Maart 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4984

Computercursus voor senioren

In oktober 2013 bieden Sociaal Cultureel Werk Gorssel en een tiental vrijwilligerdocenten twee computercursussen aan voor senioren uit (de oude gemeente) Gorssel. De tien lessen voor PC of voor iPad- of Samsung Galaxytablet vinden vanaf 8 oktober plaats in Het Hart in Eefde ... lees meer..

3255

Renovatie Openluchttheater bijna voltooid

Door het aanhoudende koude weer is de renovatie van het openluchttheater iets vertraagd, maar over twee weken zal het dan echt helemaal klaar zijn. Het is een mooi open parkje geworden, het podium en de decormuur zijn gerestaureerd, er zijn paden aangelegd en er staan bankje... lees meer..

3855

Dorpsraad zoekt betrokken inwoners bij uitvoeren Dorpsplan

Het nieuwe Dorpsplan Gorssel 2013-2017 is gereed. Het is tijd om concreet aan de slag te gaan met de in het Dorpsplan beschreven gewenste toekomstige ontwikkelingen. Daarvoor heeft zich al een aantal mensen opgegeven, maar meer mensen zijn welkom.  lees meer..

4334

LochemEnergie werkt samen met Eneco

De lokale energiecoöperatie LochemEnergie, ook in Gorssel actief, en energiebedrijf Eneco gaan vanaf vandaag intensief samenwerken. Voor klanten van LochemEnergie betekent het dat ze kunnen overstappen op duurzame energie van Eneco. Leden van LochemEnergie krijgen een specia... lees meer..

6167

Ondernemersbijeenkomst Gorssel Buitengewoon groot succes

Het was volle bak bij de ondernemersbijeenkomst van Gorssel Buitengewoon op maandag 25 maart jl. Meer dan 110 ondernemers bezochten deze avond. Veel meer dan was verwacht. Er was ruimte genoeg en de ambiance bij Stormink Keukens was uitstekend voor een dergelijke gele lees meer..

5307

Groentewinkel Wezenberg uitgebreid

Na een korte verbouwing is de groentewinkel van de familie Wezenberg vandaag weer geopend. Er is hard gewerkt, met als resultaat een prachtige en aanzienlijk ruimere winkel. Van harte gefeliciteerd! Bekijk de foto's van de vernieuwde winkel. Redactie Gorssel.nl27 maart 201... lees meer..

6532

Paasvuur Gorssel mag doorgaan!

In veel plaatsen in oost Nederland zijn paasvuren afgelast, ook in de gemeente Lochem. In Gorssel kan het feest op eerste paasdag gelukkig wel doorgaan.   ... lees meer..

3589

Aula begraafplaats biedt ruimte voor naobergewoontes

Al ruim 25 jaar vervult Bennie Peppelman als beheerder van de begraafplaats een belangrijke rol als iemand in Gorssel wordt begraven. Echtgenote Riet is sinds 1988 actief in de aula en sinds 2012 exploiteert zij de aula als zelfstandig ondernemer. Gorssel.nl ging op bezoek b... lees meer..

6197

Het Bosrestaurant breidt uit

De aanhoudende vraag naar besloten partijen met 30 – 50 personen deed het Bosrestaurant Joppe besluiten om de kamer aan de achterkant - de ‘huiskamer’ – in oppervlakte te verdubbelen. Vanaf 18 april is het mogelijk om deze besloten ruimte bij het achterterras te reserveren. ... lees meer..

4527

Shiningstars gaan optreden!

Het is zo ver! De Shiningstars van de muziektheatercursus gaan de voorstelling 'Cafe Spark' voor het voetlicht brengen op zaterdag 30 maart 2013. Een zelfbedacht verhaal in een café waar alle Shiningstars een solo zingen en een gezamenlijk lied.  ... lees meer..

