Augustus 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4014

Gemeente Lochem ondersteunt kinderopvang 'nieuwe stijl'

Op 28 augustus ondertekenden zes kinderopvangorganisaties en de gemeente Lochem een overeenkomst voor kinderopvang ‘nieuwe stijl’. De overeenkomst zorgt ervoor dat er hoogwaardige voorschoolse voorzieningen komen waarvan ieder kind in Lochem gebruik kan maken. ... lees meer..

3857

Gorssel bakt fair!

Op 16 september aanstaande houdt Wereldwinkel Gorssel een wedstrijd ‘fair bakken’. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Een deskundige jury kiest het lekkerste recept. ... lees meer..

6324

Aanstaand weekend sluiting Klein Dennenbosch

Zondagmiddag 1 september is de allerlaatste keer dat u de modeltuinen en kunst in Klein Dennenbosch kunt bezoeken. Daarna is het park, met de combinatie van tuinen, kunst en parklandschap, definitief gesloten. De familie Silvold heeft Klein Dennenbosch 15 jaar beheerd en sto... lees meer..

4592

Gorssel in het teken van IJsseljazz

In het weekend van 7 en 8 september zullen veel muziekliefhebbers afreizen naar Gorssel voor het jaarlijkse jazz- en bluesfestival IJsseljazz. De organisatie heeft ook dit jaar weer een keur aan uitstekende artiesten kunnen boeken en het belooft een gevarieerd en boeiend fes... lees meer..

3903

Gevel Trefpunt krijgt nieuw kleurtje

Het zal de voorbijganger niet zijn ontgaan dat de gevelbekleding van ’t Trefpunt een schilderbeurt krijgt. Het gebouw krijgt een meer eigentijdse aanblik. Ook binnen het gebouw vinden diverse aanpassingen plaats. ... lees meer..

3879

Stichting IJsselwijs Gorssel zoekt acteurs

Stichting IJsselwijs organiseert in 2013 weer een grootse muzikale kerstvoorstelling. Dit jaar voor de 007e keer, met als gepast thema: GoldSinger. Het belooft een spannende voorstelling te worden, met naast de gebruikelijke kerstnummers, veel bekende muziek. ... lees meer..

3429

Nieuwe serie yogalessen in Gorssel

Met yoga kun je de rust en de ontspanning van de zomer en de vakantietijd nog even laten voortduren in het gewone, werkzame leven van alledag. Yogadocente Camee Michon verzorgt tot aan de kerst een serie van twaalf yogalessen op de donderdagavond, te beginnen op 12 sept... lees meer..

4303

Zwembad de Boskoele in Gorssel blijft langer open!

De zwembaden in Gorssel en Almen krijgen vaak de vraag of ze in het naseizoen langer open kunnen blijven. Afgelopen jaren sloten de zwembaden begin september en vaak is het dan nog heerlijk weer. De organisatie wil dit jaar als proef het zwembad in Gorssel twee weken langer ... lees meer..

4585

Zorgtuin Gorssel had actief tuinseizoen en zoekt versterking

De Zorgtuin aan de IJssel kijkt terug op een actief tuinseizoen. Henk van Dort, coördinator van de Zorgtuin, doet verslag van de hoogtepunten van een enerverend Zorgtuinjaar. Verder meldt hij dat de tuin op zoek is naar een (vrouwelijke) vrijwilliger met enthousiasme vo... lees meer..

4752

Omloop van Gorssel succesvol ondanks natte weer

Afgelopen zondag 18 augustus telde de WTC Gorssel 500 deelnemers bij de Omloop van Gorssel. Ondanks de regen hebben 425 MTB-ers en 75 racefietsers deelgenomen aan de uitgezette fietstochten. Daarnaast was de MTB jeugdclinic met maar liefst 25 dappere deelnemers helemaal vol.... lees meer..

5179

Fietsbridgedrive 'Rondje Gorssel' op terras Gulden Gorsselaer

Een niet alledaags tafereel was afgelopen zaterdag te zien aan de Hoofdstraat in Gorssel. Voorbijgangers keken verbaasd op dat onder de fraaie bomen van het terras van De Gulden Gorsselaer vijf tafels bezet waren met viertallen mensen die geconcentreerd bezig waren met kaart... lees meer..

3907

Foto's Dorsdag bij de Molen op Gorssel.nl

De Molen Geertruida Cornelia is jaarlijks het decor voor demonstraties van oogsten, dorsen en ploegen uit vroeger tijd. Zaterdag 17 augustus 2013 was er een prachtige dorsmachine te bewonderen, er werd geploegd met een span paarden, kinderen konden een ritje maken op een pon... lees meer..

5517

Laurens van Dort en Jurre Moormann in Mongolië aangekomen!

Het is Laurens van Dorth en Jurre Moormann uit Gorssel gelukt. Op 16 augustus 2013 hebben zij, na 34 dagen en 15.000 km, het einddoel Ulaanbaatar in Mongolië bereikt. ... lees meer..


4863

Met passie prachtige meubels maken

Onlangs meldde Gorssel.nl het tv-optreden van meubelmaker Maarten Kien uit Gorssel in de serie Droom in uitvoering bij omroep MAX. Het programma is nog te bekijken via de website van Kien met Hout, het bedrijf van Maarten. Lees het artikel over Kien met Hout in de rubriek lees meer..

4170

Canticum Gorssel zoekt projectleden voor kerstconcert

Ook al is Kerstmis nog ver weg en heeft menigeen zijn gedachten nog bij de zomer en de vakantie, toch begint Canticum op 20 augustus a.s. met de repetities voor haar kerstconcert op 21 december 2013 in de kerk in Gorssel. Voor dit concert zoekt het koor projectleden. &... lees meer..

4931

ZwangerFit in Den Oldenhof

Vanaf 3 september 2013 kunnen in de praktijk van Fysiotherapie Den Oldenhof ‘ZwangerFit’ lessen gevolgd worden. ZwangerFit is bedoeld voor zwangere vrouwen en vrouwen die al bevallen zijn.De lessen worden gegeven door de Gorsselse fysiotherapeute en ZwangerFit docente Nick lees meer..

4343

NTFU klassieker ‘Omloop van Gorssel’ op 18 augustus a.s.

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 18 augustus 2013 de 29e Omloop van Gorssel. Een ééndaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Een evenement dat door de NTFU beoordeeld is als NTFU Klassieker. Daarnaast worden er diverse activiteiten rondom de star... lees meer..

5793

Foto’s van Geert de Groot in het Tramstation

Vanaf donderdag 8 augustus tot eind september 2013 is in Gorssel bij Historische Vereniging De Elf Marken in het Tramstation een foto-expositie te zien van de Almense fotograaf Geert de Groot. De expositie toont een combinatie van portret- en landschapsfotografie. ... lees meer..

4651

Naar Mongolië voor het goede doel

Na bijna drie weken is het Gorsselse team Jurre Moormann en Laurens van Dort inmiddels in Kazachstan. Jurre en Laurens doen verslag van hun reis via blog en facebook. Gorssel.nl toont alvast een paar foto’s van hun belevenissen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 20 van 20