September 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

5709

Stichting Voor Elkaar (Univé) stelt € 75.000,- beschikbaar

Heeft uw club of instellingen een project waarvoor u wel wat extra geld kan gebruiken? De Stichting Voor Elkaar van Univé Stad en Land kan u wellicht helpen. De Stichting stelt € 75.000,- beschikbaar voor vijf lokale projecten. Bijvoorbeeld voor de realisatie van een buurthu... lees meer..

5804

Nieuwe plaatsen voor bijen en vlinders gezocht

De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijen-houdersvereniging werken aan een kleurrijker Nederland. Met steun van de Nationale Postcodeloterij worden nieuwe bloemrijke plekken, ‘idylles’ aangelegd. Voor mensen om van te genieten en voor vlinders en bijen om beter te kun... lees meer..

7104

Grote belangstelling voor ‘De tijd verstrijkt’

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, op zondag 24 september 1944, vond in Gorssel een razzia plaats. Zes burgers en een politieman werden vermoord. Over deze dag en de nasleep ervan maakte Andries Udink een documentaire: ‘De tijd verstrijkt’. De film was  op 24 en 26 septemb... lees meer..

4582

Volleybal Heren 1 zoekt versterking

Het succesvolle eerste herenteam van SC Gorssel zoekt versterking. Vorig jaar zijn de volleybalheren gepromoveerd naar de eerste klasse. Om ook dit seizoen goed voor de dag te kunnen komen heeft het team versterking nodig. ... lees meer..

6006

Oogstfeest op de Zorgtuin

De Gorsselse Zorgtuin sloot op 26 september 2014 het seizoen 2014. Leerlingen van de Vullerschool plukten bloemen voor de ouderen en de kinderen vierden samen met ouderen en vrijwilligers van Zorguin en De Borkel een oogstfeest.  ... lees meer..

3988

The Brother Blues swingend van start

Ruim tachtig Blues Brothers en Sisters kwamen op vrijdagavond 26 september bij elkaar in ’t Trefpunt in Gorssel. Deze ‘Pre Party’ vormde de swingende start van tien weken intensieve voorbereiding voor de musical ‘The Brother Blues’ die op 13 en 14 december zal worden uitgevo... lees meer..

4207

Kruising Deventerweg/Elfuur afgesloten

De kruising van de Deventerweg-Elfuursweg-Veerweg is vanaf vrijdagavond 26 september 2014 afgesloten. De afsluiting start om 20.00 uur. De provincie Gelderland gebruikt het weekend van 26-27-28 september om de verkeerslichten opnieuw af te stellen en ter plekke het asfalt te... lees meer..

5207

In 2015 geen papieren afvalkalender meer

Wie wel eens twijfelt welke vuilcontainer aan de weg gezet moet worden, kan dat vanaf 1 januari 2015 niet meer op zijn papieren Afvalkalender nakijken. Met ingang van volgend jaar wordt de afvalkalender alleen nog maar digitaal aangeboden. ... lees meer..

6285

Lichte huishoudelijke hulp uit Wmo

Lichte vormen van schoonmaakhulp (de zogenaamde huishoudelijke hulp 1) worden in de gemeente Lochem niet langer aangeboden als voorziening vanuit de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning die op 1 januari 2015 van kracht wordt. De gemeenteraad behandelde het B&W-voors... lees meer..

5078

Neem alvast een kijkje in het museum

Meer foto's in het album van de bouw.   ... lees meer..

3938

Gezellige drukte tijdens rommelmarkt scouting Kompasnaald

Toen de deur van de sporthal van ’t Trefpunt openging, stroomde het publiek binnen op zoek naar een buitenkansje. Een traditie, want het was dit keer al voor de veertigste keer dat de meidengroep van de Scouting een rommelmarkt organiseert. Hard werken voor de scouts, met hu... lees meer..

5222

Een avond vol verlangen, heimwee en nostalgie

Het Openluchttheater Gorssel heeft zaterdag het theaterseizoen 2014 afgesloten met een feest van herkenning. Films van Gorssel, mooie liedjes en boeiende verhalen waren de ingrediënten voor een geslaagde avond. 's Middags vroeg menigeen zich tijdens de onweersbuien nog ... lees meer..

5453

Kinderboekenweek 2014: lang zal je lezen!

De Kinderboekenweek 2014, van 1 t/m 12 oktober, bestaat 60 jaar. Daarom is het thema dit jaar ‘Feest!’ onder het motto ‘Lang zal je lezen!’.In de boekhandel is het kinderboekenweek-geschenk verkrijgbaar en natuurlijk feest de bibliotheek in Gorssel ook mee.   ... lees meer..

