Januari 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

5374

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan H.J. Bruggink

H.J. Bruggink, inwoner van Gorssel, ontving op woensdag 30 januari uit handen van burgemeester Spekreijse een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bruggink heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de Stichting Nyenrode en ... lees meer..

3771

Ontwerp Woonvisie Lochem ter inzage

De gemeente Lochem heeft op 31 januari 2013 haar ontwerp Woonvisie ter inzage gelegd. In deze woonvisie wordt het gemeentelijk woonbeleid voor de periode tot 2020 bepaald. Samen met de ruimtelijke structuurvisie 2012-2020, die tot 20 februari 2013 ter inzage ligt, vormt de w... lees meer..

8236

Walnootolie van eigen boom

Oliemolen Kleine Muyl perst walnootolie voor bewoners uit Gorssel en omgeving met walnotenbomen op hun erf: walnootolie van eigen boom. Voor het persen wordt betaald met een deel van de opbrengst van de olie. De meeste noten van de oogst van 2012 zijn inmiddels geperst, de e... lees meer..

4679

IJsseldal Wonen naar Den Oldenhof

Maandag 4 februari a.s. verhuist het kantoor van IJsseldal Wonen naar Den Oldenhof in Gorssel. ... lees meer..

3292

Werk aan gemeenteloket vordert gestaag

De werkzaamheden voor het gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorssel vorderen gestaag. Komende week wordt de balie geplaatst.  lees meer..

6110

Buurtvereniging Plein 9 stelt zich voor

De straten rond het Acaciaplein in Gorssel hebben zich verenigd in buurtvereniging ‘Plein 9’. Er worden regelmatig activiteiten voor de leden georganiseerd, maar ook probeert de buurtvereniging in bescheiden mate op te komen voor de belangen van de buurt. Buurtverenigin... lees meer..

4254

Gorsselse Midwinter veldtoertocht op 10 februari

Zondag 10 februari organiseert Wieler Toer Club Gorssel al weer voor het 19de jaar de Midwinter veldtoertocht. Dit is een MTB tocht met afstanden van 35, 45 en 55 km over onverharde wegen en bospaden door de omgeving van Gorssel. ... lees meer..

4504

Open Huis nieuwe gemeentehuis Lochem

Op zaterdag 9 februari a.s. van 11.00 tot 16.00 uur houdt de gemeente Lochem Open Huis in het nieuwe gemeentehuis.    ... lees meer..

4296

Dorpsraad Gorssel publiceert jaaroverzicht

De Vereniging Dorpsraad Gorssel heeft een overzicht gepubliceerd van haar activiteiten in 2012. Er zijn successen te melden, zoals onder meer het herstel van het openluchttheater en de komst van het museum. Andere onderwerpen vergen meer tijd, zoals openstelling van de IJsse... lees meer..

7348

Het is bijna zover, Carnaval in Kakkersgat!

Carnavalsvereniging De Gorsselnarren is er klaar voor. De carnavalsweek is in zicht. Doet u ook mee? Prins Anton, Prinses Annelies, Adjudant Erik en de Gorsselnarren maken zich op voor een prachtig feest. ... lees meer..

3632

Meidenvolleybalteam doet ervaring op

Op zaterdag 5 januari jl. deed het Meisjes A volleybalteam van Sportclub Gorssel mee aan de voorronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen in Tubbergen. Het toernooi was vooral bedoeld om ervaring op te doen.  ... lees meer..

4540

Bijzondere vogel in Gorsselse tuin

Plotseling zat er een bijzondere vogel in een Gorsselse achtertuin. Het was een houtsnip: volgens ornitholoog Dr. Gerard Boere uit Gorssel  is het vrijwel zeker een trekvogel uit Noord- of Oost-Europa. ... lees meer..

5584

Opdracht herstel openluchttheater verleend

De eerste bouwvergadering over het herstel van het Openluchttheater in Gorssel heeft inmiddels plaatsgevonden. De Dorpsraad heeft daarin officieel opdracht gegeven aan de aannemers. Gedurende de werkzaamheden is het terrein gesloten voor publiek. ... lees meer..

3947

Paasvuur blijft behouden voor Gorssel

Het is gelukt de voor Gorssel belangrijke traditie van het paasvuur te behouden. Een nieuw team staat klaar om met hulp van een aantal personen, bedrijven en verenigingen het paasvuur te organiseren op een nieuwe locatie, die voldoet aan de strengere regels die de gemeente h... lees meer..

4251

Natuurwerkgroep Gorssel

‘Lekker buiten aan het werk en zinvol bezig zijn op het gebied van landschapsonderhoud’. Zo zou je de belangrijkste motivatie kunnen samenvatten van de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel. Deze groep bestaat uit zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers en werkt één keer... lees meer..

