Archief per maand

Mei 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3975

Stapeldol van alle stapels? Humanitas helpt

Op 5 juni 2013 viert ‘Thuisadministratie gemeente Lochem’ haar vijfjarig bestaan. Dit project van Humanitas ondersteunt inwoners van de gemeente Lochem met het op orde brengen van de financiële admini... lees meer..

2634

De IJssel kwam aan land ....

Stroomgodin Isala kwam aan land tijdens de opening van 'Dichterbij de IJssel' op zondag 26 mei jl. En met Isala, de oude naam voor de rivier de IJssel, kwam de IJssel zelf aan land en bracht gedichten... lees meer..

6213

Boekenmarkt bij de Molen druk bezocht

Boeken, natuurlijk waren er heel veel boeken, maar er viel meer te beleven dan snuffelen tussen de lange rijen met boeken. De molen Geertruide Cornelia bezichtigen, smullen van pannenkoeken van e... lees meer..

206

Sander van Dijk tafeltenniskampioen

Op de Afdelingskampioenschappen Tafeltennis Oost Jeugd te Zwolle, is Sander van Dijk van Tafeltennisvereniging SC Gorssel Kampioen 5e klas geworden. Sander, van harte gefeliciteerd! Op de Afdelings... lees meer..


4426

De Groene Waarden levert beste dienstverlening

Woningstichting De Groene Waarden (sinds 1 januari 2013 gefuseerd en nu genaamd IJsseldal Wonen) leverde in 2012 de beste kwaliteit dienstverlening van Nederland, zo blijkt uit de Prestatie Index van ... lees meer..

149

Aanstormend jong talent op 'Dichterbij de IJssel'

Niet alleen Bruno Prent, de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2012 met zijn hiphop band Flow&Co, maar ook drie leerlingen van de J.A. de Vullerschool doen mee aan Dichterbij de IJssel. Hu lees meer..

3450

65 plussers met SOL-busjes naar Paleis Het Loo

Paleis Het Loo presenteert tot en met 16 juni aanstaande de unieke objecten die een rol speelden tijdens de inhuldiging van de nieuwe koning op 30 april jl. Ouderen (65 plus)uit de gemeente Lochem (du... lees meer..

10000

Tv-debuut voor Maarten Kien

Vorige week was meubelmaker en Gorsselnaar Maarten Kien te gast bij omroep Max in het programma ‘Tijd voor Max’. In het programma vertelt Kien over zijn overstap van een loopbaan als kwaliteitsmanager... lees meer..

3864

Filmpje van Zorgtuin op Groendichterbij.nl

De campagne ‘Groen Dichterbij’ zoekt jaarlijks in iedere provincie een groen buurtproject dat de titel 'Icoonproject' verdient. Zoals bekend is de Zorgtuin Gorssel vorig jaar gekozen als Groen Dichter... lees meer..

5174

Rotary Gorssel kunst- en antiektaxatie op Buitenkunstig

Laat Jan Pieter Glerum uw kunst taxeren! Buitenkunstig Gorssel heeft er een publiekstrekker bij. De bekende kunstkenner en oud-veilingmeester Jan Pieter Glerum gaat op het kunstevenement op ... lees meer..

3267

‘Dichterbij de IJssel’ ook bij de Wereldwinkel

Op 26 mei start bij Het Tramstation aan de Van der Capellenlaan in Gorssel de poëzieroute ‘Dichterbij de IJssel’. Ook de Wereldwinkel  Gorssel doet hieraan mee. In de etalage van de Wereldwinkel ... lees meer..

4268

Bakkersrondje .... per fiets

De bakkers van de gemeente Lochem hebben in samenwerking met de VVV Lochem mooie fietsroutes uitgezet. De route maakt gebruik van het netwerk van fietsknooppunten en komt langs de mooiste plekjes van ... lees meer..

4489

Gorssel opent Openluchttheater

Ontmoetingen, speeches en vooral muziek stonden centraal bij de opening van het Gorsselse Openluchttheater. Het was een feest! Na 50 jaar is het gerenoveerde buitentheater weer dé plek voor cultuur mi... lees meer..

6168

Sloop oude gemeentehuis vordert

Na een aantal weken van noeste slooparbeid zijn vandaag de laatste muren van het af te breken deel van het gemeentehuis gevallen. Nu resteert alleen nog het gebouw dat honderd jaar geleden op de hoek ... lees meer..

606

Openluchttheater feestelijk in gebruik genomen, de foto’s

Vrijdagavond 17 mei 2013 is het prachtige Gorsselse openlucht­theater feestelijk in gebruik genomen. Honderden bezoekers woonden de optredens bij van veel Gorsselse koren, muziek­verenigingen ... lees meer..

