Archief per maand

April 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4117

IJsseldal Wonen beperkt openingstijden Gorssel

IJsseldal Wonen beperkt de openingstijden van het kantoor in Den Oldenhof in Gorssel. De meeste klantcontacten vinden in de praktijk telefonisch of per mail plaats. Daarom beperkt de woningcorpor... lees meer..

5035

Het Noorsche Huis in historische route opgenomen

De Gelderse Regionale Bureaus voor Toerisme en Gelders Erfgoed hebben een historisch routenetwerk ontworpen: ‘Spannende Geschiedenis van Gelderland’. Met de smartphone kan iedereen onderweg ter plekke... lees meer..

190

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

6081

Hoera Zwembad De Boskoele is weer open!

Met een reuzensprong opende Freek Mobach uit Gorssel op 27 april het zwemseizoen van zwembad De Boskoele. Vorig jaar was hij de dertigduizendste bezoeker en mocht daarom dit jaar als eerste in het wat... lees meer..

3838

Groot oranjefeest op de Roskamweide

Gorssel heeft de eerste Koningsdag uitbundig gevierd. Na de aubade en kinderactiviteiten in de ochtend, kwamen jong en oud 's middags bijeen op de Roskamweide. Er waren gave speeltoestellen voor de ki... lees meer..

4285

Koning en Koningin in gouden koets door het dorp

Op zaterdag 27 april is onze koning jarig. Het is dan feest in heel Nederland. Bij Kindercentrum Villa Veldhof werd dit een dag eerder gevierd. Zij hadden deze dag hun eigen Koning en Koningin.  ... lees meer..

5889

Koningsspelen op de Vullerschool

Op de Vullerschool was het vrijdag 26 april al Koningsdag. Er was een gezamenlijk ontbijt, er werd gedanst en er waren Koningsspelen in het teken van 'gezondheid en bewegen'.   Op de Vullersc... lees meer..

3888

Drie inwoonsters van Gorssel koninklijk onderscheiden

Mevrouw A. Oostenenk-Bouwman is al geruime tijd actief bij Semper Fidelis in Gorssel als bestuurslid, wedstrijdcoördinator en bij kantinewerkzaamheden. Ook zet ze zich voor de Protestantse Geme lees meer..

4884

Huurwoning IJsseldal Wonen opnieuw aangeboden

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

5950

Veilingbedrijf meldt dat De Roskam onderhands is verkocht

BOG Auctions, het online veilingbedrijf dat de openbare verkoop van het onroerend goed van De Roskam organiseert, meldt dat de veiling is geannuleerd vanwege onderhandse verkoop. Op dit moment is lees meer..

5387

Gemeentebelangen, D66 en CDA in nieuw college Lochem

  De gemeente Lochem heeft een nieuw college met drie partijen: Gemeentebelangen, D66 en CDA. Elke partij levert een wethouder: Bert Groot Wesseldijk (GB), Trix van der Linden (D66) en Jan Kot lees meer..

5178

Koningsdag in Gorssel weer groots opgezet

De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koningsdag op de Roskamweide. Na het succes van vorig jaar heeft de vereniging hard gewerkt om nog mooiere attracties te organiseren. En daar is men rui... lees meer..

3894

Zorgtuin start nieuw seizoen

De Zorgtuin Gorssel is klaar voor het nieuwe seizoen. Lopende projecten vinden voortgang, waar nodig zijn voorzieningen aangepast en er zijn nieuwe projecten. De Zorgtuin is nu ook op een aantal ... lees meer..

5072

Gorssel beleeft fantastisch paasvuur en fakkeloptocht

Het was tot in de late avond druk rondom het paasvuur in Gorssel en bij de bar van Eetcafé de Hoek. Natuurlijk heeft het prachtige weer daarbij geholpen, maar dit jaar ook de muziek van Jacqueline Hei... lees meer..

132

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

3873

Burgemeester schrijft ‘honderddagenbrief’

Op 18 april 2014 was Sebastiaan van ‘t Erve precies honderd dagen burgemeester van de gemeente Lochem. In deze mijlpaal zag de burgemeester een goede aanleiding zijn ervaringen gedurende die ‘inburger... lees meer..

4626

Grote namen op IJsselJazz Gorssel

IJsseljazz heeft voor het festival op zondag 14 september een aantal bekende artiesten geboekt. Edison 2014 winnares Sandra van Nieuwland zal met haar band optreden en trots is de organisatie ook op d... lees meer..

