Archief per maand

Juni 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3531

Reisbureau Hester Bolink bestaat tien jaar

Al tien jaar heeft Gorssel een bijzonder reisbureau. Hester Bolink is enthousiast en bevlogen, levert maatwerk en is altijd bereikbaar. Lees haar verhaal in de rubriek Ondernemer in Beeld op... lees meer..

4631

Dirigent Wout Ligterink inspireert Kunstmin nog éénmaal

Muziekvereniging Kunstmin heeft tijdens een concert op 28 juni 2013 in het Openluchttheater Gorssel afscheid genomen van haar dirigent Wout Ligterink. Deze laatste samenwerking inspireerde hen tot een... lees meer..

4426

Directeur Vullerschool vertrekt

Naar nu bekend is geworden heeft schooldirecteur Jacob van Halen van de J.A. de Vullerschool in Gorssel met onmiddellijke ingang zijn werk neergelegd. Naar verluidt liggen problemen in de werkomgeving... lees meer..

4680

Kunstmin neemt afscheid van dirigent Wout Ligterink

Dirigent Wout Ligterink zal vrijdagavond 28 juni voor de laatste keer het A-orkest van Muziekvereniging Kunstmin Gorssel leiden. Tijdens dit bijzondere concert in het Openluchttheater Gorssel zullen d... lees meer..

4155

Een been in de IJssel, een speurtocht, een boek

Een waar gebeurd verhaal: in de IJssel wordt een lichaamsdeel (een been) gevonden, een speurtocht komt op gang, de ‘eigenaar’ van het been komt in beeld en er wordt een boek over gepubliceerd: ‘Het be... lees meer..

4305

Bijzondere creaties bij Buitenkunstig Gorssel

De vele bezoekers van Buitenkunstig in het hart van Gorssel hebben genoten van bijzonder straattheater, uitstekende livemuziek, een ruime keuze aan kunst en brocante, kinderactiviteiten en heerlijke h... lees meer..

6994

Zorgtuin Gorssel aan de IJssel straalt

‘Laat Munira een werkwoord voor Gorssel zijn’, aldus Wilma Heesen, kernwethouder van Gorssel, tijdens de opening van de zorgtuin aan de Veerweg op 21 juni jl. Munira betekent stralend en is de naam va... lees meer..

6818

Bezoekers welkom op Markepaal tennistoernooi

Van maandag 24 juni tot en met zondag 30 juni wordt op de banen van LTC Gorssel aan de Flierderweg het jaarlijkse Open Markepaaltoernooi gespeeld. Er wordt die week door de tennisvereni... lees meer..

7004

Veer Gorssel-Wilp weer in de vaart

Het veer Gorssel - Wilp is sinds vanochtend weer in de vaart. Door de hoge waterstand van de IJssel hebben de veerstoepen aan beide zijden bijna drie weken onder water gestaan en is het veer buiten ge... lees meer..

4596

Stichting IJsselwijs zoekt zangers en acteurs

Stichting IJsselwijs organiseert in 2013 weer een grootse muzikale kerstvoorstelling. Dit jaar voor de ‘007e’ keer, met als gepast thema: GoldSinger. De uitvoeringen vinden plaats op 14 en 15 december... lees meer..

7663

Tien jaar ‘praktijk de Witte Steen’

Praktijk de Witte Steen van gezondheidspsycholoog en pedagoog Marline Wieggers-Schreuder in Gorssel vierde onlangs zijn tienjarig bestaan. Marline Wieggers-Schreuder biedt begeleiding aan volwassenen,... lees meer..

4520

Opgeven is geen optie!

Op 6 juni zette Rik Zwier zich met 8.000 andere fietsers, runners en wandelaars in tijdens de actie Alpe D’HuZes om geld bij een te brengen voor onderzoek naar kanker. Een loodzware uitdaging maar alt... lees meer..

