Juni 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

4205

Met elektrische auto én chauffeur, gratis naar het gemeentehuis

Gelukkig is er in Gorssel een gemeenteloket. Maar niet alles kan daar. Het afhalen van documenten moet in het gemeentehuis in Lochem aan de Hanzeweg 8 gebeuren. Het vervoer kan dan een probleem zijn. LochemEnergie heeft hiervoor een oplossing bedacht en begint een gratis pen... lees meer..

3519

Leerlingen van Juliette Dumoré geven concert van hoog niveau

Leerlingen van piano- en zangdocente Juliette Dumoré gaven zaterdagochtend 28 juni jl. een drukbezocht concert in de Boogzaal van de Brink. Tijdens deze jaarlijkse uitvoering tonen de leerlingen hun vorderingen en inspireren zij elkaar. Het concert was een groot succes en he... lees meer..

4983

Wethouder opent gerenoveerd tennispark LTC Gorssel

Op zondag 29 juni 2014 opende wethouder Bert Groot Wesseldijk, met sport in zijn portefeuille, met een korte speech de gerenoveerde banen van LTC Gorssel. Op de afsluitende dag van het Markepaal toernooi 2014 complimenteerde de wethouder de tennisvereniging met de, geheel ui... lees meer..

3495

Modderdag bij Kindercentrum Villa Veldhof

Vrijdag 27 juni was het de tweede keer dat de Nationale modderdag werd gehouden. De kinderen van Villa Veldhof deden hier natuurlijk ook aan mee. De zandbak werd omgetoverd tot een modderbad waarin de kinderen volop konden kliederen en er was een specioaal blote voeten-... lees meer..


5328

Kom volleyballen bij SC Gorssel!

Zin om de volleybalsport weer op te pakken? Of juist zin om het volleybal te leren? Ga dan eens langs bij de volleybalvereniging van Sportclub Gorssel! ... lees meer..

4058

Nieuw bij Bakkerij van Helvoort: Smeerbare Marsepein

Het assortiment van Bakkerij van Helvoort is sinds kort uitgebreid met smeerbare marsepein. Dat is een ambachtelijk gemaakte spread van 100% natuurlijke verse ingrediënten met de heerlijke originele smaak en structuur van echte marsepein. Makkelijk en lekker op de boterham, ... lees meer..

5728

Natuurherstelplan Gorsselse Heide van start

Vrijdagmiddag 27 juni 2014 wordt het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide. Met het plan werkt Marke Gorsselse Heide, de beheerder van het gebied aan terugkeer van de natte heide, zoals het was voordat het militair oe... lees meer..

5457

Kinderen uit Gorssel spelen mee in Openluchtspel Lochem

‘Spaans benauwd’ is een vermakelijk spel met spectaculaire acties, dat zich afspeelt in de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden. Het wordt opgevoerd medio juli in het openluchttheater van Lochem en er spelen veel Gorsselse kinderen in mee. Wilma Makkink uit Gorssel is e... lees meer..

3827

Kinderen van Villa Veldhof op bezoek bij de boerderij

De  peuters van kindercentrum Villa Veldhof zijn op 18 juni jl. op bezoek geweest op de boerderij van Wilma Makkink en Erik Meijer. Een aantal weken was er in de kinderopvang al veel gesproken over de boerderij. Het boekje over de koe en haar melk was al veelvuldig beke... lees meer..

4636

Zwem4daagse in Gorssel bij De Boskoele

In de week van maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli a.s. is de jaarlijkse zwem4daagse in zwembad De Boskoele. De banen kunnen gezwommen worden op maandag van 12:00 tot 19:45 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:45 uur. Er zijn ook allerlei leuke activiteiten rondom de... lees meer..

3577

Tussenevaluatie gemeenteloket Gorssel

De gemeente heeft in december 2013 een tussentijdse evaluatie van het gemeentebalies in Gorssel uitgevoerd en daarover onlangs een rapport uitgebracht. Bezoekers zijn doorgaans tevreden met het loket en de dienstverlening, maar betreuren het dat voor het afhalen van document... lees meer..

728

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 33... lees meer..

4415

Een stralend festival Buitenkunstig Gorssel

De Gorsselse evenementen worden ieder jaar groter, mooier en leuker. Zo ook het op 22 juni gehouden festival Buitenkunstig, dat met meer dan vijf duizend bezoekers dankzij de goede organisatie, het gevarieerde programma en het mooie weer een groot succes was. lees meer..

5484

Primeur voor Achter ’t Peerd: Wedstrijd met authentieke rijtuigen

Koetsiervereniging Achter ’t Peer organiseert op 29 juni as een wedstrijd voor authentieke rijtuigen. Een primeur voor Nederland, waarbij zowel toeschouwers als deelnemers zich weer even wanen in vroegere tijden. ... lees meer..

3488

Gorsselsche Boerendansers presenteren hun Jubileumboekje

De Gorsselsche Boerendansers bestaan dit jaar 80 jaar en ter gelegenheid daarvan is er een jubileumboekje gemaakt. Het eerste exemplaar is zondag 22 juni, na een kort optreden tijdens Buitenkunstig Gorssel overhandigd aan de ereleden Henk en Alie Goorman. Zij zijn al meer da... lees meer..

