Archief per maand

November 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4621

‘Mediamasters2013 diploma’ voor kinderen Vullerschool

Afgelopen week hebben de kinderen van beide groepen 8 van J. A. de Vullerschool, onder de bezielende leiding van Karin Sieders (mediacoach en tevens ouder van deze school), de digitale landelijke medi... lees meer..

5025

Scouting IJsselgroep aan de slag met ‘Ghana Experience’

In december gaan de welpen van Scouting IJsselgroep aan de slag met de 'Ghana Experience'. Dit initiatief van Scouting Nederland heeft als doel scouts in Nederland en Ghana met elkaar te verbinden. Ee... lees meer..

6708

Yaany Catering kookt voor de Voedselbank

Komend weekend kookt Iet Looise van Yaany Catering weer maaltijden voor liefhebbers van de Thaise keuken. De opbrengst na aftrek van kosten is voor de Voedselbank in Zutphen. U kunt vooraf bestellen v... lees meer..

6795

Gorsselse Sabin Paalman opent winkel in Zutphen

Op 30 november opent de Gorsselse Sabin Paalman in Zutphen haar winkel Sabb Wonen & Leven, een eigentijdse woonwinkel met onder meer een bijzondere collectie kussens. “Het is een droom die uitkomt... lees meer..

4837

Feestelijke ontvangst van Sinterklaas in Gorssel

Donderdagochtend 5 december loopt Gorssel uit, want dan komt Sinterklaas aan bij de veerstoep bij de IJssel. Natuurlijk wordt hij feestelijk welkom geheten door kinderen en volwassenen. Het zijn drukk... lees meer..

3815

Van ‘t Erve voorgedragen als nieuwe burgemeester Lochem

De gemeenteraad van Lochem heeft op maandag 25 november 2013 na een extra raadsvergadering de heer S.W. van ‘t Erve (36) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Lochem. Hij is daarmee de ... lees meer..

4873

Nieuwbouw Borkel: Fase 2 gestart

De tweede fase van de nieuwbouw van De Borkel is in volle gang. De bouw van het nieuwe hoofdgebouw is wat vertraagd doordat er wijzigingen zijn aangebracht in het ontwerp van de begane grond. Op 24 ok... lees meer..

3513

Fundering en kelder museum bijna klaar

Vanaf de straat is het niet zo goed te zien, maar onder het maaiveld wordt hard gewerkt aan de fundering en de kelders van het Museum voor Modern Realisme. Komende weken worden de wanden van de kelder... lees meer..

6341

Wine & Dine op woensdag 27 november in Bosrestaurant Joppe

Het Bosrestaurant Joppe organiseert in samenwerking met Cees Oxener van Wijnwinkel Vinox op woensdag 27 november een Wine & Dine avond. Een ideale kans om op deze avond mooie wijnen uit de Langued... lees meer..

497

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

4066

Meditatieve cursus ‘Awakening your Lightbody’

Yoga en ‘Lightbody’ docente Camee Michon start in januari een nieuwe meditatieve cursus van 18 sessies. Deelnemers leren hun lichtlichaam te activeren om daarmee oude patronen, pijn en emoties makkeli... lees meer..

3869

Rotary Gorssel stuurt Shelterboxen naar Filippijnen

Heel Nederland tast in de buidel voor de Filippijnen en ook Rotary Gorssel doet mee. De serviceclub heeft via haar internationale netwerk twee zogeheten Shelterboxen naar het getroffen gebied gestuurd... lees meer..

8720

Stichting JanBrand vijfentwintig jaar ‘jong’!

Stichting JanBrand vierde zaterdag 16 november jl. haar vijfde lustrum in de ‘JanBrandhof’ aan de Molenweg in Gorssel. Veel mooie woorden, herinneringen en blije gezichten bij bewoners en begelei... lees meer..

3775

Gezocht: seniorenvoorlichters

De Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) zoekt vrijwilligers die seniorenvoorlichter willen worden voor het Thuis Informatie Project (TIP). Via het TIP worden senioren in de gemeente geïnformeerd over vo... lees meer..

6141

De Gorsselnarren heten nieuw Prinsenpaar welkom

Kakkersgat en haar Gorsselnarren hebben na een geslaagd carnavalsjaar afscheid genomen van Prins Anton en Prinses Annelies. In de komende regeerperiode staan Prins Theo II en Prinses Arianne aan het r... lees meer..

3588

Voorverkoop GoldSinger op 22 november van start

Stichting IJsselwijs presenteert voor de 007e keer een groot muziektheater. De uitvoeringen van 'GoldSinger' zijn op 14 en 15 december in 't Trefpunt. De decorbouwers en vele vrijwilligers zijn druk m... lees meer..

