Archief per maand

Januari 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5347

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan H.J. Bruggink

H.J. Bruggink, inwoner van Gorssel, ontving op woensdag 30 januari uit handen van burgemeester Spekreijse een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Brug... lees meer..

3739

Ontwerp Woonvisie Lochem ter inzage

De gemeente Lochem heeft op 31 januari 2013 haar ontwerp Woonvisie ter inzage gelegd. In deze woonvisie wordt het gemeentelijk woonbeleid voor de periode tot 2020 bepaald. Samen met de ruimtelijke str... lees meer..

8175

Walnootolie van eigen boom

Oliemolen Kleine Muyl perst walnootolie voor bewoners uit Gorssel en omgeving met walnotenbomen op hun erf: walnootolie van eigen boom. Voor het persen wordt betaald met een deel van de opbrengst van ... lees meer..

4645

IJsseldal Wonen naar Den Oldenhof

Maandag 4 februari a.s. verhuist het kantoor van IJsseldal Wonen naar Den Oldenhof in Gorssel.        Maandag 4 februari a.s. verhuist het kantoor van IJsseldal W... lees meer..

3260

Werk aan gemeenteloket vordert gestaag

De werkzaamheden voor het gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorssel vorderen gestaag. Komende week wordt de balie geplaatst.  De werkzaamheden voor het gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorsse lees meer..

6067

Buurtvereniging Plein 9 stelt zich voor

De straten rond het Acaciaplein in Gorssel hebben zich verenigd in buurtvereniging ‘Plein 9’. Er worden regelmatig activiteiten voor de leden georganiseerd, maar ook probeert de buurtvereniging i... lees meer..

4224

Gorsselse Midwinter veldtoertocht op 10 februari

Zondag 10 februari organiseert Wieler Toer Club Gorssel al weer voor het 19de jaar de Midwinter veldtoertocht. Dit is een MTB tocht met afstanden van 35, 45 en 55 km over onverharde wegen en bosp... lees meer..

4447

Open Huis nieuwe gemeentehuis Lochem

Op zaterdag 9 februari a.s. van 11.00 tot 16.00 uur houdt de gemeente Lochem Open Huis in het nieuwe gemeentehuis.    Op zaterdag 9 februari a.s. houdt de gemeente Lochem Open Huis i... lees meer..

4267

Dorpsraad Gorssel publiceert jaaroverzicht

De Vereniging Dorpsraad Gorssel heeft een overzicht gepubliceerd van haar activiteiten in 2012. Er zijn successen te melden, zoals onder meer het herstel van het openluchttheater en de komst van het m... lees meer..

7292

Het is bijna zover, Carnaval in Kakkersgat!

Carnavalsvereniging De Gorsselnarren is er klaar voor. De carnavalsweek is in zicht. Doet u ook mee? Prins Anton, Prinses Annelies, Adjudant Erik en de Gorsselnarren maken zich op voor een prachtig fe... lees meer..

3594

Meidenvolleybalteam doet ervaring op

Op zaterdag 5 januari jl. deed het Meisjes A volleybalteam van Sportclub Gorssel mee aan de voorronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen in Tubbergen. Het toernooi was vooral bedoeld om... lees meer..

4501

Bijzondere vogel in Gorsselse tuin

Plotseling zat er een bijzondere vogel in een Gorsselse achtertuin. Het was een houtsnip: volgens ornitholoog Dr. Gerard Boere uit Gorssel  is het vrijwel zeker een trekvogel uit Noord- of O... lees meer..

5554

Opdracht herstel openluchttheater verleend

De eerste bouwvergadering over het herstel van het Openluchttheater in Gorssel heeft inmiddels plaatsgevonden. De Dorpsraad heeft daarin officieel opdracht gegeven aan de aannemers. Gedurende de ... lees meer..

3906

Paasvuur blijft behouden voor Gorssel

Het is gelukt de voor Gorssel belangrijke traditie van het paasvuur te behouden. Een nieuw team staat klaar om met hulp van een aantal personen, bedrijven en verenigingen het paasvuur te organiseren o... lees meer..

