jubileum

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november jl. in ’t Trefpunt vierde de Tuinclub Gorssel haar dertigjarig jubileum. Een grote opkomst van enthousiaste tuinliefhebbers: wat wil een vereniging die als doel heeft de liefde voor tuinen en tuinieren met elkaar te del... lees meer..

5014

Zorgtuin Gorssel Icoonproject 2013

Vorige week berichtten wij over de nominatie van de Gorsselse Zorgtuin voor verkiezing tot Icoonproject 2013 van de campagne ‘Groen Dichterbij'. Vandaag was er goed nieuws: op 24 november hoorde de Zorgtuin dat zij tot Icoonproject 2013 voor de provincie Gelderland is benoem... lees meer..

4274

Gorssel.nl: dagelijks meer dan 250 bezoekers

De website Gorssel.nl heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijk en gewaardeerd medium voor Gorssel. Bijna alle verenigingen en instellingen weten de redactie te vinden voor hun actualiteiten en aankondigingen. En dat is te merken, want de site wordt dagelijks ru... lees meer..

7236

Straatnaambord Van der Capellenlaan aangepast

Iedere Gorsselnaar weet waar de Van der Capellenlaan te vinden is. Daar staat immers het prachtig gerestaureerde Tramstation, sinds vorig jaar zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken. Maar waar komt die straatnaam vandaan? Wie of wat was Van der Capellen? ... lees meer..

7147

Dorpsraad Gorssel heeft een nieuwe site

Actueel nieuws over het gemeenteloket, de structuurvisie voor het dorp of het herstelplan voor de Heemtuin. Alle activiteiten van de Dorpsraad worden uitgebreid toegelicht op www.dorpsraadgorssel.nl. Een spiksplinternieuwe en overzichtelijke website voor iedere Gorsselnaar. ... lees meer..

5693

Nieuw Prinsenpaar C.V. De Gorsselnarren

Anton en Annelies Bruggeman zijn het nieuwe prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Tijdens de jaarlijkse Prinsenwissel die afgelopen zaterdag werd gehouden werd ook op ludieke wijze afscheid genomen van Prins Raoul en Prinses Marieke. ... lees meer..

4413

Extra koopavonden in Gorssel

De ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon heeft besloten om de vrijdagavonden voorafgaand aan Sinterklaas en Kerst open te gaan. ... lees meer..

4463

Workshop ‘Kinderen en sociale media’

Iedereen is 'verbonden' via internet en via de mobiele telefoon, ook kinderen. Een kwart van de 10-jarigen beschikt over een mobiele telefoon. Van de 12-jarigen is dat al bijna honderd procent. Kinderen beschikken ook steeds meer over een smartphone. Hoe kun je als ouder of ... lees meer..

12669

Prestigieus ontwerp voor Gorssels museum

In Gorssel zal achter het oude karakteristieke gemeentehuis een stijlvol gebouw verrijzen voor het Museum voor Nederlands Realisme. Het binnenkort te slopen achterdeel wordt vervangen door iets grotere en hogere nieuwbouw met een fraaie uitstraling door verspringende gevels,... lees meer..

5502

Bibliotheek Gorssel tijdelijk gesloten

Graafschap bibliotheken stapt samen met zestien andere Gelderse bibliotheekorganisaties over op een nieuw automatiseringssysteem. Door de overstap is het bibliotheeksysteem een week lang buiten gebruik en is de bibliotheek in Gorssel van maandag 19 t/m zondag 25 november ges... lees meer..

4233

Icoonproject 2013: Zorgtuin genomineerd

De campagne Groen Dichterbij zoekt naar de beste twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Uit iedere provincie zal op 24 november één Groen Dichterbij Icoonproject worden gekozen tijdens een feestelij... lees meer..

4290

"Ik heb zo'n mooi vak"

Konijn, hond en poes komen tijdens het open spreekuur bij dierenartspraktijk Beekdal langs. Ze beschermt dieren tegen ziek worden en behandelt hun aandoeningen. Gorssel.nl liep mee met dierenarts Corali van Bork.  Een verslag van een hectische dag.... lees meer..

6730

Een dag uit met de Museum Plus Bus

Op maandag 10 december 2012 organiseert het Sociaal Cultureel Werk in Gorssel een reis met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum en het Joods Historisch museum in Amsterdam. Deze busreis is bedoeld voor senioren die graag naar het museum gaan, maar dat zonder deze bus niet... lees meer..

7328

Etta van der Aa schaatst voor het goede doel

Op 1 februari 2013 gaan zo'n 150 fanatieke schaatsers de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Zij doen dit met Skate4AIR, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de aangrijpende kinderziekte Cystis Fibrosis, taaislijmz... lees meer..

12307

Tuinclub Gorssel 30 jaar jong

In de vroege jaren tachtig kwam een klein groepje enthousiaste tuinliefhebbers uit (de omgeving van) Gorssel regelmatig bij elkaar in de tuin en bezocht samen kwekerijen. Al snel groeide dit groepje uit tot een vereniging met een bestuur: er was een (h)echte tuinclub ontstaa... lees meer..

8075

Buurt Onderhouds Bedrijf Lochem naar SCW Gorssel

Per 1 november 2012 heeft het Buurt Onderhouds Bedrijf Lochem (BOB, een participatieproject vanuit het sociaal cultureel werk) onderdak gevonden bij Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW). Voorheen opereerde het BOB vanuit welzijnsstichting Carion in de stad Lochem. Het BOB za... lees meer..

