Archief per maand

Januari 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4485

Zilveren Knoop voor Gerard Kok

Wilma Heesen, wethouder participatie van de gemeente Lochem, heeft de Zilveren Knoop uitgereikt aan Gerard Kok tijdens zijn afscheid als directeur van SCW Gorssel op vrijdag 31 januari jl. in Het Hart... lees meer..

3792

Gemeente en Dorpsraad tegen extra goederentreinen

De gemeente Lochem en de Dorpsraad Gorssel vinden het onverantwoord dat de bestaande sporen die door dorpen lopen en die nooit zijn ontworpen voor vervoer van gevaarlijke stoffen met wat aanpassinge lees meer..

3829

Eetcafé de Hoek, een veelzijdig en laagdrempelig bedrijf

“Een bedrijf met vijf ingangen” zo noemt Willem Mogezomp zijn Eetcafé de Hoek. Een veelzijdig ondernemer is hij zeker. Gorssel.nl sprak met Willem en Cindy, de bekende gezichten van De Hoek, over het ... lees meer..

5053

Nieuwe trainingspakken voor V.V. Gorssel

De trainers van de verschillende teams van Voetbalvereniging Gorssel hebben nieuwe prachtige zwarte trainingspakken. De pakken zijn gesponsord door Montagebedrijf Anton Bruggeman. Bezoekers, famili... lees meer..

4123

Krrrrrokodil in De Blokkentoren

Ook bij kinderopvang De Blokkentoren wordt aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. De hele week stond in het teken van het boekje Krrrrrokodil van Catherine Rayner en Sietske Vonck kwam met h... lees meer..

5097

Steun de Pasmanmanege, breng tot 1 februari uw stem uit

  Door uw stem uit te brengen op de Stichting Paardrijden Gehandicapten van de Pasmanmanage op de website www.stichtingvoorelkaar.nl kunt u hen helpen aan het geld dat nodig is voor een nie lees meer..

4723

Joppeschool zoekt dode hoek

Een vrachtwagen heeft grote ruiten en heel veel spiegels, toch kunnen de chauffeurs niet alles zien wat er rondom hun voertuig gebeurt. Dat hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Joppeschool don... lees meer..

4283

VVV agentschap vanaf 5 februari bij Boekhandel Bechtle

De Gorsselse vestiging van VVV Lochem in ’t Trefpunt sluit haar deuren. Daarvoor in de plaats komt een agentschap bij Kantoorboekhandel Bechtle, dat vanaf woensdag 5 februari operationeel zal zijn. ... lees meer..

7829

Parkeren bij een oplaadpunt voor elektrische auto's

Er verschijnen steeds meer elektrische auto's in het straatbeeld. Daarom is er ook in de gemeente Lochem intussen een aantal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen gereserveerd, o... lees meer..

6502

Kennismaking met nieuwe burgemeester

Op woensdag 22 januari maakte Gorssel.nl kennis met burgemeester Van ’t Erve en sprak met hem. Er ontstond een positief beeld van een enthousiaste, toegankelijke en kundige burgemeester, die ‘ver... lees meer..

5451

Gerard Kok met pensioen

Op 1 november 1975 trad Gerard Kok in dienst van de Stichting Sociaal en Cultureel Werk Gorssel (SCW). Na bijna veertig jaar vindt hij het tijd worden om te gaan genieten van zijn pensioen. In de fusi... lees meer..

3659

De Harmonie is op zoek.....naar jou!

Misschien ken je het wel: ooit geleerd een instrument te bespelen, maar door allerlei omstandigheden is het muziek maken een beetje naar de achtergrond verdwenen. Onder het motto: “jong geleerd..... lees meer..

4294

WTC Gorssel organiseert voor 20e keer de Midwintertocht

Zondag 9 februari organiseert Wieler Toer Club Gorssel al weer voor het 20e jaar de Midwinter veldtoertocht. Dit is een MTB-tocht met afstanden van 35, 45 en 55 km over onverharde wegen en bospaden do... lees meer..

3985

Wie is de participerende burger?

De laatste tijd worden we steeds geconfronteerd met een nieuw woord: participatiesamenleving. Hoe werkt dat en hoe kunnen inwoners van Gorssel daar invulling aan geven? De werkgroep Sociaal Maatschapp... lees meer..

3477

Feestelijk Nieuwjaarsconcert Kunstmin

Zondag 5 januari jl. heeft muziekvereniging Kunstmin in een goed gevulde sporthal Het Hassink in Epse haar traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. Een concert met een bijzonder tintje, aangezien ... lees meer..

165

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

6033

Nieuwbouw gemeente Lochem binnen het budget

De huisvesting van de gemeente Lochem is gebouwd binnen het budget. Dit blijkt uit de eindafrekening die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voorlegt. Op basis van het defin... lees meer..

