Archief per maand

Juli 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
4836

Afzien en omzien naar elkaar

De werkzaamheden aan het kruispunt Joppelaan-Molenweg-Kamperweg zijn eindelijk klaar. Aanwonenden zijn blij. Alle aanleiding voor een buurtfeestje, vond Erma Prins. Klik op een foto om de hele... lees meer..

5269

Ype Koopmans artistiek directeur museum Gorssel

Ype Koopmans wordt per 1 augustus artistiek directeur van het Museum voor Modern Realisme (MORE) in Gorssel. Koopmans (1955), sinds 2011 hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Open Universiteit Nederland... lees meer..

7725

Eerste zwemdiploma’s uitgereikt in Gorssel

Zaterdag 19 juli 2014 gingen in zwembad de Boskoele in Gorssel de eerste kinderen op voor hun zwemdiploma. In totaal zwommen er 16 kinderen af voor hun diploma A, B, C, Survival 1 of Survival 2. Allem... lees meer..

5073

Meezingen met het Halleluja van Händel

Het Projectkoor Eefde heeft een nieuw programma, dat onder andere het Halleluja van Händel bevat. Wie mee wil zingen, is welkom. Zang- en koorervaring zijn wel gewenst.  De repetities beginnen op... lees meer..

6021

Tuinen kijken in Gorssel

Op vrijdag, zaterdag en zondag 25, 26 en 27 juli vindt het jaarlijkse Tuinweekend Gorssel weer plaats: zes prachtige tuinen in en rond Gorssel zetten gezamenlijk drie dagen achtereen hun tuinpoort voo... lees meer..

3655

Uitkeringen Coöperatiefonds Rabobank bekend

Het Coöperatiefonds van Rabobank Graafschap-Noord heeft bekend gemaakt welke van de 22 projecten in de gemeente Lochem de voor hen beschikbare € 56.471 hebben gekregen. Drie van de vier projecten in h... lees meer..

4989

Leerlingen Vullerschool gaan dansend het jaar uit

De leerlingen van de Vullerschool hebben het schooljaar uitgezwaaid met een muzikale wereldreis. Iedere klas voerde een dans uit van een land en daarbij waren de kinderen natuurlijk uitgedost in de kl... lees meer..

5381

Philadelphia zoekt fietsvrijwilligers en een kookvrijwilliger

Philadelphia heeft een kleinschalige woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten aan de Veldhofstraat in Gorssel. Voor extra aandacht aan individuele bewoners of eens lekker naar buiten gaan met ... lees meer..

3664

Start inspraak beleidsplannen Wmo en Participatiewet

De gezamenlijke voorbereidingen van de gemeenten Lochem en Zutphen voor de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en de Jeugdwet zijn in volle gang. Per 1 januari 201... lees meer..

4311

Make-over voor het ‘Joppeplein’

De zomervakantie komt eraan, maar op de Joppeschool wordt nog hard gewerkt. Het schoolplein krijgt een ‘make-over’.Kinderen, ouders en bedrijven werken enthousiast samen. Vorige week werd het schoo... lees meer..

4391

Zomerfeest bij Villa Veldhof

Het zomerfeest bij kindercentrum Villa Veldhof in Gorssel, georganiseerd door de pedagogisch medewerkers van Villa Veldhof, was ook dit jaar weer zeer geslaagd. Tijdens het feest werd het nieuwe ... lees meer..

4715

Omwonenden kartbaan krijgen steun Gelderse milieufederatie

'Maak een eind aan de impasse rondom de Gorsselse Heide en Kartbaan Eefde'. Die oproep doet de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) mede namens de Vrienden van de Gorsselse Heide en de Stichting lees meer..

4866

Gorsselse Heide tijdens werkzaamheden beperkt toegankelijk

Medio juli wordt begonnen met de herstelwerkzaamheden op de Gorsselse Heide. In verband met veiligheid en de aanleg van nieuwe paden is het gebied tijdelijk beperkt toegankelijk. Waarom de Gorssels... lees meer..

3292

Museum met glas en natuursteen de bouwvak in

Het meeste glas en veel van de natuursteen platen aan de buitenzijde van het museum zijn geplaatst. Femke Beijnvoort ging voor Gorssel.nl weer op de bouw kijken en het fotoalbum (deel 3) is uitgebreid... lees meer..

