Oktober 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3433

Dankbaarheid in crisistijd

De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedselbank. ... lees meer..

3987

Buitenkunstig, ook in 2013?

Bijna iedereen in Gorssel heeft de afgelopen jaren over het festivalterrein van ‘Buitenkunstig’ geslenterd. Sinds 2010 werd  begin juni dit jaarlijkse festival door de Gorsselse ondernemers georganiseerd. Originele straattheateracts, muziek, kunst en een brocante vormde... lees meer..

4143

Nederland Leest 2012: ‘De donkere kamer van Damokles’

Op 1 november 2012 begint de meest spraakmakende campagne van het jaar. Voor de zevende keer brengt ‘Nederland Leest’ een boek uitgebreid onder de aandacht. Een maand lang staat één boek volop in de schijnwerpers op scholen, in bibliotheken, in de media en tijdens culturele ... lees meer..

6294

Gorsselse Heidetoertocht voor MTB op 4 november

Op 4 november a.s. houdt WTC Gorssel al weer voor de 26e keer de Gorsselse Heide Veldtoertocht. Door jarenlange ervaring van deze enthousiaste fietsclub is het een goed georganiseerde MTB tocht met prachtige en uitdagende routes door de omgeving van Gorssel. Er is keuze uit ... lees meer..

6151

Eerste schep zand verplaatst in de Ravenswaarden

Bij het zandgat in de Gorsselse uiterwaarden wordt een leefgebied voor de ooievaar aangelegd. Op 22 oktober werd de eerste schep zand verplaatst voor het project ‘plas-drasgebied Ravenswaarden’. In eendrachtige samenwerking tussen verschillende organisaties wordt een ou... lees meer..

6737

Fairtrade Week bij Wereldwinkel

Tijdens de fairtrade week van woensdag 24 oktober tot 4 november wordt landelijk op verschillende manieren aandacht gevraagd voor fairtrade producten. Door het kopen van deze producten draagt u bij aan een eerlijke prijs voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden... lees meer..

5018

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

In de week van 5 tot 10 november a.s. vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats, ook in Gorssel, Epse en Eefde. De jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor Alzheimer Nederland.Ruim zestig collectanten gaan dan op pad. Toch kunnen er, in alle drie... lees meer..

4195

Sutfene viert hoogste punt nieuwbouw De Borkel

Op vrijdag 19 oktober is het hoogste punt bereikt van de eerste bouwfase van de nieuwbouw van De Borkel. De bewoners van het woonzorgcentrum in Gorssel werden getrakteerd op iets lekkers bij de koffie. Vervolgens werd gezamenlijk het glas geheven op dit heugelijke feit. ... lees meer..

4712

Succesvolle rommelmarkt in De Borkel

Op zaterdag 6 oktober jl. was er een rommelmarkt in de Wim Cornaxzaal van De Borkel in Gorssel. Deze rommelmarkt was georganiseerd door medewerkers van afdeling de Flora. Het doel van de rommelmarkt was om genoeg geld op te halen voor een bewonersuitje en dat is gelukt. ... lees meer..

5846

Geschiedenis Den Oldenhof geboekstaafd

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Oldenhof verscheen het boek ‘Den Oldenhof-Gorssel, De geschiedenis van een toekomst’. Auteur Willem de Rode vertelt over verleden en heden van een van Gorssels meest gezichtsbepalende gebouwen. Het boek is rijk geïllustreerd met o... lees meer..

4002

Geslaagde rijvaardigheidsritten SOL

Afgelopen donderdag hebben 23 inwoners van de gemeente Lochem van 50+, onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur, een rijvaardigheidsrit afgelegd. De ritten werden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en Stichting Ouderenwerk Lochem, in samenwerking met de geme... lees meer..

6885

Feestelijke officiële opening Den Oldenhof

Er waren muziek, lovende woorden en ‘champagne’. Zaterdagochtend werd het nieuwe Den Oldenhof officieel geopend. Demissionair minister Henk Kamp ontkurkte de opblaasfles champagne naast de ingang. Kleurrijke ballonnen verschenen en maakten de feestelijke opening compleet. Ho... lees meer..

4502

Gorssel swingt

Aan de voet van het dorp is het al voelbaar: Gorssel swingt. Muzikanten uit het hele land komen naar de Deventerweg voor Saxpoint, de grootste saxofoonspeciaalzaak van Nederland. Lees het verhaal over deze bijzondere winkel en eigenaar Frank van Swaay op Gorssel.nl lees meer..

6972

Geen gemeenteloket in Gorssel

Er komt geen gemeenteloket in Gorssel na sluiting van het gemeentehuis eind van het jaar. Dat was de uitkomst van een roerige raadsvergadering gisteravond in Lochem. In juli stelde het college van B&W voor alle burgercontacten in Lochem te centraliseren, maar h... lees meer..

10717

De nieuwe Oldenhof is klaar

De nieuwbouw van Den Oldenhof is voltooid en oude en nieuwe huurders hebben hun intrek genomen. Op 13 oktober vindt de officiële opening plaats, met daarna een open huis.    ... lees meer..

6023

Geslaagde boekenmarkt op de Vullerschool

De traditionele kinderboekenmarkt op de J.A. de Vullerschool was ondanks het slechte weer een succes. De boeken werden in de klassen verkocht; ook daar konden de kleedjes met boeken op, naast en onder de tafels worden gestald. ... lees meer..

Resultaten 1 - 16 van 16