Mei 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

7125

Bouw starterskoopwoningen Grooterkamp begint in juli

Tweederde van de achttien starterskoopwoningen die door De Groene Waarden in Grooterkamp worden ontwikkeld, is verkocht. Er wordt in juli 2012 met de bouw begonnen. ... lees meer..

7754

Personenalarmering

Een personenalarmeringssysteem biedt zelfstandig wonende ouderen de mogelijkheid om in noodgevallen hulp in te roepen van derden, door middel van een druk op een knop. Afhankelijk van zorgverzekeraar en zorgpakket is soms vergoeding van persoonlijke alarmeringsapparatuur mog... lees meer..

6109

Beleef de Wereldwinkel

Beleef de Wereldwinkel, lees meer over de producten en maak kennis met de mensen achter deze leuke cadeauwinkel in het mooie artikel met prachtige foto's in Ondernemer in Beeld op Gorssel.nl    ... lees meer..

11695

Buitenkunstig Gorssel: straattheater, kunst, brocante en meer

9 juni is het weer zover: Het grote straatfestival Buitenkunstig Gorssel met theater, kunst en kunstzinnige ambachten, brocantemarkt, muziek en activiteiten voor kinderen. Wat in 2006 begon als een brocantemarkt is inmiddels uitgegroeid tot een heus straatfestival met een pr... lees meer..

6617

Warm onthaal voor de Harmonie na trip Engeland

Zondagavond 20 mei: een groepje van vier muzikanten staat ruim na 22.00 uur aan de Molenweg onder een lantaarnpaal. Een ongewoon beeld .... tot in de verte koplampen opdoemen en er een bus vol muzikanten van de Harmonie arriveert. De mars 'Over and Out' wordt door het mini-o... lees meer..

5803

Voorlopig geen geld provincie voor N348

Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland hebben op 22 mei besloten voorlopig geen geld uit te trekken voor de N348 van Eefde naar de snelweg A1. Binnenkort zullen de Provinciale Staten zich hier over buigen, maar het ziet er naar uit dat er in ieder geval tot 2015 gee... lees meer..

7097

College wenst sluiting publieksbalie en WMO-loket Gorssel

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om de publieksdienstverlening na ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis centraal te organiseren in Lochem en na sluiting van het gemeentehuis in Gorssel geen investeringen te doen in een extra publieksbalie of WMO-loket i... lees meer..

5582

Fair bezig bij de Wereldwinkel

Zaterdag 12 mei j.l. was het World FairTrade Dag. Op die dag is bij de Wereldwinkel in Gorssel het lot getrokken voor het FairTrade lunchpakket.  De gelukkige winnares is Mevr. Pieterson uit Gorssel. Van harte gefeliciteerd! ... lees meer..


9374

Start nieuwbouw De Borkel gevierd

Op dinsdagmiddag 15 mei 2012 is de start van de bouw van een splinternieuw woonzorgcentrum De Borkel in Gorssel op feestelijke wijze gevierd. Ongeveer honderd personen waren daarbij aanwezig. Naast alle bewoners van De Borkel waren onder anderen de directe buren, medewerkers... lees meer..

6793

De avondvierdaagse komt er weer aan!

Alle kinderen van Gorssel en daarbuiten die lid zijn van de Speeltuinvereniging de Bolderhoek kunnen weer meedoen met de avondvierdaagse die dit jaar van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 mei wordt gehouden. Opgeven kan tot 18 mei. Geen lid? Ook daar is nog wat aan te doen. ... lees meer..

6839

Themadag genealogie, de achterkant van Facebook

De Historische vereniging De Elf Marken organiseert op 19 mei een genealogische themadag. Hierop wordt o.a. het familieboekje van de Gorsselse familie Wiltink gepresenteerd. Uit de presentaties zal  duidelijk worden dat genealogie – zoeken naar je wortels – geen stoffig... lees meer..

12908

Veel verzet tegen nieuwe omgevingsvergunning Karting Eefde

De gemeente Lochem heeft een ontwerp besluit voor een nieuwe omgevingsvergunning voor de kartbaan bij de Gorsselse Heide ter inzage gelegd. Volgens de stichting Vrienden van de Gorsselse Heide en de omwonenden zal die nieuwe vergunning leiden tot nog meer herrie en stank. Vo... lees meer..

8975

Speeltuin De Wielewaal in Gorssel heropend

De speeltuin van Buurtvereniging De Wielewaal, gelegen tussen de Reuvekamp en de Haerkamp bestaat al ruim dertig jaar en was toe aan een grondige renovatie. De speeltuin moet in de toekomst ook speelruimte bieden aan de kinderen die in de nieuwe woonwijk Grooterkamp komen te... lees meer..

5883

Muzikaal uitstapje de Harmonie

In alle vroegte zal op 16 mei een bus vol muzikanten van chr. Muziekvereniging 'de Harmonie Gorssel-Eefde' uit het dorp vertrekken. Op naar Londen voor een vijfdaags avontuur! ... lees meer..

7875

Dorpsraadpleging structuurvisie op 23 april goed bezocht

De op 23 april in De Roskam gehouden dorpsavond, waar de Gorsselse bevolking mee kon denken met de door de Dorpsraad op te stellen Gorsselse structuurvisie 2020, werd goed bezocht. Het nieuws van de keuze van Hans Melchers voor het oude gemeentehuis van Gorssel voor vestigin... lees meer..

6619

Gorssel viert Koninginnedag

Wat een mooi weerWat een prachtig feestSchutterskoningin Sanne, van harte gefeliciteerd!Er staan twee fotoseries op Gorssel.nl Bekijk de foto's op Gorssel.nl Op de website van de Oranjevereniging staan nog meer foto's (onder tab 'programma')... lees meer..

Resultaten 1 - 17 van 17