Januari 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

7047

Speeltuin de Wielewaal op de schop

Speeltuin de Wielewaal gaat op de schop. Een aantal speeltoestellen worden vervangen en het aangrenzende bosje komt bij de speeltuin. Speeltuinvereniging de Wielewaal maakte samen met de buurt en de leverancier van de speeltoestellen het plan. Nog dit voorjaar kunnen de kind... lees meer..

5611

Bouw Den Oldenhof vordert gestaag

Het zal de inwoners van Gorssel niet zijn ontgaan dat aan de Hoofdstraat op de plek van de oude Oldenhof aan een nieuw gebouw wordt gewerkt. In opdracht van woningstichting De Groene Waarden wordt Den Oldenhof herbouwd, waarbij het oorspronkelijke aanzicht zoveel mogelijk in... lees meer..

6349

Geen nieuwe rondweg, maar wat wel?

De provincie Gelderland heeft besloten dat er geen nieuwe rondweg om Gorssel komt. Ze volgt daarmee het standpunt van gedeputeerde staten en de gemeente Lochem. Op korte termijn zullen bepaalde kruisingen worden aangepast. Later dit jaar zal worden besloten of rigoureuze aan... lees meer..

11172

Nieuws van Gorssel.nl

 Gorsselnaren waarderen Gorssel.nl   Gemiddeld 150 bezoekers per dag  Gemiddeld 14,5 pagina’s bekeken per bezoek  Veel bezoekers komen regelmatig terug   lees meer..

6414

Herstel heemtuin en openluchttheater

Na De Groene Waarden, de Rabobank en de gemeente Lochem heeft nu ook de provincie Gelderland een bijdrage toegekend voor het herstelplan van de Heemtuin en het Openluchttheater in Gorssel. Komende weken wordt het bestek gemaakt en daarna kunnen de afspraken met aannemers en ... lees meer..

5838

Bibliotheek van Trefpunt naar Oldenhof

De bibliotheek verhuist later dit jaar van sport- en cultureel centrum ’t Trefpunt naar Den Oldenhof. In de nieuwe vestiging zullen minder oppervlak en een ander aanbod beschikbaar zijn. In ’t Trefpunt wordt de vrijgekomen ruimte waarschijnlijk ingenomen door een sport-... lees meer..


7815

Chinese bewegingskunst in Gorssel

Binnenkort start in het Trefpunt een cursus Taiji Quan en Qi Gong. Op 2 februari kunt u gratis kennismaken met deze vorm van Chinese bewegingskunst, gebaseerd op eenheid van lichaam en geest en die beoogt bij te dragen aan uw gezondheid en innerlijke rust. ... lees meer..

7037

Inloopmiddag in De Brink

Ook in dit nieuwe jaar kunt u iedere woensdagmiddag terecht voor een kopje koffie of thee in de Brink. Maar natuurlijk vooral om gezellig bij te praten met andere dorpsbewoners en nieuwe mensen te ontmoeten. ... lees meer..

7143

Feest bij jarige Swits mode

Swits bestaat tien jaar. Het is daarom nu extra feestelijk in de altijd al sfeervolle winkel van Lonneke Schaafsma. Swits is een speciaalzaak voor 2e hands merkkleding voor vrouwen en kinderen en vindt u aan de Beukenlaan 37 in Gorssel. ... lees meer..

6526

Wethouder stelt Gorssel.nl in werking

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Trefpunt heeft wethouder mevrouw Wilma Heesen de website Gorssel.nl officieel in werking gesteld. Na een speech waarin zij het belang van de website voor Gorssel en haar inwoners benadrukte stelde zij een programma in werking wa lees meer..

9311

LochemEnergie nu echt van start

LochemEnergie heeft na een jaar voorbereidingen de eerste zonnecellen in Gorssel en andere kernen van Lochem geplaatst en er zullen nog veel andere initiatieven voor duurzame energie volgen. LochemEnergie is een coöperatie, waarvan alle inwoners, bedrijven en instellingen bi... lees meer..

6834

Gorssel betrekt inwoners bij structuurvisie

Je eigen ideeën inbrengen voor de structuurvisie van je eigen gemeente. Dat is wat de Dorpsraad Gorssel wil en daarvoor organiseert zij het proces om die ideeën te verzamelen. Met het in 2008 opgestelde dorpsplan als uitgangspunt en binnen de spelregels zoals de gemeente die... lees meer..

7931

Joop Hekkelman op Achterhoek FM

Schrijver, verhalenverteller èn dorpsgenoot Joop Hekkelman heeft zijn eigen radioprogramma bij Achterhoek FM. Elke eerste woensdagavond van de maand om 19.00 uur presenteert hij 'Op verhaal met streektaal'. ... lees meer..

9751

Hoogwater IJssel

In november was er nog een laagterecord van de IJssel, maar nu kan Gorssel weer genieten van prachtige vergezichten en ondergelopen uiterwaarden.  Bekijk alle foto's in het Fotoalbum   Gorssel, 8 januari 2012  ... lees meer..

7116

Activiteitencentrum viert eerste lustrum

Het Activiteitencentrum Gorssel biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Deze bijeenkomsten vinden plaats in De Brink.  ... lees meer..

7362

Jeugd succesvol in tafeltennistoernooi

De Sportclub Gorssel heeft op de valreep van het oude jaar een tafeltennistoernooi georganiseerd voor kinderen uit Gorssel, Joppe en Epse. Het was een leuke dag met spannende wedstrijden en een gezellige gezamenlijke maaltijd.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 17 van 17