3526

Bouw museum op schema

De werkzaamheden voor het Museum voor Modern Realisme (MoRe) heeft met de bouwvak twee weken stilgelegen, maar nu is er weer volop bedrijvigheid op de bouwplaats. De constructie van de kelder is geree... lees meer..

4611

Burgemeester Van 't Erve bij ondernemersvereniging

In het altijd gemoedelijke café De Hoek vond 14 januari jl. de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon plaats. Het glas werd geheven op een succesvol en ondernemend jaar. ... lees meer..

3609

NLDoet op 21 en 22 maart 2014

Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om een dag(deel) ... lees meer..

4124

Vervijfvoudiging vuurwerkschade Lochem

Tijdens de jaarwisseling is in de gemeente Lochem voor ruim € 36.000 schade aangericht met vuurwerk. Bijna een vervijfvoudiging. Vorig jaar bedroeg de schade € 7.400. Waar daders in beeld zijn, draaie... lees meer..

3387

Goed bezochte Nieuwjaarsreceptie Semper Fidelis

Afgelopen zondagmiddag was er bij paardrijvereniging Semper Fidelis voor leden en belangstellenden gelegenheid om elkaar een goed en sportief 2014 toe te wensen. Velen hadden aan deze oproep gehoor ge... lees meer..

4051

Oud ijzer laat van zich horen

De Deventer Schermvereniging was afgelopen zondag gastheer van het internationale recreatieve toernooi voor ‘oud ijzer’, een veteranentoernooi, maar het wapengekletter was er niet minder om. Voor veel... lees meer..

4801

Hans Melchers en Gorssels Museum zondag in Business Class

Hans Melchers is a.s. zondag 12 januari te gast in het programma Business Class van Harry Mens, RTL7, aanvang 10.30 uur. Volgens de aankondiging zal Melchers spreken over zijn liefde voor kunst. Ander... lees meer..

3775

Winkels in Gorssel tussen de middag geopend

Sinds 1 januari 2014 zijn nagenoeg alle winkels in het centrum van Gorssel tussen de middag geopend. Vorig jaar hadden al een aantal winkels de middagsluiting afgeschaft en dat is goed bevallen. Winke... lees meer..

5742

Iedere woensdag kinderknipmiddag bij Pavette@All

Kinderen tot en met groep 8 zijn op woensdagmiddag extra welkom bij Kapsalon Pavette@All aan het Nijverheidsplein. Dan is het ‘Kinderknipmiddag’ en kost een knipbeurt voor deze kinderen € 12,50. Ki... lees meer..

2908

Kunstrubriek op Gorssel.nl

Nieuw op Gorssel.nl: een kunstrubriek met daarin een overzicht van beeldend kunstenaars en galerieën in en rond Gorssel. Gorssel.nl had al een overzicht van het actieve verenigingsleven, van de vele o... lees meer..

4723

Installatie nieuwe burgemeester live via internet

De vergaderingen van de gemeenteraad van Lochem zijn voortaan live te volgen via internet en ook nadien via internet te bekijken en te beluisteren. De primeur is donderdag 9 januari vanaf 19.30 uur. lees meer..

7114

Koude Oorlog aan de IJssel

Het had maar een haartje gescheeld of Gorssel was tijdens de Cubacrisis in 1962 onder water gezet: het dorp grenst aan de IJssel en de rivier was tijdens de Koude Oorlog onderdeel van de IJssellinie. ... lees meer..

7485

Bericht van het Prikbord

Het Prikbord van Gorssel.nl mag zich in een grote belangstelling verheugen. Sinds de start hebben al veel Gorsselnaren (en ook niet-Gorsselnaren) ontdekt hoe leuk en makkelijk het is om dorpsgenoten e... lees meer..

4818

Foto-expositie van Louise Tietge in ‘t Trefpunt

De hal van ‘t Trefpunt is gesierd met prachtige natuurfoto’s van Louise Tietge uit Gorssel. Het zijn bijzondere foto's, door gebruik van macrolens waarbij sterk wordt ingezoomd op een detail zoals een... lees meer..

8558

‘Berouwbrief‘ diefstal Keukenstudio Stormink landelijk nieuws

Oprechte spijt of fantasie, het is nog onduidelijk, maar de brief die de dief van de roze keukenmachine naar Keukenstudio Stormink stuurde is landelijk nieuws geworden. Vrijdag verscheen een uitgebrei... lees meer..

3381

Nieuwe serie yogalessen in Gorssel

Yoga- en Lightbody-docente Camee Michon start vanaf donderdag 9 januari weer een nieuwe cursus van 12 yogalessen. Ooit al eerder gedacht yoga te gaan doen? Deze keer het nieuwe jaar anders beginnen... lees meer..

6000

Stichting Welzijn Lochem opgericht

Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW) en Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) hebben gezamenlijk een nieuwe welzijnsorganisatie voor de gemeente Lochem opgericht: per 1 januari 2014 is de  Stic... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34