Archief per maand

Juni 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4138

Met elektrische auto én chauffeur, gratis naar het gemeentehuis

Gelukkig is er in Gorssel een gemeenteloket. Maar niet alles kan daar. Het afhalen van documenten moet in het gemeentehuis in Lochem aan de Hanzeweg 8 gebeuren. Het vervoer kan dan een probleem zijn. ... lees meer..

3462

Leerlingen van Juliette Dumoré geven concert van hoog niveau

Leerlingen van piano- en zangdocente Juliette Dumoré gaven zaterdagochtend 28 juni jl. een drukbezocht concert in de Boogzaal van de Brink. Tijdens deze jaarlijkse uitvoering tonen de leerlingen hun v... lees meer..

4903

Wethouder opent gerenoveerd tennispark LTC Gorssel

Op zondag 29 juni 2014 opende wethouder Bert Groot Wesseldijk, met sport in zijn portefeuille, met een korte speech de gerenoveerde banen van LTC Gorssel. Op de afsluitende dag van het Markepaal toern... lees meer..

3430

Modderdag bij Kindercentrum Villa Veldhof

Vrijdag 27 juni was het de tweede keer dat de Nationale modderdag werd gehouden. De kinderen van Villa Veldhof deden hier natuurlijk ook aan mee. De zandbak werd omgetoverd tot een modderbad waar... lees meer..


4909

Kom volleyballen bij SC Gorssel!

Zin om de volleybalsport weer op te pakken? Of juist zin om het volleybal te leren? Ga dan eens langs bij de volleybalvereniging van Sportclub Gorssel! Volleybal is een ontzettend leuke sport voor ... lees meer..

3918

Nieuw bij Bakkerij van Helvoort: Smeerbare Marsepein

Het assortiment van Bakkerij van Helvoort is sinds kort uitgebreid met smeerbare marsepein. Dat is een ambachtelijk gemaakte spread van 100% natuurlijke verse ingrediënten met de heerlijke originele s... lees meer..

5635

Natuurherstelplan Gorsselse Heide van start

Vrijdagmiddag 27 juni 2014 wordt het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide. Met het plan werkt Marke Gorsselse Heide, de beheerder van het geb... lees meer..

5295

Kinderen uit Gorssel spelen mee in Openluchtspel Lochem

‘Spaans benauwd’ is een vermakelijk spel met spectaculaire acties, dat zich afspeelt in de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden. Het wordt opgevoerd medio juli in het openluchttheater van Lochem ... lees meer..

3748

Kinderen van Villa Veldhof op bezoek bij de boerderij

De  peuters van kindercentrum Villa Veldhof zijn op 18 juni jl. op bezoek geweest op de boerderij van Wilma Makkink en Erik Meijer. Een aantal weken was er in de kinderopvang al veel gesproken ov... lees meer..

4583

Zwem4daagse in Gorssel bij De Boskoele

In de week van maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli a.s. is de jaarlijkse zwem4daagse in zwembad De Boskoele. De banen kunnen gezwommen worden op maandag van 12:00 tot 19:45 uur en op dinsdag t/m vrijda... lees meer..

3521

Tussenevaluatie gemeenteloket Gorssel

De gemeente heeft in december 2013 een tussentijdse evaluatie van het gemeentebalies in Gorssel uitgevoerd en daarover onlangs een rapport uitgebracht. Bezoekers zijn doorgaans tevreden met het loket ... lees meer..

270

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

4334

Een stralend festival Buitenkunstig Gorssel

De Gorsselse evenementen worden ieder jaar groter, mooier en leuker. Zo ook het op 22 juni gehouden festival Buitenkunstig, dat met meer dan vijf duizend bezoekers dankzij de goede organisatie, het lees meer..

5401

Primeur voor Achter ’t Peerd: Wedstrijd met authentieke rijtuigen

Koetsiervereniging Achter ’t Peer organiseert op 29 juni as een wedstrijd voor authentieke rijtuigen. Een primeur voor Nederland, waarbij zowel toeschouwers als deelnemers zich weer even wanen in vroe... lees meer..