4830

Gorssel met Pasen in Kunstsfeer

In het paasweekend van 30 en 31 maart en 1 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Daaraan doet dit jaar een recordaantal van 125 kunstenaars mee, waarvan er vijftien in Gorssel exposeren. lees meer..

5895

Traiteur Wezenberg verbouwt

Een nieuwe lente, een nieuw begin. Traiteur Wezenberg verbouwt. De groente- en delicatessenwinkel wordt ruimer en krijgt een ‘facelift’.    lees meer..

5779

Voorverkoopkorting abonnementen De Boskoele

Burgemeester Spekreijse heeft de nieuwe Zwembadwijzer van de Stichting Gorsselse Zwembaden ontvangen van Leonie Wiggers, bedrijfsleider van de zwembaden in Gorssel en Almen, en Fennie Huzen, badmeester in Almen. De voorverkoop van seizoenskaarten is gestart en tot 9 april ku... lees meer..

5736

Veel vrijwilligers in Gorssel bij NL Doet

Ondanks het koude weer is er in Gorssel weer hard gewerkt tijdens NL Doet op 16 maart. Het was een dag waarin door de vrijwilligers veel werk is verzet en gezellig is samengewerkt. Scouting IJsselgroep en Kompasnaald en De Borkel hadden er veel baat bij. Met dank aan ..... lees meer..

3922

Fancy fair en rommelmarkt De Borkel

Op zaterdag 23 maart 2013 is er tussen 09.30 en 13.00 uur in en rond zorgcentrum De Borkel in Gorssel weer van alles te beleven. ... lees meer..

5270

Dorpsplan Gorssel 2013-2017 definitief

De Dorpsraad Gorssel heeft het Dorpsplan Gorssel 2013-2017 voltooid. De definitieve versie is te vinden op de website van de Dorpsraad. Ook zal een aantal exemplaren neergelegd worden in de bibliotheek in Den Oldenhof. lees meer..

6683

Buitenkunstig Gorssel boekt winnaar Holland Got Talent

De winnaar van Holland Got Talent 2012, DDF Crew, zal een wervelende show opvoeren tijdens Buitenkunstig Gorssel dat zondag 23 juni voor de vierde keer in Gorssel wordt gehouden. Het  centrum van Gorssel zal plaats bieden aan straattheater, kunst- en brocantemarkt, kind... lees meer..

3864

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur in Gorssel

Zaterdag 23 maart kunnen inwoners van Gorssel weer van 9.00 tot 15.00 uur snoeihout brengen naar het terrein voor het paasvuur aan de Dommerholtsweg, net buiten de bebouwde kom. lees meer..

4431

Wat vindt u van duurzame energie?

Rechts onderaan op de homepage van Gorssel.nl vindt u een nieuwe enquête. De gemeente Lochem vindt duurzaamheid belangrijk. Gebruik van duurzame energie helpt de klimaatverandering tegen te gaan. Wat vindt u? ... lees meer..

6264

Robert Jasper van der Capellen in De Roskam

Op dinsdag 26 maart 2013 houdt de Historische Vereniging De Elf Marken in De Roskam te Gorssel haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de ledenvergadering zal historicus Jacques Baartmans een lezing houden over de Gelderse regent Robert Jasper v.d. Capellen. De lezing is ook to... lees meer..

3723

Fotoalbum Molen Geertruida Cornelia

Gorssel.nl ontving van Wim de Ruiter een mooie fotoserie van de molen Geertruida Cornelia. De molen in bedrijf, het indrukkende binnenwerk, het Muldershuis, de jaarlijkse dorsdag, het komt allemaal aan bod. Bekijk de foto's. Redactie Gorssel.nl16 maart 2013   lees meer..

4432

Leren en Lunchen in de Brink in Gorssel

De Protestantse Kerk organiseert studieochtenden over de samenhang tussen taal en religie, die wordt onderzocht aan de hand van poëtische teksten, telkens uit een ander tijdperk. Hoe schreef de middeleeuwse dichter over God? Een negentiende-eeuwer? Hoe is dat heden ten ... lees meer..

