Archief per maand

Maart 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4876

Computercursus voor senioren

In oktober 2013 bieden Sociaal Cultureel Werk Gorssel en een tiental vrijwilligerdocenten twee computercursussen aan voor senioren uit (de oude gemeente) Gorssel. De tien lessen voor PC of voor iPad- ... lees meer..

3190

Renovatie Openluchttheater bijna voltooid

Door het aanhoudende koude weer is de renovatie van het openluchttheater iets vertraagd, maar over twee weken zal het dan echt helemaal klaar zijn. Het is een mooi open parkje geworden, het podium en ... lees meer..

3790

Dorpsraad zoekt betrokken inwoners bij uitvoeren Dorpsplan

Het nieuwe Dorpsplan Gorssel 2013-2017 is gereed. Het is tijd om concreet aan de slag te gaan met de in het Dorpsplan beschreven gewenste toekomstige ontwikkelingen. Daarvoor heeft zich al een aanta lees meer..

4262

LochemEnergie werkt samen met Eneco

De lokale energiecoöperatie LochemEnergie, ook in Gorssel actief, en energiebedrijf Eneco gaan vanaf vandaag intensief samenwerken. Voor klanten van LochemEnergie betekent het dat ze kunnen overstappe... lees meer..

6071

Ondernemersbijeenkomst Gorssel Buitengewoon groot succes

Het was volle bak bij de ondernemersbijeenkomst van Gorssel Buitengewoon op maandag 25 maart jl. Meer dan 110 ondernemers bezochten deze avond. Veel meer dan was verwacht. Er was ruimte genoeg lees meer..

5240

Groentewinkel Wezenberg uitgebreid

Na een korte verbouwing is de groentewinkel van de familie Wezenberg vandaag weer geopend. Er is hard gewerkt, met als resultaat een prachtige en aanzienlijk ruimere winkel. Van harte gefeliciteerd! ... lees meer..

5776

Paasvuur Gorssel mag doorgaan!

In veel plaatsen in oost Nederland zijn paasvuren afgelast, ook in de gemeente Lochem. In Gorssel kan het feest op eerste paasdag gelukkig wel doorgaan.   In veel plaatsen in oost Nederla... lees meer..

3489

Aula begraafplaats biedt ruimte voor naobergewoontes

Al ruim 25 jaar vervult Bennie Peppelman als beheerder van de begraafplaats een belangrijke rol als iemand in Gorssel wordt begraven. Echtgenote Riet is sinds 1988 actief in de aula en sinds 2012 expl... lees meer..

6078

Het Bosrestaurant breidt uit

De aanhoudende vraag naar besloten partijen met 30 – 50 personen deed het Bosrestaurant Joppe besluiten om de kamer aan de achterkant - de ‘huiskamer’ – in oppervlakte te verdubbelen. Vanaf 18 april i... lees meer..

4425

Shiningstars gaan optreden!

Het is zo ver! De Shiningstars van de muziektheatercursus gaan de voorstelling 'Cafe Spark' voor het voetlicht brengen op zaterdag 30 maart 2013. Een zelfbedacht verhaal in een café waar all... lees meer..

4680

Gorssel met Pasen in Kunstsfeer

In het paasweekend van 30 en 31 maart en 1 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Daaraan doet dit jaar een recordaantal van 125 kunstenaars mee, waarvan er vijftien lees meer..

5819

Traiteur Wezenberg verbouwt

Een nieuwe lente, een nieuw begin. Traiteur Wezenberg verbouwt. De groente- en delicatessenwinkel wordt ruimer en krijgt een ‘facelift’.    Een nieuwe lente, een nieuw begin! Traiteur lees meer..

5711

Voorverkoopkorting abonnementen De Boskoele

Burgemeester Spekreijse heeft de nieuwe Zwembadwijzer van de Stichting Gorsselse Zwembaden ontvangen van Leonie Wiggers, bedrijfsleider van de zwembaden in Gorssel en Almen, en Fennie Huzen, badmeeste... lees meer..

5679

Veel vrijwilligers in Gorssel bij NL Doet

Ondanks het koude weer is er in Gorssel weer hard gewerkt tijdens NL Doet op 16 maart. Het was een dag waarin door de vrijwilligers veel werk is verzet en gezellig is samengewerkt. Scouting IJsse... lees meer..

