December 2012

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4464

Veel wandelaars op de IJsseldijken

Veel inwoners van Gorssel hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over de IJsseldijk tussen de Veerweg en de Hankweg te lopen, nu het Waterschap de hekken op dat traject heeft geopend. Het uitzicht  over de ondergelopen uiterwaarden is dan ook prachtig. Jacob lees meer..

6864

Vaarwel gemeentehuis, welkom museum

Gorssel nam met enige weemoed afscheid van het gemeentehuis als huis der gemeente, maar tegelijkertijd verwelkomde het dorp de nieuwe functie van het gebouw als museum. ... lees meer..

3909

Bijeenkomst gemeentehuis - Bekijk de foto's

Het was drukte van belang in het gemeentehuis in Gorssel, vrijdagmiddag 28 december. Veel inwoners van Gorssel maakten van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer door het gemeentehuis te lopen of om kennis te nemen van het nieuwe dorpsplan voor Gorssel. De burgemee lees meer..

4466

Wandelen op de IJsseldijk

Vanwege de hoge waterstand van de IJssel heeft het Waterschap de hekken van de route van de Veerweg naar de Hankweg geopend. Tijdelijk. Hoe lang zal het nog duren voordat het Waterschap de IJsseldijken permanent opensteld? Geniet van het prachtige uitzicht, hou het netjes lees meer..

4733

Veel belangstelling voor eerste Herdertjestocht in Gorssel

“Opstellen in rijen van twee! Schrijf u hier in.” Met deze woorden startte de eerste Herdertjestocht in Gorssel. Twee imposante Romeinen lieten de kinderen, ouders en opa’s en oma’s in groepjes door naar de plek waar men zich kon inschrijven. Daarna konden de vele bezoekers ... lees meer..

5419

Herdertjestocht - Bekijk de foto's

De Herdertjestocht, die zondagavond vanaf de kerk in Gorssel werd gehouden, heeft veel bezoekers getrokken vanuit Gorssel en de regio. Meer dan duizend lichtjes leidden de bezoekers door het kerstverhaal. Jozef en Maria met ezels onderweg naar Betlehem, de herders met hun lees meer..

6742

Nieuwbouw Borkel vordert gestaag

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion zal De Borkel de komende jaren volledig worden vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgcentrum met een gevarieerd woon- en zorgaanbod. ... lees meer..

4632

Vuurwerkafval inleveren, zak friet verdienen

Woensdag 2 januari 2013 is er in de gemeente Lochem de jaarlijkse opruimactie van vuurwerkafval. In elke kern in onze gemeente kun je dan een vuilniszak vuurwerkafval inleveren. Je ontvangt dan een waardebon voor een zak friet. Deze actie scheelt een heleboel afval op strate... lees meer..

4103

Goede voetzorg houdt je in balans

De redactie van Gorssel.nl zit in de stoel van VoetZaak, de pedicurepraktijk van Karin Feijen, die enthousiast en met vakkennis vertelt waarom goede voetverzorging zo belangrijk is. Een boeiende ontmoeting die leidde tot een interessant verhaal op Gorssel.nl lees meer..

3733

Gorsselnaren ontmoeten elkaar in het oude gemeentehuis

Vrijdag 28 december heffen de inwoners van Gorssel het glas op het oude gemeentehuis, op het nieuwe museum en op het nieuwe dorpsplan voor Gorssel. Kinderen kunnen meehelpen aan een kunstwerk dat aan de familie Melchers zal worden aangeboden. Vanaf 16.00 uur in het oude ge lees meer..

6860

Tob de Bordes overleden

Op donderdag 20 december overleed de acteur en voordrachtskunstenaar Tob de Bordes op 85-jarige leeftijd. Een markante man, die ook voor Gorssel veel betekend heeft. ... lees meer..

