Archief per maand

Maart 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
7857

Succesvolle collecte Oranjevereniging

Onlangs heeft een grote groep collectanten gecollecteerd ten behoeve van de Oranje Vereniging Gorssel. En dat de Gorsselnaren de Vereniging een warm hart toedragen bleek uit het resultaat: er is maar ... lees meer..

3972

Gezonde geest in gezond lichaam

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Daarbij hoort ook voldoende beweging. Vereniging Sneeuwfit Zutphen en Omgeving biedt ook dit voorjaar weer diverse trainingen aan op en rondom de Gorssel... lees meer..

5114

Fit worden in de buitenlucht

Bootcamp Gorssel opent het zomerseizoen en trakteert op gratis trainingen op maandagavond 31 maart, woensdagavond 2 april en vrijdagavond 4 april. Train je buikspieren in het gras, spring over boomsta... lees meer..

3832

Paparazzo in Gorssel?

Gorssel.nl houdt door middel van een fotoserie de vinger aan de pols bij de bouw van het Museum voor Modern Realisme (MORE). Het fotoalbum wordt regelmatig aangevuld. Onze gedreven fotografe Femke Bei... lees meer..

5424

Werkzaamheden aan de Joppelaan

Er wordt de komende weken gewerkt aan de reconstructie van de Joppelaan in Gorssel en Joppe. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten en is er een omleiding. De werkzaamheden zijn in twee fa... lees meer..

3617

NL doet 2014 weer groot succes

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aa... lees meer..

3923

Fiets mee met WTC Gorssel op 6 en 21 april

Op 6 en 21 april organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op ... lees meer..

5469

Kerncontactfunctionaris aanspreekpunt voor inwoners

Appie Baas en Liesbeth van Rijn zijn sinds eind 2013 aan de slag als kerncontactfunctionaris binnen de gemeente Lochem. Sindsdien hebben ze al veel kennismakingsgesprekken gevoerd en goede contacten g... lees meer..

3482

Op bezoek bij Annemarie ter Borg Interieuradvies

Rustig, ingetogen, eigentijds en aangenaam. Dat kenmerkt de sfeer van de interieurs die Annemarie ter Borg creëert. Interieuradvies op maat voor uw woning. Stoffen, materialen, kleuren én vakkundige u... lees meer..

5844

Reconstructie kruising N348-Quatre Bras/Flierderweg

De provincie Gelderland werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid langs de provinciale weg N348 tussen Eefde en de A1. Provinciale Staten besloten in 2012 om geen nieuw tracé ... lees meer..

5194

Koninklijke onderscheiding voor Clementine Wintraecken

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft op woensdagavond 26 maart 2014 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw C.M.J.E.C. (Clementine) Wintraecken-van Banning uit Gorssel. Zij heeft 12... lees meer..

5276

Het is zover: bewegen is verbinden!

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge en Fitness Factory - elkaars buren in 't Trefpunt - gaan vanaf 27 maart samenwerken! Het begint in de vorm van een inloopspreekuur dat fysiotherapeut Karie... lees meer..

6247

Matthäus Passion in de Gudulakerk te Lochem

Sinds 1983 brengt het Bachkoor Holland jaarlijks koorwerken van Johannes Sebastiaan Bach in de Gudulakerk te Lochem. Geheel in de Paastraditie zal op zaterdag 12 april, een dag voor Palmpasen, de Matt... lees meer..

4052

Van je passie je werk maken, Joyce Vonk deed 't met Hapjezz!

Joyce Vonk is eigenlijk al haar hele leven met Hapjezz! bezig. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf voor kookworkshops, partycatering, besloten diners en kookreizen. Joyce ... lees meer..

4393

Geslaagde Open Dag LTC Gorssel

Afgelopen zaterdag 22 maart hield de LTC Gorssel weer haar jaarlijkse Open Dag. Deze dag was bedoeld voor belangstellenden om kennis te maken met de Gorsselse tennisvereniging. De vlag wapperde vrolij... lees meer..

4541

Veel vrijwilligers bij Gorsselse scoutinggroepen tijdens NLdoet

Afgelopen zaterdag hebben bijna 50 vrijwilligers, leden, bestuursleden, leiding en ouders van de twee Gorsselse scoutinggroepen hard gewerkt om alle klussen te klaren die de scouts van de Kompasn... lees meer..