3398

Gorsselsche Boerendansers presenteren hun Jubileumboekje

De Gorsselsche Boerendansers bestaan dit jaar 80 jaar en ter gelegenheid daarvan is er een jubileumboekje gemaakt. Het eerste exemplaar is zondag 22 juni, na een kort optreden tijdens Buitenkunstig Go... lees meer..

3998

Openluchttheater Gorssel aangemerkt als Culturele ANBI

De Stichting Openluchttheater Gorssel is door de belastingdienst aangemerkt als een zogeheten Culturele ANBI (Algemeen nut beogende instelling). De organisatie is erg blij met deze erkenning omdat het... lees meer..

4029

Kleuterfeest op de Zorgtuin

De 90 kleuters van de groepen 1 en 2 van de Vullerschool brachten een bezoek aan de Zorgtuin. Met accordeonmuziek werden de kinderen in de projectentuin rondgeleid en gingen ze op zoek naar de kaboute... lees meer..

5120

Gorssels bedrijf houdt Oranje koel in Brazilië

Deze weken zijn de ogen van menig Nederlander gericht op de voetballers van het Nederlands elftal. Zij hopen op het WK in Brazilië hoge ogen te gooien. Om het lichaam bij de Braziliaanse warmte koel t... lees meer..

6095

Erik Breukink verzorgt prijsuitreiking van Le Tour de Hoek

Zaterdag 5 juli aanstaande start in het Engelse Leeds de 101e editie van Le Tour de France. Bij Eetcafé de Hoek zal het oranje van het WK dan plaatst maken voor fietsshirts van vele ploegen en zal het... lees meer..

3222

Eerste van 6.500 natuursteenplaten voor museum geplaatst

Het gaat hard met de bouw van het museum in Gorssel. Binnen worden de kanalen en systemen voor verwarming, klimaatbeheersing en elektra aangelegd en aan de buitenmuren zijn vorige week de eerste natuu... lees meer..

6134

Gorsselse Annemoon van Dienst Nederlands kampioen MTB

De elfjarige Annemoon van Dienst uit Gorssel is zaterdag 14 juni jl. tijdens de Nederlandse kampioenschappen mountainbike voor de jeugd kampioen in haar categorie geworden. Het was een lastig en techn... lees meer..

3898

Gorsselse projecten dingen mee bij Rabo Coöperatiefonds

Het Coöperatiefonds van de Rabobank Graafschap-Noord steunt projecten die het economische, sociale en culturele leven in de regio bevorderen. In het ‘aandachtsgebied’ van Gorssel.nl gaat het om vier g... lees meer..

5439

Wie wordt de maestro van Gorssel?

Tijdens het zomerconcert van Muziekvereniging Kunstmin op vrijdagavond 4 juli in het Openluchttheater Gorssel zullen vier enthousiaste inwoners uit Gorssel e.o., Brigitta Onstenk, Henk Hietbrink, Jero... lees meer..

4072

Poll op Gorssel.nl: slechte bezorging De Gids en Berkelbode

De redactie van Gorssel.nl publiceerde op 30 mei jl. over bezorgklachten van huis-aan-huisbladen, waaronder De Gids en Berkelbode. Vanaf die datum tot 13 juni konden bezoekers van Gorssel.nl via een p... lees meer..

3370

Jubilerende Gorsselsche Boerendansers op Buitenkunstig

Zondag 22 juni om 13.30 uur tijdens Buitenkunstig Gorssel zullen de Gorsselsche Boerendansers i.v.m. hun 80 jarig bestaan hun jubileumboekje presenteren. Het eerste exemplaar wordt dan uitgereikt aan ... lees meer..


288

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

4559

Gorssel, Kunstdorp

Gorssel lijkt uit te groeien tot een ‘Kunstdorp’. In het hart van het dorp wordt hard gewerkt aan de bouw van het Museum voor Modern Realisme (MORE) dat in mei 2015 de deuren voor het publiek zal open... lees meer..

5146

Prachtige snelle zeepkisten suizen van de helling

De kinderen die meededen aan de zeepkistenrace op woensdagmiddag 11 juni jl. hadden er, al dan niet geholpen door ouders en vriendjes, veel werk van gemaakt. Er verschenen elf prachtige zeepkisten aan... lees meer..

