Archief per maand

December 2013

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3315

De redactie van Gorssel.nl wenst u een goed 2014

Een gelukkig nieuwjaar voor alle Gorsselnaren en bezoekers van Gorssel.nl. Een jaar waarin we met elkaar weer een actieve gemeenschap mogen zijn met een bruisend verenigingsleven en succesvol ondern lees meer..

4598

Prachtige Wintervoorstelling in Openluchttheater

Ongeveer 400 bezoekers hebben zaterdagavond genoten van een sfeervolle avond in het Gorssels Openluchttheater. Ook het weer werkte mee, al werd het na een uur stilstaan of zitten toch wel erg koud. He... lees meer..

5289

Sfeervolle tweede editie Herdertjestocht Gorssel

De Protestante Gemeente Gorssel/Epse organiseerde op 22 december 2013 de tweede editie van de Herdertjestocht. Jong en oud waren ingezet om te helpen bij de organisatie van deze geslaagde tocht. De lees meer..

5559

VVV Gorssel sluit kantoor

De vestiging Gorssel van de Lochemse VVV sluit per 1 februari 2014 haar deuren. Er komt een agentschap volgens het ‘shop-in-shop’ principe op een andere locatie voor in de plaats. Bezuinigingen l... lees meer..

5136

Gildedruk in Gorssel sluit per 1 januari

Gildedruk in Gorssel beëindigt op 1 januari haar activiteiten. Het bedrijf voor kopieer-, print- en drukwerk  is gevestigd in het Everdinahof achter de Wereldwinkel, tegenover het voormalige geme... lees meer..

284

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

4772

Fijne feestdagen

De redactie van Gorssel.nl wenst u actieve feestdagen.Geen witte Kerst, zoals op deze foto vanaf de hoek van de Lindelaan en Esdoornlaan, maar voor wie dat wil wel volop mogelijkheden voor uitstapjes ... lees meer..

4742

Geslaagd eerste jaar Openluchttheater Gorssel

De organisatie van het Openluchttheater Gorssel kijkt tevreden terug op het eerste seizoen na de renovatie van het theater. Er zijn vijf voorstellingen geweest en die trokken 100 tot 500 bezoekers per... lees meer..

5390

Warchild-actie Vullerschool levert € 3.872,50 op

Tijdens de Kerstmarkt van de Vullerschool is maar liefst € 3.872,50 bijeengebracht voor Warchild. Dat prachtige bedrag is de opbrengst van de loterij waarvoor de Gorsselse ondernemers royaal prijzen t... lees meer..

4275

Nieuwe cursus Volksuniversiteit in Gorssel

In februari 2014 biedt de bibliotheek in Den Oldenhof ruimte aan een nieuwe cursus, georganiseerd door de Volksuniversiteit Stedendriehoek. De cursus heeft als onderwerp: Buitenplaatsen en hun bewoner... lees meer..

6096

Kerstbomen en kerstsfeer bij Kwekerij De Veldsprong

De hond ligt behaaglijk bij de vuurkorf. Bezoekers drinken koffie of chocolademelk. Er is een ruime keus uit kerstbomen. Kwekerij De Veldsprong is tot Kerst iedere dag geopend (behalve zondag) van 9 t... lees meer..

5257

Gezellig winkelen op koopzondag in Gorssel op 22 december

Het is gezellig winkelen in Gorssel. Ook, of misschien wel juist, tijdens de donkere dagen voor Kerst. De winkeliers hebben de sfeerverlichting weer opgehangen en de driepoten met lantaarn voor d... lees meer..

4314

Bakkerij Van Helvoort bakt voor Serious Request

Bakkerij Van Helvoort doet weer mee met de actie Serious Request. Dit jaar bakt hij niet alleen het bijzondere 3FM Serious Request broodje, maar ook een speciale Serious Request cake. De opbrengst kom... lees meer..

7603

40 jaar Kerststal bij de kerk in Joppe

Al weer voor de 40e keer wordt er bij de R.K.-kerk in Joppe een buitenkerststal gebouwd door vrijwilligers van de geloofsgemeenschap. Jos Hafkamp coördineert de bouw en met veel vrijwilligers realisee... lees meer..

5716

GoldSinger trekt twee maal volle zaal

De muzikale kerstvoorstelling GoldSinger wist zaterdag 14 en zondag 15 december zo’n 1100 enthousiaste bezoekers naar 't Trefpunt te trekken. Zij werden meegenomen in het verhaal van GoldSinger. Mu... lees meer..

4845

Canticum zingt ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten

Zaterdag 21 december zal het Gorssels koor Canticum aangevuld met muzikale ondersteuning en solisten het beroemde muziekstuk ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten uitvoeren in de kerk in Gorssel... lees meer..

5746

Kinderen Vullerschool druk in de weer voor kerstmarkt

De kerstmarkt van de Vullerschool staat dit jaar in het teken van een geldinzamelingsactie voor Warchild. Deze actie wordt breed ondersteund door de ondernemers in Gorssel en de kinderen van school zi... lees meer..

5762

Computercursus voor senioren in Het Hart te Eefde

Eind januari willen SCW Gorssel en een tiental vrijwillige docenten voor de zesde keer een computercursus voor senioren uit de oude gemeente Gorssel aanbieden. Een cursus voor PC, iPad of Samsung Gala... lees meer..