4057

Nieuwe serie kunstlessen voor kinderen bij Atelier ZoGemaakt

Maaike ter Harmsel geeft vanaf eind oktober weer een serie van zes kunstlessen voor kinderen van de basisschool. Maaike is dit voorjaar gestart met Atelier ZoGemaakt en heeft tot aan de zomervakantie een aantal cursussen gegeven. De nieuwe lessen zijn in een groter atelier m... lees meer..

4409

Heel Gorssel bakt fair!

Op 28 oktober 2014 houdt Wereldwinkel Gorssel net als vorig jaar een Fair Trade bakwedstrijd. Een deskundige jury kiest het lekkerste recept. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. ... lees meer..

6188

Reisbureau At Home tekent huurcontract met Trefpunt

Per 1 september 2014 huurt Reisbureau at Home Hester Bolink de ruimte in ’t Trefpunt in Gorssel waarin het VVV-kantoor was gevestigd. Met een glaasje bubbels werd onlangs de ondertekening van het huurcontract bekrachtigd door Hester en bestuursvoorzitter van ’t Trefpunt, Bob... lees meer..

6590

Kastelein Hans Wichers is nu een gedreven wijnboer

Sinds een aantal jaar is er een prachtige wijngaard gevestigd bij de Zessprong in Joppe. Beschut achter bomen, maar volop in de zon rijpen daar de druiven totdat het tijd is om geplukt te worden en verwerkt tot wijn. Prijswinnende wijn zelfs. Op die mooie plek vertelt wijnbo... lees meer..

4995

Open huis bij eenjarige Fitness Factory 24/7 Gorssel

Bijna een jaar geleden opende Fitness Factory 24/7 haar vestiging in ’t Trefpunt. Sindsdien zijn de activiteiten uitgebreid met virtuele spinning, bedrijfsfitness, fysiofitness, een afslankprogramma en personal training. Onlangs is daar nog een groepszaal bijgekomen. As. zon... lees meer..

4569

Politieactie in Gorssel

In de ochtend van maandag 15 september 2014 werd Gorssel opgeschrikt door een actie van de politie. Sirenes, auto’s met grote snelheid door het dorp, rennende politiemensen en - kennelijk- een voortvluchtige. Wat was er aan de hand? De wijkagent van Gorssel geeft uitleg. ... lees meer..


4363

Yaany Catering helpt wezen in Thailand

Bij Yaany Catering van Iet Looise uit Gorssel kunt u regelmatig Thaise maaltijden bestellen. Het ingezamelde geld gebruikt zij voor goede doelen, bijvoorbeeld in Thailand waar zij vandaan komt. Onlangs heeft Iet schooluniformen en kleding cadeau gedaan aan weeskinderen in ee... lees meer..

3966

Winnende Bolderhoek-ballon komt tot 504 km

De families Melenhorst en Linthorst zijn winnaars van de ballonnenwedstrijd van speeltuin de Bolderhoek geworden. Hun ballon landde in noord Duitsland vlak onder de Deense grens. Tijdens het jubileumfeest van de Bolderhoek op 5 juli werden 200 heliumballonnen losgelaten en d... lees meer..

3532

Themabijeenkomst ‘Sterke Sportieve (kleine) Kernen’

De Sportraad Lochem organiseert op dinsdagavond 7 oktober 2014 in Laren een themabijeenkomst over het onderwerp ‘Sterke Sportieve (kleine) Kernen’. De avond is bestemd voor alle sportverenigingen en maatschappelijke organisaties uit de gemeente Lochem. ... lees meer..

3467

Warming up

Zaterdagavond, de verlichting op het Rabobank Podium wordt getest. Gorssel is klaar voor IJsseljazz. ... lees meer..

3831

Noaber Night prachtige opwarmer voor IJsseljazz

Kiek Doar Es en Weima & vd Werf + Theun (foto) speelden voor een vol Nijverheidsplein vanaf een prachtig Grolsch Podium de sterren van de wolkenloze hemel. Noaber Night, de vooravond van IJsseljazz. Dat belooft nog wat .... Janny Schiphorst maakte een sfeervol fotoversl... lees meer..

3622

Een avond vol nostalgie in het Openluchttheater Gorssel

Inwoners van Gorssel zijn gewend vooruit te kijken, maar voor één avond wordt teruggeblikt in het rijke verleden van Gorssel. Films, oude liedjes en verhalen over ons 'darp van vrogger' zijn de ingrediënten voor een avond vol nostalgie, aanstaande zaterdag in het Openluchtth... lees meer..

3997

Het hele jaar door (sneeuw)fit

Vereniging Sneeuwfit Zutphen en Omstreken biedt het hele jaar door diverse binnen- en buitentrainingen aan, in Gorssel in ’t Trefpunt en in het buitengebied rond de Zevensprong in Joppe. ... lees meer..

