Archief per maand

September 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3965

Open huis bij Wijngaard de Zessprong

Op 28 en 29 september j.l. hielden Hans en Dies Wichers open huis in hun wijngaard De Zessprong. De vlaggen hingen uit, want de wijn van Hans en Dies was juist in de prijzen gevallen van een belangrij... lees meer..

4463

Blauwe pannekoeken

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’. Het Centrum voor Jeugd en Gez... lees meer..

6701

Bouw museum van start

Deze week zijn de werkzaamheden voor het nieuwe museum begonnen, nadat vorige week al enkele bomen waren gekapt. Het bouwterrein en het toekomstig parkeerterrein zijn inmiddels grotendeels afgezet en ... lees meer..

5308

Rabokantoor in Gorssel sluit per 1 januari 2014

Rabobank Graafschap-Noord, waartoe ook de vestiging in Gorssel behoort, heeft besloten om een aantal kantoren in haar werkgebied te sluiten. Per 1 januari 2014 gaan de kantoren in Borculo, Brummen, Go... lees meer..

4287

Vijfde JPR-Dianaloop op de Gorsselse Heide

Ladies’ Circle IJsselink, een serviceclub van twintig vrouwen uit Deventer en omgeving, organiseert ieder jaar twee evenementen voor een goed doel, één nationaal en één lokaal. Tot de laatste categori... lees meer..

5046

Oogstfeest in de Zorgtuin

Als afsluiting van het (zorg)tuinseizoen vierde de Zorgtuin Gorssel op vrijdag 20 september 2013, samen met de schooljeugd, ouderen, vrijwilligers en cliënten van De Borkel een oogstfeest. Op het menu... lees meer..

4791

Open dag Scoutinggroepen Gorssel

Komende zaterdag 28 september houden de Gorsselse scoutinggroepen de Kompasnaald en de IJsselgroep een open dag bij hun clubhuizen aan de Kwekerijweg 5. Benieuwd hoe het er bij de scouts aan toe gaat?... lees meer..

6702

Kleine Haarloop van Trimgroep Sport ‘88

Op 13 oktober 2013 organiseert Trimgroep Sport ’88 voor de 25e keer de Kleine Haarloop. In Kring van Dorth kunnen recreatieve en wedstrijdlopers aan verschillende loopafstanden deelnemen. De voorinsch... lees meer..

6742

(H)eerlijk snoepen op de bakwedstrijd!

Met de woorden ‘Soms heb je dat in de keuken, dat je iets maakt waardoor je een gat in de lucht springt en dat is ook zo bij deze taart’, maakten Jeroen Wendt (chef-kok van het Bosrestaurant) en Ger lees meer..

4548

Klaverjassen in ‘t Trefpunt

Al twintig jaar lang wordt er op maandagmiddag in ’t Trefpunt in Gorssel in clubverband geklaverjast. De vereniging ziet graag nieuwe leden komen. Reden voor Gorssel.nl om eens een paar kaartrondes bi... lees meer..

6612

Een dag uit met de Museum Plus Bus

Op 3 en 18 oktober 2013 organiseren respectievelijk De Zonnebloem en Stichting Ouderenwerk Lochem een reis met de Museum Plus Bus. Op 3 oktober staat bij De Zonnebloem een bezoek aan het museum Twents... lees meer..

4640

Sport en saamhorigheid tijdens SGW Semper Fidelis

Ondanks dat de regen op sommige momenten de overhand had kan Semper Fidelis terugkijken op een prachtig evenement, dat afgelopen weekeinde bij deze ruitervereniging werd gehouden. Er waren veel deelne... lees meer..

6609

Kinderopvang Graaf Jantje in Gorsselse Trefpunt geopend

Gevolgd door een zevental fietsende kinderen fietste Trefpunt-voorzitter Bob Kempink dwars door het fraai beschilderde lint dat voor de ingang van kinderopvang Graaf Jantje was gespannen. Daarmee was ... lees meer..

4450

Rommelmarkt Scouting weer groot succes

Het was druk in ‘t Trefpunt tijdens de 40e rommelmarkt van de meidenscoutinggroep De Kompasnaald en ook dit jaar was de opbrengst weer wat groter dan vorig jaar. En daar zijn de scouts natuurlijk heel... lees meer..

3835

Video IJsseljazz

Tom Meerbeek heeft IJsseljazz 2013 haarscherp vastgelegd. Bekijk de video via Gorssel.nl    Tom Meerbeek heeft IJsseljazz 2013 haarscherp op video vastgelegd. Een mooi sfeerbeeld van een ... lees meer..

4245

Nieuwe serie bluesconcerten in 't Trefpunt

De muzikale live-optredens onder de naam 'Blues in de Kelder' bij 't Trefpunt krijgen een vervolg. De komende tijd zal één vrijdagavond in de maand een band in de kelder komen spelen. De muzikale l... lees meer..

