Mei 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6381

Onregelmatige bezorging gratis huis-aan-huisbladen

De redactie van Gorssel.nl bereiken nog all eens klachten over slechte bezorging van de gratis huis-aan-huis bladen. Het gaat dan met name over de Berkelbode en De Gids. Zijn dat incidenten of is er sprake van een structureel slechte bezorging? Worden die gratis lokale krant... lees meer..

8859

Enorme opkomst voor Museum MORE in kerk in Gorssel

Dinsdagavond 26 mei 2014, de datum van de jaarlijkse ledenvergadering van de Dorpsraad Gorssel, was een bijzondere avond voor de Dorpsraad en geïnteresseerde Gorsselnaren. Dit was vooral te danken aan de sprekers na de officiële ledenvergadering: Hans van Heeswijk (architect... lees meer..

4184

Loket in Lochem minder geopend omwille van Gorssels loket

Het college van B&W heeft besloten om geen medewerker meer in te zetten voor het beantwoorden van algemene vragen bij het gemeente loket Gorssel, omdat hieraan nauwelijks behoefte is. Uit een tussentijdse evaluatie van het loket in Gorssel blijkt dat het alleen op afspra... lees meer..

5025

Feestelijke openingsvierdaagse Huzarenhof in Joppe

In 2014 staat de tuinpoort van de Huzarenhof in Joppe voor het tiende jaar open voor publiek. In die tien jaar is deze privétuin uitgegroeid tot een begrip. Veel bezoekers uit binnen- en buitenland hebben de tuin inmiddels bezocht en zich laten inspireren door de prachtige a... lees meer..

4030

Grote opkomst museumterrein op Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw, op 24 mei 2014, was het bouwterrein van het Museum voor Modern Realisme (MORE) opengesteld voor publiek. Bij de hoofdingang van het oude gemeentehuis werd iedereen vriendelijk ontvangen door mensen van de ‘crew’, (op de vrouwen na) door de we... lees meer..

3431

Mails aan redactieadres verstuurd met KPN-adres komen niet aan

Gebleken is dat emails aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById('cloak9de567ea6a4a04ac3aaa278f7c888b77').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; ... lees meer..

6779

Eerste natuursteen voor Museum MORE in Gorssel geplaatst

Vrijdagmiddag 23 mei 2014 werd de allereerste natuursteen geplaatst voor het Museum MORE in Gorssel. Opdrachtgever Hans Melchers en zijn kleinzoon verrichtten samen de officiële handeling. Een memorabel moment voor de bouw van dit museum voor Modern Realisme waarvan de conto... lees meer..

4230

‘Dit museum heeft meerwaarde voor Gorssel'

Omroep Gelderland sprak met Architect Hans van Heeswijk op de bouwplaats van het museum in Gorssel. Van Heeswijk is de architect van het museum, maar ook van bijvoorbeeld de nieuwe entree van het Van Goghmuseum in Amsterdam en de uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag. ... lees meer..

5310

Henk van Dort publiceert nieuw boek

‘Nu Ik, Sturen met passie’  is de titel van het nieuwste boek van Gorsselnaar Henk van Dort. Van Dort beschrijft hierin op poëtische wijze zijn ervaringen met kunst en management. Eerder publiceerde hij ‘Aangeraakt’ en ‘Het verlangen naar een paradijs’. Alle boekti... lees meer..

6247

‘Ja, dat beloof ik’ klinkt in het Openluchttheater Gorssel

Trouwen in het Openluchttheater, het zal niet direct de eerste gedachte zijn bij een aanstaand bruidspaar dat op zoek is naar een geschikte locatie voor deze belangrijke dag. Maar het kan, en het huwelijk dat vrijdag 16 mei 2014 voor het eerst in het theater is voltrokken la... lees meer..

3933

Levend leren is lerend leven!

De groepen 7a en 7b van de Vullerschool bezochten op vrijdagmiddag 16 mei de Zorgtuin Gorssel aan de IJssel. Enthousiaste leerlingen plantten hun zelf gekweekte pompoenplant voor de voedselbank en de andere groep kreeg les van de imker Paul. ... lees meer..