4058

Openluchttheater Gorssel aangemerkt als Culturele ANBI

De Stichting Openluchttheater Gorssel is door de belastingdienst aangemerkt als een zogeheten Culturele ANBI (Algemeen nut beogende instelling). De organisatie is erg blij met deze erkenning omdat het particulieren en bedrijven de mogelijkheid geeft fiscaal extra voordelig g... lees meer..

4105

Kleuterfeest op de Zorgtuin

De 90 kleuters van de groepen 1 en 2 van de Vullerschool brachten een bezoek aan de Zorgtuin. Met accordeonmuziek werden de kinderen in de projectentuin rondgeleid en gingen ze op zoek naar de kabouterschat. Er werden oud-Hollandse liedjes gezongen en spelletjes gespeeld, ge... lees meer..

5270

Gorssels bedrijf houdt Oranje koel in Brazilië

Deze weken zijn de ogen van menig Nederlander gericht op de voetballers van het Nederlands elftal. Zij hopen op het WK in Brazilië hoge ogen te gooien. Om het lichaam bij de Braziliaanse warmte koel te houden wordt gebruik gemaakt van vesten van het Gorsselse bedrijf TechNic... lees meer..

6239

Erik Breukink verzorgt prijsuitreiking van Le Tour de Hoek

Zaterdag 5 juli aanstaande start in het Engelse Leeds de 101e editie van Le Tour de France. Bij Eetcafé de Hoek zal het oranje van het WK dan plaatst maken voor fietsshirts van vele ploegen en zal het café drie weken lang in het teken staan van de Tour en de elfde editie van... lees meer..

3273

Eerste van 6.500 natuursteenplaten voor museum geplaatst

Het gaat hard met de bouw van het museum in Gorssel. Binnen worden de kanalen en systemen voor verwarming, klimaatbeheersing en elektra aangelegd en aan de buitenmuren zijn vorige week de eerste natuursteenplaten gemonteerd. ... lees meer..

6220

Gorsselse Annemoon van Dienst Nederlands kampioen MTB

De elfjarige Annemoon van Dienst uit Gorssel is zaterdag 14 juni jl. tijdens de Nederlandse kampioenschappen mountainbike voor de jeugd kampioen in haar categorie geworden. Het was een lastig en technisch uitdagend parcours met veel klimmen, dalen, zand en wortelpassages. An... lees meer..

3958

Gorsselse projecten dingen mee bij Rabo Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds van de Rabobank Graafschap-Noord steunt projecten die het economische, sociale en culturele leven in de regio bevorderen. In het ‘aandachtsgebied’ van Gorssel.nl gaat het om vier genomineerde aanvragen, van de Stichting Vrienden van de Borkel, de Marke Go... lees meer..

5522

Wie wordt de maestro van Gorssel?

Tijdens het zomerconcert van Muziekvereniging Kunstmin op vrijdagavond 4 juli in het Openluchttheater Gorssel zullen vier enthousiaste inwoners uit Gorssel e.o., Brigitta Onstenk, Henk Hietbrink, Jeroen Wendt en Theo Bruggeman, met elkaar de strijd aangaan om het eerste echt... lees meer..

4149

Poll op Gorssel.nl: slechte bezorging De Gids en Berkelbode

De redactie van Gorssel.nl publiceerde op 30 mei jl. over bezorgklachten van huis-aan-huisbladen, waaronder De Gids en Berkelbode. Vanaf die datum tot 13 juni konden bezoekers van Gorssel.nl via een poll laten weten hoe bij hen deze kranten worden bezorgd. In dit artikel vol... lees meer..

3417

Jubilerende Gorsselsche Boerendansers op Buitenkunstig

Zondag 22 juni om 13.30 uur tijdens Buitenkunstig Gorssel zullen de Gorsselsche Boerendansers i.v.m. hun 80 jarig bestaan hun jubileumboekje presenteren. Het eerste exemplaar wordt dan uitgereikt aan de ereleden Alie en Henk Goorman en natuurlijk zullen de Boerendansers... lees meer..


388

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Beukenlaan 2... lees meer..

4645

Gorssel, Kunstdorp

Gorssel lijkt uit te groeien tot een ‘Kunstdorp’. In het hart van het dorp wordt hard gewerkt aan de bouw van het Museum voor Modern Realisme (MORE) dat in mei 2015 de deuren voor het publiek zal openen; Gorssel heeft veel kunstenaars, waarvan u een overzicht vindt in de kun... lees meer..

5276

Prachtige snelle zeepkisten suizen van de helling

De kinderen die meededen aan de zeepkistenrace op woensdagmiddag 11 juni jl. hadden er, al dan niet geholpen door ouders en vriendjes, veel werk van gemaakt. Er verschenen elf prachtige zeepkisten aan de start. Vanaf een hoge stellage ging het in volle vaart naar een waterba... lees meer..

