April 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6234

Huldiging bij Scouting IJsselgroep

Zaterdagavond 27 april was het feest bij Scouting IJsselgroep in Gorssel. Janny Hietbrink uit Epse werd gehuldigd omdat ze zich al 40 jaar enorm inzet voor Scouting IJsselgroep. De huldiging vond plaats tijdens het St. Joris kampvuur. ... lees meer..

7261

Koningsspelen met ontbijten van Jumbo

Op vrijdag 26 april vonden de door het Nationaal Comité Inhuldiging georganiseerde Koningsspelen plaats, het nationale sportfestijn voor de schooljeugd. Aan deze landelijke actie heeft het familiebedrijf Jumbo graag bijgedragen. Natuurlijk gebeurde dit ook in Gorssel. ... lees meer..

3707

Nieuwe energie en fit in één uur per week

Op woensdagavond 1 mei gaat Bootcamp Gorssel van start. Met als doelen fit zijn (en blijven) en een goede conditie iedere week een uur in de buitenlucht sporten onder deskundige begeleiding. Roelof van de Belt vertelt enthousiast over de bootcamp-formule in de rubriek Ondern... lees meer..

5655

K(r)oningsspelen doen Vullerschool op grondvesten trillen

De ‘K(r)oningsspelen’ die landelijk georganiseerd waren, heeft de Vullerschool op zijn grondvesten doen trillen. Na een gezond ontbijt op school was het tijd voor dans en hippop. Ook werd een schilderij van de nieuwe koning onthuld. lees meer..

5796

Vullerschool ‘voerde iets in zijn schild’

Ridders die stoute jongens aan de schandpaal nagelden, een waarzegster, middeleeuwse muziek, het was er allemaal op de Middeleeuwse markt van de Vullerschool op de Roskamweide. De kinderen konden kalligraferen, pony rijden, zwaardvechten of zelf een springtouw maken. lees meer..

5436

Lintje voor mevrouw Barelds uit Gorssel

Mevrouw W.L. (Willy) Barelds-Pekkeriet heeft een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Spekreijse ontvangen. Zij is benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ voor haar jarenlange inzet voor speeltuinvereniging De Bolderhoek en de Gymnastiekverenig... lees meer..

3783

Openluchttheater is prachtig geworden

De renovatie van het openluchttheater is nagenoeg afgerond. Het podium en de decormuur zijn gerestaureerd, er zijn paden aangelegd en er staan bankjes voor ongeveer 80 zitplaatsen. ... lees meer..

3956

K(r)oningsboom

De Oranjevereniging Gorssel plant op zaterdag 27 april om 16.00 uur een K(r)oningsboom op het Nijverheidsplein. Iedereen is welkom.   lees meer..

4466

De Borkel zoekt vrijwilligers

Bewoners van De Borkel gaan gedurende het tuinseizoen iedere donderdag naar de Gorsselse Zorgtuin. De Borkel wil graag in contact komen met vrijwilligers die de bewoners willen begeleiden. ... lees meer..

7735

Bennie Klein Teeselink net geen Nederlands kampioen tafeltennis

Bennie Klein Teeselink uit Gorssel  werd tijdens de N.K. tafeltennis veteranen dat op zondag 21 april is gehouden zowel in het enkel- als in het dubbelspel tweede.  ... lees meer..

3689

Vullerschool in Middeleeuwse sfeer

Middeleeuwse tijden herleven op de Vullerschool met lessen, excursies en theater rondom het thema Middeleeuwen. Er was ook een spannende roofvogelshow. Volgende week is er een echte middelseeuwse markt op de Roskamweide. Bekijk de foto's van Femke Beijnvoort van de roofvoge... lees meer..

3456

Voorverkoop zwemabonnementen t/m 27 april

Met het lang aanhoudende koude weer ging het nog niet erg hard met de voorverkoop van voordelige abonnementen voor het zwembad, maar de afgelopen week kwamen de bestellingen goed op gang. Daarom is besloten om de voorverkoop met € 5,- korting te verlengen t/m vrijdag 26 apri... lees meer..

5426

Power Yoga en Bewegen voor ouderen bij Sportclub-Gorssel

Sportclub Gorssel breidt wegens grote belangstelling haar aanbod Power Yoga uit: behalve op woensdagavond komen er ook lessen op de vrijdagochtend. Verder gaat er op de vrijdagochtend een nieuwe groep 'bewegingslessen voor ouderen' van start. De lessen vinden plaats in ‘t&nb... lees meer..

7904

De Boskoele: veel vrijwilligerswerk!

Op 27 april is het zover: dan opent zwembad De Boskoele zijn deuren en kunnen we weer een zomer lang genieten van een heerlijk zwembad. Voor die tijd wordt er door Arie van Winden en Leonie Wiggers met een goed team vrijwilligers veel werk verzet. Gorssel.nl nam alvast een lees meer..

