December 2013

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3354

De redactie van Gorssel.nl wenst u een goed 2014

Een gelukkig nieuwjaar voor alle Gorsselnaren en bezoekers van Gorssel.nl. Een jaar waarin we met elkaar weer een actieve gemeenschap mogen zijn met een bruisend verenigingsleven en succesvol ondernemerschap. Een jaar ook waarin de nieuwbouw van de Borkel en het museum (bi lees meer..

4642

Prachtige Wintervoorstelling in Openluchttheater

Ongeveer 400 bezoekers hebben zaterdagavond genoten van een sfeervolle avond in het Gorssels Openluchttheater. Ook het weer werkte mee, al werd het na een uur stilstaan of zitten toch wel erg koud. Het theater was verlicht met honderden kaarsjes, de bomen rondom waren uitgel... lees meer..

5334

Sfeervolle tweede editie Herdertjestocht Gorssel

De Protestante Gemeente Gorssel/Epse organiseerde op 22 december 2013 de tweede editie van de Herdertjestocht. Jong en oud waren ingezet om te helpen bij de organisatie van deze geslaagde tocht. De Herdertjestocht hoort thuis in de rij van belangrijke Gorsselse evenementen lees meer..

5605

VVV Gorssel sluit kantoor

De vestiging Gorssel van de Lochemse VVV sluit per 1 februari 2014 haar deuren. Er komt een agentschap volgens het ‘shop-in-shop’ principe op een andere locatie voor in de plaats. Bezuinigingen liggen ten grondslag aan het besluit tot inkrimpen van de toeristische infor... lees meer..

5178

Gildedruk in Gorssel sluit per 1 januari

Gildedruk in Gorssel beëindigt op 1 januari haar activiteiten. Het bedrijf voor kopieer-, print- en drukwerk  is gevestigd in het Everdinahof achter de Wereldwinkel, tegenover het voormalige gemeentehuis. Gildedruk is een activiteit van Stichting Philadelphia en biedt w... lees meer..

384

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. ... lees meer..

4814

Fijne feestdagen

De redactie van Gorssel.nl wenst u actieve feestdagen.Geen witte Kerst, zoals op deze foto vanaf de hoek van de Lindelaan en Esdoornlaan, maar voor wie dat wil wel volop mogelijkheden voor uitstapjes (zie 'Erop uit' in het menu) en evenementen (zie Agenda).    &n... lees meer..

4810

Geslaagd eerste jaar Openluchttheater Gorssel

De organisatie van het Openluchttheater Gorssel kijkt tevreden terug op het eerste seizoen na de renovatie van het theater. Er zijn vijf voorstellingen geweest en die trokken 100 tot 500 bezoekers per keer. Er zijn veel enthousiaste vrijwilligers die alles rondom de voorstel... lees meer..

5466

Warchild-actie Vullerschool levert € 3.872,50 op

Tijdens de Kerstmarkt van de Vullerschool is maar liefst € 3.872,50 bijeengebracht voor Warchild. Dat prachtige bedrag is de opbrengst van de loterij waarvoor de Gorsselse ondernemers royaal prijzen ter beschikking hebben gesteld, en van de verkoop van door de kinderen zelf ... lees meer..

4316

Nieuwe cursus Volksuniversiteit in Gorssel

In februari 2014 biedt de bibliotheek in Den Oldenhof ruimte aan een nieuwe cursus, georganiseerd door de Volksuniversiteit Stedendriehoek. De cursus heeft als onderwerp: Buitenplaatsen en hun bewoners.   ... lees meer..

6215

Kerstbomen en kerstsfeer bij Kwekerij De Veldsprong

De hond ligt behaaglijk bij de vuurkorf. Bezoekers drinken koffie of chocolademelk. Er is een ruime keus uit kerstbomen. Kwekerij De Veldsprong is tot Kerst iedere dag geopend (behalve zondag) van 9 tot 17 uur. ... lees meer..

5310

Gezellig winkelen op koopzondag in Gorssel op 22 december

Het is gezellig winkelen in Gorssel. Ook, of misschien wel juist, tijdens de donkere dagen voor Kerst. De winkeliers hebben de sfeerverlichting weer opgehangen en de driepoten met lantaarn voor de deur gezet. Op 22 december is het koopzondag. Veel winkels zijn dan open ... lees meer..

