September 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4429

Bijna 3.000 handtekeningen voor loket aangeboden

De initiatiefnemers van het referendum voor een volwaardig en blijvend gemeenteloket in Gorssel hebben jl. maandag tijdens het zogeheten rondetafelgesprek over dit onderwerp 2.878 ondertekende formulieren overhandigd aan burgemeester Spekreijse en gemeenteraadsleden. He... lees meer..

6371

Studieochtenden over het boek Ester

Wie, misschien ook na het zien van de musical Ester in de kerk in Gorssel dit voorjaar, benieuwd is naar de achtergronden van het bijbelverhaal over Ester kan dit najaar deelnemen aan een drietal studieochtenden, georganiseerd door de Protestantse gemeente Gorssel/Epse. ... lees meer..

5718

Een dikke week feest rond het kinderboek

De Vullerschool houdt in het kader van de Kinderboekenweek op woensdag 3 oktober haar traditionele kleedjesboekenmarkt. Ook in de bieb en de boekhandel zijn er speciale acties. ... lees meer..

5691

Een bloemetje voor een mantelzorger

Het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) wil ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg op 10 november a.s. aan mantelzorgers in de gemeente Lochem, dus ook in Gorssel, een bloemetje aanbieden. Het thema van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar ‘N... lees meer..

6627

Leen een tajine in de Wereldwinkel

Tajine is de naam van zowel een schaal als het gerecht dat in de schaal gemaakt wordt. De schaal is bijzonder decoratief en kan zo op tafel gezet worden. De schaal is te koop in de Wereldwinkel. ... lees meer..

7127

Nu ook fitness in Den Oldenhof

Fit worden of blijven kan vanaf nu in Den Oldenhof. Fysiotherapie Den Oldenhof (voorheen gevestigd aan de Poststraat in Gorssel, maar kort geleden verhuisd naar Den Oldenhof) organiseert op zaterdag 29 september en zaterdag 6 oktober vrije inloopochtenden. ... lees meer..

5366

Stichting IJsselwijs presenteert: ‘De vloek van het winterwoud’

De eerste herfstblaadjes beginnen net van de bomen te vallen, maar vanaf vrijdag 28 september is Gorssel al gehuld in een fabelachtige kerststemming. Dan beginnen namelijk de repetities voor ‘De vloek van het winterwoud’. ... lees meer..

6626

Hartveilig wonen met AED netwerk

Wilt u iets kunnen doen als er bij u in de buurt iemand een hartstilstand krijgt? Als u een reanimatiecursus heeft gevolgd en een AED kan bedienen kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener. De gemeente organiseert op 22 oktober a.s. een informatieavond over Hartveilig won... lees meer..

5915

Nieuwbouw Borkel vordert

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion zal De Borkel de komende jaren volledig worden vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgcentrum met een gevarieerd woon- en zorgaanbod. De nieuwbouw wordt uitge... lees meer..

4871

Fotoserie Oldenhof uitgebreid

De fotoserie op Gorssel.nl van de sloop en herbouw van Den Oldenhof is uitgebreid met foto's van het interieur. Bekijk het album.k het album. Inmiddels hebben de meeste gebruikers van Den Oldenhof de verhuizing achter de rug. Op 13 oktober a.s. houden zij open huis. Redacti... lees meer..

8191

Hoe overwin je hoogtevrees?

Je komt naar de Open Scouting Dag van scouting de Kompasnaald en scouting de IJsselgroep, loopt over de trappersbaan, beklimt een 6 meter hoge ladder en suist met de kabelbaan naar beneden. Er kwamen zo’n 35 enthousiaste meisjes en jongens naar de Open Dag van de scouti... lees meer..

5865

Bezoek Desmond Tutu met Gorsselse bijdrage

Het inspirerende en ontroerende bezoek van Bisschop Desmond Tutu op 22 september aan Deventer had ook nog een Gorssels kantje. Popkoor Glazzy zong een lied dat door Tutu zelf was geschreven. De Gorsselse dirigente Juliette Dumoré heeft het lied bewerkt en vertaald, en b... lees meer..

5875

Ronde Tafel Gesprekken op maandag 24 september a.s.

Op 24 september worden Ronde Tafel Gesprekken gehouden in het gemeentehuis in Lochem. Om 19.30 uur wordt in de Trouwzaal gesproken over de loketvoorziening in Gorssel na sluiting van het gemeentehuis. ... lees meer..