4059

Gemeentehuis Gorssel heeft 2,5 miljoen opgebracht

Hans Melchers heeft € 2,5 miljoen betaald voor het Gorssels gemeentehuis. Dat heeft wethouder Bussink maandagavond medegedeeld aan de gemeenteraad. De juridische levering heeft vorige week plaatsgevonden en het geld staat op de rekening van de gemeente Lochem. ... lees meer..

4976

Stuur uw winterfoto's naar Gorssel.nl

Heeft u mooie of leuke foto's van Gorssel, een mooi winterlandschap bijvoorbeeld? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById('cloakebc6bfa30fd8b314f3edfdd927c91f83').inne... lees meer..

3559

Week van de Poëzie in Gorssel met muzikaal optreden

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) organiseert van donderdag 31 januari t/m woensdag 6 februari de jaarlijkse Week van de Poëzie. De Poëzieweek heeft als thema ‘Muziek’.  ... lees meer..

5121

Daan's Theaterklas in Gorssel

Voor kinderen die het leuk vinden om te doen alsof, zoals bijvoorbeeld spelen dat je verliefd of boos bent op je beste vriend of vriendin (zo zijn er vele leuke en spannende situaties te bedenken) kunnen nu in Gorssel leren hoe je dat doet. Wat moet je doen om geloofwaardig ... lees meer..

3841

Gorssel.nl is jarig

Het is u door de vrolijk versierde bovenkant van de website natuurlijk niet ontgaan: Gorssel.nl viert haar eerste verjaardag. Op 12 januari 2012 is de website officieel in werking gesteld door wethouder Heesen en in die korte tijd is het uitgegroeid tot een belangrijk medium... lees meer..

4278

Cursussen volwassenonderwijs in Gorssel

Dit voorjaar biedt de bibliotheek in Den Oldenhof ruimte aan verschillende cursussen, georganiseerd door de Volksuniversiteit Stedendriehoek. De cursusonderwerpen zijn: filosofie, persoonlijkheidspsychologie en een talencursus Zweeds. ... lees meer..

3992

Ontwerp structuurvisie Lochem ter inzage

Het ontwerp voor de structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente Lochem ligt ter inzage, o.a. bij de bibliotheek in Den Oldenhof. Het is voor de gemeente een belangrijk beleidsbepalend document voor de komende tien jaar, dat ook een uitgebreide paragraaf over Gor... lees meer..

6325

Gorssel krijgt weer een openluchttheater

Enkele tientallen jaren geleden had Gorssel een prachtig openluchttheater dat plaats bood aan 500 bezoekers. De plek is er nog, een verwaarloosd bosje met veel rommel op de hoek van de Molenweg en de Esdoornlaan. De Dorpsraad Gorssel heeft de financiering rond voor het opkna... lees meer..

5602

Nieuwjaarsconcert in ’t Trefpunt

Op 13 januari a.s. wordt in ’t Trefpunt een nieuwjaarsconcert gehouden met medewerking van ruim 75 amateurmusici en -zangers, die diverse muzikale stromingen ten gehore brengen. Er zijn optredens van het salonorkest Abraham gezien en de koren Ons Genoegen en Vocal Group Spar... lees meer..

3397

Nieuwe producten en korting bij de Wereldwinkel

Anders dan eerder aangekondigd is de Wereldwinkel as. zondag, 13 januari, niet open. De acties voor vrijdag 11 en zaterdag 12 januari gaan gewoon door. De Wereldwinkel heeft dan een aantal producten in de opruiming om plaats te maken voor nieuw assortiment.  ... lees meer..

4235

Yogalessen in Gorssel

Binnenkort start in Gorssel weer een nieuwe serie van 12 yogalessen waarvoor u zich kunt aanmelden. De lessen worden gegeven in De Brink op donderdagavond met ingang van 10 januari. ... lees meer..

7908

Stichting OKERO helpt Keniaanse studenten

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting OKERO, die zich bezighoudt met het geven van financiële ondersteuning aan weeskinderen in Kenia ten behoeve van goed onderwijs. ... lees meer..

3816

De redactie van Gorssel.nl wenst u een goed 2013

Gorssel.nl bestaat nu bijna een jaar, een jaar waarin de website een vaste plek in Gorssel heeft gekregen. Gorssel.nl wordt dagelijks gemiddeld bijna 300 keer bezocht. De redactie zal zich ook in 2013 weer inzetten voor de doelstellingen van de website: een bijdrage levere lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28