Archief per maand

April 2012

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
6067

De Boskoele opent haar deuren voor het zwemseizoen!

Op zaterdag 28 april 2012 is het zwemseizoen gestart voor het openluchtzwembad in Gorssel. Tot en met 2 september kan er iedere dag worden gezwommen in verwarmd water (23 graden). Zaterdag om 12:00... lees meer..

6834

Expositie Zootex en Open Huis in het Tramstation

Tot en met 20 mei is in het Tramstation de expositie ‘Architectuur’ van de textielkunstenaarsgroep Zootex te bezichtigen. Aanstaande zaterdag is het de eerste zaterdag van de maand en dus organiseert ... lees meer..

18590

Museum van Melchers naar Gorssel

De Achterhoekse zakenman Hans Melchers kiest voor het gemeentehuis van Gorssel als locatie voor de ongeveer duizend kunstwerken uit de vroegere collectie van Dirk Scheringa. Het oude gedeelte van het ... lees meer..

5432

Fair bezig bij de Wereldwinkel

Op 12 mei is het World Fairtrade Dag, een speciale dag waarop in de hele wereld extra aandacht wordt geschonken aan fairtrade artikelen en fair bezig zijn. Ook in de Gorsselse Wereldwinkel! Vanaf w... lees meer..

6192

LochemEnergie timmert aan de weg

Deze week stond de lokale energiecoöperatie LochemEnergie op de weekmarkt in Gorssel en aanstaande dinsdag 1 mei geven twee Gorsselse buurmannen een interview over de zonnepanelen op hun dak.   ... lees meer..

10177

Nieuw beleid afvalinzameling gemeente Lochem

De gemeenteraad van Lochem heeft vorige week ingestemd met een nieuw afvalbeleid. Vanaf juni worden gratis nieuwe containers voor kunststof verpakkingen verstrekt, maar alleen aan de inwoners die dat ... lees meer..

5034

Levendige discussies en veel inbreng voor de structuurvisie

De dorpsavond voor de structuurvisie gister-avond in de Roskam werd goed bezocht. Na de inleidingen werd er levendig gediscussieerd en dat leverde veel nieuwe suggesties op voor de Gorsselse structu lees meer..

7592

Koninginnedag, groot feest voor iedereen

De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koninginnedag op de Roskamweide. Dat was vorig jaar een groot succes en de vereniging heeft ook voor dit jaar weer voor een prachtig programma gezorgd m... lees meer..

7278

Gorsselse meiden winnen scoutingwedstrijd

Scoutinggroep de Kompasnaald is als winnaar uit de bus gekomen van de Subregio Scouting Wedstrijden die afgelopen weekend in Eefde zijn gehouden. Zij mogen daarmee door naar de landelijke wedstrijden ... lees meer..

9684

'Gorsselse asperges' Tips en recepten van de kenners

Op 20 april breekt het aspergeseizoen aan. Gorssel.nl kreeg een kijkje in de keuken van De Roskam, Bosrestaurant Joppe en Hapjezz. Met de tips en recepten van deze drie Gorsselse aspergekenners&n... lees meer..

7878

Bestemmingsplan kern Gorssel ter inzage

De gemeente Lochem is bezig alle verouderde bestemmingsplannen te herzien, opdat op 1 januari 2013 sprake is van actuele bestemmingsplannen. Onlangs is het voorontwerp bestemmingsplan kern Gorssel ter... lees meer..

6740

‘Buitenkunstig Gorssel’, festival voor jong en oud

Alweer voor de derde keer wordt in het hart van Gorssel het festival ‘Buitenkunstig’ georganiseerd, dit jaar op zaterdag 9 juni 2012 vanaf 12.00 tot 23.00 uur. ‘Buitenkunstig Gorssel’ is een festival... lees meer..

8358

Voorverkoop zwemabonnementen De Boskoele verlengd

Stichting Gorsselse zwembaden verlengt de periode van de voorverkoop van zwemabonnementen tot de dag van de opening van De Boskoele op 28 april a.s. Er is door vrijwilligers op de jaarlijkse klus... lees meer..

8040

Ester de Musical: Adembenemend!

In de kerk van Gorssel is afgelopen weekend de Musical Ester onder grote belangstelling opgevoerd. Zaterdagavond en zondagmorgen zat de kerk vol. Zelfs boven bij het orgel!     &... lees meer..

6305

Gouden eieren gevonden in de Bolderhoek

Op 1e Paasdag had de paashaas weer veel eieren verstopt in Speeltuin de Bolderhoek en in het nabijgelegen bos. Er werden zelfs gouden eieren door de kinderen uit Gorssel gevonden.   &n... lees meer..

7969

Open dag Kinderknooppunt

In het kader van de Dag van de Bouw stelt aannemersbedrijf Aan de Stegge op zaterdag 2 juni 2012 van 10.00 uur tot 16.00 uur de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis aan de Hanzeweg 8 te Lochem open ... lees meer..

8689

Gerda Mulder van ZigZag Wonen vertelt

Lees het enthousiaste verhaal van onderneemster Gerda Mulder in de nieuwe rubriek op Gorssel.nl 'Ondernemer in beeld'Ondernemen met plezier en gedrevenheid in haar mooie winkel voor antiek, curio... lees meer..

5572

Foto's optreden Kunstmin en Swing Cooperation

Mooie foto's van het optreden van Kunstmin en Swing Cooperation op 31 maart in 'Trefpunt van www.netwerkneede.nl en Harro Bannink   Gorssel, 6 april 2012   lees meer..

4594

Gorssel met Pasen in kunstsfeer

In het paasweekend 7, 8 en 9 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Dit jaar zullen ongeveer honderd kunstenaars hun werk exposeren waarvan twintig in Gorssel en omgevi... lees meer..

6322

Koerhuis exposeert in 't Hart

De teken- en schilderclub Het Koerhuis heeft zaterdag met veel publieke belangstelling een expositie in ’t Hart in Eefde geopend. Bezoekers kunnen tot en met 26 april terecht om de 54 schilderijen van... lees meer..

5528

Foto's Menwedstrijden Achter 't Peerd

Niek Hidding en Mirjam Lepeers stuurde ons mooie foto's van de menstrijden van Achter 't Peerd. Van mooie statige dressuur tot spectakel in de waterbak. Bekijk de foto's    Gors lees meer..

6926

Praat mee over de toekomst van Gorssel

Momenteel wordt een nieuwe structuurvisie voor de hele gemeente Lochem voorbereid, die zal dienen als toetsing voor nieuw beleid en uitvoering voor de komende tien jaar. De structuurvisie bepaalt in b... lees meer..

9615

Geslaagde menwedstrijden Achter 't Peerd

Het was koud en winderig, maar de honderd deelnemers en talloze bezoekers hadden twee prachtige dagen tijdens de door Achter ’t Peerd georganiseerde samengestelde menwedstrijden. De sportieve strijd w... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23