Archief per maand

Augustus 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3542

Neem een kijkje bij de scoutinggroepen in Gorssel

Komende zaterdag 6 september houden de Gorsselse Scoutinggroepen de Kompasnaald en de IJsselgroep een open dag. Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom bij de clubhuizen aan de Kwekerijweg om een... lees meer..

3506

Rijvaardigheidsrit voor 50+-ers

Op donderdag 2 oktober 2014 worden voor de gemeente Lochem rijvaardigheidsritten voor ouderen georganiseerd vanuit zalencentrum Stegeman in Laren. De ritten duren een uur. De organisatie is in ha... lees meer..

4562

Bijeenkomst Wmo, Participatiewet en Jeugdwet

Op 1 januari 2015 worden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet ingevoerd. De gemeenten Lochem en Zutphen bereiden zich samen voor op de veranderingen. Op dond... lees meer..

3395

Seniorensport in Gorssel

Iedere donderdagmorgen sport een groep 65-plussers gezellig samen in ’t Trefpunt. De eerste les van het nieuwe seizoen is op 4 september a.s. Nieuwkomers zijn van harte welkom.    ... lees meer..

186

Hulp bij schoonmaken huis niet langer taak gemeente

Op 1 januari 2015 wordt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht, waar ook de huishoudelijke hulp onder valt. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem ste... lees meer..

183

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

5282

Nieuw in Gorssel: Praktijk Zon & Zen

Op 1 juli 2014 is Paulien Melenhorst uit Gorssel begonnen met haar eigen praktijk Zon & Zen voor kinderen en jongeren. Zon & Zen werkt onder meer met de training ‘Rots en Water’, een training ... lees meer..

6001

Film ‘De tijd verstrijkt’ in ’t Trefpunt

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, op zondag 24 september 1944, vond in Gorssel een razzia plaats. Zes burgers en een politieman werden vermoord. Over deze dag en de nasleep ervan maakte Andries Udink ee... lees meer..

4941

Feestelijke Samengestelde Wedstrijd bij Semper Fidelis

Rijvereniging Semper Fidelis bereidt zich voor op de jaarlijkse Samengestelde Wedstrijd die dit jaar in het weekend van 13 en 14 september zal plaatsvinden. Onderdeel daarvan is de cross op een uitdag... lees meer..

5287

Uw eigen boomgaard met ‘Houd de Bongerd Hoog!’

Wie in het buitengebied woont en graag een boomgaard op zijn erf wil, kan dit najaar via de actie ‘Houd de Bongerd Hoog!’ van Landschapsbeheer Gelderland zelf een hoogstamboomgaard samenstellen, met e... lees meer..

5733

Nostalgie bij Nachtrit Achter ’t Peerd

Zaterdagavond 23 augustus 2014, vanaf 18.00 uur, wordt door Koetsiersvereniging Achter ‘t Peerd de Zutphense Nachtrit gereden. Dit jaar zijn de koetsen ook in Eefde te bekijken. Zaterdagavond 23 au... lees meer..

4398

Omloop van Gorssel weer succesvol verlopen

250 racefietsers en 460 MTB-ers trotseerden de harde wind en kunnen tevreden terugkijken op prachtige tochten van de ‘Omloop van Gorssel’ die de Wieler Toer Club Gorssel heeft georganiseerd. Slecht... lees meer..

3793

Gemeenteloket in Gorssel weer open op 27 augustus

In tegenstelling tot wat in het gemeentenieuws in de Berkelbode van 13 augustus 2014 staat vermeld, gaat het gemeenteloket in Gorssel weer open op 27 augustus (en niet al op 20 augustus). Tijdens de z... lees meer..

6146

Reisbureau Hester Bolink verhuist opnieuw

Reisbureau Hester Bolink was vanaf april 2014 gevestigd in de winkel van Pardijs aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Aan de ‘inwoning’ komt nu een einde. Het reisbureau verhuist naar het voormalige VVV-... lees meer..

4458

NTFU klassieker ‘Omloop van Gorssel’ op 17 augustus a.s.

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 17 augustus de 30e Omloop van Gorssel. Een eendaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Het evenement is door de Nederlandse Toer Fiets Uni... lees meer..

5431

Dorsen, oude ambachten en zachtfruit bij de molen

Zaterdag 16 augustus 2014, vanaf 12.00 tot ca. 16.00 uur, organiseert de Gorsselse Oude Tractoren Vereniging samen met de vrienden van de Gorsselse molen Geertruida Cornelia de jaarlijkse Dorsdag ... lees meer..

3637

Gorsselsche Boerendansers in Odoorn

De Gorsselsche Boerendansers traden zondag 3 augustus 2014 met veel succes op tijdens het internationale folkloristisch dans- en muziekfestival van Stiching Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) ... lees meer..


5525

Zwavelzwam?

Een enthousiaste inwoonster van de wijk Grooterkamp in Gorssel vond een prachtige paddestoel, ergens op een boom aan het Wielewaalpad. Ze stuurde een foto naar Gorssel.nl en wil graag weten wat voor p... lees meer..

6962

Roman Reisinger opent galerie

Kunstschilder Roman Reisinger opende samen met zijn vrouw Henriëtte onlangs een eigen galerie: ‘Galerie Roman Reisinger - kunst en brocante’ aan het Nijverheidsplein in Gorssel. In de galerie han... lees meer..


4577

MTB clinics tijdens ‘Omloop van Gorssel’

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 17 augustus 2014 de 30e Omloop van Gorssel, een eendaags fietsevenement met weg- en MTB (mountainbike)tochten voor jong en oud. Tijdens de Omloop worden twee n... lees meer..

Resultaten 1 - 22 van 22