10689

SGW Semper Fidelis zeer geslaagd

“Muriel Schrijver goed over de laatste hindernis en op weg naar de finish”. Zo klonk het dit weekend door de luidsprekers. De Gorsselse rijvereniging Semper Fidelis kijkt terug op een geslaagd evenement.   ... lees meer..

7191

Veel kinderfietsen niet veilig

Veel kinderen gaan met de fiets naar school. Maar is die fiets wel veilig? Bij de J.A. de Vullerschool in Gorssel wordt dat ieder jaar gecontroleerd door een groep vrijwilligers. Een serieus karwij natuurlijk, maar voor de kinderen ook een leuke onderbreking van de les. Op 1... lees meer..

6109

College geeft gemeenteraad alternatieven voor loket Gorssel

Het college heeft de gemeenteraad een viertal alternatieven voorgelegd voor een gemeenteloket in Den Oldenhof. De alternatieven variëren van een loket met alleen een doorverwijsfunctie, tot een loket waar goede informatie voorhanden is en waar reisdocumenten kunnen worden aa... lees meer..

6100

Hoge respons op referendum voor volwaardig loket in Gorssel

Het burgerinitiatief voor een referendum voor een volwaardig en blijvend gemeenteloket in Gorssel is een succes. In het totale gebied van de oude gemeente Gorssel hebben 2.783 stemgerechtigden oftewel 26% van de stemgerechtigden een formulier opgestuurd of ingeleverd bij één... lees meer..

5275

Rommelmarkt Scouting Kompasnaald groot succes

Een gezellige drukte was het zaterdag 15 september in ’t Trefpunt, waar de Kompasnaald haar rommelmarkt hield. Dit jaar al weer voor het 39ste keer. De opbrengst was groter dan vorig jaar, waar de scouts heel blij mee zijn. ... lees meer..

4903

Herbeleef IJsseljazz met prachtige video

Op 9 september werd in een zonovergoten Gorssel het fesitival IJsseljazz georganiseerd. Tom Meerbeek, van TomMee Films uit Epse, maakte een prachtige sfeer-reportage op video die u hier kunt bekijken. ... lees meer..

4910

Gorssel kiest

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september volgt onze gemeente de landelijke trend. De VVD is met 33% duidelijk de grootste partij, de PvdA is tweede met 26%. In de twee stembureaus van Gorssel (gemeentehuis en De Borkel) is het beeld vergelijkbaar; de VVD haalt i... lees meer..

8182

De Groene Waarden fuseert en wordt IJsseldal Wonen

De Raden van Commissarissen van De Groene Waarden en woningstichting Goed Wonen uit Twello zijn akkoord met de voorgenomen fusie tussen de beide corporaties. Als ook Lochem en Voorst, de huurdersbelangenverenigingen en personeels-vertegenwoordiging positief adviseren, is de ... lees meer..

7098

SCW Gorssel en Vrijwilligerssteunpunt Lochem naar Den Oldenhof

Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Gorssel en Vrijwilligerssteunpunt Lochem zijn op 3 september verhuisd naar Den Oldenhof. Beide waren voorheen gevestigd in ’t Trefpunt. ... lees meer..

5958

IJsseljazz 2012 breekt bezoekersrecord

Meer dan 18.000 muziekliefhebbers kwamen dit weekend af op IJsseljazz. Een bezoekersrecord voor het festival in Gorssel. Een indrukwekkende lijst van bands en artiesten en het tropische septemberweer maakte het muziekfeest compleet. ... lees meer..

4875

Raad Lochem stemt in met wijziging afvaltarieven

De gemeenteraad van Lochem vergaderde gisteravond over het collegevoorstel voor een nieuw tariefsysteem voor afvalverwerking. Op de website van De Stentor is hierover het volgende bericht te lezen. ... lees meer..

9885

Ruimere vergunning voor kartbaan Eefde

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem heeft een verruiming van de omgevingsvergunning voor de kartbaan aan de Elzerdijk 44 in Eefde verleend. Omwonenden en natuurorganisaties krijgen geen gehoor bij de provincie. ... lees meer..

6641

IJsseljazz 2012: foto's op Gorssel.nl

Gorssel heeft genoten ... wat een sfeer en wat een optredens. Op Gorssel.nl staan twee fotoalbums van IJsseljazz van fotograaf Niek Hidding:- Zaterdag 8 sept. (voorbereiding en regiobands)- Zondag 9 sept. , de grote optredens Nog even nagenieten.  Gorssel, 10 sept... lees meer..

