April 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6117

De Boskoele opent haar deuren voor het zwemseizoen!

Op zaterdag 28 april 2012 is het zwemseizoen gestart voor het openluchtzwembad in Gorssel. Tot en met 2 september kan er iedere dag worden gezwommen in verwarmd water (23 graden). ... lees meer..

6882

Expositie Zootex en Open Huis in het Tramstation

Tot en met 20 mei is in het Tramstation de expositie ‘Architectuur’ van de textielkunstenaarsgroep Zootex te bezichtigen. Aanstaande zaterdag is het de eerste zaterdag van de maand en dus organiseert de Historische Vereniging De Elf Marken die dag, zoals gebruikelijk dit voo... lees meer..

18656

Museum van Melchers naar Gorssel

De Achterhoekse zakenman Hans Melchers kiest voor het gemeentehuis van Gorssel als locatie voor de ongeveer duizend kunstwerken uit de vroegere collectie van Dirk Scheringa. Het oude gedeelte van het gemeentehuis blijft gehandhaafd, het later aangebouwde deel zal vervangen w... lees meer..

5476

Fair bezig bij de Wereldwinkel

Op 12 mei is het World Fairtrade Dag, een speciale dag waarop in de hele wereld extra aandacht wordt geschonken aan fairtrade artikelen en fair bezig zijn. Ook in de Gorsselse Wereldwinkel! ... lees meer..

6232

LochemEnergie timmert aan de weg

Deze week stond de lokale energiecoöperatie LochemEnergie op de weekmarkt in Gorssel en aanstaande dinsdag 1 mei geven twee Gorsselse buurmannen een interview over de zonnepanelen op hun dak.   ... lees meer..

10277

Nieuw beleid afvalinzameling gemeente Lochem

De gemeenteraad van Lochem heeft vorige week ingestemd met een nieuw afvalbeleid. Vanaf juni worden gratis nieuwe containers voor kunststof verpakkingen verstrekt, maar alleen aan de inwoners die dat willen. Vanaf juli worden die containers vierwekelijks geleegd. Er verander... lees meer..

5070

Levendige discussies en veel inbreng voor de structuurvisie

De dorpsavond voor de structuurvisie gister-avond in de Roskam werd goed bezocht. Na de inleidingen werd er levendig gediscussieerd en dat leverde veel nieuwe suggesties op voor de Gorsselse structuurvisie. Het kernteam zal dat verwerken in een nota voor de Gorsselse inbre lees meer..

7671

Koninginnedag, groot feest voor iedereen

De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koninginnedag op de Roskamweide. Dat was vorig jaar een groot succes en de vereniging heeft ook voor dit jaar weer voor een prachtig programma gezorgd met nog leukere attracties. Het belooft een groot feest te worden voor alle ... lees meer..

7335

Gorsselse meiden winnen scoutingwedstrijd

Scoutinggroep de Kompasnaald is als winnaar uit de bus gekomen van de Subregio Scouting Wedstrijden die afgelopen weekend in Eefde zijn gehouden. Zij mogen daarmee door naar de landelijke wedstrijden die met Pinksteren in Baarn worden gehouden. ... lees meer..

9754

'Gorsselse asperges' Tips en recepten van de kenners

Op 20 april breekt het aspergeseizoen aan. Gorssel.nl kreeg een kijkje in de keuken van De Roskam, Bosrestaurant Joppe en Hapjezz. Met de tips en recepten van deze drie Gorsselse aspergekenners kunt u dit jaar extra genieten van deze voorjaarsdelicatesse. ... lees meer..

7928

Bestemmingsplan kern Gorssel ter inzage

De gemeente Lochem is bezig alle verouderde bestemmingsplannen te herzien, opdat op 1 januari 2013 sprake is van actuele bestemmingsplannen. Onlangs is het voorontwerp bestemmingsplan kern Gorssel ter inzage gelegd. Tot en met 23 mei 2012 kan iedereen dit plan inzien en er c... lees meer..