3887

Loopt het toch nog goed af met meneer Grijs

Het was gezellig druk in het Openluchttheater Gorssel zondagmiddag. Er waren veel kinderen op het kinderprogramma afgekomen dat daar werd gehouden, ondanks dat het natuurlijk ook prachtig zwembadweer was. Theatergroep TOP uit Lochem speelde de komische voorstelling 'Saaie me... lees meer..

4311

Het swingt bij Swing Coöperation

Afgelopen zondag liet popkoor Swing Coöperation weer van zich horen. Dit gebeurde in Wijk 16 te Deventer tijdens Het Korenfestival Deventer. Een initiatief van popkoor Excuse Mi waar 16 koren aan meededen. ... lees meer..

5809

Gorssel F1 kampioen!

De jonge spelers van Voetbal Vereniging Gorssel, team F1, zijn zaterdag 17 mei 2014 kampioen in hun klasse geworden. De wedstrijd werd verloren, maar geen nood: het kampioenschap was al binnen. De feestelijke viering werd afgesloten met een triomfrit op de platte wagen door ... lees meer..

4816

De aardbeien zijn weer rood

Maandag 19 mei start Zachtfruitbedrijf Makkink met de verkoop vanuit de kiosk aan de kwekerij aan de Gorsselse Enkweg en zondag 18 mei worden aardbeiden verkocht bij de Boekenmarkt bij de Molen. Een leuke suggestie voor zondag (met stralend weer): 's Ochtends naar de boekenm... lees meer..

4387

Nieuwe Noordtak voor goederenvervoer per spoor?

Afgelopen periode heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu de inspraakreacties op de aanvulling van de MER bekeken en dit heeft geleid tot een informatiedocument op basis waarvan de staatssecretaris komende maand een besluit neemt over het toekomstige tracé voor het... lees meer..

3491

Nieuwe serie foto's bouw museum

Het gaat snel met de bouw van het Museum voor Modern Realisme MORE. Femke Beijnvoort gaat voor Gorssel.nl regelmatig nieuwe foto's maken. Inmiddels is alweer het derde fotoalbum te bekijken met foto's van 15 april t/m 16 mei 2014.. Ook de twee oudere albums vindt u nog in de... lees meer..

3975

Burgemeester, wethouder en Dorpsraad op verkenning

Burgemeester Van ’t Erve heeft in de korte tijd dat hij in functie is al talloze plaatsen in de gemeente bezocht, openingen verricht en lezingen voor diverse gezelschappen en verenigingen gegeven. Zo ook in Gorssel, maar vrijdag 16 mei was hij te gast bij de dorpsraad van Go... lees meer..

7472

Bouwlocatie museum Gorssel open voor publiek

Op zaterdag 24 mei 2014 is de bouwlocatie van het Museum voor Modern Realisme (museum MORE) in Gorssel van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor publiek. De bouwbedrijven verzorgen rondleidingen en er zijn kinderactiviteiten.     ... lees meer..

5548

Trix van der Linden nieuwe kernwethouder voor Gorssel

Mevrouw Trix van der Linden, wethouder voor D66 in het college van B & W van de gemeente Lochem, wordt de nieuwe kernwethouder voor Gorssel. Zij volgt in die functie Wilma Heesen op, die vier jaar lang binnen het college Gorssel als aandachtsgebied heeft gehad. ... lees meer..

6058

Deventer koor onder leiding van Juliette Dumoré scoort hoog

Popkoor Glazzy uit Deventer behaalde onder leiding van de Gorsselse Juliette Dumoré een mooie tweede plaats tijdens het ‘De Fendert Zingt’ festival in Zevenbergen. Gerard Kok, in Gorssel welbekend door zijn lange loopbaan bij het Sociaal Cultureel Werk, zingt een stevig part... lees meer..

4267

Hardloopwedstrijd voor Ronald McDonald Kinderfonds

Trimgroep Sport'88 uit Joppe organiseert op Hemelvaartsdag 29 mei 2014 samen met Camping de Vlinderhoeve een dauwloop. Het is een hardloopwedstrijd (Run4Ride) voor een goed doel: het Ronald McDonald Kinderfonds. Na afloop wordt een ontbijt geserveerd. ... lees meer..