4131

Gemeentebalie in Lochem gesloten tijdens de feestdagen

Een nieuw gemeenteloket is er in Gorssel pas in februari 2013. Vooralsnog is het dorp aangewezen op de gemeentebalies in het nieuwe gemeentehuis in Lochem. Tijdens de feestdagen zijn de publieksbalies gesloten. ... lees meer..

5365

Herdertjestocht - Loop jij ook mee?

Zondagavond 23 december organiseert de jeugdkerk in Gorssel/Epse in aanloop naar Kerst een sfeervolle Herdertjestocht. Kinderen en hun ouders gaan net als de herders op zoek naar de Koning. Onderweg zijn er een aantal voorstellingen uit het kerstverhaal. ... lees meer..

7678

Stichting Hulpfonds de Berkel

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting Hulpfonds ‘de Berkel’, die zich bezighoudt met het geven van financiële bijdragen aan goede doelen in de gemeente Lochem. ... lees meer..

4186

Kerstboom inleveren en € 0,50 ontvangen

Ook het komende Nieuwjaar zamelt de gemeente Lochem weer kerstbomen in. Op vrijdag 4 januari 2013 kunnen inwoners van Gorssel kersbomen inleveren. ... lees meer..

6433

Dichter bij de IJssel

Onder de titel Dichter bij de IJssel zal Gorssel van 25 mei tot 24 juni 2013 een inspirerende wandel- en fietsroute krijgen, die het Tramstation aan de Van der Capellenlaan zal verbinden met de Zorgtuin aan de Veerweg. Langs de route zullen een reeks van uitge... lees meer..

4660

Sprookjesachtige uitvoering De Vloek van het Winterwoud

De op 15 en 16 december in ’t Trefpunt opgevoerde muzikale voorstelling ‘De Vloek van het Winterwoud’ heeft ruim 1000 enthousiaste bezoekers getrokken. Een ervaren organisatie, een koor van 100 volwassenen en kinderen, toneelspelers, dansers, een combo, een imposant decor en... lees meer..

5797

Meisjes C volleybal gepromoveerd

De Meisjes C van Sportclub Gorssel afdeling volleybal zijn gepromoveerd! Afgelopen zaterdag 15 december wonnen zij met 3-1 van Dash uit Vorden. Daarmee hebben de meiden de tweede plaats in de competitie behaald en promoveren zij naar de tweede klasse. ... lees meer..

6487

Kerststal, gezinsviering en kindje wiegen in Joppe

De R.K. Geloofsgemeenschap Joppe nodigt kinderen en hun ouders en familieleden uit om de kersstal met echte dieren te komen bekijken. Ook is iedereen weer welkom bij de familieviering op Kerstavond en wordt met de jongste kinderen op Eerste Kerstdag het Kindje Wiegen gevierd... lees meer..

4025

Nieuwe openingstijden politiepost Gorssel

Per 1 januari 2013 veranderen de openingstijden van de politiepost in Gorssel. Vanaf die datum is het bureau, aan de Hoofdstraat 14b bij de brandweerkazerne, geopend op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. ... lees meer..

5778

Thuiszorgteam Sutfene speelt voor kerstvrouw

Enkele Sutfene medewerkers van het thuiszorgteam Eefde/Gorssel speelden vorige week voor Kerstvrouw. De Kerstvrouwen gingen op 13 december langs de cliënten om hen een kleinigheidje aan te bieden. Dit werd zeer gewaardeerd. ... lees meer..

8915

Gorsselnaar Bruno Prent wint met band de Grote Prijs van NL

Flow&CO, een Hiphop-act, met onder andere Bruno Prent (alias Bruno Punt) uit Gorssel, won afgelopen zaterdag de Grote Prijs van Nederland. Bekijk de uitzending van DWDD op Gorssel.nl ... lees meer..

8289

Groene Waarden fuseert en verhuist

Per 1 januari 2013 fuseert woningstichting Groene Waarden met woningstichting Goed Wonen in Twello. De stichtingen gaan samen verder onder de naam IJsseldal Wonen. ... lees meer..

