Maart 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

5229

Fiets mee met WTC Gorssel op 15 en 22 april

Gezien het succes van afgelopen jaren nodigt WielerTourClub Gorssel ook dit jaar belangstellenden (ook niet leden) uit om mee te fietsen op 15 en 22 april. Voor deze dagen zijn twee mooie routes uitgewerkt, één op 15 april naar de Posbank en één op 22 april naar de Sallandse... lees meer..

8398

Veranderingen postkantoor Gorssel

De afzonderlijke balie van het postkantoor in de winkel van Bechtle gaat verdwijnen. Dat betekent echter niet dat het niveau van de dienstverlening achteruit zal gaan. Alle diensten van het postkantoor blijven beschikbaar: binnenkort aan de eigen balie van Bechtle of via aut... lees meer..

8151

Personeel Vullerschool met beide benen op de grond ....

Leerkrachten en andere medewerkers van de J.A. de Vullerschool in Gorssel hebben een nieuwe personeelskamer. Werd tot voor kort op een bovenkamer de lunch genuttigd en overleg gevoerd, nu zitten zij goed zichtbaar direct naast de hoofdingang. ... lees meer..

7114

Ruim 100 deelnemers verwacht bij paardenmennen

Komend weekend organiseert Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd menwedstrijden op en rondom haar clubterrein aan de Elzerdijk. De wedstrijden zijn landelijk bekend en er staan enkele toppers op het programma. Het belooft een groot feest te worden voor paarden-liefhebbers. ... lees meer..

6698

Nieuwe website voor speeltuinvereniging de Bolderhoek

Op deze website vindt u alle actuele informatie over speelmogelijkheden, activiteiten en organisatie van de speeltuinvereniging. ... lees meer..

4873

Foto's IJsseljazz 2011

Nieuw webalbum toegevoegd: IJsseljazz 2011, foto's van Niek Hidding   Gorssel, 27 maart 2012   lees meer..

6108

Kampioenskandidaat zoekt versterking!

Dames 1 van de volleybalvereniging van Sportclub Gorssel speelt al twee seizoenen bovenin de derde klasse. Het team staat nu zelfs op de eerste plaats en promotie ligt dit seizoen voor het grijpen. Helaas blijven er na dit seizoen onvoldoende speelsters over om een team te k... lees meer..

6119

Eerste zwembadkrant voor de burgemeester

De nieuwe bedrijfsleider van de zwembad De Boskoele Leonie Snellenberg en de badmeester van het Almense zwembad De Berkel Fennie Huzen, hebben het eerste exemplaar van de zwembadkrant aan burgemeester Spekreijse overhandigd. Het is weer een mooie krant geworden met veel info... lees meer..

9486

Wij zijn de hele dag in touw

Tussen rollen, klossen, spintollen en heel veel touw vertelt Albert Steenbergen over zijn touwslagerij. Eén van de twee overgebleven ambachtelijke touwslagerijen in Nederland. Geschiedenis, huidige positie en ontwikkelingen die er voor zorgen dat ambachtelijk gemaakt to... lees meer..

5144

Swing Cooperation zoekt mannen

Het Gorsselse popkoor ‘Swing Cooperation’, opgericht op 1 april 2010, bestaat momenteel uit 42 enthousiaste leden. Op zich is dat ongeveer het gewenste aantal, maar er is één probleem: de verhouding tussen het aantal dames en heren is niet optimaal. Er zijn meer mannen ... lees meer..

7773

Zwembad de Boskoele zoekt vrijwilligers

De Stichting Gorsselse Zwembaden heeft dringend behoefte aan vrijwilligers voor de bemanning of be’vrouw’ing van de kassa/kiosk van De Boskoele. Het aantal vrijwilligers dat een ochtend per week in de kassa/kiosk werkte, loopt door allerlei omstandigheden terug. Ook de laats... lees meer..

9158

Vrijwilligerswerk bij De Borkel

In de ouderenzorg zijn veel vrijwilligers werkzaam. Zorgteams komen immers vaak niet toe aan de sociale kant van de zorg, het kleine beetje extra aandacht en het delen van lief en leed. Ook De Borkel heeft behoefte aan helpende handen. ... lees meer..


10637

Boek over de geschiedenis van Gorssel

De Oudheidkundige Vereniging De Elf Marken wil een boek uitbrengen over de geschiedenis van het dorp Gorssel. Op 14 maart jongstleden is tijdens een bijeenkomst in het Tramstation met enig ceremonieel daarmee een begin gemaakt. ... lees meer..

5838

NL Doet bij Scouting IJsselgroep een groot succes

Bij Scouting IJsselgroep zijn alle klussen die op het programma stonden voor NL Doet afgerond, dankzij de inzet van veel leden, familie en vrijwilligers. De schuur is klaar, de kampvuurkuil is gerenoveerd en er was ook nog tijd voor een mozaïek kunstwerk. ... lees meer..

10051

Ooievaarsnest op kerk zorgt voor rijk nageslacht

Vorige week berichtten wij u dat de Gorsselse dorpsooievaars weer veilig waren teruggekeerd vanuit Afrika op hun nest op de kerk. Daar kregen we veel leuke reacties op, en daarom heeft de redactie van Gorssel.nl eens geïnformeerd bij de Vogelwerkgroep naar de geschiedenis va... lees meer..

6585

Vrijwilligers gezocht voor NL DOET

Aanstaande vrijdag en zaterdag, 16 en 17 maart, wordt de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL DOET, weer gehouden. Zes clubs en zorginstellingen in Gorssel doen hieraan mee en zij zoeken nog vrijwilligers voor een klus waar ze anders niet aan toekomen. Geef ze een s... lees meer..


5172

Procedure Structuurvisie Gorssel verloopt voorspoedig

Zoals eerder gemeld is met de gemeente afgesproken dat de Dorpsraad Gorssel de inbreng voor de structuurvisie Lochem, die in 2012 wordt opgesteld, vanuit de kern Gorssel zelf organiseert, met het in 2008 opgestelde dorpsplan als uitgangspunt. Een Gorsselse bijdrage, ingebrac... lees meer..

7523

Hoogste punt Den Oldenhof bereikt

Toekomstige gebruikers, de aannemer, vaklui, wethouders, buren en andere genodigden waren er getuige van hoe Yolanda Winkelhorst, directeur van De Groene Waarden, feestelijk de confettibom liet ontploffen en hoe vele ballonnen het luchtruim boven Den Oldenhof kozen. Het hoog... lees meer..

7031

Dorpsooievaars terug uit Afrika

Het ooievaarsstel is na overwintering in Afrika weer terug op de kerk in Gorssel en er wordt weer druk gebouwd aan het nest en gepaard. ... lees meer..

5759

Sluiting gemeentebalie Gorssel dreigt

Het college van B&W heeft het voornemen de gemeentebalies in Gorssel op te heffen zodra het nieuwe gemeentehuis in Lochem klaar is. Voor diensten die niet digitaal afgehandeld kunnen worden moeten inwoners van Gorssel dan naar Lochem. De dorpsraden van Eefde, Epse/Joppe ... lees meer..

8557

Bosrestaurant Joppe bestaat 1 jaar: "Het totaalplaatje klopt"

Wie zitten er achter Het Bosrestaurant en wat is het verhaal achter de onderneming die in één jaar tijd een naam in en buiten het dorp heeft weten op te bouwen? De ondernemersredactie van Gorssel.nl gaat op bezoek bij Ton van Til en Jeroen Wendt. ... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23