6533

Bibliotheek officieel geopend

De bibliotheek Gorssel is officieel van start in de nieuwe Oldenhof. Wethouder Heesen kreeg van locatiemanager Barbara Deuss een biebpas van Graafschap Bibliotheken waarmee zij het eerste boek vanuit de prachtige nieuwe vestiging in Gorssel leende. ... lees meer..

7312

Kasteel Ruurlo dependance voor Gorssels museum

Hans Melchers en de gemeente Berkelland hebben een intentieverklaring getekend voor de verkoop van Huize Ruurlo aan Melchers, die het kasteel wil gebruiken als dependance voor het in het gemeentehuis in Gorssel te realiseren museum voor realistische kunst.  ... lees meer..

5963

SOL weer terug naar Den Oldenhof

Na ruim anderhalf jaar verblijf in De Borkel keert de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) weer terug naar Den Oldenhof in Gorssel. ... lees meer..

4949

De eerste foto's van IJsseljazz 2012

Foto's van de voorbereidingen en de optredens van de regiobands NYC en Kiek Doar Es op zaterdagavond staan op Gorssel.nl staan op Gorssel.nl. Binnenkort ook een album van de optredens op zondag.  Gorssel, 9 sept. 2012    ... lees meer..

5320

Zilveren troffel voor Historische Vereniging De Elf Marken

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in zaal ‘De Brink’ op Open Monumentendag 8 september 2012 ontving de Historische Vereniging De Elf Marken uit handen van de voorzitter van de Monumentencommissie de jaarlijkse Erfgoedprijs voor de restauratie van het Gorsselse Trams... lees meer..

5077

Rijvaardigheidsrit voor ouderen

Op donderdag 11 oktober a.s. worden voor de gemeente Lochem rijvaardigheidsritten voor vijftigplussers (50+) georganiseerd vanuit zalencentrum Stegeman in Laren. Natuurlijk kunnen ook mensen uit Gorssel hieraan deelnemen.  ... lees meer..

5935

Bieb Gorssel gaat verhuizen

Vanaf 10 september a.s. is de Bibliotheek Gorssel gevestigd in Den Oldenhof, aan de 
Hoofdstraat in Gorssel. Vanaf 13.00 uur is de bibliotheek voor publiek geopend: wethouder Wilma Heesen verricht om 14.00 uur de officiële opening. De openingstijden worden vanaf deze datum o... lees meer..

4848

Gorssel klaar voor IJsseljazz

Aanstaand weekend staat Gorssel geheel in het teken van IJsseljazz. Ntjam Rosie, Sven Hammond & Jenny Lane, 12BBB, Erwin Nyhoff, Alain Clark, Flavium, het zijn slechts enkele van de artiesten die in Gorssel zullen optreden. ... lees meer..

4224

Yogalessen in Gorssel

Op 13 september as. start een nieuwe serie van 12  yogalessen, iedere donderdagavond tot kerst. Met deze lessen laat u de rust en de ontspanning van de zomer en de vakantietijd nog voortduren in het gewone drukke, werkzame leven van alledag. Een goed moment om met ... lees meer..

4771

Middagje lokale creatieve cultuur in het Kinderknooppunt

In het kleurrijke Kinderknooppuntatelier naast het nieuwe gemeentehuis in Lochem vindt op donderdag 27 september een ‘open netwerkmiddag’ plaats. Er wordt onder meer uitleg gegeven over het door kinderen gemaakte ‘knopenkunstwerk’. ... lees meer..

5004

Lopen tegen ALS op de Gorsselse Hei

Zondag 30 september 2012 is het weer zover: voor de vierde keer vindt de JPR-Dianaloop plaats op de Gorsselse Hei. Deze hardloopwedstrijd wordt georganiseerd door de Ladies’ Circle IJssellink en de opbrengst gaat naar de Stichting ALS Nederland, die vecht tegen deze dodelijk... lees meer..

5539

Theatertocht Erfgenamen boeiend schouwspel in de uiterwaarden

Een lange rij auto’s met ruim 400 deelnemers rijdt op de eerste opvoeringsavond op 31 augustus vanaf de molen langs een prachtige route over de enk naar het ‘Erfgenamen’-deel van de uiterwaarden. Zij zijn getuige van een uniek schouwspel over verleden, heden en toekomst van ... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38