4151

Verenfeest en zomerse kortingen bij Goede Tijden

Op 23 juni om 12.00 uur barst het feest los in Gorssel. Tijdens Buitenkunstig Gorssel zal het hele dorp in het teken staan van kunst, brocante, straattheater, live muziek en gezelligheid. Op die midda... lees meer..

4663

Gorssel klaar voor 'Buitenkunstig'

Het festival Buitenkunstig biedt op zondag 23 juni a.s. een gevarieerd programma voor jong en oud in het hart van Gorssel: kunst en brocante, muziek en straattheater, creatieve kindertent en een gezel... lees meer..

5805

Volg kosteloos een cursus reanimatie en AED!

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen kosteloos meedoen aan een cursus reanimatie en AED. De cursussen worden in meerdere plaatsen gegeven en er kunnen maximaal 300 mensen meedoen. De EHBO veren... lees meer..

3774

Villa Verde helpt Openluchttheater met droogte

Het is droog en in menig tuin wordt gesproeid. Ook de vele jonge aanplant in het gerenoveerde Openluchttheater heeft te lijden van de droogte en moest nodig water krijgen. Hoe doe je dat zonder kraan ... lees meer..

6957

Gorssel heeft een Light Super Stock Pulling Trekker!

Zondag 16 juni jl. heeft Erik Meijer uit Gorssel met zijn volledig omgebouwde Ford trekker ‘Iessel Diesel’ voor het eerst meegedaan aan een National Tractor Pulling wedstrijd. De trekker was nog niet ... lees meer..

5483

Veel goederentreinen door Epse, Gorssel, Eefde?

De regering is van plan om spoorcapaciteit in het westen van het land meer in te zetten voor personenvervoer en goederenvervoer via bestaande sporen in het oosten te leiden. Dat betekent een forse toe... lees meer..

5007

16.000 km naar Mongolië voor het goede doel

Jurre Moormann (22) en Laurens van Dort (23) uit Gorssel zetten zich tijdens hun studententijd op een avontuurlijke manier in voor het goede doel. De twee gaan deze zomer vanaf Londen een rally rijden... lees meer..

3592

Zeepkistenrace 'n waar spektakel

Gorssel beleefde op 12 juni haar eerste zeepkistenrace, een waar spektakel. Veel kinderen denderden van de hoge schans naar beneden en nog meer kinderen hebben veel plezier beleefd aan het bouwen van ... lees meer..

3742

Het swingt en het bruist in het Openluchttheater, Foto's Kidsgear

Het was een bijzondere ontmoeting in Gorssel. Het Oegandese kinderkoor Kidsgear kwam op bezoek en heeft een energieke show gegeven vol zang, dans, afrikaanse beats en prachtige kleding. Bijna 400 mens... lees meer..

4147

Inspirerend concert Pop meets Classic op 2 juni jl.

Swing Cooperation en Canticum hebben tijdens het concert 'Pop meets Classic' goed van zich laten horen. Naast hun eigen repertoire hebben ze ook een muziekstuk van elkaar uitgevoerd. Het was een leuke... lees meer..

4102

Avondvierdaagse, de foto's

Afgelopen week hebben veel kinderen uit Gorssel de avondvierdagse gelopen. De Bolderhoek had het weer prima georgansieerd en het was prachtig wandelweer. Bekijk de foto's van Femke Beijnvoort. Redac... lees meer..

5870

Weekendtip: tentoonstelling Dichter bij de IJssel

Op vrijdag 7 juni is bij kunstgalerij Lenten in Epse de tentoonstelling ‘Dichter bij de IJssel’ geopend. Een prachtige expositie met schilderijen die u alle ‘emoties’ van de IJssel laten zien. Tot 14 ... lees meer..

4750

De aardbeien zijn weer rood

Na een lange winter is het dan eindelijk zover. Bij Zachtfruitbedrijf Makkink aan de Gorsselse Enkweg start op woensdag 12 juni het fruitseizoen. De eerste aardbeien zijn rood! Later in het seizo... lees meer..

3421

Jannie Besselink draagt De Gids een warm hart toe!