3801

Fancy fair en rommelmarkt De Borkel

Op zaterdag 23 maart 2013 is er tussen 09.30 en 13.00 uur in en rond zorgcentrum De Borkel in Gorssel weer van alles te beleven. Op deze dag wordt er door een enthousiaste commissie met hulp van ee... lees meer..

5182

Dorpsplan Gorssel 2013-2017 definitief

De Dorpsraad Gorssel heeft het Dorpsplan Gorssel 2013-2017 voltooid. De definitieve versie is te vinden op de website van de Dorpsraad. Ook zal een aantal exemplaren neergelegd worden in de biblioth lees meer..

6599

Buitenkunstig Gorssel boekt winnaar Holland Got Talent

De winnaar van Holland Got Talent 2012, DDF Crew, zal een wervelende show opvoeren tijdens Buitenkunstig Gorssel dat zondag 23 juni voor de vierde keer in Gorssel wordt gehouden. Het  centrum van... lees meer..

3763

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur in Gorssel

Zaterdag 23 maart kunnen inwoners van Gorssel weer van 9.00 tot 15.00 uur snoeihout brengen naar het terrein voor het paasvuur aan de Dommerholtsweg, net buiten de bebouwde kom. Zaterdag 23 maa lees meer..

4368

Wat vindt u van duurzame energie?

Rechts onderaan op de homepage van Gorssel.nl vindt u een nieuwe enquête. De gemeente Lochem vindt duurzaamheid belangrijk. Gebruik van duurzame energie helpt de klimaatverandering tegen te gaan. Wat ... lees meer..

6153

Robert Jasper van der Capellen in De Roskam

Op dinsdag 26 maart 2013 houdt de Historische Vereniging De Elf Marken in De Roskam te Gorssel haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de ledenvergadering zal historicus Jacques Baartmans een lezing houd... lees meer..

3651

Fotoalbum Molen Geertruida Cornelia

Gorssel.nl ontving van Wim de Ruiter een mooie fotoserie van de molen Geertruida Cornelia. De molen in bedrijf, het indrukkende binnenwerk, het Muldershuis, de jaarlijkse dorsdag, het komt allemaal lees meer..

4348

Leren en Lunchen in de Brink in Gorssel

De Protestantse Kerk organiseert studieochtenden over de samenhang tussen taal en religie, die wordt onderzocht aan de hand van poëtische teksten, telkens uit een ander tijdperk. Hoe schreef de m... lees meer..

17909

Openingstijden gemeenteloket Gorssel

Het is nog even wennen voor de bezoekers van het gemeenteloket in Gorssel: er gelden beperkte openingstijden voor verschillende diensten. Het loket is alleen op woensdagen geopend en het aanvragen van... lees meer..

6751

Leerkrachten in de leer bij de Vullerschool

Woensdag 20 maart 2013 zullen vijftien leerkrachten van verschillende basisscholen in de gemeente Lochem de J.A. de Vullerschool in Gorssel bezoeken en kennismaken met o.a. het lesprogramma ‘Mediawizk... lees meer..

4017

Denk mee met Lochem

Via de website denkmeemetlochem.nl kan iedere inwoner van Lochem meedenken over de veranderende rol van de gemeente en de bezuinigingen die noodzakelijk zijn. Ook kunnen inwoners een enquête invulle lees meer..

4074

Stem op de Kroonappel voor Gorssel

Het Oranje Fonds organiseert een zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels om de aankomende inhuldiging van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima te vieren. Hiervoor hebben duizenden organisaties ... lees meer..

3588

Gezamenlijke visie Lochem en Zutphen op nieuwe sociale taken

De colleges van de gemeenten Zutphen en Lochem hebben ingestemd met de gezamenlijke visie op de nieuwe sociale taken en bevoegdheden die van de landelijke overheid naar de gemeenten overgaan. De reger... lees meer..

3398

Bechtle start Boekenweek met Caffè Italiano

Van 16 tot en met 24 maart is het weer Boekenweek. Bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandse boeken ontvangt u het Boekenweekgeschenk, het boek De Verrekijker van Kees van Kooten. Met da... lees meer..

4785

Oranjefonds Buurtcadeau voor Gorssel: ideeën gevraagd

Het Oranjefonds wil het dorp Gorssel via een bewonersvereniging een zogenaamd Oranje Fonds Buurtcadeau schenken: een bedrag van € 3.000. De Vereniging Dorpsraad Gorssel is, als belangenvereniging... lees meer..

