Januari 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4548

Zilveren Knoop voor Gerard Kok

Wilma Heesen, wethouder participatie van de gemeente Lochem, heeft de Zilveren Knoop uitgereikt aan Gerard Kok tijdens zijn afscheid als directeur van SCW Gorssel op vrijdag 31 januari jl. in Het Hart. ... lees meer..


3893

Eetcafé de Hoek, een veelzijdig en laagdrempelig bedrijf

“Een bedrijf met vijf ingangen” zo noemt Willem Mogezomp zijn Eetcafé de Hoek. Een veelzijdig ondernemer is hij zeker. Gorssel.nl sprak met Willem en Cindy, de bekende gezichten van De Hoek, over het bedrijf en hun betrokkenheid bij veel activiteiten in het dorp.Lees het ver... lees meer..

5108

Nieuwe trainingspakken voor V.V. Gorssel

De trainers van de verschillende teams van Voetbalvereniging Gorssel hebben nieuwe prachtige zwarte trainingspakken. De pakken zijn gesponsord door Montagebedrijf Anton Bruggeman. ... lees meer..

4173

Krrrrrokodil in De Blokkentoren

Ook bij kinderopvang De Blokkentoren wordt aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. De hele week stond in het teken van het boekje Krrrrrokodil van Catherine Rayner en Sietske Vonck kwam met haar programma muziek op schoot. ... lees meer..

5143

Steun de Pasmanmanege, breng tot 1 februari uw stem uit

  Door uw stem uit te brengen op de Stichting Paardrijden Gehandicapten van de Pasmanmanage op de website www.stichtingvoorelkaar.nl kunt u hen helpen aan het geld dat nodig is voor een nieuwe vloer van de paardenbak.   lees meer..

4773

Joppeschool zoekt dode hoek

Een vrachtwagen heeft grote ruiten en heel veel spiegels, toch kunnen de chauffeurs niet alles zien wat er rondom hun voertuig gebeurt. Dat hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Joppeschool donderdag 23 januari zelf kunnen ervaren tijdens een praktijkles over de dode ... lees meer..

4333

VVV agentschap vanaf 5 februari bij Boekhandel Bechtle

De Gorsselse vestiging van VVV Lochem in ’t Trefpunt sluit haar deuren. Daarvoor in de plaats komt een agentschap bij Kantoorboekhandel Bechtle, dat vanaf woensdag 5 februari operationeel zal zijn. ... lees meer..

7929

Parkeren bij een oplaadpunt voor elektrische auto's

Er verschijnen steeds meer elektrische auto's in het straatbeeld. Daarom is er ook in de gemeente Lochem intussen een aantal parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen gereserveerd, onder meer bij ’t Trefpunt aan de Molenweg in Gorssel. Het parkeren met... lees meer..

6582

Kennismaking met nieuwe burgemeester

Op woensdag 22 januari maakte Gorssel.nl kennis met burgemeester Van ’t Erve en sprak met hem. Er ontstond een positief beeld van een enthousiaste, toegankelijke en kundige burgemeester, die ‘verbinding’ hoog in het vaandel heeft staan. ... lees meer..

5529

Gerard Kok met pensioen

Op 1 november 1975 trad Gerard Kok in dienst van de Stichting Sociaal en Cultureel Werk Gorssel (SCW). Na bijna veertig jaar vindt hij het tijd worden om te gaan genieten van zijn pensioen. In de fusie van SCW met de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) ziet hij een goede aanl... lees meer..

3700

De Harmonie is op zoek.....naar jou!

Misschien ken je het wel: ooit geleerd een instrument te bespelen, maar door allerlei omstandigheden is het muziek maken een beetje naar de achtergrond verdwenen. Onder het motto: “jong geleerd...oud (weer) gedaan” is dan nú het moment aangebroken om je oude hobby weer ... lees meer..

4334

WTC Gorssel organiseert voor 20e keer de Midwintertocht

Zondag 9 februari organiseert Wieler Toer Club Gorssel al weer voor het 20e jaar de Midwinter veldtoertocht. Dit is een MTB-tocht met afstanden van 35, 45 en 55 km over onverharde wegen en bospaden door de omgeving van Gorssel. ... lees meer..

4028

Wie is de participerende burger?

De laatste tijd worden we steeds geconfronteerd met een nieuw woord: participatiesamenleving. Hoe werkt dat en hoe kunnen inwoners van Gorssel daar invulling aan geven? De werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken van de Dorpsraad Gorssel informeert u over dit onderwer... lees meer..

3519

Feestelijk Nieuwjaarsconcert Kunstmin

Zondag 5 januari jl. heeft muziekvereniging Kunstmin in een goed gevulde sporthal Het Hassink in Epse haar traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. Een concert met een bijzonder tintje, aangezien het de eerste keer was dat het orkest zich liet horen en zien onder leiding... lees meer..

244

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Vinkenstraat... lees meer..

6103

Nieuwbouw gemeente Lochem binnen het budget

De huisvesting van de gemeente Lochem is gebouwd binnen het budget. Dit blijkt uit de eindafrekening die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voorlegt. Op basis van het definitief ontwerp was berekend dat voor de nieuwbouw € 24.680.000 nodig was. Ui... lees meer..

3570

Bouw museum op schema

De werkzaamheden voor het Museum voor Modern Realisme (MoRe) heeft met de bouwvak twee weken stilgelegen, maar nu is er weer volop bedrijvigheid op de bouwplaats. De constructie van de kelder is gereed, vorige week zijn de fundatiepalen voor het gehele gebouw geboord en nu w... lees meer..

