Archief per maand

Oktober 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3476

Parkeerverbod Joppelaan bij museum

Bij de Joppelaan komt een parkeerverbod aan de linkerkant van de weg, bezien vanaf de Hoofdstraat, en ter hoogte van de werkzaamheden voor het museum. De Joppelaan met rechts het oude gemeentehuis,... lees meer..

5037

Prinswisseling bij Carnavalsvereniging de Gorsselnarren

Al een tijdje gonst het van de geruchten door het Kakkersgat. Er zou witte rook zijn. Is het nieuwe Prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren al gekozen? Zaterdag 16 november is het zover, ... lees meer..

9748

Gorssel.nl is van, voor en dóór Gorssel

Clubs, ondernemers en instellingen in Gorssel bereiken hun doelgroep via Gorssel.nl.  De website wordt dagelijks ongeveer 350 maal bezocht en heeft 5.300 unieke bezoekers per maand. Gorssel.nl is... lees meer..

3584

Bussink noemt berichten over restauranttoren misverstand

Gorssel.nl maakte in zijn nieuwsbericht van 28 oktober 2013 melding van het door wethouder Bussink omarmde plan van ondernemer Van der Most voor een restauranttoren in de gemeente Lochem. Een locatie ... lees meer..

112

Mountainbiketocht door Gorsselse bossen en heide

Op 3 november a.s. organiseert WTC Gorssel voor de 27e keer de Gorsselse Heide Veldtoertocht. Door jarenlange ervaring een goed georganiseerde MTB tocht met prachtige en uitdagende routes door de omge... lees meer..

3633

Scouts doen aan sporenonderzoek

Tijdens het JOTA-JOTI weekend op vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober 2013 zochten scouts en welpen van scouting de Kompasnaald en IJsselgroep uit Gorssel naar sporen van een ‘moordenaar’ en deden explore... lees meer..

4909

Training haptotherapie voor chronische klachten

In januari 2014 gaat in Den Oldenhof in Gorssel een training haptotherapie van start. De training wordt aangeboden in groepsverband en wordt gegeven door twee ervaren haptotherapeuten. Haptotherapi... lees meer..

4515

Amberboom van Gorssel naar Harfsen

Door de komst van het nieuwe museum in Gorssel dreigde een Amberboom (Liquidambar styraciflua) achter de voormalige ‘nieuwbouw’ van het gemeentehuis het veld te moeten ruimen. De boom was in 1993 gepl... lees meer..

4019

Geluk bij 'n ongeluk

Door de storm die vandaag over Gorssel raasde is bij het Openluchttheater een 8 cm dikke tak afgebroken en net naast de elektrakast terecht gekomen. Aan de verbogen buis van het hek is goed te zien me... lees meer..

8250

Semper Fidelis, een actieve Gorsselse vereniging

Afgelopen weekend ging bij paardensport-vereniging ‘Semper Fidelis’ het indoorseizoen van start met dressuurwedstrijden in de prachtig gelegen Prinsehallen, de accommodatie van deze actieve vereniging... lees meer..

6993

Fitness Factory in Trefpunt Gorssel geopend

Onder grote belangstelling is op zondag 27 oktober in SCC ’t Trefpunt de Gorsselse vestiging van de Fitness Factory geopend door wethouder Wilma Heesen.   Onder grote belangstelling is op zon... lees meer..

5085

Muziektheater Gorssel dit jaar groter dan ooit

Er gaan geruchten dat James Blond naar Gorssel komt. Wat is zijn missie? Loopt de jaarlijkse kerstvoorstelling gevaar? Liggen er gevaarlijke spionnen op de loer? En wie is toch die GoldSinger, waar ie... lees meer..

3414

Manifestatie tegen meer goederentreinen op bestaande sporen

Op vrijdag 1 november vindt vanaf 19.30 uur op IJsselkade in Zutphen een manifestatie plaats tegen de plannen van de overheid om veel meer goederentreinen te laten rijden over bestaand spoor in het oo... lees meer..

3898

Nederland Leest 2013: bekende plaatsgenoten lezen voor

Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans is het boek van ‘Nederland Leest 2013’. De hele maand november deelt de Bibliotheek dit boek gratis uit aan de eigen leden. Drie bekende plaatsgenot... lees meer..

