Archief per maand

September 2012

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4376

Bijna 3.000 handtekeningen voor loket aangeboden

De initiatiefnemers van het referendum voor een volwaardig en blijvend gemeenteloket in Gorssel hebben jl. maandag tijdens het zogeheten rondetafelgesprek over dit onderwerp 2.878 ondertekende fo... lees meer..

6320

Studieochtenden over het boek Ester

Wie, misschien ook na het zien van de musical Ester in de kerk in Gorssel dit voorjaar, benieuwd is naar de achtergronden van het bijbelverhaal over Ester kan dit najaar deelnemen aan een drietal stud... lees meer..

5666

Een dikke week feest rond het kinderboek

De Vullerschool houdt in het kader van de Kinderboekenweek op woensdag 3 oktober haar traditionele kleedjesboekenmarkt. Ook in de bieb en de boekhandel zijn er speciale acties. De Kinderboeken... lees meer..

5643

Een bloemetje voor een mantelzorger

Het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) wil ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg op 10 november a.s. aan mantelzorgers in de gemeente Lochem, dus ook in Gorssel, een... lees meer..

6566

Leen een tajine in de Wereldwinkel

Tajine is de naam van zowel een schaal als het gerecht dat in de schaal gemaakt wordt. De schaal is bijzonder decoratief en kan zo op tafel gezet worden. De schaal is te koop in de Wereldwinkel. He... lees meer..

7057

Nu ook fitness in Den Oldenhof

Fit worden of blijven kan vanaf nu in Den Oldenhof. Fysiotherapie Den Oldenhof (voorheen gevestigd aan de Poststraat in Gorssel, maar kort geleden verhuisd naar Den Oldenhof) organiseert op zaterdag 2... lees meer..

5318

Stichting IJsselwijs presenteert: ‘De vloek van het winterwoud’

De eerste herfstblaadjes beginnen net van de bomen te vallen, maar vanaf vrijdag 28 september is Gorssel al gehuld in een fabelachtige kerststemming. Dan beginnen namelijk de repetities voor ‘De ... lees meer..

6564

Hartveilig wonen met AED netwerk

Wilt u iets kunnen doen als er bij u in de buurt iemand een hartstilstand krijgt? Als u een reanimatiecursus heeft gevolgd en een AED kan bedienen kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener. De geme... lees meer..

5838

Nieuwbouw Borkel vordert

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion zal De Borkel de komende jaren volledig worden vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonz... lees meer..

4818

Fotoserie Oldenhof uitgebreid

De fotoserie op Gorssel.nl van de sloop en herbouw van Den Oldenhof is uitgebreid met foto's van het interieur. Bekijk het album.k het album. Inmiddels hebben de meeste gebruikers van Den Oldenhof de ... lees meer..

8123

Hoe overwin je hoogtevrees?

Je komt naar de Open Scouting Dag van scouting de Kompasnaald en scouting de IJsselgroep, loopt over de trappersbaan, beklimt een 6 meter hoge ladder en suist met de kabelbaan naar beneden. Er kw... lees meer..

5810

Bezoek Desmond Tutu met Gorsselse bijdrage

Het inspirerende en ontroerende bezoek van Bisschop Desmond Tutu op 22 september aan Deventer had ook nog een Gorssels kantje. Popkoor Glazzy zong een lied dat door Tutu zelf was geschreven. De Gorsse... lees meer..

5828

Ronde Tafel Gesprekken op maandag 24 september a.s.

Op 24 september worden Ronde Tafel Gesprekken gehouden in het gemeentehuis in Lochem. Om 19.30 uur wordt in de Trouwzaal gesproken over de loketvoorziening in Gorssel na sluiting van het gemeentehuis.... lees meer..

10644

SGW Semper Fidelis zeer geslaagd

“Muriel Schrijver goed over de laatste hindernis en op weg naar de finish”. Zo klonk het dit weekend door de luidsprekers. De Gorsselse rijvereniging Semper Fidelis kijkt terug op een geslaagd ev... lees meer..

7097

Veel kinderfietsen niet veilig

Veel kinderen gaan met de fiets naar school. Maar is die fiets wel veilig? Bij de J.A. de Vullerschool in Gorssel wordt dat ieder jaar gecontroleerd door een groep vrijwilligers. Een serieus karwij na... lees meer..

6055

College geeft gemeenteraad alternatieven voor loket Gorssel

Het college heeft de gemeenteraad een viertal alternatieven voorgelegd voor een gemeenteloket in Den Oldenhof. De alternatieven variëren van een loket met alleen een doorverwijsfunctie, tot een loket ... lees meer..

6029

Hoge respons op referendum voor volwaardig loket in Gorssel

Het burgerinitiatief voor een referendum voor een volwaardig en blijvend gemeenteloket in Gorssel is een succes. In het totale gebied van de oude gemeente Gorssel hebben 2.783 stemgerechtigden oftewel... lees meer..

5233

Rommelmarkt Scouting Kompasnaald groot succes

Een gezellige drukte was het zaterdag 15 september in ’t Trefpunt, waar de Kompasnaald haar rommelmarkt hield. Dit jaar al weer voor het 39ste keer. De opbrengst was groter dan vorig jaar, waar de sco... lees meer..

4847

Herbeleef IJsseljazz met prachtige video

Op 9 september werd in een zonovergoten Gorssel het fesitival IJsseljazz georganiseerd. Tom Meerbeek, van TomMee Films uit Epse, maakte een prachtige sfeer-reportage op video die u hier kunt bekijken.... lees meer..