3724

‘Jus in een kuiltje’ bij ’t Trefpunt

’t Trefpunt organiseert vanaf zondag 21 september 2014 om de week een zondagse maaltijd: ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’: een uitgebreide maaltijd voor € 7,50 per persoon. Iedereen is welkom.  ... lees meer..

4253

Gorsselse dichters in de Synagoge in Lochem

Vijf leden van de in 2012 opgerichte regionale dichterskring dragen op zondag 28 september 2014 in de Lochemse synagoge voor uit eigen werk. Onder hen zijn Dick van Welzen  en Henk van Rossum, beiden uit Gorssel, en Angela Alink uit Eefde. ... lees meer..

3764

Nationaal MS Fonds op zoek naar collectanten

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan onderzoek (voor een beter leven nu en een toekomst zonder MS), begeleiding en voorlichting. Voor de MS Collecte in de gemeente Loche... lees meer..

3776

Dobbelen voor korting in de Wereldwinkel Gorssel

Tijdens IJsselJazz op zondag 14 september 2014 is er koopzondag in Gorssel, en dan is ook de Wereldwinkel geopend. Er is die dag bij de Wereldwinkel een bijzondere actie: dobbelen voor extra korting. ... lees meer..

7515

Roskam met IJsseljazz tijdelijk open

De nieuwe eigenaar van Hotel Restaurant De Roskam, Hans Melchers, laat het pand opknappen en het krijgt een flinke onderhoudsbeurt. Aanstaand weekend met IJsseljazz is het terras geopend. De definitieve heropening is gepland voor medio november van dit jaar. Het is de bedoel... lees meer..

5468

Bouw museum gaat laatste fase in

Tussen de steigers en alle uitgestalde bouwmaterialen door is al precies te zien hoe het Museum voor Modern Realisme (MORE) eruit zal zien. Nou ja, veel saaie muren van kalkzandsteen moeten nog bekleed worden met natuursteenplaten en de glazen hals als verbinding tussen de o... lees meer..

7109

Replica Z.E.G.O.-bus bij het Tramstation

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 13 september 2014 is bij het Tramstation in Gorssel een replica van een oude reisbus van de vroegere buslijn Z.E.G.O. te bezichtigen. In het Tramstation is dan ook een Open Huis van de Historische Vereniging De Elf Marken. ... lees meer..

3905

Meditatieve cursus 'Awakening your Lightbody'

Yoga en Lightbody docente Camee Michon start binnenkort met een nieuwe cursus 'Awaking your Lightbody'. Het activeren van je lichtlichaam heeft de afgelopen jaren al veel mensen ondersteund en verrijkt. Voor wie wel eens wil ervaren wat dit inhoudt zijn er op 15 en 16 septem... lees meer..

4243

Klassieke primeur in Openluchttheater zeer geslaagd

Het kon eigenlijk niet mooier: muziek van Mozart, Grieg en Ferenc, prachtig uitgevoerd door de vier blazers van Gran Partita, op een zonnige nazomermiddag in een vol en sfeervol Openluchttheater. ... lees meer..


5955

Boetseren met Karli Frigge

Deze winter ontvangt kunstenares Karli Frigge in haar atelier in Joppe groepen die willen leren boetseren. Er wordt eerst geoefend in het maken van kommetjes en schalen. Na een poosje ontstaat dan vanzelf vrij werk.  ... lees meer..

3952

Zwemmen voor senioren

Zwemmen is een gezonde beweegactiviteit en kan tot op hoge leeftijd beoefend worden. Geen vervoer? De seniorenbus rijdt u naar zwembaden in de omgeving. ... lees meer..

4119

Hatha Yoga in de Vullerschool

Hatha-Yogadocent Karin Hibma begint op 10 september 2014 met yogalessen op de woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de Vullerschool in Gorssel. De yogalessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. ... lees meer..

5728

Brandweerpost Gorssel zoekt vrijwilligers

Brandweer IJsselstreek zoekt nieuwe brandweervrijwilligers, onder meer voor de post Gorssel.Op 24 september 2014 is er een inloopavond in de post Gorssel, waar informatie gegeven wordt. ... lees meer..

3389

Graaf Jantje doet mee met Woezel & Pip voorleesrecord

Op dinsdag 9 september 2014, in de tiende editie van de Week van de Alfabetisering, vindt het Woezel & Pip voorleesrecord plaats. Kinderopvang Graaf Jantje in Gorssel en Harfsen doen mee. ... lees meer..

6089

Bustocht langs gevechtslocaties uit de Tweede Wereldoorlog

Battlefield Tours organiseert op 27 september en 18 oktober 2014 een bustour langs plekken die deel uitmaakten van het strijdtoneel tijdens de bevrijding van Deventer en de operatie Cannonshot bij Gorssel in april 1945. ... lees meer..

