Archief per maand

Oktober 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5303

Roskam begin december weer geopend

Het is lange tijd stil geweest bij de Roskam, maar nu staan de nodige bestelbusjes voor de deur en wordt er hard gewerkt. Aan de buitenzijde verandert niet veel, maar binnen des te meer. De inrichting... lees meer..

5185

Gorsselnaar Joop Hekkelman krijgt eigen boom

Ieder jaar plant de Dialectkring Achterhook en Liemers bomen op een landgoed bij Winterswijk ter ere van schrijvers en/of instanties die zich inzetten voor de streektaal. Dit jaar krijgt ook schrijver... lees meer..

3698

Nog een maand, dan is het museumgebouw klaar

De verlichting brandt al, de laatste natuursteenplaten worden geplaatst, binnen worden de vloeren gelegd, de klimaatsystemen worden geïnstalleerd. Het museumgebouw nadert z’n voltooiing en zal op 1 de... lees meer..

639

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

3863

Gemeente investeert fors in ondernemersinitiatief Lochem 3.0

De Stichting Lochem 3.0 zet zich in om de gemeente Lochem in al haar diversiteit toeristisch weer op de kaart te zetten. De gemeente Lochem ondersteunt het initiatief.Op dinsdagavond 4 november o... lees meer..

5463

Kleine Muyl verhuist naar een nieuwe plek

Er is een koper gevonden voor olieperserij Kleine Muyl in Gorssel. Martin Damhuis zet per 1 november a.s. de productie van walnotenolie voort in Kring van Dorth. Kondigde Gorssel.nl vorige w... lees meer..

5692

Fairtradetaart van Annemarie van der Peyl het lekkerst

In de Wereldwinkel Gorssel vond gisteravond de finale van de fairtrade-bakwedstrijd plaats. Annemarie van der Peyl was de beste fairtrade bakker.  In de Wereldwinkel Gorssel vond op 28 oktober... lees meer..

4752

Kinderboekenfestival op Aruba

Op Aruba wordt gedurende de eerste week van november het jaarlijkse Kinderboekenfestival gehouden. De Gorsselse kinderboekenschrijfster Evelien van Dort neemt samen met echtgenoot Henk deel aan het fe... lees meer..

5594

Canticum repeteert voor Fauré’s meesterwerk

Vanaf januari wordt er door het koor Canticum iedere dinsdagavond druk gerepeteerd voor het beroemde Requiem van Fauré, dat op zaterdag 1 november in de Gorsselse kerk zal worden uitgevoerd. Gorssel.n... lees meer..

4062

Alzheimer Café: informele bijeenkomst rond dementie

Alzheimer Nederland organiseert maandelijks informele bijeenkomsten in Zutphen en Lochem, zogenaamde Alzheimer Cafés, bestemd voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellen... lees meer..

4985

Fysiotherapie Den Oldenhof helpt gezond en vitaal te blijven

De therapeuten en fitnessbegeleiders van Fysiotherapie Den Oldenhof houden op zaterdagochtend 1 november een vrije inloop waarbij u de fraaie fitnessruimte kunt bekijken en natuurlijk ook gebruiken. U... lees meer..

5551

Ter overname: olieperserij Kleine Muyl

De afgelopen jaren hebben de eigenaren van olieperserij Kleine Muyl met veel plezier notenolie geperst uit walnoten van bomen in de buurt. Nu gaan ze emigreren en hopen dat iemand interesse heeft de o... lees meer..

3794

Fairtrade Week 2014 bij Wereldwinkel Gorssel

Van 25 oktober tot 2 november a.s. is het Fairtrade Week. Wereldwinkel Gorssel viert dit met leuke acties en activiteiten. Er is extra aandacht voor producten uit Thailand en er is een fairtrade bakwe... lees meer..

8143

Wegwerkzaamheden Eefde van start

Maandag 20 oktober zijn wegwerkzaamheden aan de voormalige provinciale weg door Eefde (de ‘Traverse’) gestart. Tot en met 5 december is de Zutphenseweg tussen de Beeklaan en de Schoolstraat afgesloten... lees meer..

