Archief per maand

Mei 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
6310

Onregelmatige bezorging gratis huis-aan-huisbladen

De redactie van Gorssel.nl bereiken nog all eens klachten over slechte bezorging van de gratis huis-aan-huis bladen. Het gaat dan met name over de Berkelbode en De Gids. Zijn dat incidenten of is er s... lees meer..

8771

Enorme opkomst voor Museum MORE in kerk in Gorssel

Dinsdagavond 26 mei 2014, de datum van de jaarlijkse ledenvergadering van de Dorpsraad Gorssel, was een bijzondere avond voor de Dorpsraad en geïnteresseerde Gorsselnaren. Dit was vooral te danken aan... lees meer..

4138

Loket in Lochem minder geopend omwille van Gorssels loket

Het college van B&W heeft besloten om geen medewerker meer in te zetten voor het beantwoorden van algemene vragen bij het gemeente loket Gorssel, omdat hieraan nauwelijks behoefte is. Uit een tuss... lees meer..

4940

Feestelijke openingsvierdaagse Huzarenhof in Joppe

In 2014 staat de tuinpoort van de Huzarenhof in Joppe voor het tiende jaar open voor publiek. In die tien jaar is deze privétuin uitgegroeid tot een begrip. Veel bezoekers uit binnen- en buitenland he... lees meer..

3984

Grote opkomst museumterrein op Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw, op 24 mei 2014, was het bouwterrein van het Museum voor Modern Realisme (MORE) opengesteld voor publiek. Bij de hoofdingang van het oude gemeentehuis werd iedereen vri... lees meer..

3384

Mails aan redactieadres verstuurd met KPN-adres komen niet aan

Gebleken is dat emails aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById('cloakab42af9d82fedc96e7c20ebf3578... lees meer..

6654

Eerste natuursteen voor Museum MORE in Gorssel geplaatst

Vrijdagmiddag 23 mei 2014 werd de allereerste natuursteen geplaatst voor het Museum MORE in Gorssel. Opdrachtgever Hans Melchers en zijn kleinzoon verrichtten samen de officiële handeling. Een memorab... lees meer..

4140

‘Dit museum heeft meerwaarde voor Gorssel'

Omroep Gelderland sprak met Architect Hans van Heeswijk op de bouwplaats van het museum in Gorssel. Van Heeswijk is de architect van het museum, maar ook van bijvoorbeeld de nieuwe entree van het Van ... lees meer..

5225

Henk van Dort publiceert nieuw boek

‘Nu Ik, Sturen met passie’  is de titel van het nieuwste boek van Gorsselnaar Henk van Dort. Van Dort beschrijft hierin op poëtische wijze zijn ervaringen met kunst en management. Eerder pub... lees meer..

6156

‘Ja, dat beloof ik’ klinkt in het Openluchttheater Gorssel

Trouwen in het Openluchttheater, het zal niet direct de eerste gedachte zijn bij een aanstaand bruidspaar dat op zoek is naar een geschikte locatie voor deze belangrijke dag. Maar het kan, en het huwe... lees meer..

3878

Levend leren is lerend leven!

De groepen 7a en 7b van de Vullerschool bezochten op vrijdagmiddag 16 mei de Zorgtuin Gorssel aan de IJssel. Enthousiaste leerlingen plantten hun zelf gekweekte pompoenplant voor de voedselbank en de ... lees meer..

3838

Loopt het toch nog goed af met meneer Grijs

Het was gezellig druk in het Openluchttheater Gorssel zondagmiddag. Er waren veel kinderen op het kinderprogramma afgekomen dat daar werd gehouden, ondanks dat het natuurlijk ook prachtig zwembadweer ... lees meer..

4265

Het swingt bij Swing Coöperation

Afgelopen zondag liet popkoor Swing Coöperation weer van zich horen. Dit gebeurde in Wijk 16 te Deventer tijdens Het Korenfestival Deventer. Een initiatief van popkoor Excuse Mi waar 16 koren aan meed... lees meer..

5651

Gorssel F1 kampioen!

De jonge spelers van Voetbal Vereniging Gorssel, team F1, zijn zaterdag 17 mei 2014 kampioen in hun klasse geworden. De wedstrijd werd verloren, maar geen nood: het kampioenschap was al binnen. De fee... lees meer..

4763

De aardbeien zijn weer rood

Maandag 19 mei start Zachtfruitbedrijf Makkink met de verkoop vanuit de kiosk aan de kwekerij aan de Gorsselse Enkweg en zondag 18 mei worden aardbeiden verkocht bij de Boekenmarkt bij de Molen. Een l... lees meer..

4296

Nieuwe Noordtak voor goederenvervoer per spoor?

Afgelopen periode heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu de inspraakreacties op de aanvulling van de MER bekeken en dit heeft geleid tot een informatiedocument op basis waarvan de staatssec... lees meer..

3444

Nieuwe serie foto's bouw museum

Het gaat snel met de bouw van het Museum voor Modern Realisme MORE. Femke Beijnvoort gaat voor Gorssel.nl regelmatig nieuwe foto's maken. Inmiddels is alweer het derde fotoalbum te bekijken met foto's... lees meer..

