Februari 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4477

NLDoet in Gorssel

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2013 de actie NLdoet. In Gorssel vragen de beide scoutinggroepen en buurtvereniging De Wielewaal op zaterdag 16 maart helpende handen. lees meer..

11281

Weekblad De Gids verschijnt weer

Het is voor inwoners van de oude gemeente Gorssel verheugend nieuws: het nieuws- en advertentieblad De Gids verschijnt weer. Jannie Besselink is de nieuwe eigenaar/uitgever. Gorssel.nl feliciteert de nieuwe uitgever van harte met dit initiatief. ... lees meer..

4893

Dichterbij de IJssel - 26 mei t/m 23 juni 2013

In Gorssel komt een bijzondere wandelroute met als thema De IJssel en het rivierlandschap. Een inspirerende route onder de titel Dichterbij de IJssel versterkt de band tussen het dorp en de rivier en maakt de culturele dimensies van Gorssel zichtbaar en beleefbaar. Hij l lees meer..

4224

Loket Gorssel vanaf 6 maart geopend

Op woensdag 6 maart opent het gemeenteloket Gorssel in Den Oldenhof bij de bibliotheek. Klanten kunnen hier terecht voor het aanvragen van alle burgerzaken producten (zoals paspoorten, rijbewijzen en uittreksels) en voor algemene vragen. Ook liggen de gemeentelijke stukken h... lees meer..

3966

Avond van de Energie in Gorssel

LochemEnergie organiseert op woensdagavond 6 maart 2013 voor alle inwoners van Gorssel e.o. een ‘Avond van de Energie’ in ‘t Trefpunt. Een avond waarin de mensen van LochemEnergie hun verhaal vertellen. Wat is LochemEnergie? Waar staat LochemEnergie nu? ... lees meer..

8023

Tentoonstelling archeologische opgravingen

In het Tramstation, onderkomen van de Historische Vereniging De Elf Marken, aan de Van der Capellenlaan 4 in Gorssel is vanaf zaterdag 2 maart 2013 een tentoonstelling te zien van archeologische vondsten, onder meer uit Gorssel. Wethouder Wilma Heesen zal de tentoonstelling ... lees meer..

6401

Heren 1 Volleybalteam in het nieuw

Op dinsdagavond 12 februari jl. werd het nieuwe tenue van het volleybalteam Heren 1 van Sportclub Gorssel gepresenteerd. Het bedrijf van Jan Halfman, zelf ook speler van Heren 1, is al jaren trouw sponsor van het team en heeft de heren van top tot teen in het nieuw gestoken.... lees meer..

6171

Optredens in Eetcafé de Hoek

Natuurlijk kent iedereen Eetcafé de Hoek in Gorssel: biljarten, een biertje drinken, een kopje koffie of lekker eten in het café of op het zonneterras. Maar De Hoek organiseert ook gezellige avonden met optredens. ... lees meer..

3450

Multi Hygiëne Gorssel al 13 jaar succesvol

Al 13 jaar runnen Ruth en Arno Bruin samen een schoonmaakbedrijf in Gorssel. De handen uit de mouwen steken bleek een succes. Het bedrijf groeit nog elk jaar. Gorssel.nl sprak met twee enthousiaste Gorsselse ondernemers. Lees het verslag.... lees meer..

4684

Netwerkbijeenkomst Gorsselse ondernemers

De Gorsselse ondernemersvereniging ‘Gorssel Buitengewoon’ nodigt alle Gorsselse ondernemers uit voor een netwerkbijeenkomst op maandagavond 25 maart 2013. Doelstelling is kennis te maken met de ondernemersvereniging en de kracht van het lokale netwerk te ontdekken. Hennie lees meer..

7035

Nieuwe winkel in Gorssel: ‘Goede Tijden’

Onder het motto ‘Laat de Goede Tijden maar komen!’ opent Marleen Bouwhuis zaterdag 2 maart 2013 haar winkel ‘Goede Tijden, mode en kado’.  Een nieuw adres voor casual damesmode, accessoires en cadeaus.  lees meer..

3957

De Gids gered?

Zoals bekend is Drukkerij Kaper, o.a. uitgever van De Gids, begin februari failliet verklaard. Na 66 jaar leek daarmee ook het lot van het door velen gewaardeerde gratis huis aan huis blad De Gids bezegeld. Door nieuwe ontwikkelingen kan de uitgave van het blad misschien toc... lees meer..