4337

Wethouder Bussink bepleit restauranttoren voor Gorssel

Wethouder Bussink (VVD) heeft zich in de Telegraaf en De Stentor enthousiast uitgelaten over een plan voor een mobiel torenrestaurant, dat ondernemer Hennie van der Most ontwikkelt. Een plaats naast h... lees meer..


7572

Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon volop in beweging

Op 25 maart jl. organiseerde Ondernemersvereniging 'Gorssel Buitengewoon' een succesvolle netwerkbijeenkomst voor alle Gorsselse ondernemers. Sindsdien zijn 22 ondernemers lid geworden van de verenigi... lees meer..

3744

Lochemse begroting 2014 in evenwicht

Het college van Burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad voor 2014 een sluitende begroting aan. Voor de jaren daarna zullen tekorten ontstaan waardoor nieuwe ingrijpende maatregelen onontkoomb... lees meer..

3277

Speculaas van Muziekvereniging Kunstmin

Tradities zijn er om in stand te houden. Zo zullen de leden van Muziekvereniging Kunstmin ook dit jaar weer de bekende overheerlijke speculaas verkopen, waarmee u de vereniging kunt steunen. Op vrijda... lees meer..

5038

Modeshow en 'total make-over' op Gorssels Ladies Event

Als vervolg op het succesvolle ‘Ladies Event’ op 22 mei 2013 in Gorssel vond afgelopen woensdagavond 16 oktober een wervelende modeshow plaats bij Keukenstudio Stormink. Agnes Tjallinks uit Gorssel wa... lees meer..

4256

Bekendmakingen van de gemeente straks alleen digitaal?

Vanaf 2014 publiceert de gemeente Lochem haar officiële bekendmakingen zoals beleidsregels, vergunningen en ontwerpbesluiten digitaal. Een elektronisch gemeenteblad komt in de plaats van de bekendmaki... lees meer..


3855

Bladkorven worden weer geplaatst

Vanaf half oktober plaatst de gemeente Lochem weer bladkorven. Voor de hele gemeente zijn dat er ongeveer honderd. De korven blijven staan tot half december. Wat gebeurt er eigenlijk met het blad in d... lees meer..

3987

Half miljoen scouts wereldwijd digitaal en ‘radio’actief

Scouting organiseert dit jaar weer de Jamboree On The Air (JOTA) en de Jamboree On The Internet (JOTI). Van vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober leggen duizenden Nederlandse scouts via radio- en internetv... lees meer..

5861

Nieuw tenue voor volleybal dames 3 Sportclub Gorssel

Het recreantenvolleybalteam Dames 3 van Sportclub Gorssel heeft een nieuw tenue. Op 9 oktober 2013 overhandigden de nieuwe sponsoren Maarten Jansen en Rosenna Koops, eigenaren van Jong Amelte (Ca... lees meer..

4022

Werkzaamheden op de Gorsselse Heide

Nog dit jaar wordt gestart met de uitvoering van een natuurherstelplan voor de Gorsselse Heide. De beheerder van het terrein, de Marke Gorsselse Heide, houdt informatieavonden om de bewoners in de oml... lees meer..

4968

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

In de week van 4 t/m 9 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Epse, Gorssel, Joppe, Eefde en Almen gaan zo’n 65 collectanten op pad om geld in te zamelen. Alzheimer Nederland... lees meer..

5325

Daan Kien en Henk Veenendaal schitteren in 't Trefpunt

'Mooie liedjes in de openlucht ...', zo was het concert van Daan Kien en Henk Veenendaal aangekondigd, maar de regen kwam met bakken uit de lucht. 't Trefpunt bood uitkomst en de openlucht werd inge lees meer..

4893

De Achterhoek op het schildersdoek

De Epser kunstenaar Rudy Volbeda exposeert een aantal van zijn landschapschilderijen, tekeningen en bronzen beeldjes in het Tramstation in Gorssel. Zijn kunst toont een mooi beeld van de Achterhoek. ... lees meer..

