Archief per maand

Februari 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4262

Selfiewedstrijd bij stembureaus in de gemeente Lochem

Burgemeester Van ’t Erve daagt jongeren uit om te gaan stemmen op 19 maart. Jongeren die voor het eerst mogen stemmen krijgen van de burgemeester vandaag een persoonlijk ondertekende brief met een opr... lees meer..

3578

Op reis met e-books in de Boekenweek

Het thema van de Boekenweek 2014 (8-16 maart) is ‘reizen’. De bibliotheek in Gorssel organiseert tijdens deze week een inloopuur over e-books onder de titel ‘Op reis met e-books’. Het thema van de ... lees meer..

6014

Hoogste punt Museum Gorssel bereikt

De vlag van het bouwbedrijf wappert in top van de staalconstructie van het in aanbouw zijn de Museum voor Modern Realisme. Een belangrijk moment dat afhankelijk van de streek en opdrachtgever meestal ... lees meer..

3711

Minibaan terug bij LTC Gorssel

Er wordt momenteel hard gewerkt op het tennispark aan de Flierderweg 1a in Gorssel. De minibaan met oefenmuur, waar met name de jeugd zo lang op heeft gewacht, komt terug. Vervolgens worden ook de ... lees meer..

3809

Bezinningsmail onderweg naar Pasen

Een oecumenisch initiatief in eigentijdse vorm, aansluitend bij het christelijk gebruik om vastend of bezinnend, bewust op weg te gaan naar Pasen: dat is de zogenaamde bezinningsmail actie, waarbij ge... lees meer..

4079

Startsein Energie Kracht Lochem

Op 5 maart 2014 wordt tijdens een avondprogramma in de Gudulakerk in Lochem het startsein van Energie Kracht Lochem gegeven. De partners achter Energie Kracht en de gemeente nodigen inwoners van de ge... lees meer..

4544

Swing Cooperation in Deventer Schouwburg

Op zondag 2 maart vindt er het jaarlijks Open Podium plaats in de Deventer Schouwburg. Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel is daar uiteraard bij aanwezig! Tussen 13.00 en 17.30 uur zijn er diverse o... lees meer..

6005

Rabobank en Wielerclub verlengen sponsorcontract

Wieler Toer Club (WTC) Gorssel en Rabobank Graafschap-Noord hebben hun samenwerking met drie jaar verlengd. Door de ondersteuning van de Rabobank kan de fietsclub doorgaan met het organiseren van de M... lees meer..

5575

CV de Gorsselnarren redt avond met bewoners Trajectum

Het jaarlijkse bezoek van Carnavalsverening De Gorsselnaren aan Trajectum in Eefde dreigde dit jaar wegbezuinigd te worden. De Gorsselnarren tastten in de buidel en met hulp van een aantal sponsoren k... lees meer..

4037

‘Jong dichterbij ouderen’ in de Zorgtuin

De Zorgtuin Gorssel organiseert ook dit jaar weer een aantal activiteiten met als thema: ‘Jong dichterbij ouderen’. Ook zijn er plannen om de tuin op zaterdagen beperkt open te stellen. Sociaal-maa... lees meer..

4932

Goede Tijden alweer één jaar in Gorssel

Op 1 maart 2014 bestaat Goede Tijden aan de Hoofdstraat in Gorssel alweer één jaar, en die verjaardag wordt gevierd! Eigenaresse Marleen Bouwhuis blikt terug. Op 1 maart 2014 bestaat de winkel Go lees meer..

143

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

5217

Taalmaatjes en taalcoaches gezocht in Gorssel

Vluchtelingenwerk Oost Nederland en Gilde Zutphen hebben behoefte aan vrijwilligers voor begeleiding van anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. Het Vrijwilligerssteunpunt, onderdeel van ... lees meer..

3176

Scoutopia in Gorssel

Op zaterdagmiddag 1 maart 2014 organiseren Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald Scoutopia, een speurtocht voor kinderen in het centrum van Gorssel. Tijdens deze middag komen de kinderen v... lees meer..

