Maart 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

7915

Succesvolle collecte Oranjevereniging

Onlangs heeft een grote groep collectanten gecollecteerd ten behoeve van de Oranje Vereniging Gorssel. En dat de Gorsselnaren de Vereniging een warm hart toedragen bleek uit het resultaat: er is maar liefst € 2.372,- opgehaald. Het mooie bedrag komt ten goede aan de gemeensc... lees meer..

4015

Gezonde geest in gezond lichaam

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Daarbij hoort ook voldoende beweging. Vereniging Sneeuwfit Zutphen en Omgeving biedt ook dit voorjaar weer diverse trainingen aan op en rondom de Gorsselse hei, met als startpunt de Zevensprong in Joppe. Alle lentetrainingen sta... lees meer..

5175

Fit worden in de buitenlucht

Bootcamp Gorssel opent het zomerseizoen en trakteert op gratis trainingen op maandagavond 31 maart, woensdagavond 2 april en vrijdagavond 4 april. Train je buikspieren in het gras, spring over boomstammen en loop hard in de vroege avondzon. Bootcamp Gorssel nodigt je uit om ... lees meer..

3886

Paparazzo in Gorssel?

Gorssel.nl houdt door middel van een fotoserie de vinger aan de pols bij de bouw van het Museum voor Modern Realisme (MORE). Het fotoalbum wordt regelmatig aangevuld. Onze gedreven fotografe Femke Beijnvoort gaat daarbij tot het uiterste om mooie foto’s te maken. ... lees meer..

5497

Werkzaamheden aan de Joppelaan

Er wordt de komende weken gewerkt aan de reconstructie van de Joppelaan in Gorssel en Joppe. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten en is er een omleiding. De werkzaamheden zijn in twee fasen ingedeeld. Maandag 31 maart 2014 beginnen de werkzaamheden in Joppe. To... lees meer..

3655

NL doet 2014 weer groot succes

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk v... lees meer..

3966

Fiets mee met WTC Gorssel op 6 en 21 april

Op 6 en 21 april organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op deze twee meefietsdagen krijg je de kans om op een gezellige wijze kennis t... lees meer..

5530

Kerncontactfunctionaris aanspreekpunt voor inwoners

Appie Baas en Liesbeth van Rijn zijn sinds eind 2013 aan de slag als kerncontactfunctionaris binnen de gemeente Lochem. Sindsdien hebben ze al veel kennismakingsgesprekken gevoerd en goede contacten gelegd. Als er vanuit de inwoners van de gemeente vragen zijn of er is een b... lees meer..

3551

Op bezoek bij Annemarie ter Borg Interieuradvies

Rustig, ingetogen, eigentijds en aangenaam. Dat kenmerkt de sfeer van de interieurs die Annemarie ter Borg creëert. Interieuradvies op maat voor uw woning. Stoffen, materialen, kleuren én vakkundige uitvoering. Gorssel.nl was op bezoek bij deze vakvrouw. Lees het verslag in ... lees meer..

5923

Reconstructie kruising N348-Quatre Bras/Flierderweg

De provincie Gelderland werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid langs de provinciale weg N348 tussen Eefde en de A1. Provinciale Staten besloten in 2012 om geen nieuw tracé aan te leggen tussen Eefde en de A1 en geen budget beschikbaar te stellen o... lees meer..

5266

Koninklijke onderscheiding voor Clementine Wintraecken

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft op woensdagavond 26 maart 2014 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw C.M.J.E.C. (Clementine) Wintraecken-van Banning uit Gorssel. Zij heeft 12 jaar in de gemeenteraad gezeten van de voormalige gemeente Gorssel en verv... lees meer..

5371

Het is zover: bewegen is verbinden!

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge en Fitness Factory - elkaars buren in 't Trefpunt - gaan vanaf 27 maart samenwerken! Het begint in de vorm van een inloopspreekuur dat fysiotherapeut Karien de Boer gaat houden. ... lees meer..

6336

Matthäus Passion in de Gudulakerk te Lochem

Sinds 1983 brengt het Bachkoor Holland jaarlijks koorwerken van Johannes Sebastiaan Bach in de Gudulakerk te Lochem. Geheel in de Paastraditie zal op zaterdag 12 april, een dag voor Palmpasen, de Matthäus Passion in Lochem uitgevoerd worden. Kaarten kunnen online worden best... lees meer..

4108

Van je passie je werk maken, Joyce Vonk deed 't met Hapjezz!

Joyce Vonk is eigenlijk al haar hele leven met Hapjezz! bezig. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf voor kookworkshops, partycatering, besloten diners en kookreizen. Joyce is dan ook een veel en graag geziene gast tijdens evenementen en bijeenkoms... lees meer..

4442

Geslaagde Open Dag LTC Gorssel

Afgelopen zaterdag 22 maart hield de LTC Gorssel weer haar jaarlijkse Open Dag. Deze dag was bedoeld voor belangstellenden om kennis te maken met de Gorsselse tennisvereniging. De vlag wapperde vrolijk in de wind boven het tennispark en stond symbool voor de hele dag. Er wer... lees meer..