3814

Blues in de Kelder smaakt naar meer

Vrijdagavond 8 maart waren in de kelder onder ’t Trefpunt - bij de Gorsselse jeugd ooit bekend als ‘Down Under’ - de typerende klanken van een onvervalste bluesband te horen. Als eerste in een serie g... lees meer..

4321

Shantykorenfestival in 't Trefpunt een groots spektakel

Het was een bont spektakel in het Trefpunt op zaterdag 9 maart jl, het shantykorenfestival dat 'Op Koers' uit Gorssel organiseerde. Stoere zeemannen van vijf grote koren zongen het schuim van de gol lees meer..

5192

Overlast hondenpoep

In de gemeente Lochem geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Toch ruimen veel hondenuitlaters de poep niet op. Dat geeft overlast voor anderen.  De gemeente Lochem meldt dat ze veel klachten ... lees meer..

9942

Boek over geschiedenis Het Hassink in Epse

Op 8 maart 2013 is tijdens een sfeervolle bijeenkomst in de kerk van Epse het boek ‘Geschiedenis van Het Hassink in Epse’, geschreven door Epsenaar Johan de Jong, ten doop gehouden. Het boek is vana lees meer..

4059

Singer-songwriter in Gorsselse bieb

Ter gelegenheid van de Boekenweek 16-24 maart 2013 treedt op 19 maart de Zutphense singer/songwriter Peter de Jonge op in de bibliotheek in Gorssel. Al zingend biedt hij zijn publiek een verras lees meer..

5327

Paasaanbieding Wereldwinkel Gorssel

De hele maand maart kunt u in de Wereldwinkel Gorssel alle artikelen van Piet Hein Eek met 25% korting aanschaffen. Deze aanbieding bestaat o.a. uit het servies 'DIK' in 3 kleuren, lichtblauw, grijs e... lees meer..

6105

Gorssel doet mee aan ‘Klimmen tegen MS’

Heeft u nog een oud mobieltje in een la liggen of misschien zelfs twee? Lever ze in en steun daarmee de fietsactie Klimmen Tegen MS waaraan zes fitte veertigers en vijftigers uit Gorssel en Harfsen di... lees meer..

5647

Rommelmarkt zoekt goederen

De Protestantse Gemeente Gorssel-Epse houdt op zaterdag 20 april 2013 weer de jaarlijkse grote rommelmarkt in en rondom de kerk in Gorssel. Geschikte spullen wil de kerk graag vóór 1 april ontvan... lees meer..

4252

Fase I nieuwbouw Borkel gereed op 31 mei 2013

In mei 2012 is de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Borkel van start gegaan. In samenwerking met Habion wordt De Borkel de komende jaren volledig vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgce... lees meer..

276

Gemeenteloket Gorssel geopend!

Wat later dan gepland is afgelopen woensdagochtend 6 maart het gemeenteloket Gorssel geopend. Gorssel.nl peilde de stemming en sprak met een aantal bezoekers. Wat later dan gepland is afgelopen woe... lees meer..

5165

Opnieuw uitverkochte zaal voor Pluspunt

In een uitverkochte zaal in het 't Trefpunt luistert een enthousiast publiek woensdag 6 maart naar een lezing over Godfried Bomans. Dit soort lezingen in combinatie met een heerlijke lunch w... lees meer..

8595

Rolstoelvriendelijke planttafels in de Zorgtuin

Op de tweede dag dat de naderende lente zich laat zien - en voelen - zijn drie mannen druk doende in de Zorgtuin. Zware metalen onderdelen worden aan elkaar bevestigd. Op 21 juni vindt de officiële op... lees meer..

4975

Zaterdag snoeihout brengen voor het Paasvuur in Gorssel

Zaterdag 9 maart en zaterdag 23 maart a.s. kunnen inwoners van Gorssel van 9.00 tot 15.00 uur snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg, net buiten de bebouwde kom. ... lees meer..


3773

IJskoud bij iScout Gorsselse scoutinggroep Kompasnaald

iScout is een online Wereldreis voor scouts met creativiteit, samenwerking en internet als belangrijke ingrediënten. iScout 2013 werd gespeeld op zaterdagavond 2 maart jl. en in Nederland deden daar lees meer..

3604

Renovatie openluchttheater schiet al flink op

De werkzaamheden voor de renovatie van het openluchttheater schieten al aardig op. Na het kapwerk van bomen en het opruimen van de vele wildgroei wordt nu het podium hersteld. Eind van deze maand heef... lees meer..

Resultaten 1 - 45 van 45