261

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

7004

Epsenaar Henk Hietbrink eerste Maestro van Gorssel

Het was zijn droom en nu is die droom echt waarheid geworden. Tijdens een prachtig concert op vrijdagavond 4 juli 2014 in het mooie Openluchttheater in Gorssel werd Henk Hietbrink gekroond tot Maestro... lees meer..

5488

Het Bosrestaurant en Rotary: dineren voor Energy4Kids

Leden van Rotary Gorssel schoven afgelopen donderdag met hun partners aan voor een sponsordiner in Het Bosrestaurant in Joppe. De financiële bijdrage van de dinergasten van deze avond, die flink gespo... lees meer..

3961

Nieuwe Verenigingsondersteuner Sport in de gemeente Lochem

Matthijs Jonkers is sinds 24 juni 2014 de nieuwe Verenigings-ondersteuner Sport binnen de gemeente Lochem. De Sportraad heeft samen met Stichting Welzijn Lochem gekozen voor Mathijs Jonkers als opvolg... lees meer..

3762

Geslaagde Zwemvierdaagse in de Boskoele

In de week van 30 juni tot 4 juli 2014 vond bij zwembad De Boskoele de jaarlijkse Zwem4daagse plaats. De hele week stond in het teken van banen zwemmen en andere activiteiten in en rondom het zwembad.... lees meer..

6063

Imkers openen de bijenkast voor u!

In heel Nederland houden imkers van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging in het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen op zondag 13 juli 2014 open huis. Ook imkers van de afdeling Gorssel zul... lees meer..

1551

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

3868

Alle kinderen geslaagd voor het ‘groene vinger’ diploma

Eerder dit jaar ontving de Gorsselse Zorgtuin een bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) voor het project ‘Kindermoestuin voor kinderen met en zonder beperking’.&nbs lees meer..

3687

Zaterdag 5 juli viert de Bolderhoek haar veertigjarig bestaan

Zaterdag 5 juli a.s. is het feest bij de Bolderhoek want de speeltuinvereniging aan de Elfuursweg bestaat 40 jaar. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom. Er is een vol feestprogramma en burgemeester Seba... lees meer..

5202

Joppelaan op 18 juli 2014 weer opengesteld

Sinds eind maart wordt er op een aantal plekken aan de Joppelaan gewerkt. Door problemen met een persleiding in Joppe kon de oorspronkelijke planning niet gehaald worden, maar het einde van de werkzaa... lees meer..

3820

Vrijdagavond Maestro-concert Kunstmin in het Openluchttheater

Na een wekenlange intensieve voorbereiding is het vrijdagavond 4 juli dan eindelijk zo ver. De vier kandidaat-maestro’s Henk Hietbrink, Brigitta Onstenk, Theo Bruggeman en Jeroen Wendt zijn helemaal k... lees meer..

3240

Zorgtuin ontvangt Borkel cliënten met oud-Hollandse liedjes

Tijdens de pauze van de jaarlijkse avondwandeling van de Borkelcliënten en hun begeleiders, zingt Juliette Dumoré met een kinderkoor oud-Hollandse liedjes op de Zorgtuin. Jong dichterbij ouderen, het ... lees meer..

4142

Thaise maaltijden bestellen bij Yaani Catering

Voor de komende twee weekenden kunt u weer Thaise maaltijden bestellen bij Yaani Catering. Houdt u van Thais eten of wilt u dat wel eens proberen? Bestel dan een maaltijd bij Iet Looise van Yaani Cate... lees meer..

3907

Een zangfeest, en de paraplu's deinden vrolijk mee ....

Nooit eerder stonden er zoveel mensen op het fraaie podium van het Openluchttheater Gorssel. Shantykoor Op Koers en popkoor Swing Cooperation traden er op zondagmiddag 29 juni samen op en gaven een co... lees meer..

5928

Comfortabel lezen met ‘leestablets’ van Boertie Optiek

Boertie Optiek in de Hoofdstraat mag als eerste in de regio Gorssel ‘leestablets’ van Optelec verkopen. Na eerdere successen op de Duitse en Franse markt worden deze geavanceerde producten nu ook verk... lees meer..

Resultaten 1 - 29 van 29