4360

Bakkerij Van Helvoort bakt voor Serious Request

Bakkerij Van Helvoort doet weer mee met de actie Serious Request. Dit jaar bakt hij niet alleen het bijzondere 3FM Serious Request broodje, maar ook een speciale Serious Request cake. De opbrengst komt ten goede aan het actiedoel van Serious Request: het terugdringen van kin... lees meer..

7639

40 jaar Kerststal bij de kerk in Joppe

Al weer voor de 40e keer wordt er bij de R.K.-kerk in Joppe een buitenkerststal gebouwd door vrijwilligers van de geloofsgemeenschap. Jos Hafkamp coördineert de bouw en met veel vrijwilligers realiseert hij een grote stal waar naast de kribbe een ezel, schapen en een kameel ... lees meer..

5775

GoldSinger trekt twee maal volle zaal

De muzikale kerstvoorstelling GoldSinger wist zaterdag 14 en zondag 15 december zo’n 1100 enthousiaste bezoekers naar 't Trefpunt te trekken. Zij werden meegenomen in het verhaal van GoldSinger. ... lees meer..

4887

Canticum zingt ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten

Zaterdag 21 december zal het Gorssels koor Canticum aangevuld met muzikale ondersteuning en solisten het beroemde muziekstuk ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten uitvoeren in de kerk in Gorssel. Lees in dit artikel meer over deze uitvoering en over het Canticum. ... lees meer..

5789

Kinderen Vullerschool druk in de weer voor kerstmarkt

De kerstmarkt van de Vullerschool staat dit jaar in het teken van een geldinzamelingsactie voor Warchild. Deze actie wordt breed ondersteund door de ondernemers in Gorssel en de kinderen van school zijn druk in de weer met het maken van knutsels en lekkernijen die tijdens de... lees meer..

5819

Computercursus voor senioren in Het Hart te Eefde

Eind januari willen SCW Gorssel en een tiental vrijwillige docenten voor de zesde keer een computercursus voor senioren uit de oude gemeente Gorssel aanbieden. Een cursus voor PC, iPad of Samsung Galaxy tablet. Het zijn 10 lessen van 1½ uur die iedere dinsdagochtend vanaf 21... lees meer..

4310

Twee boekpresentaties bij kantoorboekhandel Bechtle

Op 18 december a.s. vinden twee boekpresentaties plaats bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel: ’s middags is er een toelichting bij zijn eerder dit jaar verschenen boek over Het Hassink in Epse en ’s avonds geven auteur en fotograaf een lezing over hun fotoboe lees meer..

4728

Elektrisch oplaadpunt voor auto’s in Gorssel

In de gemeente Lochem zijn vier openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Een van de oplaadpunten bevindt zich bij ’t Trefpunt in Gorssel. Burgemeester Huijbregts-Schiedon en wethouder Bussink nemen deze oplaadpunten op 18 december met een symbolisch... lees meer..

4701

D66 pleit voor openstelling IJsseldijken

D66 Lochem zal in haar verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014 pleiten voor openstelling van de IJsseldijken bij Gorssel op korte termijn. De partij vindt dat de gemeente Lochem daarvoor maximale invloed moet uitoefenen op het Waterschap Rijn&IJss... lees meer..

5414

Kinderen stellen vragen aan nieuwe burgemeester

Begin 2014 krijgt Lochem een nieuwe burgemeester. Het Kinderknooppunt en de gemeente Lochem willen kinderen uit de hele gemeente de kans geven om tijdens een echte persconferentie vragen te stellen aan de nieuwe burgemeester.   ... lees meer..


4493

Zonnepanelen op huurwoningen

LochemEnergie en IJsseldal Wonen bieden de komende periode vijftig huurders binnen de oude gemeente Gorssel de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. De energiepartner van LochemEnergie biedt daarnaast een korting op de jaarlijkse energieafrekening en IJsseldal Wonen ge... lees meer..

3837

Kerstmarkt bij Trefpunt uitstekend bezocht

Voor een gezellige Kerstmarkt hoefden de inwoners van Gorssel en omstreken niet naar Duitsland af te reizen. Op zondag 8 december stonden in en voor ’t Trefpunt zo’n 50 kramen met een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerstartikelen. ... lees meer..