3718

Kieskompas gemeenteraadsverkiezingen gelanceerd

Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Lochem kunt u uw stem uitbrengen op een van de zeven partijen. Om u te helpen bij het maken van uw keuze is er vanaf 18 februari Kies... lees meer..

2950

RONA roept op om petitie te tekenen tegen PHS-GON

De overheid werkt momenteel aan een plan voor een goederenverbinding vanaf Elst op de Betuwelijn over bestaand spoor via Oost-Nederland naar grensovergang Oldenzaal Bentheim (PHS-GON). Als dit plan do... lees meer..

4661

Zonne-energie voor huurders IJsseldal Wonen

De eerste zeven huurders van IJsseldal Wonen krijgen deze en volgende week zonnepanelen op het dak van hun woning. Zij huren deze panelen van LochemEnergie en besparen op deze manier flink op hun stro... lees meer..

7421

Atelier ZoGemaakt, kunstlessen speciaal voor kinderen

Maaike ter Harmsel is druk in de weer met alle voorbereidingen, want op zaterdag 1 maart start zij in Gorssel met haar Kinderatelier ‘ZoGemaakt’. Dan is er een Kinderkunstdag en daarna start een cursu... lees meer..

3864

Stormachtige Gorsselse Midwinterveldtoertocht

De weersomstandigheden deden eerder aan de herfst denken tijdens de ATB-midwintertocht van de WTC Gorssel afgelopen zondag. De wind raasde door de bossen en voorafgaand aan de tocht regende het er fli... lees meer..

3792

Hooggeëerd Publiek....Welkom bij de Harmonie!

Schaar u rond de piste, want met een handjevol fantasie zal zich daar de ene na de andere circusact voltrekken. Op zaterdag 22 februari strijkt het muzikale circus neer in de Ontmoetingskerk in Eefde.... lees meer..

206

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

6031

Joppe’s Onderonsje, gezellig en betaalbaar tafelen

Dat je uitstekend kunt lunchen en dineren bij Het Bosrestaurant Joppe is inmiddels wel bekend. Ook de speciale arrangementen die het restaurant verzorgt, zoals proeverijen, wildmenu’s en de onbeperkt ... lees meer..

4483

Eén jaar Den Oldenhof centrum voor zorg en welzijn

Het nieuwe Den Oldenhof bestaat ruim één jaar. Als centrum van zorg, welzijn en maatschappelijk werk voorziet het goed bereikbare en laagdrempelige Den Oldenhof in een groeiende behoefte van de inwone... lees meer..

3915

Wereldwinkel in voorjaarsstemming

Het naastgelegen Gildedruk sloot zijn deuren, maar de Wereldwinkel gaat gewoon door. Er is zelfs sprake van Valentijns- en voorjaarstemming.  Sinds 2005 deelde de Wereldwinkel het karakte... lees meer..

5346

Zangworkshops van Dumo Sound

Juliette Dumoré (Dumo Sound), heeft dit voorjaar een aantal inspirerende en superleuke workshops in de aanbieding. Er wordt een aantal workshops EVT (Estill Voice Training) gegeven, waarin zangers vol... lees meer..

5510

Groot onderhoud ‘Burgemeesterbosje’ bij Kamperweg

Met drie weken stevig werken – snoeien, vellen en opruimen – ziet het Burgemeesterbosje – de strook bos bij de hoek Kamperweg–Kwekerijweg – er na de groot onderhoudsbeurt heel anders, en veel gezonder... lees meer..

4978

Vrouwen presteren goed tijdens de ‘Grote Prijs van Gorssel’

Afgelopen zondag werd de Grote Prijs van Gorssel verreden bij rijvereniging Semper Fidelis. De springrubriek waarbij de hindernissen op een hoogte van 1.40-1.45 meter staan is elk jaar weer een spanne... lees meer..

5142

Pasmanmanege wint hoofdprijs van Stichting voor Elkaar

De Stichting Paardrijden Gehandicapten bij de Pasmanmanege ontvangt een bedrag van € 25.000 van de Stichting voor Elkaar van verzekeraar Univé. Bij het sluiten van de stemmen had de manege 3606 s... lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28