4650

Burgemeester Van 't Erve bij ondernemersvereniging

In het altijd gemoedelijke café De Hoek vond 14 januari jl. de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon plaats. Het glas werd geheven op een succesvol en ondernemend jaar. Een extra feestelijk tintje aan deze avond was de aanwezigheid van Lochems ... lees meer..

3648

NLDoet op 21 en 22 maart 2014

Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Meld nu uw klus aan op www.nldoet.nl en ... lees meer..

4159

Vervijfvoudiging vuurwerkschade Lochem

Tijdens de jaarwisseling is in de gemeente Lochem voor ruim € 36.000 schade aangericht met vuurwerk. Bijna een vervijfvoudiging. Vorig jaar bedroeg de schade € 7.400. Waar daders in beeld zijn, draaien zij op voor de kosten. ... lees meer..

3426

Goed bezochte Nieuwjaarsreceptie Semper Fidelis

Afgelopen zondagmiddag was er bij paardrijvereniging Semper Fidelis voor leden en belangstellenden gelegenheid om elkaar een goed en sportief 2014 toe te wensen. Velen hadden aan deze oproep gehoor gegeven. De voorzitter, Gijs van Selm, keek in zijn nieuwjaarstoespraak vooru... lees meer..

4099

Oud ijzer laat van zich horen

De Deventer Schermvereniging was afgelopen zondag gastheer van het internationale recreatieve toernooi voor ‘oud ijzer’, een veteranentoernooi, maar het wapengekletter was er niet minder om. Voor veel mensen uit Gorssel en omstreken was het een mooie gelegenheid om kennis te... lees meer..

4863

Hans Melchers en Gorssels Museum zondag in Business Class

Hans Melchers is a.s. zondag 12 januari te gast in het programma Business Class van Harry Mens, RTL7, aanvang 10.30 uur. Volgens de aankondiging zal Melchers spreken over zijn liefde voor kunst. Anderhalf jaar geleden kocht Melchers ongeveer duizend schilderijen uit de boede... lees meer..

3807

Winkels in Gorssel tussen de middag geopend

Sinds 1 januari 2014 zijn nagenoeg alle winkels in het centrum van Gorssel tussen de middag geopend. Vorig jaar hadden al een aantal winkels de middagsluiting afgeschaft en dat is goed bevallen. Winkels in Gorssel hebben een regionale functie en daar past in deze tijd eigenl... lees meer..

5793

Iedere woensdag kinderknipmiddag bij Pavette@All

Kinderen tot en met groep 8 zijn op woensdagmiddag extra welkom bij Kapsalon Pavette@All aan het Nijverheidsplein. Dan is het ‘Kinderknipmiddag’ en kost een knipbeurt voor deze kinderen € 12,50. ... lees meer..

2947

Kunstrubriek op Gorssel.nl

Nieuw op Gorssel.nl: een kunstrubriek met daarin een overzicht van beeldend kunstenaars en galerieën in en rond Gorssel. Gorssel.nl had al een overzicht van het actieve verenigingsleven, van de vele ondernemers en van de prima voorzieningen in ons dorp. Gorssel.nl geeft nu d... lees meer..

4781

Installatie nieuwe burgemeester live via internet

De vergaderingen van de gemeenteraad van Lochem zijn voortaan live te volgen via internet en ook nadien via internet te bekijken en te beluisteren. De primeur is donderdag 9 januari vanaf 19.30 uur. Dan wordt Sebastiaan van 't Erve geïnstalleerd als burgemeester. lees meer..

7217

Koude Oorlog aan de IJssel

Het had maar een haartje gescheeld of Gorssel was tijdens de Cubacrisis in 1962 onder water gezet: het dorp grenst aan de IJssel en de rivier was tijdens de Koude Oorlog onderdeel van de IJssellinie. Onlangs verscheen het boek ‘Koude Oorlog aan de IJssel’. ... lees meer..

7577

Bericht van het Prikbord

Het Prikbord van Gorssel.nl mag zich in een grote belangstelling verheugen. Sinds de start hebben al veel Gorsselnaren (en ook niet-Gorsselnaren) ontdekt hoe leuk en makkelijk het is om dorpsgenoten een bericht te sturen of een vraag te stellen. Maar ook natuurlijk om een an... lees meer..

4902

Foto-expositie van Louise Tietge in ‘t Trefpunt

De hal van ‘t Trefpunt is gesierd met prachtige natuurfoto’s van Louise Tietge uit Gorssel. Het zijn bijzondere foto's, door gebruik van macrolens waarbij sterk wordt ingezoomd op een detail zoals een insect of bloem en een bijzondere scherptediepte.  ... lees meer..

8629

‘Berouwbrief‘ diefstal Keukenstudio Stormink landelijk nieuws

Oprechte spijt of fantasie, het is nog onduidelijk, maar de brief die de dief van de roze keukenmachine naar Keukenstudio Stormink stuurde is landelijk nieuws geworden. Vrijdag verscheen een uitgebreid artikel in De Stentor en de volgende ochtend stond directeur Erik Stormin... lees meer..

3417

Nieuwe serie yogalessen in Gorssel

Yoga- en Lightbody-docente Camee Michon start vanaf donderdag 9 januari weer een nieuwe cursus van 12 yogalessen. ... lees meer..

6062

Stichting Welzijn Lochem opgericht

Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW) en Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) hebben gezamenlijk een nieuwe welzijnsorganisatie voor de gemeente Lochem opgericht: per 1 januari 2014 is de  Stichting Welzijn Lochem een feit. 
SOL-directeur Marianne Klop wordt directeur... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34