4386

‘Blues in de kelder’ bij ’t Trefpunt in Gorssel

Als eerste van een reeks muzikale activiteiten in de kelder van het Gorsselse Trefpunt staat op vrijdag 8 maart a.s. vanaf 21.00 uur een optreden van de Greyhound Blues Band gepland. De entreeprijs bedraagt € 5,-; kaarten verkrijgbaar bij ’t Trefpunt (zolang de v lees meer..

4602

De Borkel als podium

In De Borkel worden regelmatig ontspanningsmiddagen georganiseerd. Die activiteiten zijn niet alleen voor bewoners van het zorgcentrum toegankelijk, maar ook voor mensen ‘van buiten’. Omdat het programma misschien niet voor iedereen bekend is, besteedt Gorssel.nl er nu ext lees meer..

9052

Stichting Hulp Letland

In de gemeente Lochem zijn diverse fondsen actief op het gebied van sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Eén van die fondsen is de Stichting Hulp Letland, die hulp verleent aan mensen die dat nodig hebben in Saldus (Letland) en omgeving. De stichting doet een beroep op ... lees meer..

3835

Vroege Lentekriebels bij Kantoorboekhandel Bechtle

De sneeuw ligt nog in de straten en wie weet wat de winter ons nog meer brengt, maar Kantoorboekhandel Bechtle heeft al de lentekriebels. Kriebels die aanzetten tot lezen wel te verstaan, want Bechtle heeft 23 populaire boeken met 20% lentekriebelskorting. ... lees meer..

6315

Burgemeester Spekreijse kondigt vertrek aan

Afgelopen maandagavond heeft burgemeester Frans Spekreijse de raad meegedeeld dat hij per 1 oktober 2013 ontslag neemt als burgemeester van de gemeente Lochem. Na ruim 15 jaar actief te zijn geweest in het openbaar bestuur, waarvan 13 jaar als burgemeester en 8 jaar bij de g... lees meer..

6941

Binnenkort in Gorssel: Goede Tijden

Achter de afgeplakte ramen aan de Hoofdstraat 41 wordt hard gewerkt. Op 1 maart 2013 opent hier ‘Goede Tijden’, een boetiek met casual damesmode, accessoires en cadeaus. Gorssel.nl nam alvast een kijkje. lees meer..

5357

WTC Gorssel houdt ATB-tocht in prachtig sneeuwlandschap

De Gorsselse Midwinterveldtoertocht die de Wieler Toer Club Gorssel jaarlijks in februari organiseert doet haar naam eer aan.  Dankzij de sneeuwval van zaterdagnacht en zondagochtend werden de deelnemers op een mooi parcours door een prachtig winterlandschap getrakteerd... lees meer..

7087

Pien Huisman winnares voorleeswedstrijd

De spanning was afgelopen zaterdag te snijden onder de deelnemers aan de kwartfinale van de Nationale Voorlees-wedstrijd in de bibliotheek te Gorssel. Pien Huisman uit Epse werd als winnaar aangewezen en mag door naar de regionale halve finale. ... lees meer..

4844

Foto's Open Huis gemeentehuis Lochem

"Het nieuwe gemeentehuis is ons gemeenschapshuis, een ontmoetingsplek, een gebouw van en voor alle inwoners van de gemeente" aldus burgemeester Spekreijse bij de opening van het nieuwe gebouw. Tijdens het drukbezochte open huis op zaterdag 9 februari werd dat in de praktijk lees meer..

4388

Erepenning gemeente Lochem voor Ingrid Schreuder (Foto's)

Ingrid Schreuder heeft zaterdag voorafgaand aan het open huis van het nieuwe gemeentehuis de erepenning van Lochem ontvangen uit handen van burgemeester Spekreijse. Ingrid Schreuder is initiatiefneemster van het 'Kinderknooppunt' en van het kunstwerk 'De Zon als Kijkdoos, da... lees meer..

3511

Hoogvliegers bij het openluchttheater

Deze week is begonnen met de renovatie van het openluchttheater. Als eersten gingen de bomenvellers van Stichting Natuur Anders aan de slag. Stoere mannen, zoals u kunt zien op de foto's op Gorssel.nl     Redactie Gorssel.nl8 febr 2013    lees meer..

3387

Wat vindt u van het nieuwe gemeentehuis in Lochem?

Lochem heeft een nieuw gemeentehuis in gebruik genomen. Vindt u dat een goede ontwikkeling? Geef uw mening rechts op de homepage. Het is interessant om te zien wat Gorssel hiervan vindt.Als u heeft gestemd kunt u via 'Toon uitslag enquête' ook nog de uitslagen... lees meer..