4089

Buitenkunstig Gorssel, een bruisend festijn

Het festival Buitenkunstig in het hart van Gorssel op zondag 22 juni 2014 biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, muziek en straattheater, poppenkast-theaterwagen, expositi... lees meer..

3739

Harmonie brengt ‘Hits voor Kids’ tijdens Buitenkunstig

De Harmonie Gorssel-Eefde geeft op zondag 22 juni tijdens het grote straatfestival Buitenkunstig Gorssel een concert speciaal voor kinderen, waarbij het motto zou kunnen zijn: stilzitten verboden! Lig... lees meer..

5351

De Vullerfonds kan bijdragen in studiekosten

Het De Vullerfonds voor studiekosten, gevestigd in de gemeente Lochem, kan een bijdrage leveren in de kosten voor een vervolgopleiding die aansluit op het middelbaar onderwijs. Aanvragen voor het stud... lees meer..

6039

Schuitje varen

Over de IJssel tussen Gorssel en Wilp vaart al heel lang een veer. Tegenwoordig zijn voetgangers en fietsers verwend met een moderne variant, maar tot 1962 heeft een houten veerboot dienst gedaan. Die... lees meer..

3969

Buurtvereniging Plein 9 bestaat tien jaar

Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 is een vereniging voor bewoners van de straten rondom het Acaciaplein en beheert ook de speelplaats op dit plein. De vereniging bestaat op zaterdag 14 juni 2014 t... lees meer..

3700

Koren slaan de handen ineen

Shantykoor Op Koers en Popkoor Swing Cooperation zullen op zondag 29 juni 2014 gezamenlijk optreden in het Openluchttheater Gorssel. De koren zijn druk in de weer met de voorbereidingen en repetities.... lees meer..

3184

Schilder mee met 't Koerhuis in de Zorgtuin

Teken- en schilderclub ‘het Koerhuis’ gaat op donderdagochtend 12 juni aan de slag in de Zorgtuin. Het is de bedoeling dat op deze ochtend ook een aantal mensen met een beperking mee kunnen schilderen... lees meer..

4273

Oud-Hollandse liedjes op de Zorgtuin Gorssel, zing mee!

Een kinderkoor zal op dinsdagavond 1 juli in de Zorgtuin oud-Hollandse liedjes zingen voor bewoners van de Borkel en hun begeleiders. Liedjes die de opa’s en oma’s van die kinderen vroeger ook zongen,... lees meer..

4426

Eerste BeursvloerLochem succesvol

Op 3 juni vond bij de Lochemse Kunstfactor de eerste BeursvloerLochem plaats. De Lochemse Uitdaging organiseerde deze maatschappelijke beursvloer. En met succes zo bleek … Zo’n 35 bedrijven en vere... lees meer..

3877

ZigZag Wonen viert 10-jarig jubileum met kortingsactie

ZigZag Wonen viert op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni as. haar 10e verjaardag. Alle klanten kunnen dobbelen voor een korting van 10, 20 of 30% op hun aankoop. Dit geldt op alle aankopen, m.u.v. arbe... lees meer..

4776

Gezellig Pleintje Open 2014

In het weekend van 23 en 24 mei jl. werd voor de zeventiende keer Pleintje Open georganiseerd. Er was een DJ-wedstrijd, een jeu de boules-toernooi, er was een zeskamp voor de jeugd en er waren volleyb... lees meer..

4730

Verwen vader met een ‘fair’ ontbijt op Vaderdag

Wereldwinkel heeft leuke cadeautjes voor Vaderdag, maar heeft ook bijna alles in huis voor een echt verwenontbijt voor vader. Alle producten in de Wereldwinkel zijn Fair Trade, dus ook de ‘vaders... lees meer..

3737

Yogalessen in de Vullerschool

Hatha-yogadocent Karin Hibma geeft  introductielessen  op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur in de J.A. de Vullerschool in Gorssel. De lessen bestaan voor het grootste deel uit de beoefening v... lees meer..

3353

Spetterend feest op Joppeschool

Je zou denken dat een feest met een Frans tintje, 'brocante en Montmartre op het plein', alleen bij mooi weer een succes zou zijn. Maar niets is minder waar. Het spetterde de hele dag en toch stond he... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44