Archief per maand

Augustus 2012

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5082

Veel respons op referendum gemeenteloket Gorssel

De initiatiefnemers van de handtekeningenactie voor handhaving van een volwaardig gemeentelijk loket in Gorssel zijn enthousiast over de reacties. "Het loopt als een trein", aldus Fernand van Hoven di... lees meer..

8322

Bestemmingsplan Buitengebied gemeente Lochem definitief

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’ van de gemeente Lochem is definitief geworden. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deed 22 augustus 2012 uitspraak over de beroepen die tegen ... lees meer..

5106

Doe mee met de Muziektheater klas!

Na een succesvolle start vorig seizoen met cursussen muziektheater, bundelen Wilma Makkink (theater) en Juliette Dumoré (zang) hun lesactiviteiten wederom in een nieuw te vormen muziektheater klas. ... lees meer..

5431

Volwassenenonderwijs in Gorssel

Met ingang van september 2012 biedt de Volksuniversiteit Stedendriehoek onderwijs voor volwassenen aan in Gorssel. De nieuwe locatie van de bibliotheek in Den Oldenhof biedt ruimte aan verschillende c... lees meer..

7236

Open Monumentendag 2012

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. ‘Groen van Toen’ is dit jaar het thema. Op deze dag zal, naast alle aandacht voor de groene monumenten, ook de relatie tussen groen en de gebouwde mo... lees meer..

4505

Wereldwinkel Gorssel tijdens IJsseljazz geopend

IJsseljazz en koopzondag in Gorssel op 9 september a.s.: aanleiding voor de Wereldwinkel om ook haar deuren te openen. Voor bezoekers van buiten, maar natuurlijk ook voor Gorsselnaren een goede aanlei... lees meer..

4652

Gorssel maakt zich op voor IJsseljazz

Geluidsinstallaties, podia, catering, vlaggen, EHBO en bewegwijzering. Stichting IJsseljazz werkt al maanden aan de voorbereidingen voor IJssseljazz. Duizenden muziekliefhebbers komen in het weekend v... lees meer..

4945

Circusdagen in Epse groot succes

Op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus was het dan zover. Onder een stralende zon werd het 25-jarig jubileum gevierd van de kindervakantiedagen van het Sociaal en Cultureel Werk Gorssel. Circussc... lees meer..

4676

Handtekeningenactie voor behoud gemeenteloket in Gorssel

De gemeenteraad van Lochem heeft op 2 juli 2012 ingestemd met het vestigen van centrale dienstverlening in het nieuwe gemeentehuis in Lochem, maar heeft het college wel opdracht gegeven met een voorst... lees meer..

4441

Zonnige zwem4daagse in De Boskoele

Ruim 200 deelnemers genoten van een zeer geslaagde zwem4daagse bij zwembad De Boskoele. Op vrijdag 24 augustus, de slotdag, kon teruggekeken worden op een geslaagde zwem4daagse 2012. Zondag 19 augu... lees meer..

4557

Centraal Meldpunt Vrijwillige Dienstverlening krijgt andere naam

Het Centraal Meldpunt Vrijwillige Dienstverlening (CMV) van Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) krijgt vanaf 1 september 2012 een andere naam: SOL Vrijwillige Dienstverlening. De naam verandert... lees meer..

11584

Bijzondere stoelen op Gorsselse Heide

Wie nu op de Gorsselse Heide loopt, kan zien dat er drie stoelen zijn geplaatst bij de jeneverbes. Stoelen waar een bijzonder verhaal achter zit.           &... lees meer..

5704

Zomer in Gelderland: Terugblik op het feest 2 augustus

Het is al weer even geleden: 2 augustus, Zomer in Gelderland vanuit Gorssel. De vrolijke zomerkaravaan van Omroep Gelderland streek neer op de Roskamweide in Gorssel en Team Gorssel heeft een geweldig... lees meer..

6398

Gratis bridgecursus voor beginners

De afdeling bridge van de sportvereniging Epse organiseert een bridgecursus voor beginners voor inwoners van Epse, Gorssel en omstreken. Op deze cursus is plaats voor minimaal 8 en maximaal ... lees meer..

6832

‘Gekleurde’ huismussen in Gorssel

De stand van de Nederlandse vogels wordt jaarlijks behoorlijk goed bijgehouden, maar de situatie van de vogels in de stad is vaak minder goed bekend. Landelijk is daarvoor nu een project gestart, dat ... lees meer..

6399

Nieuw tariefsysteem huishoudelijk afval

De Raad van Lochem heeft eerder dit jaar gekozen voor vernieuwing van het gemeentelijk afvalbeleid en voor een nieuw tariefsysteem voor het huishoudelijk afval, dat met ingang van 2013 moet worden ing... lees meer..

12532

Het Dommerholtsveer als rustpunt voor fietsers en wandelaars

Een paar minuten uitpuffen met de wind door je haren. Voor veel Achterhoekers en toeristen is dat de beleving op het Dommerholtsveer tussen Gorssel en Wilp. Hoewel de overtocht slechts een paar minute... lees meer..

4851

Zomer in Gelderland, de foto's

Het was feest in Gorssel op 2 augustus. Team Gorssel presenteerde live op Omroep Gelderland thema's uit de Lion King, met medewerking van De Harmonie, De Gorsselse Boerendansers en vele anderen. Beki... lees meer..

4924

“Molenaar ben je 24 uur per dag”

Trots en vakmanschap stralen af van het gezicht van molenaar Bertus ten Have. In 2000 bracht hij de korenmolen ‘Geertruida Cornelia’ als ware blikvanger terug in Gorssel. Met passie vertelt Bertus o lees meer..

5783

Theatertocht Erfgenamen in Gorssel

Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september vindt een uniek evenement plaats: een tocht over de Eesterenk en door de uiterwaarden in Gorssel langs (verlichte) boerderijen. Een o... lees meer..

5144

25.000ste bezoeker en zwemvierdaagse in De Boskoele

Zondag 12 augustus verwelkomde zwembad De Boskoele zijn 25.000ste bezoeker van het zwemseizoen 2012. De Boskoele sluit het zwemseizoen ook dit jaar af met de traditionele zwemvierdaagse. Op naar de... lees meer..

6971

NTFU klassieker “Omloop van Gorssel” op 19 augustus a.s.

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 19 augustus 2012 de 28e Omloop van Gorssel. Een ééndaags fietsevenement met weg- en ATB tochten voor jong en oud. Een evenement dat door de NTFU beoordeeld is a... lees meer..

5891

Tuinweekend Gorssel groot succes

Tijdens het speciale tuinweekend van 27, 28 en 29 juli 2012 waren zes particuliere tuinen in Gorssel en omgeving geopend voor tuinliefhebbers uit het hele land. Het tuinevenement was een groot succes!... lees meer..

5986

Vrijwilligers gezocht voor Bezoek en Oppas Service (BOS)

Ook een mantelzorger moet wel eens boodschappen doen, of wil naar de kapper, lid worden van een hobbyclub, of eens een avondje uit. Maar wat te doen als je voor iemand zorgt, die niet alleen thuis kan... lees meer..

Resultaten 1 - 24 van 24