3781

Paashaas op bezoek bij Kindercentrum Villa Veldhof

Donderdag 17 april was er een feestje bij Villa Veldhof in Gorssel. De paashaas kwam op bezoek. Hij kwam eieren verstoppen in de tuin en de kinderen waren geschminkt als paashaas en hadden hun zelfgem... lees meer..

3622

Gorssel.nl zoekt webmaster

Gorssel.nl wordt gerund door een team van redactieleden, correspondenten en fotografen. Allemaal vrijwilligers die er plezier in hebben om aan inwoners en bezoekers van Gorssel te laten zien dat we in... lees meer..

3753

Actieve paasdagen

De agenda op Gorssel.nl voor het komend paasweekend is goed gevuld met vele activiteiten. Jong of oud, creatief, kunstzinnig of sportief? Er is voor elk wat wils. Kunstroute, kinderatelier, tuinbezich... lees meer..

3456

Lochemse Uitdaging organiseert een ‘Beursvloer’

De Lochemse Uitdaging, waarbij ook enkele Gorsselse ondernemers betrokken zijn, organiseert op 3 juni 2014 een ‘Beursvloer’ in Lochem.Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven en lokale maatschappelij... lees meer..

4186

Swing Cooperation verwelkomt 50ste lid

De maand april heeft voor popkoor Swing Cooperation een extra feestelijk tintje gekregen. Het koor mocht namelijk het 50ste lid verwelkomen! Swing Cooperation is een popkoor uit Gorssel dat in 2010... lees meer..

613

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

6770

Scouting ‘Kompasnaald’ voor derde keer op rij winnaar

De patrouille van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ heeft in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden gewonnen van hun subregio ‘de Graafschap’. Maar liefst 10 groepen uit de regio deden ... lees meer..

4590

Art B&B Huize Hermine, een ware droomlocatie

Maarten Goossens heeft sinds 2013 een prachtige Bed & Breadfast aan de Huzarenlaan in Joppe. ‘Huize Hermine’ biedt haar gasten fraaie met veel kunst ingerichte kamers, een prachtig aangelegde tuin... lees meer..

5162

Kunstroute in Gorssel

In het paasweekend 19, 20 en 21 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Dit jaar zullen ongeveer honderdveertig kunstenaars hun werk exposeren waarvan dertig in Gorssel ... lees meer..

5683

Volleybal meisjes B van SC Gorssel kampioen!

Nadat onze Dames 2 recreanten en Heren 1 recreanten al kampioen werden, is onlangs het volleybalteam meisjes B van Sportclub Gorssel kampioen geworden.  Het team meisjes B werd op zaterdag 29 ... lees meer..

5534

Kunstwerk ‘De Elf Marken’ onthuld bij het Tramstation

Maar liefst elf personen trokken op vrijdag 11 april met vereende krachten aan vier touwen om plastiek ‘De Elf Marken’ te onthullen. Op de nieuwe plek aan de Van der Capellenlaan naast het Tramstation... lees meer..

4569

Fraai voorjaarsconcert Kunstmin

Zaterdag 5 april jl. gaf muziekvereniging Kunstmin in ’t Trefpunt haar jaarlijkse voorjaarsconcert. In de sporthal, die voor deze gelegenheid  tot een prachtige concertzaal was omgebouwd, bracht ... lees meer..

3588

Gorsselse ondernemers helpen Lochemse scouts aan nieuwe keuken

Op 16 april wordt bij scoutinggroep De Witte Wieven in stad Lochem de vlag gehesen. Tijdens een bijeenkomst wordt gevierd dat onlangs een nieuwe keuken is geplaatst en dat meubilair is vervangen. Keuk... lees meer..

7516

Dorpsgenoot schrijft boek over oorlogsmisdadiger Pieters

Historicus en Gorsselnaar Stijn Wiegerinck schreef een boek over oorlogsgebeurtenissen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, die zich deels in Brummen afspeelden. Het boek – met een verhaal dat zo... lees meer..

3220

Rond Pasen nieuw Lochems college?

Drie weken geleden, op 19 maart 2014, waren er gemeenteraads-verkiezingen. Hoe staat het met de vorming van een nieuw college? Gorssel.nl ging op onderzoek uit en sprak met Hamp Harmsen, fractiev... lees meer..