7194

'Op Koers' bereidt zich voor op Shantykorenfestival

Ambitie en gezelligheid gaan hand in hand bij het Gorssels Shantykoor ‘Op Koers’. Het koor bereidt zich voor op het grote Shanty-korenfestival dat op 9 maart in ’t Trefpunt wordt gehouden. Gorssel.nl woonde een repetitie bij. ... lees meer..

8783

Kookreis naar Toscane

Wie genoeg heeft van de winter, van koken (én lekker eten) houdt en ook nog graag wat cultuur wil opsnuiven, zou dit voorjaar een culinaire reis met 'Hapjezz!' naar Toscane in Italië kunnen overwegen.  ... lees meer..

3680

Nieuwe uitstraling Gorssel.nl

Gorssel.nl heeft een nieuw ontwerp voor de bovenzijde van de website. De slingers die waren opgehangen vanwege de eerste verjaardag hebben plaatsgemaakt voor een silhouet van Gorssel. ... lees meer..

9096

Nieuw gemeentehuis Lochem officieel geopend

Op woensdag 6 februari is het nieuwe gemeentehuis van Lochem officieel geopend. Na het officiële programma konden de genodigden, waaronder ook Gorssel.nl, op eigen gelegenheid het gebouw bezichtigen.  lees meer..

5162

Uitgever De Gids vraagt faillissement aan

Vandaag heeft de Apeldoornse drukkerij Kaper B.V. faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zutphen. Drukkerij Kaper B.V. was, na overname van Doevendans uit Eefde, uitgever van het weekblad De Gids. ... lees meer..

3717

Geen doorgaand verkeer meer op zandweg Kamperweg

Het verharde deel van de Kamperweg en het vervolg daarvan, de Lindeboomweg, blijven normaal toegankelijk.  Het gedeelte van de Kamperweg dat nu wordt afgesloten heeft veel te lijden van bouwverkeer van Grooterkamp, dat veelvuldig via dit zandpad van en naar de Zutphens... lees meer..

4371

De Gorsselnarren presenteren: Gorssel Draait Door!

Vrijdagavond barst het carnaval los. En natuurlijk doet Gorssel, voor de gelegenheid omgedoopt tot Kakkersgat, dat geheel op haar eigen wijze. ‘Gorssel draait door’ op vrijdagavond, maar ook daarna valt er veel te genieten voor jong en oud. ... lees meer..

5214

Haardhout uit het Openluchttheater

De werkzaamheden aan het Openluchttheater (OLT) op de hoek Molenweg/Esdoornlaan zijn maandag 4 februari écht van start gegaan. Vrielink heeft het terrein afgesloten met bouwhekken. Woensdag komt Stichting Natuur Anders (SNA) om de sanering van de wildgroei aan te gaan pakken... lees meer..

4488

IJsseldijk bij Veerweg tijdelijk open

Er kan weer gewandeld worden over de IJsseldijk tussen de Veerweg en de Hankweg. Het Waterschap heeft de hekken op dit stuk van de dijk geopend in verband met de hoge waterstand van de IJssel. Geniet van het prachtige uitzicht, hou het netjes en honden aan de lijn. Fotoar lees meer..

9389

Stichting Ouderenwerk Lochem

De Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) zet zich in om ouderen en mantelzorgers in de gehele gemeente Lochem zo lang en volwaardig mogelijk zelfstandig te laten functioneren en te betrekken bij de samenleving. Versterken van zelfzorg en onderlinge zorg zijn hierbij uitgangspun... lees meer..

3641

De Borkel wint ‘Veiligvoedsel.nl Award’

Op donderdagmiddag 31 januari jl. zijn de ‘Veiligvoedsel.nl Awards’ voor 2013 uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Veiligvoedsel 2013 in stadion Galgenwaard te Utrecht. In zes categorieën werd er gestreden om een ‘award’. Sutfene, locatie De Borkel, was een van de d... lees meer..

8097

Blauwbilgorgel in Gorsselse bieb

Het gezelschap ‘Moerstaal & Trawanten’ trad op in de Gorsselse bibliotheek in het kader van de Week van de Poëzie.Gorssel.nl was erbij. ... lees meer..

4428

Grote namen op springwedstrijd Semper Fidelis

Semper Fidelis verheugt zich op de komst van een aantal bekende deelnemers voor de springwedstrijden die komend weekend in de hallen van deze Gorsselse vereniging worden gehouden. ... lees meer..

4079

Oranjevereniging Gorssel heeft al draaiboek voor afscheid

De Oranjevereniging Gorssel was voorbereid op het terugtreden van Koningin Beatrix. Voor zover bekend is ze een van de weinige Oranjeverenigingen die al een draaiboek heeft klaarliggen voor het afscheid. ... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38