4155

Buitenkunstig Gorssel, een bruisend festijn

Het festival Buitenkunstig in het hart van Gorssel op zondag 22 juni 2014 biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, muziek en straattheater, poppenkast-theaterwagen, expositie en een gezellig Foodplein. Buitenkunstig viert dit jaar het eerste lustru... lees meer..

3787

Harmonie brengt ‘Hits voor Kids’ tijdens Buitenkunstig

De Harmonie Gorssel-Eefde geeft op zondag 22 juni tijdens het grote straatfestival Buitenkunstig Gorssel een concert speciaal voor kinderen, waarbij het motto zou kunnen zijn: stilzitten verboden! Liggend in het gras naar een concert luisteren? De slagwerkers in het orkest e... lees meer..

5446

De Vullerfonds kan bijdragen in studiekosten

Het De Vullerfonds voor studiekosten, gevestigd in de gemeente Lochem, kan een bijdrage leveren in de kosten voor een vervolgopleiding die aansluit op het middelbaar onderwijs. Aanvragen voor het studiejaar 2014/2015 moeten vóór 23 juni 2014 worden ingediend. ... lees meer..

6186

Schuitje varen

Over de IJssel tussen Gorssel en Wilp vaart al heel lang een veer. Tegenwoordig zijn voetgangers en fietsers verwend met een moderne variant, maar tot 1962 heeft een houten veerboot dienst gedaan. Die boot heeft op zaterdag 7 juni 2014 een mooie laatste rustplaats gekregen b... lees meer..

4062

Buurtvereniging Plein 9 bestaat tien jaar

Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 is een vereniging voor bewoners van de straten rondom het Acaciaplein en beheert ook de speelplaats op dit plein. De vereniging bestaat op zaterdag 14 juni 2014 tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. De feestelijkheden beginnen... lees meer..

3786

Koren slaan de handen ineen

Shantykoor Op Koers en Popkoor Swing Cooperation zullen op zondag 29 juni 2014 gezamenlijk optreden in het Openluchttheater Gorssel. De koren zijn druk in de weer met de voorbereidingen en repetities. Het belooft een groot zangfeest te worden. Pop meets shanty.  Dus vol... lees meer..

3238

Schilder mee met 't Koerhuis in de Zorgtuin

Teken- en schilderclub ‘het Koerhuis’ gaat op donderdagochtend 12 juni aan de slag in de Zorgtuin. Het is de bedoeling dat op deze ochtend ook een aantal mensen met een beperking mee kunnen schilderen. Leden van de club zorgen voor begeleiding en schildermaterialen. De ... lees meer..

4329

Oud-Hollandse liedjes op de Zorgtuin Gorssel, zing mee!

Een kinderkoor zal op dinsdagavond 1 juli in de Zorgtuin oud-Hollandse liedjes zingen voor bewoners van de Borkel en hun begeleiders. Liedjes die de opa’s en oma’s van die kinderen vroeger ook zongen, dat past helemaal bij het jaarthema van de Zorgtuin: Jong dichterbij ouder... lees meer..

4480

Eerste BeursvloerLochem succesvol

Op 3 juni vond bij de Lochemse Kunstfactor de eerste BeursvloerLochem plaats. De Lochemse Uitdaging organiseerde deze maatschappelijke beursvloer. En met succes zo bleek … ... lees meer..

3972

ZigZag Wonen viert 10-jarig jubileum met kortingsactie

ZigZag Wonen viert op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni as. haar 10e verjaardag. Alle klanten kunnen dobbelen voor een korting van 10, 20 of 30% op hun aankoop. Dit geldt op alle aankopen, m.u.v. arbeidsloon. ... lees meer..

4949

Gezellig Pleintje Open 2014

In het weekend van 23 en 24 mei jl. werd voor de zeventiende keer Pleintje Open georganiseerd. Er was een DJ-wedstrijd, een jeu de boules-toernooi, er was een zeskamp voor de jeugd en er waren volleybalwedstrijden. De organisatie kijkt terug op een geslaagd en drukbezocht ev... lees meer..

4818

Verwen vader met een ‘fair’ ontbijt op Vaderdag

Wereldwinkel heeft leuke cadeautjes voor Vaderdag, maar heeft ook bijna alles in huis voor een echt verwenontbijt voor vader. Alle producten in de Wereldwinkel zijn Fair Trade, dus ook de ‘vaders’ aan de andere kant van de wereld krijgen een eerlijke prijs voor hun prod... lees meer..

3793

Yogalessen in de Vullerschool

Hatha-yogadocent Karin Hibma geeft  introductielessen  op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur in de J.A. de Vullerschool in Gorssel. De lessen bestaan voor het grootste deel uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Door het beoefenen van yoga ... lees meer..

3412

Spetterend feest op Joppeschool

Je zou denken dat een feest met een Frans tintje, 'brocante en Montmartre op het plein', alleen bij mooi weer een succes zou zijn. Maar niets is minder waar. Het spetterde de hele dag en toch stond het plein van de Joppeschool vol op dinsdag 27 mei. ... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44