4861

Gorssel kiest

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september volgt onze gemeente de landelijke trend. De VVD is met 33% duidelijk de grootste partij, de PvdA is tweede met 26%. In de twee stembureaus van Gor... lees meer..

8068

De Groene Waarden fuseert en wordt IJsseldal Wonen

De Raden van Commissarissen van De Groene Waarden en woningstichting Goed Wonen uit Twello zijn akkoord met de voorgenomen fusie tussen de beide corporaties. Als ook Lochem en Voorst, de huurdersbelan... lees meer..

6998

SCW Gorssel en Vrijwilligerssteunpunt Lochem naar Den Oldenhof

Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Gorssel en Vrijwilligerssteunpunt Lochem zijn op 3 september verhuisd naar Den Oldenhof. Beide waren voorheen gevestigd in ’t Trefpunt.   Sociaal C... lees meer..

5902

IJsseljazz 2012 breekt bezoekersrecord

Meer dan 18.000 muziekliefhebbers kwamen dit weekend af op IJsseljazz. Een bezoekersrecord voor het festival in Gorssel. Een indrukwekkende lijst van bands en artiesten en het tropische septemberweer ... lees meer..

4828

Raad Lochem stemt in met wijziging afvaltarieven

De gemeenteraad van Lochem vergaderde gisteravond over het collegevoorstel voor een nieuw tariefsysteem voor afvalverwerking. Op de website van De Stentor is hierover het volgende bericht te lezen. ... lees meer..

9804

Ruimere vergunning voor kartbaan Eefde

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem heeft een verruiming van de omgevingsvergunning voor de kartbaan aan de Elzerdijk 44 in Eefde verleend. Omwonenden en natuurorganisaties krij... lees meer..

6596

IJsseljazz 2012: foto's op Gorssel.nl

Gorssel heeft genoten ... wat een sfeer en wat een optredens. Op Gorssel.nl staan twee fotoalbums van IJsseljazz van fotograaf Niek Hidding:- Zaterdag 8 sept. (voorbereiding en regiobands)- Zondag 9 s... lees meer..

6418

Bibliotheek officieel geopend

De bibliotheek Gorssel is officieel van start in de nieuwe Oldenhof. Wethouder Heesen kreeg van locatiemanager Barbara Deuss een biebpas van Graafschap Bibliotheken waarmee zij het eerste boek vanuit ... lees meer..

7255

Kasteel Ruurlo dependance voor Gorssels museum

Hans Melchers en de gemeente Berkelland hebben een intentieverklaring getekend voor de verkoop van Huize Ruurlo aan Melchers, die het kasteel wil gebruiken als dependance voor het in het gemeentehuis ... lees meer..

5918

SOL weer terug naar Den Oldenhof

Na ruim anderhalf jaar verblijf in De Borkel keert de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) weer terug naar Den Oldenhof in Gorssel. De verhuizing vindt plaats op woensdag 19 september a.s. Op de verh... lees meer..

4898

De eerste foto's van IJsseljazz 2012

Foto's van de voorbereidingen en de optredens van de regiobands NYC en Kiek Doar Es op zaterdagavond staan op Gorssel.nl staan op Gorssel.nl. Binnenkort ook een album van de optredens op zondag. ... lees meer..

5275

Zilveren troffel voor Historische Vereniging De Elf Marken

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in zaal ‘De Brink’ op Open Monumentendag 8 september 2012 ontving de Historische Vereniging De Elf Marken uit handen van de voorzitter van de Monumentencommi... lees meer..

5031

Rijvaardigheidsrit voor ouderen

Op donderdag 11 oktober a.s. worden voor de gemeente Lochem rijvaardigheidsritten voor vijftigplussers (50+) georganiseerd vanuit zalencentrum Stegeman in Laren. Natuurlijk kunnen ook mensen uit ... lees meer..

5809

Bieb Gorssel gaat verhuizen

Vanaf 10 september a.s. is de Bibliotheek Gorssel gevestigd in Den Oldenhof, aan de 
Hoofdstraat in Gorssel. Vanaf 13.00 uur is de bibliotheek voor publiek geopend: wethouder Wilma Heesen verricht om ... lees meer..

4791

Gorssel klaar voor IJsseljazz

Aanstaand weekend staat Gorssel geheel in het teken van IJsseljazz. Ntjam Rosie, Sven Hammond & Jenny Lane, 12BBB, Erwin Nyhoff, Alain Clark, Flavium, het zijn slechts enkele van de artiesten die ... lees meer..

4175

Yogalessen in Gorssel

Op 13 september as. start een nieuwe serie van 12  yogalessen, iedere donderdagavond tot kerst. Met deze lessen laat u de rust en de ontspanning van de zomer en de vakantietijd nog voortduren&nbs... lees meer..

4720

Middagje lokale creatieve cultuur in het Kinderknooppunt

In het kleurrijke Kinderknooppuntatelier naast het nieuwe gemeentehuis in Lochem vindt op donderdag 27 september een ‘open netwerkmiddag’ plaats. Er wordt onder meer uitleg gegeven over het door kinde... lees meer..

4953

Lopen tegen ALS op de Gorsselse Hei

Zondag 30 september 2012 is het weer zover: voor de vierde keer vindt de JPR-Dianaloop plaats op de Gorsselse Hei. Deze hardloopwedstrijd wordt georganiseerd door de Ladies’ Circle IJssellink en de op... lees meer..

5482

Theatertocht Erfgenamen boeiend schouwspel in de uiterwaarden

Een lange rij auto’s met ruim 400 deelnemers rijdt op de eerste opvoeringsavond op 31 augustus vanaf de molen langs een prachtige route over de enk naar het ‘Erfgenamen’-deel van de uiterwaarden. Zij ... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38