November 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4123

De Groene Waarden viert hoogste punt Grooterkamp

Donderdagmiddag om 15.00 uur kwamen zo’n 50 belangstellenden bijeen om aandacht te geven aan het bereiken van het hoogste punt voor de woningen die De Groene Waarden in de nieuwe wijk Grooterkamp bouwt. Met een grote kraan werd het laatste gat in het dak van een rij huizen d... lees meer..

5789

Schatkamer in de Vullerschool

Op de J. A. de Vullerschool in Gorssel zijn de kleuters er helemaal klaar voor! De werkpieten hebben op het toneel in de gemeenschapsruimte van school een schatkamer ingericht met een kachel, paard, stoel, Pieten en heel veel pakjes! ... lees meer..

13239

Melchers koopt werk van Carel Willink voor Gorssels museum

Hans Melchers heeft dinsdagavond op een veiling van Christie's een werk gekocht van Carel Willink (1900-1983), een van de belangrijkste schilders van het magisch realisme die woonde en werkte in Amsterdam. ... lees meer..

3684

Shoppen en genieten in een bruisende ambiance

Een bruisend begin van de decembermaand in Gorssel: vier ondernemers nodigen iedereen uit om in een feestelijke sfeer alvast in decemberstemming te komen. Met bijzondere sieraden, mooie kleding, luxe lingerie en een lekker glas wijn staan zij op 1 december klaar om... lees meer..

3931

Publieksbalie in Gorssel na 13 december gesloten

Half december verhuist de gemeente Lochem naar het nieuwe pand aan de Hanzeweg 8 in Lochem. Tot en met donderdag 13 december gelden de ‘normale’ openingstijden voor alle publieksbalies in Lochem en Gorssel. Na 13 december is de publieksbalie in het Gorssels gemeentehuis gesl... lees meer..

3994

Ontwerptekeningen museum

Bekijk dia's in groot formaat van het ontwerp voor het museum.Bron: Hans van Heeswijk architecten    ... lees meer..

3240

Dankdagactie geslaagd

De Protestantse Gemeente Gorssel-Epse wil alle inwoners van Gorssel en Epse die hun bijdrage hebben geleverd aan de ‘Dankdagactie’ hartelijk bedanken. ... lees meer..

4843

Tuinclub Gorssel viert jubileum

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november jl. in ’t Trefpunt vierde de Tuinclub Gorssel haar dertigjarig jubileum. Een grote opkomst van enthousiaste tuinliefhebbers: wat wil een vereniging die als doel heeft de liefde voor tuinen en tuinieren met elkaar te del... lees meer..

4987

Zorgtuin Gorssel Icoonproject 2013

Vorige week berichtten wij over de nominatie van de Gorsselse Zorgtuin voor verkiezing tot Icoonproject 2013 van de campagne ‘Groen Dichterbij'. Vandaag was er goed nieuws: op 24 november hoorde de Zorgtuin dat zij tot Icoonproject 2013 voor de provincie Gelderland is benoem... lees meer..

4243

Gorssel.nl: dagelijks meer dan 250 bezoekers

De website Gorssel.nl heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijk en gewaardeerd medium voor Gorssel. Bijna alle verenigingen en instellingen weten de redactie te vinden voor hun actualiteiten en aankondigingen. En dat is te merken, want de site wordt dagelijks ru... lees meer..

7190

Straatnaambord Van der Capellenlaan aangepast

Iedere Gorsselnaar weet waar de Van der Capellenlaan te vinden is. Daar staat immers het prachtig gerestaureerde Tramstation, sinds vorig jaar zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken. Maar waar komt die straatnaam vandaan? Wie of wat was Van der Capellen? ... lees meer..

7119

Dorpsraad Gorssel heeft een nieuwe site

Actueel nieuws over het gemeenteloket, de structuurvisie voor het dorp of het herstelplan voor de Heemtuin. Alle activiteiten van de Dorpsraad worden uitgebreid toegelicht op www.dorpsraadgorssel.nl. Een spiksplinternieuwe en overzichtelijke website voor iedere Gorsselnaar. ... lees meer..

5654

Nieuw Prinsenpaar C.V. De Gorsselnarren

Anton en Annelies Bruggeman zijn het nieuwe prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Tijdens de jaarlijkse Prinsenwissel die afgelopen zaterdag werd gehouden werd ook op ludieke wijze afscheid genomen van Prins Raoul en Prinses Marieke. ... lees meer..

4378

Extra koopavonden in Gorssel

De ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon heeft besloten om de vrijdagavonden voorafgaand aan Sinterklaas en Kerst open te gaan. ... lees meer..

4436

Workshop ‘Kinderen en sociale media’

Iedereen is 'verbonden' via internet en via de mobiele telefoon, ook kinderen. Een kwart van de 10-jarigen beschikt over een mobiele telefoon. Van de 12-jarigen is dat al bijna honderd procent. Kinderen beschikken ook steeds meer over een smartphone. Hoe kun je als ouder of ... lees meer..

12637

Prestigieus ontwerp voor Gorssels museum

In Gorssel zal achter het oude karakteristieke gemeentehuis een stijlvol gebouw verrijzen voor het Museum voor Nederlands Realisme. Het binnenkort te slopen achterdeel wordt vervangen door iets grotere en hogere nieuwbouw met een fraaie uitstraling door verspringende gevels,... lees meer..

