Oktober 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3519

Parkeerverbod Joppelaan bij museum

Bij de Joppelaan komt een parkeerverbod aan de linkerkant van de weg, bezien vanaf de Hoofdstraat, en ter hoogte van de werkzaamheden voor het museum. ... lees meer..

5071

Prinswisseling bij Carnavalsvereniging de Gorsselnarren

Al een tijdje gonst het van de geruchten door het Kakkersgat. Er zou witte rook zijn. Is het nieuwe Prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren al gekozen? Zaterdag 16 november is het zover, dan vieren de Gorsselnarren feest en wordt het nieuwe prinsenpaar gepresent... lees meer..

9805

Gorssel.nl is van, voor en dóór Gorssel

Clubs, ondernemers en instellingen in Gorssel bereiken hun doelgroep via Gorssel.nl.  De website wordt dagelijks ongeveer 350 maal bezocht en heeft 5.300 unieke bezoekers per maand. Gorssel.nl is ook actief op Facebook en Twitter. ... lees meer..

3622

Bussink noemt berichten over restauranttoren misverstand

Gorssel.nl maakte in zijn nieuwsbericht van 28 oktober 2013 melding van het door wethouder Bussink omarmde plan van ondernemer Van der Most voor een restauranttoren in de gemeente Lochem. Een locatie naast het nieuwe museum van Melchers zou daarvoor zeer geschikt zijn. Het b... lees meer..

155

Mountainbiketocht door Gorsselse bossen en heide

Op 3 november a.s. organiseert WTC Gorssel voor de 27e keer de Gorsselse Heide Veldtoertocht. Door jarenlange ervaring een goed georganiseerde MTB tocht met prachtige en uitdagende routes door de omgeving van Gorssel, waar fietsers uit heel oost Nederland aan meedoen. Er zij... lees meer..

3672

Scouts doen aan sporenonderzoek

Tijdens het JOTA-JOTI weekend op vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober 2013 zochten scouts en welpen van scouting de Kompasnaald en IJsselgroep uit Gorssel naar sporen van een ‘moordenaar’ en deden explorers mee aan een vossenjacht. Tijdens de Jamboree on the Air (JOTA) en Jambor... lees meer..

4947

Training haptotherapie voor chronische klachten

In januari 2014 gaat in Den Oldenhof in Gorssel een training haptotherapie van start. De training wordt aangeboden in groepsverband en wordt gegeven door twee ervaren haptotherapeuten. ... lees meer..

4578

Amberboom van Gorssel naar Harfsen

Door de komst van het nieuwe museum in Gorssel dreigde een Amberboom (Liquidambar styraciflua) achter de voormalige ‘nieuwbouw’ van het gemeentehuis het veld te moeten ruimen. De boom was in 1993 geplant door de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (tegenwoordig Vrouwen v... lees meer..

4066

Geluk bij 'n ongeluk

Door de storm die vandaag over Gorssel raasde is bij het Openluchttheater een 8 cm dikke tak afgebroken en net naast de elektrakast terecht gekomen. Aan de verbogen buis van het hek is goed te zien met wat voor een kracht dat gepaard ging. Het hek is makkelijk te repareren, ... lees meer..

8396

Semper Fidelis, een actieve Gorsselse vereniging

Afgelopen weekend ging bij paardensport-vereniging ‘Semper Fidelis’ het indoorseizoen van start met dressuurwedstrijden in de prachtig gelegen Prinsehallen, de accommodatie van deze actieve vereniging aan de Amelterweg in Gorssel. ... lees meer..

7094

Fitness Factory in Trefpunt Gorssel geopend

Onder grote belangstelling is op zondag 27 oktober in SCC ’t Trefpunt de Gorsselse vestiging van de Fitness Factory geopend door wethouder Wilma Heesen.   ... lees meer..

5143

Muziektheater Gorssel dit jaar groter dan ooit

Er gaan geruchten dat James Blond naar Gorssel komt. Wat is zijn missie? Loopt de jaarlijkse kerstvoorstelling gevaar? Liggen er gevaarlijke spionnen op de loer? En wie is toch die GoldSinger, waar iedereen over fluistert? In december van dit jaar presenteert Stichting ... lees meer..

3453

Manifestatie tegen meer goederentreinen op bestaande sporen

Op vrijdag 1 november vindt vanaf 19.30 uur op IJsselkade in Zutphen een manifestatie plaats tegen de plannen van de overheid om veel meer goederentreinen te laten rijden over bestaand spoor in het oosten van Nederland. Op basis van deze plannen, PHS en GON, zouden er tot 80... lees meer..

3947

Nederland Leest 2013: bekende plaatsgenoten lezen voor

Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans is het boek van ‘Nederland Leest 2013’. De hele maand november deelt de Bibliotheek dit boek gratis uit aan de eigen leden. Drie bekende plaatsgenoten lezen fragmenten uit het boek voor in de Gorsselse bibliotheek. ... lees meer..

