Archief per maand

Juni 2012

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5888

Borkel en Zorgtuin sluiten elkaar in de armen

Op donderdagavond 27 juni vond de traditionele tweedaagse rolstoel avondwandeling van het zorgcentrum De Borkel plaats. Op deze zwoele avond sloten de bewoners wederom de wandeling af op de Zorgtuin i... lees meer..

8167

“Doar ken je gien touw aan vastknupp’n”

Een hekel aan iemand hebben, iemand over de hekel halen, het voortouw nemen, aan de touwtjes trekken, met hem is het moeilijk garen spinnen, hij is al de hele dag in touw, je kunt er geen touw aan vas... lees meer..

5145

Oldenhof al bijna klaar

Het gaat hard met de nieuwbouw van de Oldenhof. De buitenkant is nagenoeg klaar, binnen is de verlichting al gemonteerd en ligt een groot deel van de vloerbedekking er al. Binnenkort start het straatw... lees meer..

7469

Inschrijvingen WinterWonderland van start

WinterWonderland is na vijf eerdere succesvolle edities al weer toe aan het nieuwe avontuur: Celtic Winterwonderland! De inschrijving voor WinterWonderland gaat op 27 juni van start. Zodra de ... lees meer..

14517

Zomer in Gelderland: Omroep Gelderland komt naar Gorssel

De vrolijke zomerkaravaan van Omroep Gelderland strijkt op donderdag 2 augustus neer op de Roskamweide in Gorssel. Het wordt een feest van betovering en nostalgie. Een dapper team van Gorsselnaren zal... lees meer..

9902

Skatebaan feestelijk in gebruik genomen

De skatebaan bij de Vullerschool is vanmiddag feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Heesen hield het lint vast waar de Gorsselse skatehelden Lars en Jarvin doorheen mochten skaten. Na een flitsen lees meer..

6015

Help de Zorgtuin met uw stem

De zorgtuin in Gorssel is genomineerd door het Rabo Coöperatiefonds voor een financiële bijdrage voor de inrichting van een belevingstuin, waarbij mensen vanuit een rolstoel in de tuin kunnen wer... lees meer..

6421

Verdeeldheid Lochemse raad over loketfunctie

De gemeenteraad heeft maandagavond 18 juni gedebatteerd over de door het college voorgestelde opheffing van het gemeenteloket in Gorssel. De fracties zijn behoorlijk verdeeld, er werden een amendement... lees meer..

5936

De Groene Waarden tweede in onderzoek klantvriendelijkheid

De Gorsselse Woningstichting De Groene Waarden heeft de tweede plaats behaald in een landelijk onderzoek naar klantvriendelijkheid van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector. De Groene Waa... lees meer..

6677

Unieke samenwerking Gorsselse restaurants

Drie Gorsselse horecaondernemers hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere actie waar u als gast uw voordeel mee kunt doen. Na lunch of diner in ’t Elf Uur, De Hoek en het Bosrestaurant ontv... lees meer..

5783

Vrijwilligers van SOL helpen ouderen

De Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) zet zich in om ouderen en mantelzorgers in de gehele gemeente Lochem zo lang en volwaardig mogelijk zelfstandig te laten functioneren en te betrekken bij de samen... lees meer..

12342

Tennisclub Gorssel organiseert Markepaal Toernooi

Van maandag 25 juni tot en met zondag 1 juli wordt op de banen van LTC Gorssel het Markepaal tennistoernooi gehouden. LTC Gorssel nodigt ook niet-leden uit om naar de wedstrijden te komen kijken en de... lees meer..

5890

Grote boekenverkoop in de Bibliotheek Gorssel

In september verhuist de Bibliotheek Gorssel naar Den Oldenhof. Daarom start er op vrijdag 22 juni om 14.00 uur een grote boekenverkoop. Tot en met vrijdag 29 juni is er een speciale verhuizin... lees meer..

6747

Mw Goorman-Dommerholt overleden

Mevrouw Anna Goorman-Dommerholt is op woensdag 13 juni jl. in verzorgingshuis De Borkel overleden. Zij werd geboren op 16 oktober 1902. Met haar 109 jaar was zij de oudste vrouw van Nederland.  ... lees meer..

7667

Koopcontract gemeentehuis Gorssel ondertekend

Eind april werd bekend dat zakenman Hans Melchers het gemeentehuis in Gorssel koos als plek voor zijn nieuw te bouwen museum voor realistische kunst in de Achterhoek. Donderdag 7 juni tekenden Hans Me... lees meer..

7665

Kindervakantiedagen in de sfeer van het circus

De kindervakantiedagen van het Sociaal en Cultureel Werk Gorssel (SCW) worden dit jaar gehouden op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus in Epse. Ze worden dit jaar wel heel bijzonder, want het 25-jarig... lees meer..

5289

Vakantierooster ouderenadviseur SOL

Tijdens de vakantieperiode, van 9 juli t/m 24 augustus, is de ouderenadviseur van de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) in Gorssel alleen aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-13.00 uur (t... lees meer..