5473

Bibliotheek Gorssel tijdelijk gesloten

Graafschap bibliotheken stapt samen met zestien andere Gelderse bibliotheekorganisaties over op een nieuw automatiseringssysteem. Door de overstap is het bibliotheeksysteem een week lang buiten gebruik en is de bibliotheek in Gorssel van maandag 19 t/m zondag 25 november ges... lees meer..

4204

Icoonproject 2013: Zorgtuin genomineerd

De campagne Groen Dichterbij zoekt naar de beste twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Uit iedere provincie zal op 24 november één Groen Dichterbij Icoonproject worden gekozen tijdens een feestelij... lees meer..

4253

"Ik heb zo'n mooi vak"

Konijn, hond en poes komen tijdens het open spreekuur bij dierenartspraktijk Beekdal langs. Ze beschermt dieren tegen ziek worden en behandelt hun aandoeningen. Gorssel.nl liep mee met dierenarts Corali van Bork.  Een verslag van een hectische dag.... lees meer..

6697

Een dag uit met de Museum Plus Bus

Op maandag 10 december 2012 organiseert het Sociaal Cultureel Werk in Gorssel een reis met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum en het Joods Historisch museum in Amsterdam. Deze busreis is bedoeld voor senioren die graag naar het museum gaan, maar dat zonder deze bus niet... lees meer..

7280

Etta van der Aa schaatst voor het goede doel

Op 1 februari 2013 gaan zo'n 150 fanatieke schaatsers de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Zij doen dit met Skate4AIR, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar de aangrijpende kinderziekte Cystis Fibrosis, taaislijmz... lees meer..

12245

Tuinclub Gorssel 30 jaar jong

In de vroege jaren tachtig kwam een klein groepje enthousiaste tuinliefhebbers uit (de omgeving van) Gorssel regelmatig bij elkaar in de tuin en bezocht samen kwekerijen. Al snel groeide dit groepje uit tot een vereniging met een bestuur: er was een (h)echte tuinclub ontstaa... lees meer..

8040

Buurt Onderhouds Bedrijf Lochem naar SCW Gorssel

Per 1 november 2012 heeft het Buurt Onderhouds Bedrijf Lochem (BOB, een participatieproject vanuit het sociaal cultureel werk) onderdak gevonden bij Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW). Voorheen opereerde het BOB vanuit welzijnsstichting Carion in de stad Lochem. Het BOB za... lees meer..

3860

Geslaagde Nordic Herfstloop 2012

Op zondag 11 november organiseerde Sneeuwfit Zutphen haar jaarlijkse Herfstloop. De opkomst was goed te noemen met 66 deelnemers, waarvan er 39 geen lid van onze vereniging waren. ... lees meer..

4531

De Vloek van het Winterwoud: kaartverkoop van start

Voor het zesde jaar presenteert Stichting IJsselwijs een winters kerstspektakel vol muziek, toneel en jingle bells. ‘De Vloek van het winterwoud’ wordt op 15 en 16 december a.s. uitgevoerd in ’t Trefpunt in Gorssel. De repetities zijn in volle gang. De kaartverkoop is begonn... lees meer..

4437

Open Leeskring over ‘De donkere kamer van Damokles’

De hele maand november duurt de campagne Nederland Leest. Een maand lang staat één boek volop in de schijnwerpers, en dit jaar is dat de klassieker ‘De donkere kamer van Damokles’ van W.F. Hermans. Doel van de campagne is dat mensen met elkaar in gesprek gaan over dit b... lees meer..

6623

Kampioenen van de Vogelshow De Volière Gorssel

Afgelopen weekend stond het Trefpunt in het teken van de grote vogelshow, georganiseerd door Vogelliefhebbersvereniging De Volière. Het was een geslaagd evenement met veel mooie vogels van goede kwaliteit en dus ook veel prijzen. ... lees meer..

4608

Jan Rodenburg Koninklijk Onderscheiden

Gorsselnaar Jan Rodenburg is zaterdag 10 november benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. Hij heeft de Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Spekreijse omdat hij al 25 jaar actief is voor de vrijwillige brandweer. ... lees meer..

3959

Het beste wild uit de regio

Ree, fazant, haas of eend. Slager Jan Rodenburg is klaar voor het wildseizoen. De redactie van Gorssel.nl ging op bezoek bij dit ambachtelijk én moderne bedrijf in Gorssel. Lees het verslag. ... lees meer..

7081

Gorsselse Heide Veldtoertocht in prachtige herfstsfeer

De 26e Gorsselse Heide Veldtoertocht van afgelopen zondag is weer  succesvol verlopen. Mede door het prachtige herfstweer meldden 930 deelnemers zich aan de start bij de kantine van VV Gorssel. Veilig, tevreden, moe en bezweet haalden alle deelnemers de finish van het p... lees meer..

3802

Gorssel decor voor mountainbiketocht, de foto's

920 fanatieke mountainbikers vanuit de wijde omtrek hebben zondagochtend genoten van een door de WTC Gorssel georganiseerde tocht door de prachtige omgeving van Gorssel.Janny Schiphorst legde het vast. Bekijk het fotoalbum op Gorssel.nl Redactie Gorssel.nl4 november 2012 ... lees meer..5321

Toch een gemeenteloket in Gorssel

De inwoners van Gorssel en de overige westelijke kernen van de gemeente krijgen toch het door hen zo gewenste gemeenteloket. Aanstaande maandagavond 5 november zal in de vergadering van de gemeenteraad door alle fracties gezamenlijk een motie worden ingediend waarin het coll... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34