3724

Kaartverkoop GoldSinger gaat hard

Nog een weekje repeteren voor de koren, solisten, acteurs en musici van GoldSinger en dan is het zo ver. Zaterdag en zondag 14 en 15 december zijn de uitvoeringen. De kaartverkoop loopt goed en de organisatie raadt u aan tijdig een kaartje te kopen.  ... lees meer..

5407

Nieuwe dirigent bij Kunstmin

Muziekvereniging Kunstmin heeft een nieuwe dirigent: Jan Schoonhoven zal zich tijdens het komende nieuwjaarsconcert voor het eerst aan het publiek presenteren. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op 5 januari 2014 in Het Hassink in Epse.  ... lees meer..

6996

SPORT ’88 bestaat 25 jaar

De trim- en ATB club SPORT ’88  uit Joppe vierde onlangs haar 25-jarig jubileum. In het jubileumjaar voorzagen enkele sponsors zowel de hardlopers als de ATB-ers van uniforme zomer en winterkleding. ... lees meer..

4724

Feestelijk onthaal Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten zijn ondanks de kou en harde wind warm verwelkomd door de kinderen van de Vullerschool, de burgemeester en veel ouders en grootouders. Sint kwam per boot naar de veerstoep en vandaar ging het in optocht naar de Oldenhof waar Sint en pieten van alle... lees meer..


4965

Gorsselse koektrommel bij Van Helvoort

Bakkerij Van Helvoort draagt Gorssel een warm hart toe, en heeft daarvoor niet alleen brood en banket in de aanbieding. Er is nu ook een prachtige koektrommel met een afbeelding van het fraai gerestaureerde Tramstation te koop. Leuk om cadeau te geven, al of niet met inhoud.... lees meer..

4443

Openluchttheater zoekt vrijwilligers voor groenonderhoud

Het sfeervolle Gorsselse openluchttheater wordt geheel gerund door vrijwilligers. Groenploeg, barteam, onderhoud, beheer, programmering; alles wordt gedaan door vrijwilligers. De groenploeg zoekt versterking. Iets voor u? Nuttig en leuk. A.s. zaterdag 7 december kunt u al aa... lees meer..

3678

"Zingen is verbinding met jezelf ... en met elkaar"

Verbinding is de basis van het veelzijdig muzikale bedrijf van Juliette Dumoré, Dumo Sound. Veel mensen kennen Juliette als dirigent van Swing Cooperation en de koren van de kerstmusicals van Winterwonderland. Daarnaast geeft zij zang- en pianoles, en landelijk werkt Juliett... lees meer..

4176

Gezellige Kerstmarkt bij 't Trefpunt

Op zondag 8 december van 11.00 tot circa 16.00 uur is er een gratis toegankelijke creatieve kerstmarkt in en buiten ’t Trefpunt met ongeveer 50 kraampjes waar standhouders hun ruime keuze zelfgemaakte kerstartikelen te koop aanbieden, of jong en oud zelf artikelen kunne... lees meer..

10260

Pasmanmanege, niet zomaar een manege

Bij de Pasmanmanege aan de Mettrayweg tussen Gorssel en Eefde rijden veel mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een prachtige tijdsbesteding, die ook nog eens een gunstige invloed heeft op de ontwikkeling. De huidige voorzitter van de manage neemt afscheid... lees meer..

4838

Onbekende Engelse klassieker in Gorssel

Diverse getuigen hebben zondagmiddag een onbekende Engelse klassieke auto gezien op het Nijverheidsplein. Er stond een wat vreemde man in pak bij. Niemand kan vertellen wat die auto en die man daar deden. Heeft het te maken met de voorstelling ‘GoldSinger’ op 14 of 15 decemb... lees meer..

6586

'Unplugged' landschap schilderen

In het Tramstation van Gorssel kunt u tot eind december schilderijen en tekeningen zien van de impressionistische landschapschilder Rudy Volbeda uit Epse. Natuurliefhebber Rudy schildert het liefst buiten, 'unplugged' dus. ... lees meer..

8456

Nieuwe dichtbundel van Dick van Welzen verschenen

Van de Gorsselse dichter en schilder Dick van Welzen is onlangs een tweede dichtbundel verschenen. De bundel draagt de titel ‘Ik zal je dromen’ en telt vijftig gedichten waarbij de dichter op beschouwende wijze en met oog voor detail uiteenlopende thema's aandraagt. ... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38