4573

Veel vrijwilligers bij Gorsselse scoutinggroepen tijdens NLdoet

Afgelopen zaterdag hebben bijna 50 vrijwilligers, leden, bestuursleden, leiding en ouders van de twee Gorsselse scoutinggroepen hard gewerkt om alle klussen te klaren die de scouts van de Kompasnaald (meidengroep) en de IJsselgroep (jongensgroep) in het kader van NLdoet... lees meer..

3879

Gevarieerd werk Expo Het Koerhuis

De teken- en schilderclub Het Koerhuis in Gorssel exposeert tot 18 april in Het Hart in Eefde met een zeer gevarieerd aanbod van schilderijen in vele technieken en maten. Tijdens de opening van de expositie op zaterdag 22 maart zei voorzitter Lex van Pelt getroffen te zijn d... lees meer..

3803

Oefenen op e-bike of scootmobiel in Gorssel

Op 23 april a.s. kunnen bezitters van een scootmobiel en 60-plussers in het bezit van een e-bike of met plannen voor aankoop daarvan leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. De gemeente Lochem organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met Stichting Welzijn L... lees meer..

3021

Touwslagerij Steenbergen, fotoserie

Touwslagerij Steenbergen, dat is 113 jaar ambacht én een modern bedrijf tegelijk.  Bekijk fotoalbum van Janny Schiphorst Lees meer over dit bedrijf in de rubriek 'Uitgelicht'  Redactie Gorssel.nl22 maart 2014   ... lees meer..

3704

Harde werkers in het Openluchttheater

Veel vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de landelijke actie NLdoet van het oranje Fonds. In het Openluchttheater is hard gewerkt om elektrakabels te leggen. Met hulp van vrijwilligers uit Gorssel en Eefde was de klus sneller klaar dan verw... lees meer..

4733

Reisbureau Hester Bolink schuift een deurtje op

Reisbureau Hester Bolink zal per 1 april 2014 gevestigd zijn in de winkel van Pardijs aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Aan de ‘inwoning’ bij René Vos Outdoor en Sports komt een einde. Openingstijden en verdere contactgegevens blijven onveranderd. ... lees meer..

3369

NLdoet gaat voor de Zorgtuin

Het motto van de Zorgtuin Gorssel aan de IJssel “Wie groen doet goed ontmoet” was voor de ruim 20 vrijwilligers, jong en oud, een uitdaging om gezamenlijk de tuin lenteklaar te maken tijdens de actie van NLdoet op vrijdag 21 maart.  ... lees meer..

5007

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2014

De definitieve uitslag van de gemeente-raadsverkiezingen van de gemeente Lochem is op vrijdag 21 maart om 10.00 uur bekendgemaakt tijdens de zitting van het Centraal Stembureau. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 was het opkomstpercentage in de gehele gemeente 64... lees meer..

4044

Hoe heeft Gorssel gestemd?

De stemmen die in de stembureaus in Gorssel zijn uitgebracht tellen natuurlijk mee in het geheel van de gemeente Lochem. Maar hoe hebben de inwoners van Gorssel gestemd? Er zijn behoorlijke verschillen ten opzichte van het totaal van de gemeente. ... lees meer..

4041

Goede opkomst en geen grote verschuivingen in Lochemse raad

De opkomst voor de verkiezingen was in Lochem met 64,5% een stuk hoger dan landelijk. Gemeentebelangen en D66 hebben gewonnen ten koste van PvdA en VVD. Die verschuivingen zijn niet zo groot als landelijk, maar zouden wel grote invloed kunnen hebben op de coalitievorming. ... lees meer..

6913

Paasvuur Gorssel weer aan de Dommerholtsweg

Zaterdag 29 maart en zaterdag 12 april kunnen inwoners van Gorssel snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg. Het paasvuur is op eerste Paasdag 20 april en wordt voorafgegaan door een fakkeloptocht voor de kinderen. ... lees meer..

6159

Stichting Welzijn Lochem presenteert nieuw logo

Het nieuwe bestuur van de Stichting Welzijn Lochem, per 1 januari 2014 ontstaan uit de fusie tussen Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW) en Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) is compleet. Onlangs is een nieuw logo gepresenteerd en een nieuwe website is in ontwikkeling. ... lees meer..

5256

Nieuwe Zwembadwijzers van zwembaden in Almen en Gorssel

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft de nieuwe zwembadwijzers van de zwembaden in Gorssel en Almen ontvangen van Leonie Wiggers, bedrijfsleider van de zwembaden. ... lees meer..

12389

De Roskam failliet en personeel ontslagen

Vandaag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken van Hotel/Restaurant "De Roskam" B.V. Alle personeelsleden is ontslag aangezegd. Het reeds 360 jaar oude hotel-restaurant De Roskam zal morgenochtend, dinsdag 18 maart, na het ontbijt van de hotelgasten haar deuren lees meer..

4513

Maritieme meezingers in 't Trefpunt

In de grote hal van ’t Gorsselse Trefpunt stonden op zaterdag 15 maart zo’n 250 man uit volle borst te zingen. Ook dit jaar organiseerde het Gorssels shantykoor ‘Op Koers’ weer een korenfestival waaraan ook vier andere, gerenommeerde koren deelnamen. ... lees meer..