3435

Ontvangt u al de nieuwsbrief van Gorssel.nl?

Ontvang per e-mail iedere twee weken een kort overzicht van de agenda en het laatste nieuws. Zo hoeft u niets te missen. U kunt zich rechtsonder op de homepage aanmelden voor de nieuwsbrief.Bekijk een... lees meer..

4034

Hulpactie voor Letland

De Stichting Hulp Letland zet zich in voor de allerarmsten in de Letse stad Saldus. Dit doet zij door geld in te zamelen van sponsoren, maar ook door diverse acties op touw te zetten. Dit najaar ... lees meer..

5485

Foto's IJsseljazz

Op Gorssel.nl vindt u maar liefst drie fotoalbums van IJsseljazz: - Zaterdagavond (Noabers Night), Foto's  van Niek Hidding- Zondag, Niek Hidding- Zondag, Ingrid Stevens   Bedankt fot... lees meer..

5080

Eerste voorbereidingen voor bouw museum

Het bouwterrein ligt er al een paar maanden wat afwachtend bij, sinds het sloopbedrijf het achterdeel van het voormalige gemeentehuis heeft afgebroken. Achter de schermen worden echter de nodige voorb... lees meer..

5929

Vrijwilligervacatures bij Vrijwilligerssteunpunt Lochem

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem, een onderdeel van de Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Gorssel, bemiddelt tussen organisaties die vacatures hebben voor vrijwilligers in de g... lees meer..

3727

Zwembaden blij met veel sponsoren

Ondanks de crisis, waardoor veel bedrijven het moeilijk hebben en geen extra geld over hebben om sponsorgeld te doneren, heeft de Stichting Gorsselse Zwembaden niet te klagen! Veel bedrijven sponsoren... lees meer..

4366

Swing Cooperation wint BBQ bij Trefpunt

Het Gorsselse koor Swing Cooperation heeft de clubactie ‘stuur een ansichtkaart’ van ’t Trefpunt gewonnen en kon zodoende genieten van een uitgebreide barbecue.   Het Gorsselse koor Swing Coo... lees meer..

4284

Met bootlegtraining fit de winter door

Sneeuwfit Zutphen komt vanaf 25 september a.s. met een nieuwe buitenactiviteit op de vroege woensdagmorgen: ‘bootlegtraining.’ Bootlegtraining is geschikt voor iedereen die wil werken aan verbetering ... lees meer..

3859

Campagne Burgernet van start

Vandaag, 6 september 2013, gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. De gemeente Lochem wil graag zoveel mogelijk deelnemers verwelkomen. Iedere inwoner van de gemeente van 1... lees meer..

3551

SCW Gorssel en SOL bundelen krachten

Sociaal Cultureel Werk Gorssel en Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) willen samen een Lochemse welzijnsorganisatie oprichten, waar iedereen bij terecht kan.        ... lees meer..

4124

Tandarts Bartz maakt droom waar in kleine praktijk

Tandsteen verwijderen, controle, behandel-plannen. Tandarts Alexandra Bartz werkt met grote zorg aan het gebit van vele Gorsselnaren. Ze heeft haar plek gevonden in het dorp. Gorssel.nl sprak met haar... lees meer..

4241

Afscheid burgemeester Spekreijse

Frans Spekreijse zwaait per 1 oktober 2013 af als burgemeester van Lochem. Inwoners van de gemeente kunnen op dinsdagavond 24 september afscheid van hem nemen in het Filmhuis Lochem. Spekreijse is 'ga... lees meer..

4220

Wonen met een plus

‘Wonen met een plus’ is een initiatief om senioren te wijzen op de mogelijkheden die er zijn voor om de eigen (of huur)woning levensloopbestendiger te maken. Met relatief eenvoudige aanpassingen blijf... lees meer..

7333

Diplomazwemmen in de Boskoele

Zaterdagmorgen 31 augustus hebben weer veel kinderen hun zwemdiploma gehaald. Er werd gezwommen voor de diploma's A, B en C, voor Survival 1 en 2 en Zwemvaardigheid 1. De toeschouwers werden door een ... lees meer..

5394

Hockeyclub Epse/Gorssel van start: Foto's op Gorssel.nl

Na jaren van voorbereidingen heeft de Hockeyclub Gorssel/Epse zaterdag 31 augustus 2013 het nieuw aangelegde kunstgrasveld bij de omnisportvereniging Epse in gebruik genomen met een toernooi voor jong... lees meer..

3728

Nieuw scoutingseizoen bij de IJsselgroep

In het weekend van 6 en 7 september a.s. gaat bij scouting IJsselgroep in Gorssel het nieuwe seizoen van start. Op 28 september is er een Open Scouting Dag, samen met scouting Kompasnaald (meisjes). N... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32