Archief per maand

Februari 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4405

NLDoet in Gorssel

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2013 de actie NLdoet. In Gorssel vragen de beide scoutinggroepen en buurtvereniging De Wielewaal op zaterdag 16 maart helpende handen. lees meer..

11018

Weekblad De Gids verschijnt weer

Het is voor inwoners van de oude gemeente Gorssel verheugend nieuws: het nieuws- en advertentieblad De Gids verschijnt weer. Jannie Besselink is de nieuwe eigenaar/uitgever. Gorssel.nl feliciteert de ... lees meer..

4824

Dichterbij de IJssel - 26 mei t/m 23 juni 2013

In Gorssel komt een bijzondere wandelroute met als thema De IJssel en het rivierlandschap. Een inspirerende route onder de titel Dichterbij de IJssel versterkt de band tussen het dorp en de rivier lees meer..

4146

Loket Gorssel vanaf 6 maart geopend

Op woensdag 6 maart opent het gemeenteloket Gorssel in Den Oldenhof bij de bibliotheek. Klanten kunnen hier terecht voor het aanvragen van alle burgerzaken producten (zoals paspoorten, rijbewijzen en ... lees meer..

3873

Avond van de Energie in Gorssel

LochemEnergie organiseert op woensdagavond 6 maart 2013 voor alle inwoners van Gorssel e.o. een ‘Avond van de Energie’ in ‘t Trefpunt. Een avond waarin de mensen van LochemEnergie hun verhaal ver... lees meer..

7970

Tentoonstelling archeologische opgravingen

In het Tramstation, onderkomen van de Historische Vereniging De Elf Marken, aan de Van der Capellenlaan 4 in Gorssel is vanaf zaterdag 2 maart 2013 een tentoonstelling te zien van archeologische vonds... lees meer..

6304

Heren 1 Volleybalteam in het nieuw

Op dinsdagavond 12 februari jl. werd het nieuwe tenue van het volleybalteam Heren 1 van Sportclub Gorssel gepresenteerd. Het bedrijf van Jan Halfman, zelf ook speler van Heren 1, is al jaren trouw spo... lees meer..

5886

Optredens in Eetcafé de Hoek

Natuurlijk kent iedereen Eetcafé de Hoek in Gorssel: biljarten, een biertje drinken, een kopje koffie of lekker eten in het café of op het zonneterras. Maar De Hoek organiseert ook gezellige avonden m... lees meer..

3389

Multi Hygiëne Gorssel al 13 jaar succesvol

Al 13 jaar runnen Ruth en Arno Bruin samen een schoonmaakbedrijf in Gorssel. De handen uit de mouwen steken bleek een succes. Het bedrijf groeit nog elk jaar. Gorssel.nl sprak met twee enthousiaste Go... lees meer..

4607

Netwerkbijeenkomst Gorsselse ondernemers

De Gorsselse ondernemersvereniging ‘Gorssel Buitengewoon’ nodigt alle Gorsselse ondernemers uit voor een netwerkbijeenkomst op maandagavond 25 maart 2013. Doelstelling is kennis te maken met de onde lees meer..

6968

Nieuwe winkel in Gorssel: ‘Goede Tijden’

Onder het motto ‘Laat de Goede Tijden maar komen!’ opent Marleen Bouwhuis zaterdag 2 maart 2013 haar winkel ‘Goede Tijden, mode en kado’.  Een nieuw adres voor casual damesmode, accessoire lees meer..

3887

De Gids gered?

Zoals bekend is Drukkerij Kaper, o.a. uitgever van De Gids, begin februari failliet verklaard. Na 66 jaar leek daarmee ook het lot van het door velen gewaardeerde gratis huis aan huis blad De Gids bez... lees meer..

4307

‘Blues in de kelder’ bij ’t Trefpunt in Gorssel

Als eerste van een reeks muzikale activiteiten in de kelder van het Gorsselse Trefpunt staat op vrijdag 8 maart a.s. vanaf 21.00 uur een optreden van de Greyhound Blues Band gepland. De entreeprijs lees meer..