5542

Gorssel en de gemeenteraadsverkiezingen

Het kan niemand ontgaan zijn: op 19 maart 2014 zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Ook Gorssel kiest natuurlijk! De standpunten van de politieke partijen bereiken u de laatste weken via allerlei kanalen. Gorssel.nl zet de opvattingen van de partijen ten a... lees meer..

4898

Help verenigingen in Gorssel met hun klus

Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart samen met duizenden organisaties in het land NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranjefonds maakt de actie mogelijk met een financiële bijdrage. Ook in Gorssel doen een aantal verenigingen en organisaties ... lees meer..

4172

Muziek op schoot bij inloopochtend Graaf Jantje Gorssel

Kinderopvang Graaf Jantje is inmiddels een aantal maanden in ’t Trefpunt gevestigd. Sommige dagen zitten al vol, maar toch zijn nieuwe kinderen nog welkom. Daarom houdt Graaf Jantje op vrijdag 21 maart een inloopmiddag met allerlei leuke activiteiten. ... lees meer..

4970

Oude straatlantaarn voor Openluchttheater Gorssel

Het Openluchttheater Gorssel heeft van de gemeente Lochem een fraaie klassieke straatlantaarn gekregen. Vrijwilligers hebben deze inmiddels opgeknapt en opnieuw geschilderd en tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet op zaterdag 22 maart zal deze waarschijnlijk worde... lees meer..

4595

Nieuwe foto's bouw museum

Het fotoalbum van de bouw voor het museum van Modern Realisme (MORE) is uitgebreid met foto's van 7 maart jl. Bekijk hoe de laatste hand aan de staalconstructie wordt gelegd en hoe de binnenmuren vorm krijgen.     Redactie Gorssel.nl 10 maart 2014   &nb... lees meer..

6494

Vanaf 15 maart: Grill Express in Gorssel

Vanaf 15 maart kunt u iedere zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur vers bereide broodjes döner, döner-schotels, lahmacun en sparerib-schotels kopen. Cateringservice van Dijk staat dan met een van zijn wagens Grill Express bij ’t Trefpunt. Bezorgen kan ook. ... lees meer..

3930

Wél hulp willen geven – niet hulp durven vragen

Mensen willen over het algemeen graag helpen. Het kost niets en het geeft een goed gevoel. Het versterkt de saamhorigheid, het wij-gevoel. En misschien denken wij diep van binnen dat wij dan ook geholpen zullen worden wanneer wij in de puree zitten. Dat laatste stoppen we ve... lees meer..

597

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft twee woningen: een seniorenwoning aan d... lees meer..


4479

Duurzaam flesje voor kraanwater bij de Wereldwinkel

De ‘Dopper’, het duurzame flesje voor kraanwater, is nu ook te koop in de Gorsselse Wereldwinkel. Zo wordt kraanwater gepromoot en zijn er geen wegwerpflesjes meer nodig! ... lees meer..

9980

Inrichtingsplannen Ravenswaarden

Staatsbosbeheer heeft een visie opgesteld voor beheer en gebruik van de Ravenswaarden. Op 13 maart 2014 presenteert Staatsbosbeheer de plannen tijdens een inloopavond in ’t Trefpunt in Gorssel. Op 6 maart is het publiek welkom in de Ravenswaarden om te komen kijken... lees meer..

3480

Zeevaart zichtbaar en hoorbaar in 't Trefpunt

Shantykoor ‘Op Koers’ organiseert ook dit jaar weer het shantykorenfestival. Naast ‘Op Koers’ zijn nog vier andere gerenommeerde koren geselecteerd voor dit zangfeest. Door de variatie in zangstijlen en klankkleuren, oude zeemansliederen en moderner repertoire, luisterliedje... lees meer..

4974

Volleybaltrainers gezocht

Sportclub Gorssel afdeling Volleybal is op zoek naar twee trainers voor haar dames recreanten en mini-teams.  ... lees meer..

3242

Veel belangstelling voor Kinderatelier ZoGemaakt

Maaike ter Harmsel is in Gorssel gestart met haar Atelier ZoGemaakt. Zaterdag 1 maart was een drukbezochte introductiemiddag. A.s. vrijdag starten drie kindercursussen. Een gat in de markt zo blijkt, want alle cursussen zitten al vol. Op 9 mei begint weer een nieuwe serie le... lees meer..

5689

Winteropruiming en schoenadvies voor hardlopers bij René Vos

Met de krokusvakantie achter de rug wordt het voor René Vos tijd om de wintersportspullen op te ruimen en ruimte te maken voor zomersporten. De winkel heeft een podologisch centrum ingericht waar u een loop- en voetanalyse kunt laten doen voor de juiste hardloopschoenen. ... lees meer..

3780

Kledingactie voor Oost-Europa

De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden samen met de familie Te Wierik op vrijdag 14  en zaterdag 15 maart een kledingactie voor Oost Europa. Deze familie ondersteunt al sinds eind jaren tachtig een aantal groepen in verschillende oost Europe... lees meer..

Resultaten 1 - 46 van 46