4655

Veel activiteiten bij Eetcafé De Hoek

Eetcafé De Hoek heeft een volle agenda voor haar gasten. Voetbalquiz, coverband Mr. Jingles, eieren gooien op eerste Paasdag en tent met bar en muziek bij het Paasvuur, de band Twisted met Koningsnach... lees meer..

4258

Tentenshow, lezingen en laatste trends bij René Vos

Op zaterdag 12 en zondag 13 april plaatst René Vos meer dan 80 verschillende tenten op de Roskamweide in Gorssel. Deze grote gratis toegankelijke tentenshow biedt een compleet overzicht van de allerla... lees meer..

4274

Zorgtuin ontvangt cheque voor kindermoestuin

De Gorsselse Zorgtuin krijgt een bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor het project ‘Kindermoestuin voor kinderen met en zonder beperking’. Een cheque ter waarde van € 1... lees meer..

3436

Yoga en meditatie

Yogadocente Camee Michon start eind april weer met een nieuwe korte cursus, In deze cursus zal ook de lichaamsgerichte meditatie van de Latifa aan bod komen. Het is een speciale korte yogacursus va... lees meer..

3557

Canticum Gorssel zoekt projectleden voor Requiem van Fauré

Al moet de zomer nog beginnen, toch werkt Canticum Gorssel alweer aan het herfstconcert op 1 november 2014 in de kerk in Gorssel. Voor dit concert zoekt het koor projectleden. Het wordt een Fra lees meer..

6740

Fysiotherapie de Boer & de Jonge versterkt haar team

Fysiotherapie is aan veel veranderingen onderhevig en therapeuten moeten daar natuurlijk op in spelen. Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge is daarom een samenwerking aangegaan met manueel the... lees meer..

3801

Sublieme seizoensopening bij Achter ‘t Peerd

Het clubterrein en de omgeving van koetsiersvereniging Achter ’t Peerd waren afgelopen weekend 5 en 6 april het podium voor de start van het outdoorseizoen bij het mennen. De menvereniging organiseert... lees meer..

4090

Dames van Adel in hun element in het Openluchttheater

De Dames van Adel gaven zondagmiddag een prachtig concert in het Openluchttheater. Ondanks het wat onzekere weer was het druk in het theater en de drie dames uit Gorssel en Deventer met hun ... lees meer..

5695

Kunstexpositie en nieuwe lessen bij Atelier ZoGemaakt

Kinderatelier ZoGemaakt van Maaike ter Harmsel sluit de eerste serie lessen af met een expositie van de prachtige kunstwerken die de jonge kunstenaars hebben gemaakt. Vanaf vrijdag 9 mei starten er we... lees meer..

3260

Bouw museum exact op schema

Het is een indrukwekkend gezicht. Zware machines, twee grote kranen en diverse kleine kraantjes, stapels met bouwelementen, staalconstructies, een wirwar van stempels en daar doorheen zijn veel bouwva... lees meer..

4879

Veer Gorssel-Wilp vanaf Goede Vrijdag weer in de vaart

Het voet- en fietsveer Gorssel - Wilp zal vanaf Goede Vrijdag 18 april weer in de vaart zijn. Het seizoen loopt dan tot en met zondag 26 oktober en u kunt dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel ov... lees meer..

5178

Doorstart van de Blokkentoren door Hetkindercentrum.nl

De failliete kinderopvangorganisatie De Blokkentoren, met een vestiging aan de Veldhofstraat in Gorssel,  start door onder de naam Hetkindercentrum.nl. Het betreft een doorstart voor álle locatie... lees meer..

6214

Gerard Hissink winnaar Driebandentoernooi Eetcafé de Hoek

Afgelopen week werd het hoofdtoernooi van het driebanden toernooi van Eetcafé De Hoek gehouden. Nadat er al voorrondes in december en in februari waren geweest was het afgelopen week de beurt aan de l... lees meer..

5085

Volleybal Heren 1 en Dames 2 kampioen

Afgelopen week zijn er maar liefst twee teams van Sportclub Gorssel afdeling Volleybal kampioen geworden, de recreantenteams Dames 2 en Heren 1.   Afgelopen week zijn er maar liefst twee ... lees meer..

7324

Nieuwe plek voor chemokar in Gorssel

In verband met de bouwwerkzaamheden voor het museum is de halteplaats van de chemokar in Gorssel verplaatst. U vindt de chemokar voortaan bij de brandweerkazerne en de gemeentewerf aan de Hoofdstraat ... lees meer..

Resultaten 1 - 47 van 47