4757

Rotaryclub aan de slag in het Openluchttheater

Op zaterdag 10 mei  hebben ongeveer 10 leden van de Rotaryclub Gorssel-Zutphen zich in het zweet gewerkt in het Openluchttheater Gorssel. En dat was nodig ook, want na de zachte winter groeit het onkruid weelderig en schieten zaailingen van bomen overal de grond uit. He... lees meer..

5400

Pasmanmanege blij met nieuwe vloer

De nieuwe vloer van de paardenbak in de Pasmanmanege is zo goed als klaar. De vloer kon worden vernieuwd door het geldbedrag dat verbonden was aan de hoofdprijs van de Stichting voor Elkaar. Zachtjes klinken paardevoetjes…. ... lees meer..

3321

Feest Speeltuin de Bolderhoek verplaatst naar 5 juli

Het vooruitzicht op wat een geweldige middag en feest bij Speeltuin de Bolderhoek moest worden, valt letterlijk in het water. Als inwoners van dit koude kikkerlandje zijn we wel wat gewend maar het feest van het veertigjarig bestaan van De Bolderhoek verdient op zij lees meer..

4729

Bestuursakkoord vastgesteld, wethouders beëdigd

De gemeenteraad van Lochem heeft in de raadsvergadering van 8 mei 2014 het bestuursakkoord van de coalitiepartners Gemeentebelangen (GB), D66 en CDA vastgesteld. De gemeente Lochem heeft daarmee een nieuw college. Wat de uitwerking van het akkoord voor het Gorssel betek... lees meer..

6984

Melchers koopt De Roskam en maakt combinatie met museum

Het Museum voor Modern Realisme (MORE) en Hotel Restaurant De Roskam zullen één geheel worden. In Gorssel ging eigenlijk iedereen er al van uit dat de heer Melchers de koper zou zijn van De Roskam en dat is nu ook bevestigd. Wat de combinatie museum en De Roskam betekent v lees meer..

3722

Gorssel.nl gelukkig weer bereikbaar

De website Gorssel.nl is ruim een dag niet bereikbaar geweest, van dinsdagochtend 6 mei tot woensdag 7 mei 14.00 uur. De servers bij de provider waar ook Gorssel.nl op draaide waren niet meer bereikbaar. Er bestaat daar een uitzonderlijk probleem dat nog ... lees meer..

3868

World Fair Trade-dag bij de Wereldwinkel

Op zaterdag 10 mei is het World Fair Trade Dag. De wereldwinkel Gorssel viert deze dag door dan de aftrap te geven voor een actie waarmee u kunt sparen voor korting op onze eerlijke non-food producten. En u kunt er natuurlijk terecht voor mooie cadeau's voor moederdag. ... lees meer..

4666

Meld je snel aan voor de zeepkistenrace

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 11 juni 2014 is er weer de spectaculaire zeepkistenrace. Vorig jaar werd de race in Gorssel voor het eerst gehouden en dat was toen een groot succes. ... lees meer..

3796

Neem een kijkje in de keuken bij de Harmonie!

In de keuken van de Harmonie zwaait chef-kok Jacob Jansen de scepter. Hij heeft daar de beschikking over talloze ingrediënten om muzikaal mee te kokkerellen.   ... lees meer..

5522

Monument voor bemanning gecrashte Lancaster

Op zondag 4 mei 2014 onthulden nabestaanden van de bemanning van een op begin 1945 aan de Harfsensesteeg in Harfsen neergestorte Lancaster een gedenkteken op de plek van de crash. De afgesproken flypast van één van de laatste nog luchtwaardige Lancasters was op de plek van d... lees meer..

7358

Speeltuin de Bolderhoek viert veertigjarig bestaan

Speeltuin de Bolderhoek zet al veertig jaar spelen in Gorssel op de kaart. Op 10 mei 2014 vanaf 15.00 uur wordt dat groots gevierd en iedereen is welkom op het feest. Wie stonden er veertig jaar geleden aan de wieg van de jarige en wat is er bij de Bolderhoek allem... lees meer..

5705

Dorpsraad en ondernemers op ‘dorpsverkenning’

De komst van het Museum voor Modern Realisme zal vanaf 2015 zorgen voor extra bezoekers en verkeer in Gorssel en omgeving. Deze week gingen vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de ondernemersvereniging en de gemeente op pad om de mogelijke gevolgen van extra verkeer te onder... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34