4795

Een prachtig Openluchttheater, met dank aan veel vrijwilligers

Het sfeervolle Gorsselse openluchttheater wordt geheel gerund door vrijwilligers. Groenploeg, barteam, onderhoud, beheer, programmering; alles wordt gedaan door vrijwilligers. Deze week is het even ex... lees meer..

12155

Ooievaarsdorp 't Zand in Gorssel gesloten

Het zal wennen zijn: geen ooievaars meer in ooievaarsdorp ’t Zand. Het buitenstation is, na een periode van afbouw, per 1 oktober 2013 gesloten. Het doel is bereikt, de ooievaars hebben in de omgeving... lees meer..

4918

Een steuntje in de rug bij bosonderhoud

‘Boszorg’ is een particulier initiatief, opgezet door Rob de Reede uit Epse. Boszorg verricht lichte boswerkzaamheden bij particulieren als vorm van dagbesteding voor mensen met een autisme spectrum s... lees meer..

397

Ooievaars in de IJsselvallei

Een terugblik bij de definitieve sluiting van het ooievaarsbuitenstation ’t Zand in Gorssel, eind 2013.Door Gerard C. Boere, in overleg met de Ooievaarscommissie. Terugkeer ooievaar Ooievaarsstation... lees meer..

3928

Kerstpakket van de Wereldwinkel

Kerst lijkt nog een eind weg en we genieten nog van het lekkere najaarsweer. Bedrijven zijn echter al druk met de keuze voor hun kerstpakketten. Ook de Wereldwinkel levert kerstpakketten, het faire al... lees meer..

3621

Jubilerend MS Fonds zoekt collectanten

Op 28 oktober 2013 is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal MS Fonds is opgericht door vijf mensen met Multiple Sclerose (MS). Volgende maand houdt het fonds de landelijke collecte en daar zij... lees meer..

4602

Je vervelen na schooltijd? Niet bij TheaterErf ’t Walle!

In Gorssel hoeven kinderen zich niet te vervelen na schooltijd, want er zijn allerlei cursussen bij TheaterErf ’t Walle van Wilma Makkink. ‘Kleintje Theater’, ‘Tussen de Schuifdeuren’, voor kinderen v... lees meer..

4885

Fit en vitaal in uw eigen huis

Personal Training Gorssel start met een nieuw programma speciaal voor ouderen of senioren, waarbij de personal trainer tweemaal per week bij u thuis komt om u te helpen met oefeningen om fit te blijve... lees meer..

5673

Maatjesproject Senior en Social Media van start

Sensire Wijkzorg, Stichting Sociaal Cultureel Werk en Stichting Ouderenwerk Lochem zetten samen het ‘Maatjesproject Senior en Social Media’ op. Aan huis gebonden ouderen kunnen hun wereld digitaal ver... lees meer..

4226

Mooie liedjes in de openlucht ...

Zondagmiddag 13 oktober treden Daan Kien en Henk Veenendaal op in het Openluchttheater Gorssel. Zij zingen bekende Nederlandstalige liedjes, maar ook eigen repertoire. Een sprankelende voorstelling vo... lees meer..

3919

Vijfde JPR-Dianaloop succesvol verlopen

In de stralende zon werd op zondag 29 september 2013 de vijfde JPR-Dianaloop gelopen. Het jaarlijks terugkerende sportieve evenement wordt georganiseerd door de Ladies’ Circle IJssellink. Met een tota... lees meer..

4356

Rijvaardigheidstest voor ouderen

Op donderdag 31 oktober 2013 worden voor de gemeente Lochem rijvaardigheidsritten voor ouderen georganiseerd vanuit zalencentrum Stegeman in Laren. De start is om 9.00 uur. De organisatie is in handen... lees meer..

4854

Kids Vullerschool 'klaar voor de start'

Vandaag, woensdag 2 oktober, was de landelijke start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Sport en spel in de jeugdliteratuur: ‘Klaar voor de start!’ Op J. A. de Vullerschool... lees meer..

8071

Thais eten voor boeddhistische tempel

Op 9 juni j.l. werd in het Groningse Musselkanaal de derde boeddhistische tempel in Nederland geopend. Iet Looise van Yaany Catering verkoopt Thaise maaltijden waarvan een deel van de opbrengst wordt ... lees meer..

Resultaten 1 - 43 van 43