4379

Wethouder Bussink bepleit restauranttoren voor Gorssel

Wethouder Bussink (VVD) heeft zich in de Telegraaf en De Stentor enthousiast uitgelaten over een plan voor een mobiel torenrestaurant, dat ondernemer Hennie van der Most ontwikkelt. Een plaats naast het nieuwe museum in Gorssel wordt daarbij genoemd. ... lees meer..

5862

Fitness Factory 24/7 opent zondag 27 oktober in Gorssel

Precies 11 jaar na het openen van Fitness Factory in Laren opent nu ook de vestiging in Gorssel haar deuren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op zondag 27 oktober in ’t Trefpunt waar om 14.00 uur de officiële opening zal plaatsvinden. ... lees meer..

7624

Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon volop in beweging

Op 25 maart jl. organiseerde Ondernemersvereniging 'Gorssel Buitengewoon' een succesvolle netwerkbijeenkomst voor alle Gorsselse ondernemers. Sindsdien zijn 22 ondernemers lid geworden van de vereniging en zijn er allerlei activiteiten geweest. Een verslag van een bruisende ... lees meer..

3781

Lochemse begroting 2014 in evenwicht

Het college van Burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad voor 2014 een sluitende begroting aan. Voor de jaren daarna zullen tekorten ontstaan waardoor nieuwe ingrijpende maatregelen onontkoombaar zijn. ... lees meer..

3314

Speculaas van Muziekvereniging Kunstmin

Tradities zijn er om in stand te houden. Zo zullen de leden van Muziekvereniging Kunstmin ook dit jaar weer de bekende overheerlijke speculaas verkopen, waarmee u de vereniging kunt steunen. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november gaan ze de deuren in de kernen van Gorssel en Ep... lees meer..

5102

Modeshow en 'total make-over' op Gorssels Ladies Event

Als vervolg op het succesvolle ‘Ladies Event’ op 22 mei 2013 in Gorssel vond afgelopen woensdagavond 16 oktober een wervelende modeshow plaats bij Keukenstudio Stormink. Agnes Tjallinks uit Gorssel was winnares van de verloting tijdens het vorige event en showde het resultaa... lees meer..

4304

Bekendmakingen van de gemeente straks alleen digitaal?

Vanaf 2014 publiceert de gemeente Lochem haar officiële bekendmakingen zoals beleidsregels, vergunningen en ontwerpbesluiten digitaal. Een elektronisch gemeenteblad komt in de plaats van de bekendmakingen in huis-aan-huisblad Berkelbode. Gedurende het jaar 2014 zullen er nog... lees meer..


3935

Bladkorven worden weer geplaatst

Vanaf half oktober plaatst de gemeente Lochem weer bladkorven. Voor de hele gemeente zijn dat er ongeveer honderd. De korven blijven staan tot half december. Wat gebeurt er eigenlijk met het blad in die korven? ... lees meer..

4031

Half miljoen scouts wereldwijd digitaal en ‘radio’actief

Scouting organiseert dit jaar weer de Jamboree On The Air (JOTA) en de Jamboree On The Internet (JOTI). Van vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober leggen duizenden Nederlandse scouts via radio- en internetverbindingen contact met honderd-duizenden andere scouts in binnen- en buite... lees meer..

5924

Nieuw tenue voor volleybal dames 3 Sportclub Gorssel

Het recreantenvolleybalteam Dames 3 van Sportclub Gorssel heeft een nieuw tenue. Op 9 oktober 2013 overhandigden de nieuwe sponsoren Maarten Jansen en Rosenna Koops, eigenaren van Jong Amelte (Camping en Catering), de nieuwe shirts symbolisch aan de voorzitter en vervol... lees meer..


5022

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

In de week van 4 t/m 9 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Epse, Gorssel, Joppe, Eefde en Almen gaan zo’n 65 collectanten op pad om geld in te zamelen. ... lees meer..

5370

Daan Kien en Henk Veenendaal schitteren in 't Trefpunt

'Mooie liedjes in de openlucht ...', zo was het concert van Daan Kien en Henk Veenendaal aangekondigd, maar de regen kwam met bakken uit de lucht. 't Trefpunt bood uitkomst en de openlucht werd ingeruild voor de warmte van 't Trefpunt. De sfeer was er niet minder om. De tw lees meer..

4951

De Achterhoek op het schildersdoek

De Epser kunstenaar Rudy Volbeda exposeert een aantal van zijn landschapschilderijen, tekeningen en bronzen beeldjes in het Tramstation in Gorssel. Zijn kunst toont een mooi beeld van de Achterhoek. ... lees meer..

