April 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4228

IJsseldal Wonen beperkt openingstijden Gorssel

IJsseldal Wonen beperkt de openingstijden van het kantoor in Den Oldenhof in Gorssel. De meeste klantcontacten vinden in de praktijk telefonisch of per mail plaats. Daarom beperkt de woningcorporatie de opening tot een middag in de week. ... lees meer..

5126

Het Noorsche Huis in historische route opgenomen

De Gelderse Regionale Bureaus voor Toerisme en Gelders Erfgoed hebben een historisch routenetwerk ontworpen: ‘Spannende Geschiedenis van Gelderland’. Met de smartphone kan iedereen onderweg ter plekke audio- en videoverhalen beluisteren. Het Noorsche Huis in Gorssel is in di... lees meer..

250

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan het Acaciaplein... lees meer..

6136

Hoera Zwembad De Boskoele is weer open!

Met een reuzensprong opende Freek Mobach uit Gorssel op 27 april het zwemseizoen van zwembad De Boskoele. Vorig jaar was hij de dertigduizendste bezoeker en mocht daarom dit jaar als eerste in het water plonzen. ... lees meer..

3887

Groot oranjefeest op de Roskamweide

Gorssel heeft de eerste Koningsdag uitbundig gevierd. Na de aubade en kinderactiviteiten in de ochtend, kwamen jong en oud 's middags bijeen op de Roskamweide. Er waren gave speeltoestellen voor de kinderen en er werden goede zaken gedaan op de kleedjesmarkt. Natuurlijk werd... lees meer..

4324

Koning en Koningin in gouden koets door het dorp

Op zaterdag 27 april is onze koning jarig. Het is dan feest in heel Nederland. Bij Kindercentrum Villa Veldhof werd dit een dag eerder gevierd. Zij hadden deze dag hun eigen Koning en Koningin.   ... lees meer..

5987

Koningsspelen op de Vullerschool

Op de Vullerschool was het vrijdag 26 april al Koningsdag. Er was een gezamenlijk ontbijt, er werd gedanst en er waren Koningsspelen in het teken van 'gezondheid en bewegen'.   ... lees meer..


4937

Huurwoning IJsseldal Wonen opnieuw aangeboden

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een seniorenwoning aan de Ruiterweg 23 ... lees meer..

6091

Veilingbedrijf meldt dat De Roskam onderhands is verkocht

BOG Auctions, het online veilingbedrijf dat de openbare verkoop van het onroerend goed van De Roskam organiseert, meldt dat de veiling is geannuleerd vanwege onderhandse verkoop. Op dit moment is nog niet duidelijk wie de koper zou zijn. lees meer..


5246

Koningsdag in Gorssel weer groots opgezet

De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koningsdag op de Roskamweide. Na het succes van vorig jaar heeft de vereniging hard gewerkt om nog mooiere attracties te organiseren. En daar is men ruimschoots in geslaagd. ... lees meer..

3934

Zorgtuin start nieuw seizoen

De Zorgtuin Gorssel is klaar voor het nieuwe seizoen. Lopende projecten vinden voortgang, waar nodig zijn voorzieningen aangepast en er zijn nieuwe projecten. De Zorgtuin is nu ook op een aantal zaterdagen geopend. ... lees meer..

5114

Gorssel beleeft fantastisch paasvuur en fakkeloptocht

Het was tot in de late avond druk rondom het paasvuur in Gorssel en bij de bar van Eetcafé de Hoek. Natuurlijk heeft het prachtige weer daarbij geholpen, maar dit jaar ook de muziek van Jacqueline Heijse. Het is toch ieder jaar weer een prachtig gezicht, die lange stoet kind... lees meer..

271

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Reuvekamp 17... lees meer..

3910

Burgemeester schrijft ‘honderddagenbrief’

Op 18 april 2014 was Sebastiaan van ‘t Erve precies honderd dagen burgemeester van de gemeente Lochem. In deze mijlpaal zag de burgemeester een goede aanleiding zijn ervaringen gedurende die ‘inburgeringsperiode’ met de inwoners van de gemeente te delen. ... lees meer..

4665

Grote namen op IJsselJazz Gorssel

IJsseljazz heeft voor het festival op zondag 14 september een aantal bekende artiesten geboekt. Edison 2014 winnares Sandra van Nieuwland zal met haar band optreden en trots is de organisatie ook op de boekingen van het Benjamin Herman Quartet en meester gitarist Jan Akkerma... lees meer..

3821

Paashaas op bezoek bij Kindercentrum Villa Veldhof

Donderdag 17 april was er een feestje bij Villa Veldhof in Gorssel. De paashaas kwam op bezoek. Hij kwam eieren verstoppen in de tuin en de kinderen waren geschminkt als paashaas en hadden hun zelfgemaakte paasmuts op. ... lees meer..

