Februari 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

10567

Voorbereiding nieuwbouw De Borkel begonnen

Er worden bomen gekapt, struiken gerooid, opstallen verwijderd en er vinden grondwerkzaamheden plaats. Alles wijst erop dat men nu echt begonnen is met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van De Borkel. ... lees meer..

5975

Elf Marken houdt opnieuw Open Dag

Zaterdag 3 maart organiseert de Oudheidkundige Vereniging ”De Elf Marken” van 11.00 tot 15.00 uur opnieuw een Open Dag in het Tramstation, Van der Capellenweg 4 te Gorssel. ... lees meer..

6886

Diersporen zoeken op de Gorsselse Heide

Voor de eerste keer organiseren Marke Gorsselse Heide en IVN een diersporenwandeling op de Gorsselse Heide. Tweeëntwintig bezoekers gingen met zes gidsen in twee groepen op zoek naar sporen van dierleven. ... lees meer..

8480

Welkom op het Shantyfestival

De afgelopen jaren heeft Shantykoor ‘Op Koers’ al vele optredens in en rond Gorssel georganiseerd. Keer op keer een daverend succes. Op Koers wil een "nieuwe" traditie invoeren door het organiseren van een waar Shantyfestival. lees meer..

8093

Driedubbel feest WTC Gorssel

WTC Gorssel opende afgelopen zondag met een prachtige jubileumtocht haar 25 jarig jubileumjaar. Tijdens de afsluitende soepmaaltijd werden de sponsorcontracten met Keukenstudio Stormink en Rijwielspeciaalzaak Bos met een nieuwe periode van 5 jaar verlengd. Kortom driedubbel ... lees meer..

7895

Voorbereiding Structuurvisie Gorssel van start

Met de gemeente is afgesproken dat de Dorpsraad Gorssel de inbreng voor de structuurvisie Lochem, die in 2012 wordt opgesteld, vanuit de kern Gorssel zelf organiseert, met het in 2008 opgestelde dorpsplan als uitgangspunt. Een Gorsselse bijdrage, ingebracht door de inwoners ... lees meer..

6116

Swing Cooperation brengt serenade

Op Valentijnsdag (14 februari) trok een delegatie van popkoor Swing Cooperation uit Gorssel langs huiskamers in Deventer, Zutphen en zelfs Brummen. De afgelopen weken konden mensen uit de omgeving het koor boeken om op Valentijnsdag een liefdeslied te zingen voor een geliefd... lees meer..

5763

200 fietsers trotseren kou tijdens Midwintertocht

Afgelopen zondag 12 februari telde de Wielertourclub Gorssel ruim 200 deelnemers bij de Gorsselse Midwinter veldtoertocht. Dit ondanks de winterse kou en de concurrentie van de vele schaatstochten in Nederland. ... lees meer..

5814

Beste Boek Achterhoek-Liemers 2011

Het boek ‘Een schat aan kennis’ van de Gorsselse kinderboekenschrijfster Evelien van Dort is een van de drie genomineerde titels die meedingen naar de prijs 'Beste Boek van de Achterhoek-Liemers' 2011. De drie genomineerde boeken werden gekozen uit tachtig inzendingen. ... lees meer..

6576

Groene Waarden start bouw Grooterkamp

Woningstichting De Groene Waarden begint met de nieuwbouw aan de Grooterkamp. Hier worden veertig huur- en koopwoningen gebouwd. Op zaterdag 3 maart 2012 start een deel van de verhuur en verkoop. ... lees meer..

6495

Provincie wil inhaalverbod N348

Gedeputeerde Staten van Gelderland willen een inhaalverbod instellen op de N348 tussen Eefde en Gorssel. Daartoe is een ontwerp verkeersbesluit gemaakt dat van 9 februari tot en met 21 maart ter inzage ligt. ... lees meer..

5977

Inloopavond intensivering spoorvervoer (PHS)

Op 14 februari presenteert ProRail in het Hart in Eefde de plannen voor het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Volgens deze plannen zal het aantal goederentreinen over de sporen langs Eefde, Gorssel en Joppe sterk toenemen. ... lees meer..

5822

De Groene Waarden onderzoekt fusie

Woningcorporatie De Groene Waarden gaat mogelijk fuseren met de in Twello en Voorst actieve woningstichting Goed Wonen. Een adviesbureau onderzoekt of een fusie voldoende meerwaarde oplevert. ... lees meer..

13331

Carnaval in Kakkersgat

Over 2 weken, van woensdag 15 februari tot en met dinsdag 21 februari, is het weer zo ver en zal het Carnavalsfeest weer losbarsten in Gorssel. De start van de carnavalsweek zal worden ingeluid tijdens de besloten avond voor de Hanzeborg met muzikale begeleiding van het Dwei... lees meer..

5072

Gorsselse ijspret

Het was een topweekend voor ijsminnend Nederland en natuurlijk ook in Gorssel. In het bos bij Amelte was het nog rustig, maar in de ondergelopen uiterwaarden werd volop geschaatst. Bekijk de prachtige fotoserie van Willem de Rode in het fotoalbum. Gorssel.nl5 februari 201... lees meer..

7495

Open repetitie Swing Cooperation

Donderdag 16 februari zet Swing Cooperation traditiegetrouw de deuren van haar repetitieruimte wijd open. Voor wie altijd al een sluimerend verlangen naar zingen in zich had, is dit een uitgelezen kans om te ontdekken of een popkoor bij hem of haar past. ... lees meer..

Resultaten 1 - 16 van 16