3844

Gevarieerd werk Expo Het Koerhuis

De teken- en schilderclub Het Koerhuis in Gorssel exposeert tot 18 april in Het Hart in Eefde met een zeer gevarieerd aanbod van schilderijen in vele technieken en maten. Tijdens de opening van de exp... lees meer..

3754

Oefenen op e-bike of scootmobiel in Gorssel

Op 23 april a.s. kunnen bezitters van een scootmobiel en 60-plussers in het bezit van een e-bike of met plannen voor aankoop daarvan leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. De gemeente ... lees meer..

2983

Touwslagerij Steenbergen, fotoserie

Touwslagerij Steenbergen, dat is 113 jaar ambacht én een modern bedrijf tegelijk.  Bekijk fotoalbum van Janny Schiphorst Lees meer over dit bedrijf in de rubriek 'Uitgelicht'  Redactie Go... lees meer..

3668

Harde werkers in het Openluchttheater

Veel vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de landelijke actie NLdoet van het oranje Fonds. In het Openluchttheater is hard gewerkt om elektrakabels te leggen. Met hul... lees meer..

4677

Reisbureau Hester Bolink schuift een deurtje op

Reisbureau Hester Bolink zal per 1 april 2014 gevestigd zijn in de winkel van Pardijs aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Aan de ‘inwoning’ bij René Vos Outdoor en Sports komt een einde. Openingsti... lees meer..

3331

NLdoet gaat voor de Zorgtuin

Het motto van de Zorgtuin Gorssel aan de IJssel “Wie groen doet goed ontmoet” was voor de ruim 20 vrijwilligers, jong en oud, een uitdaging om gezamenlijk de tuin lenteklaar te maken tijdens de actie ... lees meer..

4969

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2014

De definitieve uitslag van de gemeente-raadsverkiezingen van de gemeente Lochem is op vrijdag 21 maart om 10.00 uur bekendgemaakt tijdens de zitting van het Centraal Stembureau. Bij de gemeentera... lees meer..

3997

Hoe heeft Gorssel gestemd?

De stemmen die in de stembureaus in Gorssel zijn uitgebracht tellen natuurlijk mee in het geheel van de gemeente Lochem. Maar hoe hebben de inwoners van Gorssel gestemd? Er zijn behoorlijke verschille... lees meer..

4006

Goede opkomst en geen grote verschuivingen in Lochemse raad

De opkomst voor de verkiezingen was in Lochem met 64,5% een stuk hoger dan landelijk. Gemeentebelangen en D66 hebben gewonnen ten koste van PvdA en VVD. Die verschuivingen zijn niet zo groot als lande... lees meer..

6865

Paasvuur Gorssel weer aan de Dommerholtsweg

Zaterdag 29 maart en zaterdag 12 april kunnen inwoners van Gorssel snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg. Het paasvuur is op eerste Paasdag 20 april en wordt vooraf... lees meer..

6126

Stichting Welzijn Lochem presenteert nieuw logo

Het nieuwe bestuur van de Stichting Welzijn Lochem, per 1 januari 2014 ontstaan uit de fusie tussen Sociaal Cultureel Werk Gorssel (SCW) en Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) is compleet. Onlangs is e... lees meer..

5181

Nieuwe Zwembadwijzers van zwembaden in Almen en Gorssel

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft de nieuwe zwembadwijzers van de zwembaden in Gorssel en Almen ontvangen van Leonie Wiggers, bedrijfsleider van de zwembaden. Op woensdagochtend 12 maart ... lees meer..

12299

De Roskam failliet en personeel ontslagen

Vandaag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken van Hotel/Restaurant "De Roskam" B.V. Alle personeelsleden is ontslag aangezegd. Het reeds 360 jaar oude hotel-restaurant De Roskam zal morg lees meer..

4466

Maritieme meezingers in 't Trefpunt

In de grote hal van ’t Gorsselse Trefpunt stonden op zaterdag 15 maart zo’n 250 man uit volle borst te zingen. Ook dit jaar organiseerde het Gorssels shantykoor ‘Op Koers’ weer een korenfestival waara... lees meer..

5502

Gorssel en de gemeenteraadsverkiezingen

Het kan niemand ontgaan zijn: op 19 maart 2014 zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Ook Gorssel kiest natuurlijk! De standpunten van de politieke partijen bereiken u de laatste weke... lees meer..