3653

Gorssel.nl zoekt webmaster

Gorssel.nl wordt gerund door een team van redactieleden, correspondenten en fotografen. Allemaal vrijwilligers die er plezier in hebben om aan inwoners en bezoekers van Gorssel te laten zien dat we in een leuk en actief dorp wonen. Het team kan wel wat versterking gebruiken,... lees meer..

3792

Actieve paasdagen

De agenda op Gorssel.nl voor het komend paasweekend is goed gevuld met vele activiteiten. Jong of oud, creatief, kunstzinnig of sportief? Er is voor elk wat wils. Kunstroute, kinderatelier, tuinbezichtiging, livemuziek, eieren zoeken of juist gooien, fakkeloptocht, paasvuur,... lees meer..

3493

Lochemse Uitdaging organiseert een ‘Beursvloer’

De Lochemse Uitdaging, waarbij ook enkele Gorsselse ondernemers betrokken zijn, organiseert op 3 juni 2014 een ‘Beursvloer’ in Lochem.Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties elkaar. Maatschappelijke organisaties zijn stichtingen en v... lees meer..

4231

Swing Cooperation verwelkomt 50ste lid

De maand april heeft voor popkoor Swing Cooperation een extra feestelijk tintje gekregen. Het koor mocht namelijk het 50ste lid verwelkomen! ... lees meer..

821

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een seniorenwoning aan de Ruiterweg. ... lees meer..

6843

Scouting ‘Kompasnaald’ voor derde keer op rij winnaar

De patrouille van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ heeft in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden gewonnen van hun subregio ‘de Graafschap’. Maar liefst 10 groepen uit de regio deden hieraan mee. Het thema was ‘Pirates’. De scouts mogen het wisselschild voor... lees meer..

4625

Art B&B Huize Hermine, een ware droomlocatie

Maarten Goossens heeft sinds 2013 een prachtige Bed & Breadfast aan de Huzarenlaan in Joppe. ‘Huize Hermine’ biedt haar gasten fraaie met veel kunst ingerichte kamers, een prachtig aangelegde tuin en natuurlijk de mooie omgeving en vele mogelijkheden voor uitstapjes van ... lees meer..

5279

Kunstroute in Gorssel

In het paasweekend 19, 20 en 21 april wordt in de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Dit jaar zullen ongeveer honderdveertig kunstenaars hun werk exposeren waarvan dertig in Gorssel en omgeving. ... lees meer..

5785

Volleybal meisjes B van SC Gorssel kampioen!

Nadat onze Dames 2 recreanten en Heren 1 recreanten al kampioen werden, is onlangs het volleybalteam meisjes B van Sportclub Gorssel kampioen geworden.  ... lees meer..

5629

Kunstwerk ‘De Elf Marken’ onthuld bij het Tramstation

Maar liefst elf personen trokken op vrijdag 11 april met vereende krachten aan vier touwen om plastiek ‘De Elf Marken’ te onthullen. Op de nieuwe plek aan de Van der Capellenlaan naast het Tramstation, verenigingsgebouw van Historische Vereniging De Elf Marken, komt het kuns... lees meer..

4631

Fraai voorjaarsconcert Kunstmin

Zaterdag 5 april jl. gaf muziekvereniging Kunstmin in ’t Trefpunt haar jaarlijkse voorjaarsconcert. In de sporthal, die voor deze gelegenheid  tot een prachtige concertzaal was omgebouwd, bracht Kunstmin met haar nieuwe dirigent Jan Schoonhoven een gevarieerd programma ... lees meer..

3623

Gorsselse ondernemers helpen Lochemse scouts aan nieuwe keuken

Op 16 april wordt bij scoutinggroep De Witte Wieven in stad Lochem de vlag gehesen. Tijdens een bijeenkomst wordt gevierd dat onlangs een nieuwe keuken is geplaatst en dat meubilair is vervangen. Keukenstudio Stormink en Jumbo Brinkman uit Gorssel hebben daar een forse bijdr... lees meer..

7574

Dorpsgenoot schrijft boek over oorlogsmisdadiger Pieters

Historicus en Gorsselnaar Stijn Wiegerinck schreef een boek over oorlogsgebeurtenissen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, die zich deels in Brummen afspeelden. Het boek – met een verhaal dat zowel interessant als gruwelijk is – is te koop in de boekhandel (en natuurli... lees meer..

3255

Rond Pasen nieuw Lochems college?

Drie weken geleden, op 19 maart 2014, waren er gemeenteraads-verkiezingen. Hoe staat het met de vorming van een nieuw college? Gorssel.nl ging op onderzoek uit en sprak met Hamp Harmsen, fractievoorzitter van D66, winnende partij in Gorssel.“We zijn er vermoedelijk met ... lees meer..