3920

Burgemeester, wethouder en Dorpsraad op verkenning

Burgemeester Van ’t Erve heeft in de korte tijd dat hij in functie is al talloze plaatsen in de gemeente bezocht, openingen verricht en lezingen voor diverse gezelschappen en verenigingen gegeven. Zo ... lees meer..

7397

Bouwlocatie museum Gorssel open voor publiek

Op zaterdag 24 mei 2014 is de bouwlocatie van het Museum voor Modern Realisme (museum MORE) in Gorssel van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor publiek. De bouwbedrijven verzorgen rondleidingen en e... lees meer..

5426

Trix van der Linden nieuwe kernwethouder voor Gorssel

Mevrouw Trix van der Linden, wethouder voor D66 in het college van B & W van de gemeente Lochem, wordt de nieuwe kernwethouder voor Gorssel. Zij volgt in die functie Wilma Heesen op, die vier jaar... lees meer..

5889

Deventer koor onder leiding van Juliette Dumoré scoort hoog

Popkoor Glazzy uit Deventer behaalde onder leiding van de Gorsselse Juliette Dumoré een mooie tweede plaats tijdens het ‘De Fendert Zingt’ festival in Zevenbergen. Gerard Kok, in Gorssel welbekend doo... lees meer..

4198

Hardloopwedstrijd voor Ronald McDonald Kinderfonds

Trimgroep Sport'88 uit Joppe organiseert op Hemelvaartsdag 29 mei 2014 samen met Camping de Vlinderhoeve een dauwloop. Het is een hardloopwedstrijd (Run4Ride) voor een goed doel: het Ronald McDon... lees meer..

4705

Rotaryclub aan de slag in het Openluchttheater

Op zaterdag 10 mei  hebben ongeveer 10 leden van de Rotaryclub Gorssel-Zutphen zich in het zweet gewerkt in het Openluchttheater Gorssel. En dat was nodig ook, want na de zachte winter groeit het... lees meer..

5359

Pasmanmanege blij met nieuwe vloer

De nieuwe vloer van de paardenbak in de Pasmanmanege is zo goed als klaar. De vloer kon worden vernieuwd door het geldbedrag dat verbonden was aan de hoofdprijs van de Stichting voor Elkaar. Zachtjes ... lees meer..

3268

Feest Speeltuin de Bolderhoek verplaatst naar 5 juli

Het vooruitzicht op wat een geweldige middag en feest bij Speeltuin de Bolderhoek moest worden, valt letterlijk in het water. Als inwoners van dit koude kikkerlandje zijn we wel wat gewend ma lees meer..

4651

Bestuursakkoord vastgesteld, wethouders beëdigd

De gemeenteraad van Lochem heeft in de raadsvergadering van 8 mei 2014 het bestuursakkoord van de coalitiepartners Gemeentebelangen (GB), D66 en CDA vastgesteld. De gemeente Lochem heeft daarmee een n... lees meer..

6920

Melchers koopt De Roskam en maakt combinatie met museum

Het Museum voor Modern Realisme (MORE) en Hotel Restaurant De Roskam zullen één geheel worden. In Gorssel ging eigenlijk iedereen er al van uit dat de heer Melchers de koper zou zijn van De Roskam e lees meer..

3671

Gorssel.nl gelukkig weer bereikbaar

De website Gorssel.nl is ruim een dag niet bereikbaar geweest, van dinsdagochtend 6 mei tot woensdag 7 mei 14.00 uur. De servers bij de provider waar ook Gorssel.nl op draaide ware... lees meer..

3830

World Fair Trade-dag bij de Wereldwinkel

Op zaterdag 10 mei is het World Fair Trade Dag. De wereldwinkel Gorssel viert deze dag door dan de aftrap te geven voor een actie waarmee u kunt sparen voor korting op onze eerlijke non-food producten... lees meer..

4600

Meld je snel aan voor de zeepkistenrace

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 11 juni 2014 is er weer de spectaculaire zeepkistenrace. Vorig jaar werd de race in Gorssel voor het eerst gehouden en dat was toen een groot succes. ... lees meer..

3750

Neem een kijkje in de keuken bij de Harmonie!

In de keuken van de Harmonie zwaait chef-kok Jacob Jansen de scepter. Hij heeft daar de beschikking over talloze ingrediënten om muzikaal mee te kokkerellen.   In de keuken van muziekverenigi... lees meer..

5415

Monument voor bemanning gecrashte Lancaster

Op zondag 4 mei 2014 onthulden nabestaanden van de bemanning van een op begin 1945 aan de Harfsensesteeg in Harfsen neergestorte Lancaster een gedenkteken op de plek van de crash. De afgesproken flypa... lees meer..

7270

Speeltuin de Bolderhoek viert veertigjarig bestaan

Speeltuin de Bolderhoek zet al veertig jaar spelen in Gorssel op de kaart. Op 10 mei 2014 vanaf 15.00 uur wordt dat groots gevierd en iedereen is welkom op het feest. Wie stonden er veertig ... lees meer..

5645

Dorpsraad en ondernemers op ‘dorpsverkenning’

De komst van het Museum voor Modern Realisme zal vanaf 2015 zorgen voor extra bezoekers en verkeer in Gorssel en omgeving. Deze week gingen vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de ondernemersverenigin... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34