4818

‘Klinkende Kunst’, ontmoeting tussen beeldende kunst en muziek

Kijken naar kunst en luisteren naar muziek zijn bezigheden die verrassend veel gemeen hebben. Onder het motto ‘Klinkende Kunst’ laat de Harmonie Gorssel-Eefde u op 8 november a.s. getuige zijn va... lees meer..

5063

Een kleurrijk kunstspektakel!

Op 17 oktober werden 330 kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de Vullerschool, opgehangen aan het bouwhek rondom het Museum MORE: stillevens, geïnspireerd op werken uit de museumcollectie. En lees meer..

5442

Trotse F-jes in nieuw shirt van Het Bosrestaurant

De hele F-jeugd van VV Gorssel voetbalt met ingang van het volgend seizoen in shirts van Het Bosrestaurant Joppe. Trots poseerden de voetballertjes in hun nieuwe outfit. Met ingang van het voetbals... lees meer..

5238

Harten troef voor Unicef, ook in Gorssel

Tijdens het weekend van 23 november a.s. worden er onder de naam ‘Harten troef voor Unicef’ overal in Nederland bridgedrives georganiseerd. In Gorssel zal dit plaatsvinden op 22 november a.s. Tijde... lees meer..

4179

Gedachtenisbijeenkomst in de Aula Gorssel

Memento Mori houdt op 2 november a.s. in de Aula Gorssel een gedachtenisbijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor nabestaanden die in het afgelopen jaar (of afgelopen jaren) een dierbare hebb... lees meer..

4057

Burgemeester van Lochem geniet van Broodje Biodiversiteit

Burgemeester Van ’t Erve krijgt op 16 oktober 2014, Wereld Voedsel Dag, van twintig melkveehouders uit de Achterhoek een ‘Broodje Biodiversiteit’ aangeboden. De melkveehouders sluiten daarmee het proj... lees meer..

4602

Divers Lochem, film voor nieuwkomers in de gemeente

‘Geen sociale controle, maar wél sociale betrokkenheid’ aldus Monique Mekkering, betrokken inwoner van Gorssel, in de film die de gemeente Lochem heeft gemaakt en die jongstleden zaterdag is vertoond ... lees meer..

3760

Alzheimer Nederland op zoek naar helpende handen

Alzheimer Nederland is dringend op zoek naar helpende handen in Gorssel, Epse, Harfsen, Almen en Eefde. Met een uurtje van uw tijd kunt u helpen door u in te zetten als collectant in de week van 3 &nb... lees meer..

4165

Geen toekomstvisie Gorsselse Heide

Vertegenwoordigers van vier bij de Gorsselse Heide betrokken partijen (natuurbescherming en omwonenden) overlegden op 8 oktober jl. met de gemeente Lochem over de toekomst van de Gorsselse Heide.... lees meer..

3922

Gemeente plaatst weer bladkorven

Binnenkort plaatst BerkelMilieu in opdracht van de gemeente op verschillende plaatsen in de kernen bladkorven. Daar kunnen mensen het blad kwijt dat van de bomen valt in hun omgeving.  Binnenk... lees meer..

3324

Ron & Rien in de bieb - bekijk de foto's

Woensdagmiddag 8 oktober was er een optreden van Ron Vernout (gitaar) en Rien Wulffraat (accordeon) in de bieb in het kader van de kinderboekenweek. Fotograaf Femke Beijnvoort was er ook en maakte ee... lees meer..

5347

Lotgenotencontact voor weduwen en weduwnaars

Stichting Welzijn Lochem wil binnenkort een tweetal bijeenkomsten organiseren om mensen die hun partner verloren hebben met elkaar in contact te brengen. De bijeenkomsten worden begeleid door een in r... lees meer..

4194

Heel Gorssel bakt fair!

