Mei 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4018

Stapeldol van alle stapels? Humanitas helpt

Op 5 juni 2013 viert ‘Thuisadministratie gemeente Lochem’ haar vijfjarig bestaan. Dit project van Humanitas ondersteunt inwoners van de gemeente Lochem met het op orde brengen van de financiële administratie. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden. ... lees meer..

2684

De IJssel kwam aan land ....

Stroomgodin Isala kwam aan land tijdens de opening van 'Dichterbij de IJssel' op zondag 26 mei jl. En met Isala, de oude naam voor de rivier de IJssel, kwam de IJssel zelf aan land en bracht gedichten en gezichten mee. ... lees meer..

6260

Boekenmarkt bij de Molen druk bezocht

Boeken, natuurlijk waren er heel veel boeken, maar er viel meer te beleven dan snuffelen tussen de lange rijen met boeken. De molen Geertruide Cornelia bezichtigen, smullen van pannenkoeken van echt molenaarsmeel en natuurlijk veel dorpsgenoten ontmoeten. Het was weer e... lees meer..

269

Sander van Dijk tafeltenniskampioen

Op de Afdelingskampioenschappen Tafeltennis Oost Jeugd te Zwolle, is Sander van Dijk van Tafeltennisvereniging SC Gorssel Kampioen 5e klas geworden. Sander, van harte gefeliciteerd! ... lees meer..


4464

De Groene Waarden levert beste dienstverlening

Woningstichting De Groene Waarden (sinds 1 januari 2013 gefuseerd en nu genaamd IJsseldal Wonen) leverde in 2012 de beste kwaliteit dienstverlening van Nederland, zo blijkt uit de Prestatie Index van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH).  ... lees meer..

205

Aanstormend jong talent op 'Dichterbij de IJssel'

Niet alleen Bruno Prent, de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2012 met zijn hiphop band Flow&Co, maar ook drie leerlingen van de J.A. de Vullerschool doen mee aan Dichterbij de IJssel. Hun gedichten staan met 50 andere in het boekje dat aangeboden wordt aan de L lees meer..

3485

65 plussers met SOL-busjes naar Paleis Het Loo

Paleis Het Loo presenteert tot en met 16 juni aanstaande de unieke objecten die een rol speelden tijdens de inhuldiging van de nieuwe koning op 30 april jl. Ouderen (65 plus)uit de gemeente Lochem (dus ook ouderen uit Gorssel)die geen mogelijkheid hebben om op eigen gelegenh... lees meer..

10100

Tv-debuut voor Maarten Kien

Vorige week was meubelmaker en Gorsselnaar Maarten Kien te gast bij omroep Max in het programma ‘Tijd voor Max’. In het programma vertelt Kien over zijn overstap van een loopbaan als kwaliteitsmanager naar een bestaan als houtbewerker en meubelmaker.  ... lees meer..

3912

Filmpje van Zorgtuin op Groendichterbij.nl

De campagne ‘Groen Dichterbij’ zoekt jaarlijks in iedere provincie een groen buurtproject dat de titel 'Icoonproject' verdient. Zoals bekend is de Zorgtuin Gorssel vorig jaar gekozen als Groen Dichterbij Icoonproject in de provincie Gelderland voor het jaar 2013. Op de websi... lees meer..

5254

Rotary Gorssel kunst- en antiektaxatie op Buitenkunstig

Laat Jan Pieter Glerum uw kunst taxeren! Buitenkunstig Gorssel heeft er een publiekstrekker bij. De bekende kunstkenner en oud-veilingmeester Jan Pieter Glerum gaat op het kunstevenement op 23 juni in Gorssel op zoek naar onvermoede meesterwerken. Op initiatief van... lees meer..

3307

‘Dichterbij de IJssel’ ook bij de Wereldwinkel

Op 26 mei start bij Het Tramstation aan de Van der Capellenlaan in Gorssel de poëzieroute ‘Dichterbij de IJssel’. Ook de Wereldwinkel  Gorssel doet hieraan mee. In de etalage van de Wereldwinkel hangen een schilderij en een gedicht. De winkel is die dag geopend, er is e... lees meer..

4319

Bakkersrondje .... per fiets

De bakkers van de gemeente Lochem hebben in samenwerking met de VVV Lochem mooie fietsroutes uitgezet. De route maakt gebruik van het netwerk van fietsknooppunten en komt langs de mooiste plekjes van onze gemeente. ... lees meer..

4546

Gorssel opent Openluchttheater

Ontmoetingen, speeches en vooral muziek stonden centraal bij de opening van het Gorsselse Openluchttheater. Het was een feest! Na 50 jaar is het gerenoveerde buitentheater weer dé plek voor cultuur midden in het dorp.  ... lees meer..

6238

Sloop oude gemeentehuis vordert

Na een aantal weken van noeste slooparbeid zijn vandaag de laatste muren van het af te breken deel van het gemeentehuis gevallen. Nu resteert alleen nog het gebouw dat honderd jaar geleden op de hoek van Hoofdstraat en Joppelaan is neergezet. ... lees meer..