4871

Omnisportvereniging Sportclub-Gorssel timmert aan de weg

In het kader van de Nationale Sportweek van 20 tot 27 april houdt Sportclub-Gorssel (SC Gorssel) op woensdag 24 april a.s. in ’t Trefpunt een open middag, om alle sportieve mogelijkheden binnen de vereniging te laten zien. De sportvereniging werkt daarbij samen met... lees meer..

5313

Nieuw voor Gorssel en omstreken: Bootcamp

Bootcamp is een trainingsvorm voor buiten waarbij op een natuurlijke manier gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaam als trainingsapparaat. Binnenkort starten ook in Gorssel begeleide bootcamptrainingen. ... lees meer..

3949

‘Blues in de Kelder’ bij ‘t Trefpunt krijgt vervolg

Vorige maand ging de muzikale serie ‘Blues in de Kelder’ bij ‘t Trefpunt succesvol van start met een optreden van de Greyhound Bluesband. Het vervolg van ‘Blues in de Kelder’ is gepland op vrijdag 19 april vanaf 21.00 uur met een optreden van bluesband Mike & lees meer..

3990

Gorsselsche Boerendansers naar Berlijn

De Gorsselsche Boerendansers treden op 27 en 28 april 2013 op uitnodiging van de Rikster Weber Groep uit Harfsen op tijdens een gezellige oud-Hollandse jaarmarkt op ‘Slot Oranienburg’ bij Berlijn. ... lees meer..

6741

Mini's volleybal niveau 3 kampioen

Op zaterdag 6 april jl. is het mini 3-team van de SC Gorssel tijdens het Cool Moves Volley-toernooi in Laren kampioen geworden in Poule N van het rayon Berkelstreek! Een super prestatie waar de mini’s trots op mogen zijn! Het team speelde die zaterdag drie wedstrijden tegen ... lees meer..

4779

Scoutinggroep ’Kompasnaald’ wint Scoutingwedstrijden

De meiden van de Gorsselse scoutinggroep ‘Kompasnaald‘ hebben het afgelopen weekeinde de scoutingwedstrijden gewonnen van hun subregio ‘de Graafschap’. In het bos aan de Kwekerijweg in Gorssel streden 9 scoutinggroepen met elkaar rond het thema ’Expeditie Prehistorie’. &nb lees meer..

3854

Geef de kroon maar door!

Op woensdagmiddag 24 april is er in de bibliotheek in Gorssel een theatervoorstelling voor kinderen. De koningin vertelt, en geeft haar kroon door! ... lees meer..

5785

Groep zeven maakt kennis met archeologie

Op 2 april bezochten leerlingen van de Vullerschool het Tramstation, onderkomen van de Historische Vereniging De Elf Marken. Ze bekeken daar de tentoonstelling van archeologische vondsten uit opgravingen bij Almen, Eefde en Gorssel in 2011 en 2012, die de afgelopen weken in ... lees meer..

4686

Schilderijen van Hennie van Essen in De Brink

In de Brink, het bijgebouw van de kerk in Gorssel, exposeert Hennie van Essen dertig schilderijen. Het is haar eerste eigen expositie. Zij is lid van de teken- en schilderclub Het Koerhuis in Gorssel en doet mee aan de jaarlijkse tentoonstellingen van de club. ... lees meer..


4032

Voorverkoop zwemabonnementen verlengd

Stichting Gorsselse zwembaden verlengt de periode van de voorverkoop van zwemabonnementen tot 26 april 2013. Tijdens de voorverkoop kun je zwemabonnementen tegen gereduceerd tarief aanschaffen. Met het zwemabonnement heb je ruim 4 maanden lang zwemplezier in beide zwembaden!... lees meer..

4048

Veel animo voor expo Het Koerhuis

Onder goede belangstelling is zaterdag de expositie van de Teken- en Schilderclub Het Koerhuis in het Hart in Eefde geopend. Voorzitter Lex van Pelt schetste in zijn openingspeech het plezier van de leden in het schilderen. ... lees meer..

3989

Menwedstrijden Achter 't Peerd grandioze opening seizoen

Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd organiseerde in het weekend van 6 en 7 april haar traditionele seizoenopening, de samengestelde menwedstrijd Eefde/Gorssel, waar de aanspanningen zich weer voor het eerst buiten kunnen meten. ... lees meer..

4862

Opbrengst kerstviering Vullerschool naar Stichting Jarige Job

De J.A. de Vullerschool in Gorssel heeft tijdens de kerstviering een recordbedrag van € 739 opgehaald, dat onlangs in de vorm van cadeaus volledig is geschonken aan Stichting Jarige Job. Hilda, Frederique, Jinte, Tom, Koen en Niels uit de groepen 5 van de Vullerschool hebben... lees meer..