6473

Groot feest in het Openluchttheater

Vrijdagavond 17 mei wordt het gerenoveerde openluchttheater in Gorssel feestelijk geopend door burgemeester Spekreijse, waarbij bijna alle Gorsselse koren, muziekverenigingen en podiumartiesten zull lees meer..

3709

Gorsselse koren laten van zich horen

Onder het motto: ‘Durft u de uitdaging aan? Wij wel!’ treden Popkoor Swing Cooperation en klassiek koor Canticum Gorssel zondagavond 2 juni a.s. op in een concert waarbij beide koren een gedeelte van ... lees meer..

121

Opening 'Dichterbij de IJssel' op 26 mei

Op het thema IJssel (rivier en landschap) wordt in Gorssel onder het motto ‘Dichterbij de IJssel' een gedichtenroute georganiseerd. Tientallen dichters en beeldend kunstenaars werken mee aan deze lees meer..

4616

Finish Klassiekerrit 2e Pinksterdag in Gorssel

Op 20 mei, 2e Pinksterdag, zijn minstens vijftig klassieke auto’s te zien op de parkeerplaats van De Roskam in Gorssel. Daar vindt vanaf ca. 16.30 uur de finish plaats van de ‘IJsselvallei Classics’. lees meer..

3976

Euregio Poëzieprijs 2013 voor Gorsselnaar Dick van Welzen

De Euregio Poëzieprijs 2013 is toegekend aan dichter/kunstschilder Dick van Welzen uit
 Gorssel voor zijn gedicht ‘Ik zal je dromen’. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 22 juni a.s. tijdens het eve... lees meer..

4067

Ladies event bij Keukenstudio Stormink

Bij Keukenstudio Stormink in Gorssel aan de Hoofdstraat 25 wordt op woensdag 22 mei van 19.00-22.00 uur een ‘Ladies Event’ gehouden, onder het motto ‘Inspiratie’. InspiratieVrouwen kunnen die avond... lees meer..

8187

Rozenkrans bidden in de meimaand

Door de R.K. Parochie HH. Twaalf Apostelen wordt op een aantal avonden in mei in de kerk van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe de rozenkrans gebeden. Iedereen is welkom om deel te nemen. ... lees meer..

4906

‘Pleintje open’ op Acaciaplein

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni a.s. wordt voor de 16e keer op het Acaciaplein in Gorssel het ‘Pleintje Open’ georganiseerd. Dit jaar is ervoor gekozen de vrijdagavond in plaats van de ... lees meer..

4139

Zeepkistenrace in Gorssel

Ter gelegenheid van de Nationale Buitenspeeldag 20123 wordt er in Gorssel een zeepkistenrace georganiseerd op woensdagmiddag 12 juni a.s. Alle kinderen uit Gorssel en Joppe, vanaf groep 4, kunnen lees meer..

4253

Een kijkje in de keuken bij de Harmonie

De Harmonie Gorssel-Eefde gunt iedereen een kijkje in de keuken. Op maandag 13 mei, van 19.00 tot 20.15 uur kan iedereen komen vóórproeven in ’t Trefpunt: hoe komt een gerecht, dat bestaat uit mu... lees meer..

4159

Koninginnedag 2013, de foto's

Het was een bijzondere Koninginnedag dit jaar. Immers, op 30 april 2013 gaf koningin Beatrix de ‘de troon’ door aan kroonprins Willem-Alexander. Ook op de Roskamweide in Gorssel werd deze gebeurtenis ... lees meer..

7411

De Huzarenhof opent tuinseizoen

De Huzarenhof in Joppe opent op 9 mei (Hemelvaartsdag), 10 en 11 mei van 11.00 - 17.00 uur haar tuinseizoen weer voor bezoekers. De vertraging door het koude voorjaar zorgt voor een kleurrijke meimaan... lees meer..

4178

Gorsselsche Boerendansers in het NOS Journaal

Op 28 april traden de Gorsselsche Boerendansers op in Oranienburg (bij Berlijn) tijdens de oud-Hollandse Jaarmarkt, die daar ieder jaar voorafgaand aan onze Koninginnedag wordt gehouden. Tijdens he... lees meer..

5640

Gorssel viert 5 mei

“Bevrijdingsdag moet uitbundig gevierd worden, ook in Gorssel”. Dat vinden enkele actieve Gorsselnaren. Op zondag 5 mei zal bevrijdingsdag daarom op een bijzondere manier worden gevierd, met optr... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30