5860

Veel deelnemers aan indoorwedstrijden Semper Fidelis

Waar andere wedstrijdorganiserende verenigingen te kampen hebben met een teruglopende deelname, mag de Landelijke Rijvereniging & Pony Club Semper Fidelis niet klagen. Bij de onlangs verreden dres... lees meer..

5631

Gouden tijden herleven in De Gulden Gorsselaer

In café De Gulden Gorsselaer vindt zaterdag 16 november een prachtig evenement plaats, speciaal bedoeld om de oude tijden uit De Pessink in Epse of andere disco’s weer te doen herleven. Oude vrienden ... lees meer..

3663

Workshop sociale media

In samenwerking met Kunstweb Lochem organiseert het Vrijwilligerssteunpunt Lochem een workshop Social media (Facebook, Twitter, Linkedln), speciaal bedoeld voor vrijwilligersorganisaties. De workshop ... lees meer..

3787

Gemeente Lochem blijft langer publiceren in weekblad

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen nog zeker twee jaar in de Berkelbode lezen over gemeentelijke vergunningen, beleidsregels, e.d. B&W heeft haar plan om deze bekendmakingen via een huis-aan-h... lees meer..

3879

Sinterklaasfeest met Pepernoten-bootcamp bij de Bolderhoek

Woensdag 27 november komt Sinterklaas met zijn pieten naar Speeltuinvereniging de Bolderhoek. Voordat de kinderen Sint ontmoeten en een cadeautje krijgen, geeft Piet Sportief een heuse Pepernoten-boot... lees meer..

6021

Actueel aanbod huurwoningen nu ook via Gorssel.nl

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel, zal het actuele aanbod ook via Gorssel.nl worden be... lees meer..

3882

Aanspreekpunt voor burgerinitiatieven

Dorpsraden en inwoners die een initiatief willen nemen ten gunste van de samenleving in de breedste zin van het woord, krijgen een aanspreekpunt bij de gemeente Lochem. Per november heeft het college ... lees meer..

5386

Soul in ’t Trefpunt

Op vrijdagavond 15 november 2013 kunnen soulliefhebbers weer terecht in ’t Trefpunt in Gorssel. In het cafégedeelte - dus niet in het keldertje - treedt die avond de Groningse zesmansformati... lees meer..

4378

Bewegen, één van de pijlers van Sutfene

Sutfene wil door middel van sport en bewegen graag samen met de cliënten proberen hun eigen onafhankelijkheid te vergroten of te behouden en daarbij langer fit te blijven. Ouderen blijven langer ze... lees meer..

6882

Digitaal naar de Eesterhoek

Een van de ‘links’ op Gorssel.nl verwijst naar een website over de geschiedenis van de Eesterhoek in Gorssel. Erwin Strookappe heeft op deze website veel informatie bijeengebracht over dat oude stukje... lees meer..

3387

Dankbaarheid in crisistijd

De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedsel... lees meer..

7887

Gorsselsche Boerendansers tachtig jaar

In 2014 is het tachtig jaar geleden dat de dansgroep ‘Gorsselsche Boerendansers’ werd opgericht. In die tachtig jaar traden de Gorsselsche Boerendansers al heel wat keren op in binnen- en buitenland. ... lees meer..

4051

Schitterende 27e Gorsselse Heide Veldtoertocht.

De organisatie en de vele deelnemers kijken terug op een prachtige ATB-toertocht die afgelopen zondag door het Gorsselse landschap werd verreden. 820 sportieve fietsers genoten van de zon die zich jui... lees meer..

4251

AED op nieuwe plek in Gorssel

In het voormalige gemeentehuis van Gorssel hing een Automatische Externe Defibrillator (AED). Sinds 29 oktober jl. hangt deze AED in het appartementencomplex aan de Rietdekkerweg 37 in Gorssel. E... lees meer..

5920

Nog plaats voor enkele deelnemers creatieve kerstmarkt Trefpunt

Op zondag 8 december aanstaande organiseert ’t Trefpunt haar jaarlijkse drukbezochte gratis toegankelijke creatieve kerstmarkt. Er zijn nog een aantal buitenplaatsen beschikbaar voor deelnemers die me... lees meer..

3556

Team iessel diesel op het erepodium!

Light Super Stock trekker 'iessel diesel' van Gorsselnaar Erik Meijer is derde geworden in het Nederlands Kampioenschap. Erik mocht de beker zaterdag 2 november in ontvangst nemen tijdens de fees... lees meer..

3367

Grondwerk en boorpalen voor museum

De bouw van het museum gaat voortvarend. Het terrein is uitgegraven voor de kelder en de liftput en er zijn schroefpalen in de grond aangebracht. Binnenkort worden vloeren gestort voor de kelder. Op ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33