4168

Gorssel.nl populaire website voor iedereen in Gorssel

Gorssel.nl kan zich verheugen in een almaar toenemende populariteit. Vorige maand werden alle records van bezoekersaantallen gebroken. In maart 2013 werd de website bezocht door 5.435 unieke bezoekers en waren er ruim 84.000 pageviews.  ... lees meer..

5590

Foto's Menwedstrijden Achter 't Peerd

Een prachtig gezicht is het, de menwedstrijden van Koetsiervereniging Achter 't Peerd. De deelnemers toonden hun kunsten op het gebied van vaardigheid, dressuur en marathon met de spectaculaire waterbak. Femke Beijnvoort maakte voor Gorssel.nl twee mooie fotoseries:- marath... lees meer..

3810

Tentoonstelling van De Elf Marken over Oranje

Medio  april opent De Historische Vereniging De Elf Marken in het Tramstation een tentoonstelling met als thema ‘Oranje door de eeuwen heen’. De vereniging heeft al veel materiaal hiervoor, maar als u iets heeft dat geschikt is dan willen zij dat graag voor deze tentoon... lees meer..

4562

Kunstmin de wereld rond

Wie op zaterdagavond 23 maart in 't Trefpunt was, heeft een bijzondere avond mee-gemaakt. De tot concertzaal omgetoverde sporthal was prachtig aangekleed en overal waren symbolen te zien die verwezen naar het thema van de avond: Kunstmin on the road, oftewel muzikaal op we lees meer..

4715

Personal training in Gorssel

Personal training is de laatste jaren erg in opkomst. En niet voor niets. De begeleiding van een personal trainer stopt niet bij het geven van een eenmalige sessie maar gaat verder. Veel mensen boeken goede resultaten met een personal trainer. 1 april start personal trainer ... lees meer..

3360

Korte lenteserie Yogalessen in de Brink

Wilt u ervaren wat yoga voor u kan betekenen? Dan is er nu de gelegenheid om mee te doen aan een korte serie van vijf yogalessen, vanaf 18 april op donderdagavond in de Brink bij de kerk. ... lees meer..

4831

De Elf Marken: aandacht voor geschiedenisboek Gorssel

Het maandelijkse Open Huis van de Historische Vereniging De Elf Marken op 6 april 2013 staat in het teken van het boek over de geschiedenis van het dorp Gorssel dat in voorbereiding is. Het Open Huis is tevens de laatste gelegenheid de expositie over recente archeo... lees meer..


3759

Collecte Oranjevereniging levert mooi bedrag op

Twee weken geleden heeft een grote groep collectanten gecollecteerd voor de Oranje Vereniging Gorssel. En ondanks alle bezuinigingen van de overheid hebben de  Gorsselnaren weer gul gegeven en is er maar liefst € 2.450,- opgehaald. Dat is meer dan de opbrengst van vorig... lees meer..

4714

ABN AMRO wil kantoor Gorssel per 17 mei sluiten

Bankieren gaat steeds meer via internet, banken moeten bezuinigen, en dus heeft ABN AMRO Bank haar klanten van het kantoor in Gorssel via een brief laten weten dat dit kantoor op 17 mei a.s. zal sluiten. Een automaat voor opnames en stortingen zal blijven. Een aantal bezorgd... lees meer..

5224

Menwedstrijd Achter ’t Peerd 6 en 7 april

In het weekend van 6 en 7 april vindt bij koetsiersvereniging Achter ’t Peerd uit Eefde/Gorssel weer de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijd plaats. Ook dit jaar hebben meer dan 100 aanspanningen ingeschreven, die in die twee dagen gaan strijden om de ereplaatsen. ... lees meer..

5557

Gevarieerde expositie Het Koerhuis

De teken- en schilderclub Het Koerhuis uit Gorssel houdt haar jaarlijkse expositie van 8 t/m 25 april in het cultureel centrum Het Hart in Eefde. Zaterdag 6 april vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats. Daarna kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur een bezoek aan ... lees meer..

3634

Shining Stars in Café Spark!

De muziektheatergroep Shining Stars heeft zaterdag 30 maart twee topvoorstellingen gegeven in het TheaterErf 't Walle aan de Ravensweerdsweg 7 in Gorssel. De kinderen stegen boven zichzelf uit en lieten de zaal lachen en zelfs een traantje wegpinken. Ze mogen trots op zichze... lees meer..

3614

Fiets mee met de WTC

Op 14 en 21 april organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor het vijfde seizoen meefietsdagen voor niet-leden die graag eens kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om mee t... lees meer..

3721

Gorssel geniet van fakkeloptocht en prachtig paasvuur

Het viel best mee met de kou. De wind was gaan liggen toen een lange stoet kinderen met fakkels richting de grote paasbult liepen. Na het aftellen staken zij vol enthousiasme het vuur aan met hun fakkels. Een spectaculair vuur, waar veel mensen zich nog lang aan konden warme... lees meer..

Resultaten 1 - 43 van 43