4207

Natuurwerkgroep Gorssel

‘Lekker buiten aan het werk en zinvol bezig zijn op het gebied van landschapsonderhoud’. Zo zou je de belangrijkste motivatie kunnen samenvatten van de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel. ... lees meer..

4031

Gemeentehuis Gorssel heeft 2,5 miljoen opgebracht

Hans Melchers heeft € 2,5 miljoen betaald voor het Gorssels gemeentehuis. Dat heeft wethouder Bussink maandagavond medegedeeld aan de gemeenteraad. De juridische levering heeft vorige week plaatsgevon... lees meer..

4950

Stuur uw winterfoto's naar Gorssel.nl

Heeft u mooie of leuke foto's van Gorssel, een mooi winterlandschap bijvoorbeeld? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken... lees meer..

3523

Week van de Poëzie in Gorssel met muzikaal optreden

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) organiseert van donderdag 31 januari t/m woensdag 6 februari de jaarlijkse Week van de Poëzie. De Poëzieweek heeft als the... lees meer..

5073

Daan's Theaterklas in Gorssel

Voor kinderen die het leuk vinden om te doen alsof, zoals bijvoorbeeld spelen dat je verliefd of boos bent op je beste vriend of vriendin (zo zijn er vele leuke en spannende situaties te bedenken) kun... lees meer..

3806

Gorssel.nl is jarig

Het is u door de vrolijk versierde bovenkant van de website natuurlijk niet ontgaan: Gorssel.nl viert haar eerste verjaardag. Op 12 januari 2012 is de website officieel in werking gesteld door wethoud... lees meer..

4236

Cursussen volwassenonderwijs in Gorssel

Dit voorjaar biedt de bibliotheek in Den Oldenhof ruimte aan verschillende cursussen, georganiseerd door de Volksuniversiteit Stedendriehoek. De cursusonderwerpen zijn: filosofie, persoonlijkheid... lees meer..

3954

Ontwerp structuurvisie Lochem ter inzage

Het ontwerp voor de structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente Lochem ligt ter inzage, o.a. bij de bibliotheek in Den Oldenhof. Het is voor de gemeente een belangrijk beleidsbepalend doc... lees meer..

6243

Gorssel krijgt weer een openluchttheater

Enkele tientallen jaren geleden had Gorssel een prachtig openluchttheater dat plaats bood aan 500 bezoekers. De plek is er nog, een verwaarloosd bosje met veel rommel op de hoek van de Molenweg en de ... lees meer..

5552

Nieuwjaarsconcert in ’t Trefpunt

Op 13 januari a.s. wordt in ’t Trefpunt een nieuwjaarsconcert gehouden met medewerking van ruim 75 amateurmusici en -zangers, die diverse muzikale stromingen ten gehore brengen. Er zijn optredens van ... lees meer..

3371

Nieuwe producten en korting bij de Wereldwinkel

Anders dan eerder aangekondigd is de Wereldwinkel as. zondag, 13 januari, niet open. De acties voor vrijdag 11 en zaterdag 12 januari gaan gewoon door. De Wereldwinkel heeft dan een aantal producten i... lees meer..

4206

Yogalessen in Gorssel

Binnenkort start in Gorssel weer een nieuwe serie van 12 yogalessen waarvoor u zich kunt aanmelden. De lessen worden gegeven in De Brink op donderdagavond met ingang van 10 januari. Wilt u het nieu... lees meer..

7801

Stichting OKERO helpt Keniaanse studenten

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting OKERO, die zich bezighoudt met het geven van financiël... lees meer..

3772

De redactie van Gorssel.nl wenst u een goed 2013

Gorssel.nl bestaat nu bijna een jaar, een jaar waarin de website een vaste plek in Gorssel heeft gekregen. Gorssel.nl wordt dagelijks gemiddeld bijna 300 keer bezocht. De redactie zal zich ook in 20 lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28