Zoals enkele weken geleden aangekondigd organiseert Wereldwinkel Gorssel op 28 oktober a.s. een fairtrade-bakwedstrijd. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen, maar er is nog ruimte voor meer de... lees meer..

5034

Kinderkunst aan het bouwhek van Museum MORE

Museum MORE en de Vullerschool organiseren samen een buitenexpositie. Alle leerlingen van de school schilderen hun eigen stilleven, geïnspireerd op stillevens uit de museumcollectie. Alle kinder-kunst... lees meer..

4861

Thais eten bestellen bij Yaany Catering

De komende drie weekeinden kookt Iet Looise van Yaany Catering weer maaltijden voor liefhebbers van de Thaise keuken. De opbrengst is bestemd voor de Boeddistische Thaise tempel in Musselkanaal. De... lees meer..

6407

Wegwerkzaamheden in Gorssel en Epse

Vanaf 6 oktober starten asfalterings-werkzaamheden aan de Noorseweg in Gorssel. De werkzaamheden duren twee weken. Ook op de N348 zijn op 9, 10 en 11 oktober 2014 diverse werkzaamheden gepla... lees meer..

5508

Villa Veldhof in het teken van ‘Dierendag’

De weken voorafgaand aan Dierendag stonden bij Villa Veldhof in het teken van (huis)dieren. Alles was op dieren afgestemd. Als sluitstuk werd er een bezoek gebracht aan dierenartspraktijk ‘Beekda... lees meer..

3994

Aanmelding kandidaten voor Sportverkiezingen 2014

De Sportraad Lochem organiseert jaarlijks verkiezingen voor de beste of meest getalenteerde sporters of sporteams in de gemeente. Aanmelden voor de verkiezing 2014 is mogelijk. Vrijdag 6 maart 2015 is... lees meer..

9525

Zorgen over Zutphense biomassacentrale

Het gemeentebestuur van Zutphen is enthousiast over de plannen voor een innovatieve biomassacentrale op de voormalige vuilstort in Zutphen langs het Twentekanaal. Het 30 meter hoge en 40 meter brede g... lees meer..

3824

Video IJsseljazz

Tom Meerbeek van TomMee Films uit Epse heeft een fraaie filmimpressie van IJsseljazz 2014 gemaakt. Bekijk de video via Gorssel.nl     Tom Meerbeek heeft IJsseljazz van zondag 14 sept... lees meer..

8825

Stichting Werkatelier in pand Poststraat 7 Gorssel

Vanaf 1 oktober is de Stichting Werkatelier gevestigd in het tot dan leegstaande pand aan de Poststraat 7 in Gorssel. Stichting Werkatelier is een burgerinitiatief dat zich richt op de mensen met een ... lees meer..

5141

Een dagje uit met de Museum Plus Bus

Op donderdag 30 oktober 2014 organiseert het Stichting Welzijn Lochem een reis met de Museum Plus Bus naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Deze busreis is bedoeld voor senioren die ... lees meer..

4016

Drie volle tafels bij ‘Jus in een Kuiltje’

De eerste zondagse maaltijd, die ’t Trefpunt om de veertien dagen organiseert, was een succes. Op 21 september schoven ruim twintig personen aan voor ‘Jus in een Kuiltje’.    ... lees meer..

3510

MS Fonds zoekt extra collectanten

Het Nationaal MS Fonds zoekt voor de MS Collecteweek in november extra collectanten om bij iedere voordeur te kunnen aanbellen. De huis-aan-huiscollecte is erg belangrijk want het is de belangrijkste ... lees meer..

135

Communicatie rond afsluiting kruispunt ‘t Elf Uur niet vlekkeloos

De kruising van de Deventerweg-Elfuursweg-Veerweg was vrijdagavond 26 tot en met zondagavond 28 september 2014 afgesloten. De provincie Gelderland gebruikte dat weekend om de verkeerslichten opnieuw a... lees meer..

Resultaten 1 - 39 van 39