18526

Openingstijden gemeenteloket Gorssel

Het is nog even wennen voor de bezoekers van het gemeenteloket in Gorssel: er gelden beperkte openingstijden voor verschillende diensten. Het loket is alleen op woensdagen geopend en het aanvragen van paspoort en andere burgerzaken is alleen mogelijk na eerder gemaakte afspr... lees meer..

6839

Leerkrachten in de leer bij de Vullerschool

Woensdag 20 maart 2013 zullen vijftien leerkrachten van verschillende basisscholen in de gemeente Lochem de J.A. de Vullerschool in Gorssel bezoeken en kennismaken met o.a. het lesprogramma ‘Mediawizkids’, een leerlijn op het gebied van Mediawijsheid. ... lees meer..

4087

Denk mee met Lochem

Via de website denkmeemetlochem.nl kan iedere inwoner van Lochem meedenken over de veranderende rol van de gemeente en de bezuinigingen die noodzakelijk zijn. Ook kunnen inwoners een enquête invullen, waarbij telkens gekozen kan worden uit twee alternatieven voor een bezui lees meer..

4154

Stem op de Kroonappel voor Gorssel

Het Oranje Fonds organiseert een zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels om de aankomende inhuldiging van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima te vieren. Hiervoor hebben duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, hun activiteiten voorgedragen. U ku... lees meer..

3648

Gezamenlijke visie Lochem en Zutphen op nieuwe sociale taken

De colleges van de gemeenten Zutphen en Lochem hebben ingestemd met de gezamenlijke visie op de nieuwe sociale taken en bevoegdheden die van de landelijke overheid naar de gemeenten overgaan. De regering wil dat de gemeenten en de inwoners vraagstukken over opvoeding, werk e... lees meer..

3483

Bechtle start Boekenweek met Caffè Italiano

Van 16 tot en met 24 maart is het weer Boekenweek. Bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandse boeken ontvangt u het Boekenweekgeschenk, het boek De Verrekijker van Kees van Kooten. Met dat boek kunt u zondag 24 maart gratis reizen met de NS. Kantoorboekhandel Be... lees meer..

4854

Oranjefonds Buurtcadeau voor Gorssel: ideeën gevraagd

Het Oranjefonds wil het dorp Gorssel via een bewonersvereniging een zogenaamd Oranje Fonds Buurtcadeau schenken: een bedrag van € 3.000. De Vereniging Dorpsraad Gorssel is, als belangenvereniging, gevraagd hiervoor een voorstel te doen. De Dorpsraad roept alle Gorsselna... lees meer..

3936

Blues in de Kelder smaakt naar meer

Vrijdagavond 8 maart waren in de kelder onder ’t Trefpunt - bij de Gorsselse jeugd ooit bekend als ‘Down Under’ - de typerende klanken van een onvervalste bluesband te horen. Als eerste in een serie geplande muzikale activiteiten beet die avond de Greyhound Blues Band voor z... lees meer..

4425

Shantykorenfestival in 't Trefpunt een groots spektakel

Het was een bont spektakel in het Trefpunt op zaterdag 9 maart jl, het shantykorenfestival dat 'Op Koers' uit Gorssel organiseerde. Stoere zeemannen van vijf grote koren zongen het schuim van de golven. 'De Oostvaarders' uit Almelo, 'Trossen Los' uit Twello, Zeemanskoor 'D lees meer..

5279

Overlast hondenpoep

In de gemeente Lochem geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Toch ruimen veel hondenuitlaters de poep niet op. Dat geeft overlast voor anderen.  ... lees meer..

10303

Boek over geschiedenis Het Hassink in Epse

Op 8 maart 2013 is tijdens een sfeervolle bijeenkomst in de kerk van Epse het boek ‘Geschiedenis van Het Hassink in Epse’, geschreven door Epsenaar Johan de Jong, ten doop gehouden. Het boek is vanaf zaterdag 9 maart verkrijgbaar bij onder andere boekhandel Bechtle in Gors lees meer..