4528

De Borkel als podium

In De Borkel worden regelmatig ontspanningsmiddagen georganiseerd. Die activiteiten zijn niet alleen voor bewoners van het zorgcentrum toegankelijk, maar ook voor mensen ‘van buiten’. Omdat het prog lees meer..

8897

Stichting Hulp Letland

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting Hulp Letland, die hulp verleent aan mensen die dat nod... lees meer..

3772

Vroege Lentekriebels bij Kantoorboekhandel Bechtle

De sneeuw ligt nog in de straten en wie weet wat de winter ons nog meer brengt, maar Kantoorboekhandel Bechtle heeft al de lentekriebels. Kriebels die aanzetten tot lezen wel te verstaan, want Bechtle... lees meer..

6206

Burgemeester Spekreijse kondigt vertrek aan

Afgelopen maandagavond heeft burgemeester Frans Spekreijse de raad meegedeeld dat hij per 1 oktober 2013 ontslag neemt als burgemeester van de gemeente Lochem. Na ruim 15 jaar actief te zijn geweest i... lees meer..

6870

Binnenkort in Gorssel: Goede Tijden

Achter de afgeplakte ramen aan de Hoofdstraat 41 wordt hard gewerkt. Op 1 maart 2013 opent hier ‘Goede Tijden’, een boetiek met casual damesmode, accessoires en cadeaus. Gorssel.nl nam alvast een lees meer..

5303

WTC Gorssel houdt ATB-tocht in prachtig sneeuwlandschap

De Gorsselse Midwinterveldtoertocht die de Wieler Toer Club Gorssel jaarlijks in februari organiseert doet haar naam eer aan.  Dankzij de sneeuwval van zaterdagnacht en zondagochtend werden de de... lees meer..

6964

Pien Huisman winnares voorleeswedstrijd

De spanning was afgelopen zaterdag te snijden onder de deelnemers aan de kwartfinale van de Nationale Voorlees-wedstrijd in de bibliotheek te Gorssel. Pien Huisman uit Epse werd als winnaar aangewezen... lees meer..

4784

Foto's Open Huis gemeentehuis Lochem

"Het nieuwe gemeentehuis is ons gemeenschapshuis, een ontmoetingsplek, een gebouw van en voor alle inwoners van de gemeente" aldus burgemeester Spekreijse bij de opening van het nieuwe gebouw. Tijdens lees meer..

4287

Erepenning gemeente Lochem voor Ingrid Schreuder (Foto's)

Ingrid Schreuder heeft zaterdag voorafgaand aan het open huis van het nieuwe gemeentehuis de erepenning van Lochem ontvangen uit handen van burgemeester Spekreijse. Ingrid Schreuder is initiatiefneems... lees meer..

3458

Hoogvliegers bij het openluchttheater

Deze week is begonnen met de renovatie van het openluchttheater. Als eersten gingen de bomenvellers van Stichting Natuur Anders aan de slag. Stoere mannen, zoals u kunt zien op de foto's op Gorssel. lees meer..

3332

Wat vindt u van het nieuwe gemeentehuis in Lochem?

Lochem heeft een nieuw gemeentehuis in gebruik genomen. Vindt u dat een goede ontwikkeling? Geef uw mening rechts op de homepage. Het is interessant om te zien wat Gorssel hiervan vindt.Als ... lees meer..

6634

'Op Koers' bereidt zich voor op Shantykorenfestival

Ambitie en gezelligheid gaan hand in hand bij het Gorssels Shantykoor ‘Op Koers’. Het koor bereidt zich voor op het grote Shanty-korenfestival dat op 9 maart in ’t Trefpunt wordt gehouden. G... lees meer..