643

Openluchttheater feestelijk in gebruik genomen, de foto’s

Vrijdagavond 17 mei 2013 is het prachtige Gorsselse openlucht­theater feestelijk in gebruik genomen. Honderden bezoekers woonden de optredens bij van veel Gorsselse koren, muziek­verenigingen en podium­artiesten: Shantykoor Op Koers, Muziek­vereniging Kunstmi... lees meer..

6531

Groot feest in het Openluchttheater

Vrijdagavond 17 mei wordt het gerenoveerde openluchttheater in Gorssel feestelijk geopend door burgemeester Spekreijse, waarbij bijna alle Gorsselse koren, muziekverenigingen en podiumartiesten zullen optreden. Het feest begint om 18.30 uur. lees meer..

3747

Gorsselse koren laten van zich horen

Onder het motto: ‘Durft u de uitdaging aan? Wij wel!’ treden Popkoor Swing Cooperation en klassiek koor Canticum Gorssel zondagavond 2 juni a.s. op in een concert waarbij beide koren een gedeelte van hun eigen repertoire ten gehore brengen, maar waar zij ook de uitdaging aan... lees meer..

161

Opening 'Dichterbij de IJssel' op 26 mei

Op het thema IJssel (rivier en landschap) wordt in Gorssel onder het motto ‘Dichterbij de IJssel' een gedichtenroute georganiseerd. Tientallen dichters en beeldend kunstenaars werken mee aan deze bijzondere route, die beoogt de band van het dorp met de rivier te versterk lees meer..

4688

Finish Klassiekerrit 2e Pinksterdag in Gorssel

Op 20 mei, 2e Pinksterdag, zijn minstens vijftig klassieke auto’s te zien op de parkeerplaats van De Roskam in Gorssel. Daar vindt vanaf ca. 16.30 uur de finish plaats van de ‘IJsselvallei Classics’. lees meer..

4012

Euregio Poëzieprijs 2013 voor Gorsselnaar Dick van Welzen

De Euregio Poëzieprijs 2013 is toegekend aan dichter/kunstschilder Dick van Welzen uit
 Gorssel voor zijn gedicht ‘Ik zal je dromen’. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 22 juni a.s. tijdens het evenement
 Midzomertuin 2013 in Bredevoort. ... lees meer..

4106

Ladies event bij Keukenstudio Stormink

Bij Keukenstudio Stormink in Gorssel aan de Hoofdstraat 25 wordt op woensdag 22 mei van 19.00-22.00 uur een ‘Ladies Event’ gehouden, onder het motto ‘Inspiratie’. ... lees meer..

8328

Rozenkrans bidden in de meimaand

Door de R.K. Parochie HH. Twaalf Apostelen wordt op een aantal avonden in mei in de kerk van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe de rozenkrans gebeden. Iedereen is welkom om deel te nemen.  ... lees meer..

5011

‘Pleintje open’ op Acaciaplein

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni a.s. wordt voor de 16e keer op het Acaciaplein in Gorssel het ‘Pleintje Open’ georganiseerd. Dit jaar is ervoor gekozen de vrijdagavond in plaats van de zondag toe te voegen. Er is voor jong en oud van alles te beleven en iedere... lees meer..

4208

Zeepkistenrace in Gorssel

Ter gelegenheid van de Nationale Buitenspeeldag 20123 wordt er in Gorssel een zeepkistenrace georganiseerd op woensdagmiddag 12 juni a.s. Alle kinderen uit Gorssel en Joppe, vanaf groep 4, kunnen hieraan meedoen.   lees meer..

4297

Een kijkje in de keuken bij de Harmonie

De Harmonie Gorssel-Eefde gunt iedereen een kijkje in de keuken. Op maandag 13 mei, van 19.00 tot 20.15 uur kan iedereen komen vóórproeven in ’t Trefpunt: hoe komt een gerecht, dat bestaat uit muzikale ingrediënten, tot stand? ... lees meer..

4197

Koninginnedag 2013, de foto's

Het was een bijzondere Koninginnedag dit jaar. Immers, op 30 april 2013 gaf koningin Beatrix de ‘de troon’ door aan kroonprins Willem-Alexander. Ook op de Roskamweide in Gorssel werd deze gebeurtenis groots gevierd. Het aloude vogelschieten ontbrak natuurlijk niet, maar er w... lees meer..

7487

De Huzarenhof opent tuinseizoen

De Huzarenhof in Joppe opent op 9 mei (Hemelvaartsdag), 10 en 11 mei van 11.00 - 17.00 uur haar tuinseizoen weer voor bezoekers. De vertraging door het koude voorjaar zorgt voor een kleurrijke meimaand. ... lees meer..

4225

Gorsselsche Boerendansers in het NOS Journaal

Op 28 april traden de Gorsselsche Boerendansers op in Oranienburg (bij Berlijn) tijdens de oud-Hollandse Jaarmarkt, die daar ieder jaar voorafgaand aan onze Koninginnedag wordt gehouden. ... lees meer..

5702

Gorssel viert 5 mei

“Bevrijdingsdag moet uitbundig gevierd worden, ook in Gorssel”. Dat vinden enkele actieve Gorsselnaren. Op zondag 5 mei zal bevrijdingsdag daarom op een bijzondere manier worden gevierd, met optredens van Gorsselse artiesten. ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30