4125

Singer-songwriter in Gorsselse bieb

Ter gelegenheid van de Boekenweek 16-24 maart 2013 treedt op 19 maart de Zutphense singer/songwriter Peter de Jonge op in de bibliotheek in Gorssel. Al zingend biedt hij zijn publiek een verrassende en frisse kijk op vroeger en nu. lees meer..

5401

Paasaanbieding Wereldwinkel Gorssel

De hele maand maart kunt u in de Wereldwinkel Gorssel alle artikelen van Piet Hein Eek met 25% korting aanschaffen. Deze aanbieding bestaat o.a. uit het servies 'DIK' in 3 kleuren, lichtblauw, grijs en creme. ... lees meer..

6219

Gorssel doet mee aan ‘Klimmen tegen MS’

Heeft u nog een oud mobieltje in een la liggen of misschien zelfs twee? Lever ze in en steun daarmee de fietsactie Klimmen Tegen MS waaraan zes fitte veertigers en vijftigers uit Gorssel en Harfsen dit voorjaar meedoen. ... lees meer..

6125

Rommelmarkt zoekt goederen

De Protestantse Gemeente Gorssel-Epse houdt op zaterdag 20 april 2013 weer de jaarlijkse grote rommelmarkt in en rondom de kerk in Gorssel. Geschikte spullen wil de kerk graag vóór 1 april ontvangen. ... lees meer..

4338

Fase I nieuwbouw Borkel gereed op 31 mei 2013

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion wordt De Borkel de komende jaren volledig vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgcentrum met een gevarieerd woon- en zorgaanbod. De nieuwbouw wordt uitgevoerd... lees meer..

398

Gemeenteloket Gorssel geopend!

Wat later dan gepland is afgelopen woensdagochtend 6 maart het gemeenteloket Gorssel geopend. Gorssel.nl peilde de stemming en sprak met een aantal bezoekers. ... lees meer..

5225

Opnieuw uitverkochte zaal voor Pluspunt

In een uitverkochte zaal in het 't Trefpunt luistert een enthousiast publiek woensdag 6 maart naar een lezing over Godfried Bomans. Dit soort lezingen in combinatie met een heerlijke lunch wordt al jaren om de veertien dagen door Pluspunt Gorssel georganiseerd. Een... lees meer..

8693

Rolstoelvriendelijke planttafels in de Zorgtuin

Op de tweede dag dat de naderende lente zich laat zien - en voelen - zijn drie mannen druk doende in de Zorgtuin. Zware metalen onderdelen worden aan elkaar bevestigd. Op 21 juni vindt de officiële opening plaats. Tuinbezoekers in een rolstoel kunnen dan optimaal aan de slag... lees meer..

6165

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur in Gorssel

Zaterdag 9 maart en zaterdag 23 maart a.s. kunnen inwoners van Gorssel van 9.00 tot 15.00 uur snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg, net buiten de bebouwde kom. ... lees meer..


3857

IJskoud bij iScout Gorsselse scoutinggroep Kompasnaald

iScout is een online Wereldreis voor scouts met creativiteit, samenwerking en internet als belangrijke ingrediënten. iScout 2013 werd gespeeld op zaterdagavond 2 maart jl. en in Nederland deden daar 182 groepen aan mee, waaronder de Gorsselse meidengrooep De Kompasnaald. lees meer..

3672

Renovatie openluchttheater schiet al flink op

De werkzaamheden voor de renovatie van het openluchttheater schieten al aardig op. Na het kapwerk van bomen en het opruimen van de vele wildgroei wordt nu het podium hersteld. Eind van deze maand heeft Gorssel weer een prachtig theater! Bekijk de fotoserie van de renovatie.... lees meer..

Resultaten 1 - 45 van 45