4254

Twee boekpresentaties bij kantoorboekhandel Bechtle

Op 18 december a.s. vinden twee boekpresentaties plaats bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel: ’s middags is er een toelichting bij zijn eerder dit jaar verschenen boek over Het Hassink in E lees meer..

4668

Elektrisch oplaadpunt voor auto’s in Gorssel

In de gemeente Lochem zijn vier openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Een van de oplaadpunten bevindt zich bij ’t Trefpunt in Gorssel. Burgemeester Huijbregts-Schiedon en wetho... lees meer..

4652

D66 pleit voor openstelling IJsseldijken

D66 Lochem zal in haar verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014 pleiten voor openstelling van de IJsseldijken bij Gorssel op korte termijn. De partij vindt dat de gemeente Loche... lees meer..

5379

Kinderen stellen vragen aan nieuwe burgemeester

Begin 2014 krijgt Lochem een nieuwe burgemeester. Het Kinderknooppunt en de gemeente Lochem willen kinderen uit de hele gemeente de kans geven om tijdens een echte persconferentie vragen te stellen aa... lees meer..

3385

Thaise hulp voor Voedselbank

De Thaise kookactie van Iet Looise van Yaany Catering voor de Voedselbank in Zutphen heeft netto € 167,- opgebracht. Afgelopen vrijdag leverde ze de boodschappen af. De 7 deelnemers voor wie ze i... lees meer..

4403

Zonnepanelen op huurwoningen

LochemEnergie en IJsseldal Wonen bieden de komende periode vijftig huurders binnen de oude gemeente Gorssel de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. De energiepartner van LochemEnergie biedt daarnaas... lees meer..

3772

Kerstmarkt bij Trefpunt uitstekend bezocht

Voor een gezellige Kerstmarkt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duitsland af te reizen. Op zondag 8 december stonden in en voor ’t Trefpunt zo’n 50 kramen met een grote verscheide... lees meer..

3683

Kaartverkoop GoldSinger gaat hard

Nog een weekje repeteren voor de koren, solisten, acteurs en musici van GoldSinger en dan is het zo ver. Zaterdag en zondag 14 en 15 december zijn de uitvoeringen. De kaartverkoop loopt goed en de org... lees meer..

5319

Nieuwe dirigent bij Kunstmin

Muziekvereniging Kunstmin heeft een nieuwe dirigent: Jan Schoonhoven zal zich tijdens het komende nieuwjaarsconcert voor het eerst aan het publiek presenteren. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats ... lees meer..

6901

SPORT ’88 bestaat 25 jaar

De trim- en ATB club SPORT ’88  uit Joppe vierde onlangs haar 25-jarig jubileum. In het jubileumjaar voorzagen enkele sponsors zowel de hardlopers als de ATB-ers van uniforme zomer en winter... lees meer..

4680

Feestelijk onthaal Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten zijn ondanks de kou en harde wind warm verwelkomd door de kinderen van de Vullerschool, de burgermeester en veel ouders en grootouders. Sint kwam per boot naar de veerstoep ... lees meer..


4879

Gorsselse koektrommel bij Van Helvoort

Bakkerij Van Helvoort draagt Gorssel een warm hart toe, en heeft daarvoor niet alleen brood en banket in de aanbieding. Er is nu ook een prachtige koektrommel met een afbeelding van het fraai gerestau... lees meer..

4389

Openluchttheater zoekt vrijwilligers voor groenonderhoud

Het sfeervolle Gorsselse openluchttheater wordt geheel gerund door vrijwilligers. Groenploeg, barteam, onderhoud, beheer, programmering; alles wordt gedaan door vrijwilligers. De groenploeg zoekt vers... lees meer..

3626

"Zingen is verbinding met jezelf ... en met elkaar"

Verbinding is de basis van het veelzijdig muzikale bedrijf van Juliette Dumoré, Dumo Sound. Veel mensen kennen Juliette als dirigent van Swing Cooperation en de koren van de kerstmusicals van Winterwo... lees meer..

4140

Gezellige Kerstmarkt bij 't Trefpunt

Op zondag 8 december van 11.00 tot circa 16.00 uur is er een gratis toegankelijke creatieve kerstmarkt in en buiten ’t Trefpunt met ongeveer 50 kraampjes waar standhouders hun ruime keuze zelfgem... lees meer..

10113

Pasmanmanege, niet zomaar een manege

Bij de Pasmanmanege aan de Mettrayweg tussen Gorssel en Eefde rijden veel mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een prachtige tijdsbesteding, die ook nog eens een gunstige invloed h... lees meer..

4796

Onbekende Engelse klassieker in Gorssel

Diverse getuigen hebben zondagmiddag een onbekende Engelse klassieke auto gezien op het Nijverheidsplein. Er stond een wat vreemde man in pak bij. Niemand kan vertellen wat die auto en die man daar de... lees meer..

6511

'Unplugged' landschap schilderen

In het Tramstation van Gorssel kunt u tot eind december schilderijen en tekeningen zien van de impressionistische landschapschilder Rudy Volbeda uit Epse. Natuurliefhebber Rudy schildert het liefst bu... lees meer..

8418

Nieuwe dichtbundel van Dick van Welzen verschenen

Van de Gorsselse dichter en schilder Dick van Welzen is onlangs een tweede dichtbundel verschenen. De bundel draagt de titel ‘Ik zal je dromen’ en telt vijftig gedichten waarbij de dichter op beschouw... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38