8164

Informatiebord bij Tramstation geplaatst

Bij het vorig jaar gerenoveerde Tramstation Gorssel is een fraai bord geplaatst met informatie over het station en de voormalige stoomtramlijn Deventer – Zupthen – Emmerich.     ... lees meer..

9788

Tussen de Schuifdeuren - Succesvolle toneelcursus van SCW

Er hadden zich maar liefst 26 kinderen aangemeld voor de door Wilma Makkink en Sociaal Cultureel Werk georganiseerde toneelcursus ‘Tussen de Schuifdeuren’. Met zoveel belangstelling kon in twee groepe... lees meer..

5745

Proef de zomer bij zachtfruitbedrijf Makkink

Vers geplukt, dieprood van kleur en heerlijk zoet. De verkoop van aardbeien en ander fruit is weer gestart bij zachtfruitbedrijf Makkink. Maak kennis met de ondernemers en proef de zomer.  ... lees meer..

5929

Buitenkunstig Gorssel 2012, foto's

Gorssel en omstreken heeft ondanks de kou genoten van Buitenkunstig Gorssel, met veel straattheater, brocante, kunst, muziek en kinderactiviteiten. Janny Schiphorst heeft mooie foto's gemaakt voor Go... lees meer..

8965

Succes voor duivenliefhebbers PV Gorssel

Duiven van leden van de Postduivenvereniging Gorssel hebben uitstekend gepresteerd. Een duif van Dick Mensink was als eerste terug van een vlucht van 400km en een duif van moeder en zoon Steenbergen w... lees meer..

6120

Behandeling plan goederentreinen Oost-Nederland uitgesteld

Op 30 mei jongstleden heeft de Tweede Kamer het onderdeel Goederenroutering Oost Nederland (GON) van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) controversieel verklaard, de rest van het programma (het Bas... lees meer..

8732

Bibliotheek past openingstijden aan

Met ingang van 1 juli a.s. zal de bibliotheek in Gorssel (onderdeel van Graafschap bibliotheken) de openingstijden aanpassen. De avondopeningen op woensdag en vrijdag vervallen. In de nieuwe locati... lees meer..

6410

Geheugenspreekuur SOL

Bij de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) wordt op maandag 25 juni a.s. van 14.00-15.00 uur door een medewerker van GGNet een geheugenspreekuur gehouden.  De SOL is tijdelijk gehuisvest in De ... lees meer..

8517

Vaderdag en EK Voetbal bij de Wereldwinkel

Vaders en het EK Voetbal hebben deze dagen een streepje voor bij de Wereldwinkel in Gorssel, dat kunt u wel zien aan het assortiment in de winkel. Een stenen barbecue, heerlijke barbecuesausen en een ... lees meer..

10253

IJsseljazz op twee dagen met indrukwekkend programma

IJsseljazz is ieder jaar een groot feest in Gorssel, maar dit jaar belooft het helemaal een prachtig festival te worden. Voor het eerst zal reeds op de vooravond worden gestart met optredens van enkel... lees meer..

7098

Kerk Gorssel iedere woensdagmiddag open

In de maanden juni, juli en augustus is de kerk in Gorssel iedere woensdagmiddag geopend voor bezichtingen. Een kijkje in de sfeervolle kerk met authentieke kerkbanken en kroonluchters van edelsmid Wi... lees meer..

10529

Tentenshow & koopzondag bij René Vos

In het weekend van 9 en 10 juni zet René Vos Outdoor & Sports in Gorssel zijn uitgebreide collectie tenten op voor de laatste tentenshow van het seizoen. Tenten van diverse merken en voor verschil... lees meer..

5429

Wandeltweedaagse De Borkel afgelast

De rolstoelwandelingen van De Borkel, die op woensdag 6 en donderdag 7 juni in de omgeving van Gorssel zouden plaatsvinden, gaan wegens het slechte weer niet door. Als volgende data staan gepland... lees meer..

12410

Gorsselse jeugd blij met nieuwe skatebaan

Gorssel heeft sinds een paar dagen een prachtige skatebaan. De jeugd liet er geen gras over groeien en was in groten getale uitgerukt om de nieuwe speelplek uit te proberen.     ... lees meer..

6437

Voorontwerp bestemmingsplan kern Gorssel

Het Voorontwerp Bestemmingsplan Kern Gorssel heeft tot en met 23 mei ter inzage gelegen aan de publieksbalies in Lochem en Gorssel en digitaal via de gemeentelijke website. Er zijn, naar verluidt, ver... lees meer..

5842

Zintuigenwandeling op de Gorsselse heide

Op vrijdagavond 15 juni nodigen het IVN en de Stichting Marke Gorsselse Heide iedereen uit om mee te doen met de zintuigenwandeling.     Natuurlijk zien we heide, vennen, bomen en horen... lees meer..

6236

Wandeltweedaagse verzorgingshuis De Borkel

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni gaat De Borkel weer met haar bewoners wandelen in de omgeving van Gorssel. Samen met vrijwilligers en familie wordt een aantal routes rond Gorssel gelopen. Net als vo... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34