5095

Creatieve geest nodig? ‘Zuiver Ontwerp’ is beschikbaar

Ondernemend Gorssel is weer een bedrijf rijker. Grafisch vormgever Maaike Stam heeft de stap gezet naar een eigen bedrijf met de naam ‘Zuiver ontwerp’. Het bedrijf houdt zich bezig met alles wat met grafisch ontwerpen en vormgeven te maken heeft, zoals het ontwerpen van huis... lees meer..

4497

Gran Partita in het Openluchttheater Gorssel

Aanstaande zondagmiddag geeft Blazersensemble Gran Partita een gratis toegankelijk concert in het sfeervolle Openluchttheater Gorssel. Het gezelschap zal naast het beroemde Fluitconcert in C van W.A. Mozart ook stukken spelen van Ferenc Farkas en Edvard Grieg. ... lees meer..

6333

De Boskoele in Gorssel weer open!

Bedrijfsleider Leonie Wiggers van zwembad De Boskoele kondigt aan dat, vanwege het verwachte mooie weer, de deuren van zwembad De Boskoele toch weer opengaan om nog even te kunnen zwemmen. ... lees meer..

3558

Wmo-bijeenkomst ‘Op weg naar een vitale samenleving’

De Wmo-raad Lochem nodigt alle burgers van de gemeente uit om mee te praten over de komende decentralisaties. Op woensdagavond 10 september 2014 organiseert de Wmo-raad in het gemeentehuis van Lochem een thema-avond over de overgang per 1 januari 2015 van Wmo, Jeugd- en Part... lees meer..

4736

Tuin der Lusten zoekt vrijwilligers

De theatergroep Tuin der Lusten organiseert jaarlijks bijzondere festivals op particuliere landgoederen. De voorbereidingen voor 2015 zijn begonnen. Het gezelschap gaat op landgoed het Haveke in Eefde werken aan de nieuwe voorstelling ‘Erf’ en is op zoek naar vrijwilligers. ... lees meer..

4607

Gorssel maakt zich op voor IJsselJazz

De banieren wapperen al aan iedere lantaarnpaal in het centrum van Gorssel. De bands en artiesten zijn maanden geleden al geboekt. Nog maar een goeie week en veel muziekliefhebbers zullen afreizen naar Gorssel voor de negende editie van IJsselJazz. Vanaf diverse buitenpodia ... lees meer..

6698

Dammen en schaken met ‘Ons Genoegen’

Het seizoen 2014/2015 van de denksportvereniging 'Ons Genoegen' Almen/Gorssel begint op maandag 8 september in 'Ons Huis' te Almen met een open huis voor de huisdammers en huisschakers in de omgeving.  ... lees meer..

5088

Vocalgroup No Romeo’s zoekt dames met pit!

Ben jij een ervaren (koor-) zangeres met lef, die graag in een koor op hoog niveau zingt, dan zoekt vocalgroup “No Romeo’s” jou!  No Romeo’s is een nieuwe damesgroep die op 24 september haar eerste repetitie zal hebben in Gorssel. De aankondiging van het koor op Faceboo... lees meer..

3400

Swits terug naar de plek waar het tien jaar geleden begon

Swits Vintage verhuist naar de plek waar de winkel tien jaar geleden begon. De sfeervolle winkel van Lonneke Schaafsma is dan gevestigd aan de Hoofdstraat 35, t.o. De Roskam. Vanaf vrijdag 5 september 2014 kunt u daar terecht. ... lees meer..

5731

Triatlongroep De Boskoele aan de start in Almen

Maar liefst zes leden van de triatlongroep zwembad De Boskoele verschenen zondag 31 augustus aan de start van de derde editie van de Almense Triatlon. Onder een nog waterig zonnetje legden zij het parcours van een 1/8 triatlon af: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km har... lees meer..

4864

Expositie in 't Trefpunt

In de maanden september en oktober exposeren Titia Jansen-Jurriëns en Lyda te Linde-Holtman in 't Trefpunt, Molenweg 53, 7213 XD Gorssel. ... lees meer..

3481

Leerlingen Vullerschool afgestoft weer aan de slag

Vandaag, 1 september 2014, zijn de scholen in regio midden weer begonnen. Ook voor de leerlingen van de Vullerschool kwam er een einde aan de zomervakantie. Op het schoolplein werden ouders en leerlingen welkom geheten door butlers op stelten, die het vakantiestof van hun ta... lees meer..

3583

Maak kennis met de sporten van SC Gorssel

De vakantie is afgelopen en het wordt weer tijd voor een nieuw sportseizoen. De trainers van SC Gorssel hebben er weer zin in. Vanaf september kun je terecht in 't Trefpunt voor verschillende lessen in Dans en Bewegen, volleybal en tafeltennis. Je mag altijd drie keer meedoe... lees meer..

Resultaten 1 - 56 van 56