8685

Kookreis naar Toscane

Wie genoeg heeft van de winter, van koken (én lekker eten) houdt en ook nog graag wat cultuur wil opsnuiven, zou dit voorjaar een culinaire reis met 'Hapjezz!' naar Toscane in Italië kunnen overwegen.... lees meer..

3573

Nieuwe uitstraling Gorssel.nl

Gorssel.nl heeft een nieuw ontwerp voor de bovenzijde van de website. De slingers die waren opgehangen vanwege de eerste verjaardag hebben plaatsgemaakt voor een silhouet van Gorssel. Gorssel.nl wi... lees meer..

8930

Nieuw gemeentehuis Lochem officieel geopend

Op woensdag 6 februari is het nieuwe gemeentehuis van Lochem officieel geopend. Na het officiële programma konden de genodigden, waaronder ook Gorssel.nl, op eigen gelegenheid het gebouw bezichtigen lees meer..

5064

Uitgever De Gids vraagt faillissement aan

Vandaag heeft de Apeldoornse drukkerij Kaper B.V. faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zutphen. Drukkerij Kaper B.V. was, na overname van Doevendans uit Eefde, uitgever van het weekblad De Gi... lees meer..

3654

Geen doorgaand verkeer meer op zandweg Kamperweg

Het verharde deel van de Kamperweg en het vervolg daarvan, de Lindeboomweg, blijven normaal toegankelijk.  Het gedeelte van de Kamperweg dat nu wordt afgesloten heeft veel te lijden van bouwverk... lees meer..

4284

De Gorsselnarren presenteren: Gorssel Draait Door!

Vrijdagavond barst het carnaval los. En natuurlijk doet Gorssel, voor de gelegenheid omgedoopt tot Kakkersgat, dat geheel op haar eigen wijze. ‘Gorssel draait door’ op vrijdagavond, maar ook daarna va... lees meer..

5040

Haardhout uit het Openluchttheater

De werkzaamheden aan het Openluchttheater (OLT) op de hoek Molenweg/Esdoornlaan zijn maandag 4 februari écht van start gegaan. Vrielink heeft het terrein afgesloten met bouwhekken. Woensdag komt Stich... lees meer..

4422

IJsseldijk bij Veerweg tijdelijk open

Er kan weer gewandeld worden over de IJsseldijk tussen de Veerweg en de Hankweg. Het Waterschap heeft de hekken op dit stuk van de dijk geopend in verband met de hoge waterstand van de IJssel. Genie lees meer..

9158

Stichting Ouderenwerk Lochem

De Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) zet zich in om ouderen en mantelzorgers in de gehele gemeente Lochem zo lang en volwaardig mogelijk zelfstandig te laten functioneren en te betrekken bij de samen... lees meer..

3579

De Borkel wint ‘Veiligvoedsel.nl Award’

Op donderdagmiddag 31 januari jl. zijn de ‘Veiligvoedsel.nl Awards’ voor 2013 uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Veiligvoedsel 2013 in stadion Galgenwaard te Utrecht. In zes categorieën wer... lees meer..

7971

Blauwbilgorgel in Gorsselse bieb

Het gezelschap ‘Moerstaal & Trawanten’ trad op in de Gorsselse bibliotheek in het kader van de Week van de Poëzie.Gorssel.nl was erbij. Donderdagavond in de bibliotheek hoorde een enthousiast... lees meer..

4377

Grote namen op springwedstrijd Semper Fidelis

Semper Fidelis verheugt zich op de komst van een aantal bekende deelnemers voor de springwedstrijden die komend weekend in de hallen van deze Gorsselse vereniging worden gehouden. Semper Fidelis ve... lees meer..

4012

Oranjevereniging Gorssel heeft al draaiboek voor afscheid

De Oranjevereniging Gorssel was voorbereid op het terugtreden van Koningin Beatrix. Voor zover bekend is ze een van de weinige Oranjeverenigingen die al een draaiboek heeft klaarliggen voor het afsche... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38