4831

Een prachtig Openluchttheater, met dank aan veel vrijwilligers

Het sfeervolle Gorsselse openluchttheater wordt geheel gerund door vrijwilligers. Groenploeg, barteam, onderhoud, beheer, programmering; alles wordt gedaan door vrijwilligers. Deze week is het even extra hard werken, want alles moet er tiptop uitzien voor het concert van aan... lees meer..

12465

Ooievaarsdorp 't Zand in Gorssel gesloten

Het zal wennen zijn: geen ooievaars meer in ooievaarsdorp ’t Zand. Het buitenstation is, na een periode van afbouw, per 1 oktober 2013 gesloten. Het doel is bereikt, de ooievaars hebben in de omgeving veel nesten in bomen en op nestpalen gebouwd. ... lees meer..

4978

Een steuntje in de rug bij bosonderhoud

‘Boszorg’ is een particulier initiatief, opgezet door Rob de Reede uit Epse. Boszorg verricht lichte boswerkzaamheden bij particulieren als vorm van dagbesteding voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Een goede werkomgeving voor deze mensen en een helpende hand ... lees meer..

664

Ooievaars in de IJsselvallei

Een terugblik bij de definitieve sluiting van het ooievaarsbuitenstation ’t Zand in Gorssel, eind 2013.Door Gerard C. Boere, in overleg met de Ooievaarscommissie. Terugkeer ooievaar Ooievaarsstation 't Zand in 2008, met veel nestpalen De succesvolle terugkeer van de ooieva... lees meer..

3970

Kerstpakket van de Wereldwinkel

Kerst lijkt nog een eind weg en we genieten nog van het lekkere najaarsweer. Bedrijven zijn echter al druk met de keuze voor hun kerstpakketten. Ook de Wereldwinkel levert kerstpakketten, het faire alternatief. ... lees meer..

3657

Jubilerend MS Fonds zoekt collectanten

Op 28 oktober 2013 is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal MS Fonds is opgericht door vijf mensen met Multiple Sclerose (MS). Volgende maand houdt het fonds de landelijke collecte en daar zijn nog collectanten voor nodig. ... lees meer..

4694

Je vervelen na schooltijd? Niet bij TheaterErf ’t Walle!

In Gorssel hoeven kinderen zich niet te vervelen na schooltijd, want er zijn allerlei cursussen bij TheaterErf ’t Walle van Wilma Makkink. ‘Kleintje Theater’, ‘Tussen de Schuifdeuren’, voor kinderen van iedere leeftijd is er een geschikte groep. ... lees meer..

4945

Fit en vitaal in uw eigen huis

Personal Training Gorssel start met een nieuw programma speciaal voor ouderen of senioren, waarbij de personal trainer tweemaal per week bij u thuis komt om u te helpen met oefeningen om fit te blijven. ... lees meer..

5740

Maatjesproject Senior en Social Media van start

Sensire Wijkzorg, Stichting Sociaal Cultureel Werk en Stichting Ouderenwerk Lochem zetten samen het ‘Maatjesproject Senior en Social Media’ op. Aan huis gebonden ouderen kunnen hun wereld digitaal vergroten met hulp van een vrijwilliger/maatje en houden zo contact met de bui... lees meer..

4265

Mooie liedjes in de openlucht ...

Zondagmiddag 13 oktober treden Daan Kien en Henk Veenendaal op in het Openluchttheater Gorssel. Zij zingen bekende Nederlandstalige liedjes, maar ook eigen repertoire. Een sprankelende voorstelling vol jazz, blues, pop en kleinkunst. ... lees meer..

3958

Vijfde JPR-Dianaloop succesvol verlopen

In de stralende zon werd op zondag 29 september 2013 de vijfde JPR-Dianaloop gelopen. Het jaarlijks terugkerende sportieve evenement wordt georganiseerd door de Ladies’ Circle IJssellink. Met een totaal inschrijversaantal van 130 lopers verliep dit jaar de sponsorloop zeer s... lees meer..

4473

Rijvaardigheidstest voor ouderen

Op donderdag 31 oktober 2013 worden voor de gemeente Lochem rijvaardigheidsritten voor ouderen georganiseerd vanuit zalencentrum Stegeman in Laren. De start is om 9.00 uur. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland en Stichting Ouderenwerk Lochem. ... lees meer..

4907

Kids Vullerschool 'klaar voor de start'

Vandaag, woensdag 2 oktober, was de landelijke start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Sport en spel in de jeugdliteratuur: ‘Klaar voor de start!’ Op J. A. de Vullerschool waren de kinderen zeker klaar voor de start! ... lees meer..

8156

Thais eten voor boeddhistische tempel

Op 9 juni j.l. werd in het Groningse Musselkanaal de derde boeddhistische tempel in Nederland geopend. Iet Looise van Yaany Catering verkoopt Thaise maaltijden waarvan een deel van de opbrengst wordt bestemd voor de exploitatie van deze tempel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 43 van 43