4327

Tentenshow, lezingen en laatste trends bij René Vos

Op zaterdag 12 en zondag 13 april plaatst René Vos meer dan 80 verschillende tenten op de Roskamweide in Gorssel. Deze grote gratis toegankelijke tentenshow biedt een compleet overzicht van de allerlaatste trends in kamperen, wandelen en klimmen; van lichtgewicht kampeertent... lees meer..

4319

Zorgtuin ontvangt cheque voor kindermoestuin

De Gorsselse Zorgtuin krijgt een bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor het project ‘Kindermoestuin voor kinderen met en zonder beperking’. Een cheque ter waarde van € 1000 is op 9 april 2014 uitgereikt aan Evelien van Dort en Monique IJsseldij... lees meer..

3483

Yoga en meditatie

Yogadocente Camee Michon start eind april weer met een nieuwe korte cursus, In deze cursus zal ook de lichaamsgerichte meditatie van de Latifa aan bod komen. ... lees meer..

3599

Canticum Gorssel zoekt projectleden voor Requiem van Fauré

Al moet de zomer nog beginnen, toch werkt Canticum Gorssel alweer aan het herfstconcert op 1 november 2014 in de kerk in Gorssel. Voor dit concert zoekt het koor projectleden. Het wordt een Frans programma, waarin naast het Requiem ook het bekende Cantique de Jean Rac lees meer..

6851

Fysiotherapie de Boer & de Jonge versterkt haar team

Fysiotherapie is aan veel veranderingen onderhevig en therapeuten moeten daar natuurlijk op in spelen. Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge is daarom een samenwerking aangegaan met manueel therapeut Frank Hövels en introduceert een nieuwe behandeling: Dry needling. ... lees meer..

3845

Sublieme seizoensopening bij Achter ‘t Peerd

Het clubterrein en de omgeving van koetsiersvereniging Achter ’t Peerd waren afgelopen weekend 5 en 6 april het podium voor de start van het outdoorseizoen bij het mennen. De menvereniging organiseert al vele jaren in het eerste weekend van april een samengestelde menwedstri... lees meer..

4134

Dames van Adel in hun element in het Openluchttheater

De Dames van Adel gaven zondagmiddag een prachtig concert in het Openluchttheater. Ondanks het wat onzekere weer was het druk in het theater en de drie dames uit Gorssel en Deventer met hun prachtige driestemmige zang en hun uitstekende begeleiders zorgden voor een... lees meer..

5726

Kunstexpositie en nieuwe lessen bij Atelier ZoGemaakt

Kinderatelier ZoGemaakt van Maaike ter Harmsel sluit de eerste serie lessen af met een expositie van de prachtige kunstwerken die de jonge kunstenaars hebben gemaakt. Vanaf vrijdag 9 mei starten er weer nieuwe series lessen voor kinderen van groep 3 tot en met 8. ... lees meer..

3301

Bouw museum exact op schema

Het is een indrukwekkend gezicht. Zware machines, twee grote kranen en diverse kleine kraantjes, stapels met bouwelementen, staalconstructies, een wirwar van stempels en daar doorheen zijn veel bouwvakkers hard aan 't werk. Het geeft de indruk van een goed geoliede machine. ... lees meer..

4919

Veer Gorssel-Wilp vanaf Goede Vrijdag weer in de vaart

Het voet- en fietsveer Gorssel - Wilp zal vanaf Goede Vrijdag 18 april weer in de vaart zijn. Het seizoen loopt dan tot en met zondag 26 oktober en u kunt dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken, en op Hemelvaartsdag al vanaf 8.00 uur. Via het veer komt u ... lees meer..

5221

Doorstart van de Blokkentoren door Hetkindercentrum.nl

De failliete kinderopvangorganisatie De Blokkentoren, met een vestiging aan de Veldhofstraat in Gorssel,  start door onder de naam Hetkindercentrum.nl. Het betreft een doorstart voor álle locaties en groepen. Voor ouders en kinderen zal er – behalve de naamswijziging – ... lees meer..

6306

Gerard Hissink winnaar Driebandentoernooi Eetcafé de Hoek

Afgelopen week werd het hoofdtoernooi van het driebanden toernooi van Eetcafé De Hoek gehouden. Nadat er al voorrondes in december en in februari waren geweest was het afgelopen week de beurt aan de laatste twintig geplaatste spelers.  ... lees meer..

5121

Volleybal Heren 1 en Dames 2 kampioen

Afgelopen week zijn er maar liefst twee teams van Sportclub Gorssel afdeling Volleybal kampioen geworden, de recreantenteams Dames 2 en Heren 1.   ... lees meer..

7376

Nieuwe plek voor chemokar in Gorssel

In verband met de bouwwerkzaamheden voor het museum is de halteplaats van de chemokar in Gorssel verplaatst. U vindt de chemokar voortaan bij de brandweerkazerne en de gemeentewerf aan de Hoofdstraat in Gorssel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 47 van 47