6778

‘Buitenkunstig Gorssel’, festival voor jong en oud

Alweer voor de derde keer wordt in het hart van Gorssel het festival ‘Buitenkunstig’ georganiseerd, dit jaar op zaterdag 9 juni 2012 vanaf 12.00 tot 23.00 uur. ‘Buitenkunstig Gorssel’ is een festival met originele straattheateracts, muziek en kunst. Kunstschilder Roman Reis... lees meer..

8500

Voorverkoop zwemabonnementen De Boskoele verlengd

Stichting Gorsselse zwembaden verlengt de periode van de voorverkoop van zwemabonnementen tot de dag van de opening van De Boskoele op 28 april a.s. Er is door vrijwilligers op de jaarlijkse klusdag hard gewerkt om De Boskoele op tijd gereed te maken. ... lees meer..

8126

Ester de Musical: Adembenemend!

In de kerk van Gorssel is afgelopen weekend de Musical Ester onder grote belangstelling opgevoerd. Zaterdagavond en zondagmorgen zat de kerk vol. Zelfs boven bij het orgel! ... lees meer..

6352

Gouden eieren gevonden in de Bolderhoek

Op 1e Paasdag had de paashaas weer veel eieren verstopt in Speeltuin de Bolderhoek en in het nabijgelegen bos. Er werden zelfs gouden eieren door de kinderen uit Gorssel gevonden. ... lees meer..

8016

Open dag Kinderknooppunt

In het kader van de Dag van de Bouw stelt aannemersbedrijf Aan de Stegge op zaterdag 2 juni 2012 van 10.00 uur tot 16.00 uur de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis aan de Hanzeweg 8 te Lochem open voor publiek. Om 10.30 uur zal wethouder Wilma Heesen de Week van de Amateu... lees meer..

8806

Gerda Mulder van ZigZag Wonen vertelt

Lees het enthousiaste verhaal van onderneemster Gerda Mulder in de nieuwe rubriek op Gorssel.nl 'Ondernemer in beeld'Ondernemen met plezier en gedrevenheid in haar mooie winkel voor antiek, curiosa, sieraden en exclusieve woninginrichting.      ... lees meer..

5616

Foto's optreden Kunstmin en Swing Cooperation

Mooie foto's van het optreden van Kunstmin en Swing Cooperation op 31 maart in 'Trefpunt van www.netwerkneede.nl en Harro Bannink   Gorssel, 6 april 2012   lees meer..

4648

Gorssel met Pasen in kunstsfeer

In het paasweekend 7, 8 en 9 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Dit jaar zullen ongeveer honderd kunstenaars hun werk exposeren waarvan twintig in Gorssel en omgeving. Er is een mooie fietsroute uitgezet langs alle locaties in Gorssel, Eps... lees meer..

6368

Koerhuis exposeert in 't Hart

De teken- en schilderclub Het Koerhuis heeft zaterdag met veel publieke belangstelling een expositie in ’t Hart in Eefde geopend. Bezoekers kunnen tot en met 26 april terecht om de 54 schilderijen van diverse kunstenaars uit onder andere Gorssel, Eefde en Epse te bekijken. ... lees meer..

5566

Foto's Menwedstrijden Achter 't Peerd

Niek Hidding en Mirjam Lepeers stuurde ons mooie foto's van de menstrijden van Achter 't Peerd. Van mooie statige dressuur tot spectakel in de waterbak. Bekijk de foto's    Gorssel, 3 april 2012    lees meer..

6967

Praat mee over de toekomst van Gorssel

Momenteel wordt een nieuwe structuurvisie voor de hele gemeente Lochem voorbereid, die zal dienen als toetsing voor nieuw beleid en uitvoering voor de komende tien jaar. De structuurvisie bepaalt in belangrijke mate hoe Gorssel zich in de komende tien jaar ruimtelijk zal ont... lees meer..

9660

Geslaagde menwedstrijden Achter 't Peerd

Het was koud en winderig, maar de honderd deelnemers en talloze bezoekers hadden twee prachtige dagen tijdens de door Achter ’t Peerd georganiseerde samengestelde menwedstrijden. De sportieve strijd werd gestreden op fraai aangelegde banen voor dressuur, vaardigheid en hinde... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23