3884

Geslaagde Nordic Herfstloop 2012

Op zondag 11 november organiseerde Sneeuwfit Zutphen haar jaarlijkse Herfstloop. De opkomst was goed te noemen met 66 deelnemers, waarvan er 39 geen lid van onze vereniging waren. ... lees meer..

4554

De Vloek van het Winterwoud: kaartverkoop van start

Voor het zesde jaar presenteert Stichting IJsselwijs een winters kerstspektakel vol muziek, toneel en jingle bells. ‘De Vloek van het winterwoud’ wordt op 15 en 16 december a.s. uitgevoerd in ’t Trefpunt in Gorssel. De repetities zijn in volle gang. De kaartverkoop is begonn... lees meer..

4468

Open Leeskring over ‘De donkere kamer van Damokles’

De hele maand november duurt de campagne Nederland Leest. Een maand lang staat één boek volop in de schijnwerpers, en dit jaar is dat de klassieker ‘De donkere kamer van Damokles’ van W.F. Hermans. Doel van de campagne is dat mensen met elkaar in gesprek gaan over dit b... lees meer..

6672

Kampioenen van de Vogelshow De Volière Gorssel

Afgelopen weekend stond het Trefpunt in het teken van de grote vogelshow, georganiseerd door Vogelliefhebbersvereniging De Volière. Het was een geslaagd evenement met veel mooie vogels van goede kwaliteit en dus ook veel prijzen. ... lees meer..

4638

Jan Rodenburg Koninklijk Onderscheiden

Gorsselnaar Jan Rodenburg is zaterdag 10 november benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. Hij heeft de Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Spekreijse omdat hij al 25 jaar actief is voor de vrijwillige brandweer. ... lees meer..

4004

Het beste wild uit de regio

Ree, fazant, haas of eend. Slager Jan Rodenburg is klaar voor het wildseizoen. De redactie van Gorssel.nl ging op bezoek bij dit ambachtelijk én moderne bedrijf in Gorssel. Lees het verslag. ... lees meer..

7104

Gorsselse Heide Veldtoertocht in prachtige herfstsfeer

De 26e Gorsselse Heide Veldtoertocht van afgelopen zondag is weer  succesvol verlopen. Mede door het prachtige herfstweer meldden 930 deelnemers zich aan de start bij de kantine van VV Gorssel. Veilig, tevreden, moe en bezweet haalden alle deelnemers de finish van het p... lees meer..

3832

Gorssel decor voor mountainbiketocht, de foto's

920 fanatieke mountainbikers vanuit de wijde omtrek hebben zondagochtend genoten van een door de WTC Gorssel georganiseerde tocht door de prachtige omgeving van Gorssel.Janny Schiphorst legde het vast. Bekijk het fotoalbum op Gorssel.nl Redactie Gorssel.nl4 november 2012 ... lees meer..5348

Toch een gemeenteloket in Gorssel

De inwoners van Gorssel en de overige westelijke kernen van de gemeente krijgen toch het door hen zo gewenste gemeenteloket. Aanstaande maandagavond 5 november zal in de vergadering van de gemeenteraad door alle fracties gezamenlijk een motie worden ingediend waarin het coll... lees meer..

3464

Dankbaarheid in crisistijd

De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedselbank. ... lees meer..

4019

Buitenkunstig, ook in 2013?

Bijna iedereen in Gorssel heeft de afgelopen jaren over het festivalterrein van ‘Buitenkunstig’ geslenterd. Sinds 2010 werd  begin juni dit jaarlijkse festival door de Gorsselse ondernemers georganiseerd. Originele straattheateracts, muziek, kunst en een brocante vormde... lees meer..

4171

Nederland Leest 2012: ‘De donkere kamer van Damokles’

Op 1 november 2012 begint de meest spraakmakende campagne van het jaar. Voor de zevende keer brengt ‘Nederland Leest’ een boek uitgebreid onder de aandacht. Een maand lang staat één boek volop in de schijnwerpers op scholen, in bibliotheken, in de media en tijdens culturele ... lees meer..

6326

Gorsselse Heidetoertocht voor MTB op 4 november

Op 4 november a.s. houdt WTC Gorssel al weer voor de 26e keer de Gorsselse Heide Veldtoertocht. Door jarenlange ervaring van deze enthousiaste fietsclub is het een goed georganiseerde MTB tocht met prachtige en uitdagende routes door de omgeving van Gorssel. Er is keuze uit ... lees meer..

6180

Eerste schep zand verplaatst in de Ravenswaarden

Bij het zandgat in de Gorsselse uiterwaarden wordt een leefgebied voor de ooievaar aangelegd. Op 22 oktober werd de eerste schep zand verplaatst voor het project ‘plas-drasgebied Ravenswaarden’. In eendrachtige samenwerking tussen verschillende organisaties wordt een ou... lees meer..

6763

Fairtrade Week bij Wereldwinkel

Tijdens de fairtrade week van woensdag 24 oktober tot 4 november wordt landelijk op verschillende manieren aandacht gevraagd voor fairtrade producten. Door het kopen van deze producten draagt u bij aan een eerlijke prijs voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden... lees meer..

5043

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

In de week van 5 tot 10 november a.s. vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats, ook in Gorssel, Epse en Eefde. De jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor Alzheimer Nederland.Ruim zestig collectanten gaan dan op pad. Toch kunnen er, in alle drie... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 293