18034

Film over museum en gesprek met Marisa Melchers

Bekijk de film van RTV Oost over het museum voor realisme in Gorssel en een gesprek met Marisa Melchers, toekomstig beheerder van het Museum. ... lees meer..

3655

Nieuwe plek en organisatie gezocht voor paasvuur Gorssel

De gemeente Lochem heeft de regels voor de paasvuren aangescherpt, waardoor dit vanaf volgend jaar niet meer gehouden kan worden op het terrein naast De Bolderhoek. Alleen als een geschikte nieuwe locatie gevonden wordt en een nieuwe groep de organisatie wil overnemen zal me... lees meer..

5232

Meisjes B volleybal kampioen!!

Op zaterdag 8 december zijn de Meisjes B van Sportclub Gorssel afdeling Volleybal kampioen geworden! Een super prestatie waar de meiden trots op kunnen zijn! In alle wedstrijden van deze eerste seizoenshelft zijn de meiden ongeslagen.  ... lees meer..

4632

Nieuw Dorpsplan voor Gorssel

De Dorpsraad Gorssel heeft met haar inwoners een nieuw dorpsplan voorbereid. Vanaf 12 december a.s. ligt dat ter inzage bij de bibliotheek in Den Oldenhof en kan het worden ingezien via de website van de Dorpsraad. Tijdens de bijeenkomst op 28 december a.s. in het gemeentehu... lees meer..

4280

Bakkerij Van Helvoort bakt voor Serious Request

Bakkerij G. van Helvoort bakt een bijzonder broodje: het 3FM Serious Request broodje. Een cranberry-mueslibroodje in de vorm van een knoop, rijk gevuld met cranberries en rozijnen en afgewerkt met abrikozenmoes en suiker. Een heerlijk rijk gevuld broodje ten bate van het Rod... lees meer..

4193

Gorssel ziet er sfeervol uit!

Het is gezellig winkelen in Gorssel, ook tijdens de donkere uurtjes! De winkeliers hebben de sfeerverlichting weer opgehangen en de driepoten met lantaarn voor de deur gezet. ... lees meer..

4140

Gewijzigde openingstijden kantoor SOL Gorssel

In verband met de feestdagen is het kantoor van de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) in Gorssel gesloten van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari. Vanaf woensdag 2 januari is het kantoor weer geopend. Op maandag 7 januari 2013 is de SOL geopend vanaf 10.30 uur i.p.v. 0... lees meer..

4919

Warm welkom Sinterklaas!

Tot 9.45 uur heerste er nog een serene rust op de Veerweg. Maar dat was weldra afgelopen toen de kinderen kwamen aangewandeld op weg naar de Veerstoep om de Sint te verwelkomen. Net als andere jaren kwam Sint met veel pieten weer aangevaren over de IJssel om de kinderen van ... lees meer..

9344

‘Outlet House’ bij House of Tweeds aan de Hoofdstraat

Een gedeelte van House of Tweeds aan de Hoofdstraat in Gorssel is gedurende de feestmaand december en de uitverkoopmaand januari ingericht als 'outletwinkel'. Exclusieve kwaliteitskleding van bekende labels voor dames en heren wordt zo betaalbaar. ... lees meer..

5384

Kaartverkoop De Vloek van het Winterwoud in volle gang!

Stichting IJsselwijs presenteert voor de 6e keer een unieke muzikale wintervoorstelling. Een spetterend projectkoor brengt Gorssel in fabelachtige kerstsferen. Entreekaarten kunnen online worden besteld. ... lees meer..

4116

Vereniging Dorpsraad Gorssel nodigt inwoners van Gorssel uit

Op 28 december a.s. kunnen de inwoners van Gorssel voor de laatste keer het gemeentehuis bezoeken voordat het een nieuwe bestemming krijgt. In 2015 zal het zijn deuren weer openen als museum voor realistische kunst. Om de functieverandering van het gebouw na honderd jaar nie... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34