Sinds 6 maart jl. is weekblad De Gids in vakkundige handen bij Jannie Besselink uit Harfsen. Het voortbestaan van De Gids, dat door het faillissement van de uitgever aan een zijden draadje hing, ... lees meer..

8565

Per 1 augustus kinderopvang in ’t Trefpunt

De Harfsense kinderopvang Graaf Jantje breidt per 1 augustus a.s. haar activiteiten uit naar het Gorsselse Trefpunt. Op donderdag 6 juni werd de overeenkomst hiervoor ondertekend door Marije Baak van ... lees meer..

4063

Spanning op de markt

In de maand juni komen de Maand van het Spannende Boek 2013 én het Jaar van het Voorlezen 2013 samen op de markt in Gorssel. Op woensdag 12 juni kunnen bezoekers van de markt in Gorssel luisteren naar... lees meer..

3833

Collectanten gezocht

De landelijke collectes voor Multiple Sclerose (in november voor het eerst in Gorssel) en de Maag Lever Darmstichting (in de laatste week van juni) hebben behoefte aan nieuwe collectanten in Gorssel. ... lees meer..

3926

Veer tijdelijk uit de vaart

Het veer Gorrsel-Wilp is i.v.m. de hoge waterstand van de IJssel tijdelijk buiten gebruik. Het laatste stuk van het pad naar het veer staat onder water en het aanlegplatform is weggehaald. Het veer... lees meer..

5195

Burendag: € 500,- van het Oranje Fonds

Buren, steek de koppen bij elkaar en bedenk een leuk plan voor Burendag op 21 september a.s. Het Oranje Fonds wil € 500 bijdragen aan de kosten daarvan.  ... lees meer..

7265

Ladies Event bij Keukenstudio Stormink groot succes

Vanaf het moment van publicatie stroomden de aanmeldingen in hoog tempo binnen voor het Ladies Event dat op 22 mei jl. op initiatief van en door Jolanda Stormink, Janny Bloemendal en Joyce Vonk (alle ... lees meer..

4363

Oegandees kinderkoor Kidsgear in Openluchttheater Gorssel

Een bijzondere combinatie:  Afrikaanse zang, dans en drumbeats in de prachtige natuur van het Openluchttheater Gorssel. Een belevenis voor jong en oud op zondag 9 juni vanaf 16.00 uur. Een bij... lees meer..

3789

Succesvol zangconcours in ’t Trefpunt

De grote gehoorzaal van ’t Trefpunt was van woensdag 29 mei tot en met vrijdag 31 mei tot de nok gevuld met deelnemers en toehoorders van het 31e Gemengd Zangconcours Gorssel. De 23 deelnemende koren ... lees meer..

4875

De Boskoele neemt schaduwplek van de Rotary in gebruik

Laat de zon nu eindelijk maar komen, want zwembad De Boskoele is er echt klaar voor. Met de ingebruikname van een schaduwplek op het terras is het nu ook op warme zonnige zomerdagen goed uit te houden... lees meer..

5208

Eeuwfeest ‘Het Noorsche Huis’ in stijl gevierd

In een stijlvolle ambiance is vrijdag in Gorssel het 100-jarig bestaan van Het Noorsche Huis gevierd. Het geluid van saxofoon en blokfluit mengde zich moeiteloos met dat van de kikkers in de vijver en... lees meer..

7467

Annemoon van Dienst Nederlands Kampioen MTB

Zaterdag 1 juni reed Annemoon van Dienst uit Gorssel haar eerste Nederlandse Kampioenschap Mountainbike in Berlicum (Noord Brabant), en hoe! Annemoon werd daar Nederlands Kampioen! ... lees meer..

3980

Bestuursleden gezocht voor Speeltuinver. de Bolderhoek

Wil jij je inzetten voor het reilen en zeilen van Speeltuinvereniging de Bolderhoek? Meedenken over de toekomstplannen en de speeltuin levendig houden? De Bolderhoek zoekt enthousiastelingen (m/v) die... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38