4853

Help verenigingen in Gorssel met hun klus

Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart samen met duizenden organisaties in het land NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranjefonds maakt de actie mogelijk met een financ... lees meer..

4098

Muziek op schoot bij inloopochtend Graaf Jantje Gorssel

Kinderopvang Graaf Jantje is inmiddels een aantal maanden in ’t Trefpunt gevestigd. Sommige dagen zitten al vol, maar toch zijn nieuwe kinderen nog welkom. Daarom houdt Graaf Jantje op vrijdag 21 maar... lees meer..

4928

Oude straatlantaarn voor Openluchttheater Gorssel

Het Openluchttheater Gorssel heeft van de gemeente Lochem een fraaie klassieke straatlantaarn gekregen. Vrijwilligers hebben deze inmiddels opgeknapt en opnieuw geschilderd en tijdens de landelijke vr... lees meer..

4556

Nieuwe foto's bouw museum

Het fotoalbum van de bouw voor het museum van Modern Realisme (MORE) is uitgebreid met foto's van 7 maart jl. Bekijk hoe de laatste hand aan de staalconstructie wordt gelegd en hoe de binnenmuren vorm... lees meer..

6406

Vanaf 15 maart: Grill Express in Gorssel

Vanaf 15 maart kunt u iedere zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur vers bereide broodjes döner, döner-schotels, lahmacun en sparerib-schotels kopen. Cateringservice van Dijk staat dan met een van zijn wage... lees meer..

3892

Wél hulp willen geven – niet hulp durven vragen

Mensen willen over het algemeen graag helpen. Het kost niets en het geeft een goed gevoel. Het versterkt de saamhorigheid, het wij-gevoel. En misschien denken wij diep van binnen dat wij dan ook gehol... lees meer..

395

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

3470

Jubileum bij de Gorsselsche Boerendansers

Jenny en Eef Schonewille zijn tijdens de Algemene Jaarvergadering van de Gorsselsche Boerendansers gehuldigd met hun 40-jarig jubileum. Jenny danst met een vaste danspartner en Eef is één van de drie ... lees meer..

4440

Duurzaam flesje voor kraanwater bij de Wereldwinkel

De ‘Dopper’, het duurzame flesje voor kraanwater, is nu ook te koop in de Gorsselse Wereldwinkel. Zo wordt kraanwater gepromoot en zijn er geen wegwerpflesjes meer nodig! De ‘Dopper’, het duurzame ... lees meer..

9867

Inrichtingsplannen Ravenswaarden

Staatsbosbeheer heeft een visie opgesteld voor beheer en gebruik van de Ravenswaarden. Op 13 maart 2014 presenteert Staatsbosbeheer de plannen tijdens een inloopavond in ’t Trefpunt in Gorssel. O... lees meer..

3441

Zeevaart zichtbaar en hoorbaar in 't Trefpunt

Shantykoor ‘Op Koers’ organiseert ook dit jaar weer het shantykorenfestival. Naast ‘Op Koers’ zijn nog vier andere gerenommeerde koren geselecteerd voor dit zangfeest. Door de variatie in zangstijlen ... lees meer..

4927

Volleybaltrainers gezocht

Sportclub Gorssel afdeling Volleybal is op zoek naar twee trainers voor haar dames recreanten en mini-teams.  De afdeling Volleybal van Sportclub Gorssel telt op dit moment drie dames recreant... lees meer..

3194

Veel belangstelling voor Kinderatelier ZoGemaakt

Maaike ter Harmsel is in Gorssel gestart met haar Atelier ZoGemaakt. Zaterdag 1 maart was een drukbezochte introductiemiddag. A.s. vrijdag starten drie kindercursussen. Een gat in de markt zo blijkt, ... lees meer..

5602

Winteropruiming en schoenadvies voor hardlopers bij René Vos

Met de krokusvakantie achter de rug wordt het voor René Vos tijd om de wintersportspullen op te ruimen en ruimte te maken voor zomersporten. De winkel heeft een podologisch centrum ingericht waar u ee... lees meer..

3725

Kledingactie voor Oost-Europa

De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden samen met de familie Te Wierik op vrijdag 14  en zaterdag 15 maart een kledingactie voor Oost Europa. Deze familie ondersteunt ... lees meer..

Resultaten 1 - 46 van 46