Archief per maand

November 2014

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
5921

Een kijkje in de keuken van De Borkel

De bouwactiviteiten van De Borkel zijn gereed en Gorssel.nl was uitgenodigd een kijkje te komen nemen. De nieuwe Borkel is open en licht en de appartementen zijn ruim. Het verzorgingshuis streeft naar... lees meer..

4952

Meldingen woon- en leefomgeving voortaan naar Circulus-Berkel

Meldingen of klachten over woon- en leefomgeving? Per 1 december a.s. kunt u daarvoor niet meer bij de gemeente terecht, maar moet u zich wenden tot Circulus-Berkel. Al sinds 1 januari 2014 vo... lees meer..

5415

Sing Inn Dorth met veel blije gezichten

Zaterdag 29 november brandde er een gezellig houtkacheltje in het Lagerhuys van Camping de Vlinderhoeve. Het was een onderdeel van het pub-decor dat zo typerend is tijdens het Sing Inn Dorth, een oerg... lees meer..

5273

Wijntje Willems “De kerk is mijn tweede huis”!

Op 1 december a.s. is het precies 25 jaar geleden dat Wijntje Willems in dienst trad als koster bij de Hervormde kerk te Gorssel. Voor Gorssel.nl reden om met Wijntje hierover in gesprek te gaan, en w... lees meer..

7295

Gorsselnaren te zien in 'Dit was toen'

Woensdag 26 november 2014 besteedde Omroep Gelderland ruim aandacht aan de veranderingen in de melkveehouderij. De programmamaakster reisde af naar Gorssel voor een gesprek met Joop Hekkelman en Wim P... lees meer..

4936

Sinterklaas komt weer naar Gorssel

Sinterklaas wacht altijd tot 5 december voor zijn bezoek aan Gorssel, maar dan wordt het ook een prachtige dag. De kinderen zullen samen met de burgemeester Sinterklaas en zijn pieten ophalen bij de v... lees meer..

7390

'Thuis bij Kien', een droom in vervulling

Op 3 december a.s. gaat een droom van Daan Kien in vervulling: dan kunnen klanten terecht in haar winkel 'Thuis bij Kien' aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Eigenlijk aan "Plein 35, het leukste plein v... lees meer..

4567

Wandel- en fietsroutes op Gorssel.nl

Gorssel.nl is populair bij inwoners van Gorssel en omgeving én bij onze bezoekers en toeristen. In de rubriek Erop uit staan dan ook veel ideeën voor leuke en actieve uitstapjes. Er zijn ruim twintig ... lees meer..

4344

René Vos sponsort de Grote Veldloop Vorden

René Vos Outdoor & Sports en Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen zijn een driejarige sponsorovereenkomst aangegaan voor de populaire Grote Veldloop Vorden.  René Vos Outdoor & Sports... lees meer..

3304

Dit jaar nog één ‘Jus in een Kuiltje’ en in december een kerstdiner

Op zondag 30 november a.s. kunt u voor de laatste keer dit jaar bij ’t Gorsselse Trefpunt aanschuiven bij ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’. Volgende maand is er maar één gezamenlijke maaltijd, maar ... lees meer..

3896

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima aantrekkelijker

De gemeente Lochem komt inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum tegemoet met een uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering. Met ingang van 1 januari 2015 zal voor inwon... lees meer..

4575

Joppeschool met de Cultuurbus naar het Rijksmuseum

Ieder kind naar de Nachtwacht, dat is een grote wens van het Rijksmuseum. De leerlingen van de bovenbouw van de Joppeschool kunnen daar nu over meepraten. Zij gingen maandag met de speciale Cultu... lees meer..

5654

Voetbalkanjers Gorssel Kampioen!

Zaterdag 22 november zijn de pupillen van Gorssel F1 er in geslaagd het kampioenschap in de derde klasse binnen te halen. Voor een aantal van deze talenten is dit het tweede opeenvolgende kampioenscha... lees meer..

5571

Schilderijen van Rudy Volbeda in burgemeesterskamer

<p " align="center">In de kamer van de burgemeester hangt werk van kunstenaars die in de gemeente Lochem werken en wonen. Iedere twee maanden komt er iets nieuws te hangen. Als eerste worden lan lees meer..

4487

Alzheimer Nederland meldt mooie opbrengst collecte

De collecte van Alzheimer Nederland bracht begin november in Gorssel/Joppe het mooie bedrag op van € 2.594,62. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.   De collecte ... lees meer..

4502

‘Gorsselse Gedachten’

Gorsselnaar Gé Dikkeboer voegde een tweede deel toe aan zijn eerder verschenen verhalenbundel ‘Uut Gossul’. De presentatie van ‘Gorsselse Gedachten’ vindt plaats op donderdag 20 november a.s. in ... lees meer..

4207

’t Trefpunt organiseert weer als vanouds de Creatieve Kerstmarkt

Tradities houdt ’t Trefpunt graag in stand, zeker als die zo succesvol zijn als de Creatieve Kerstmarkt. Vijftig kramen met zelf gemaakte kerstspullen en sfeerartikelen, brood bakken met de scouts, op... lees meer..

5556

Worden de voetbalkanjers van F1 weer kampioen?

Het jongensteam F1 van VV Gorssel werd in mei van dit jaar al kampioen van de voorjaarscompetitie en maakt nu kans om opnieuw winnaar te worden. Twee maal kampioen in één jaar! Misschien valt a.s. zat... lees meer..

6025

Gorssel in kerstsfeer met veel activiteiten op 13 en 14 december

Het wordt een druk weekend op 13 en 14 december. Het centrum van Gorssel is dan natuurlijk prachtig versierd, winkelen in winterse sferen met kerstkramen en Dickenskoor. Er is een kerstmusical in ’t lees meer..

7117

Maarten en Rosenna Jansen nieuwe Prinsenpaar Gorsselnarren

Maarten en Rosenna Jansen zijn het nieuwe Prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Tijdens de feestavond zaterdag-avond in De Roskam is dat bekend gemaakt. Maarten en Rosenna kozen als ad... lees meer..

4018

Online kaartverkoop The Brother Blues van start

Op 13 en 14 december presenteert Stichting IJsselwijs de swingende kerstmusical ‘The Brother Blues’ in ’t Trefpunt in Gorssel. De kaartverkoop is gestart! Dit jaar voor het eerst met mogelijkheid om k... lees meer..

4332

NLdoet, iets voor uw vereniging of instelling?

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de jaarlijks door de Oranje Fonds georganiseerde actie NLdoet. Vorig jaar zelfs 8600, een record en acht in Gorssel. Zij bereiden klussen voor waarvoor v... lees meer..

4924

Lezing over permacultuur in de Wereldwinkel

Op 27 november a.s. wordt in de Wereldwinkel van Gorssel een lezing over permacultuur georganiseerd. De lezing is bedoeld om uitleg te geven over permacultuur als nieuwe vorm van voedselproductie... lees meer..

4038

Dubbel plezier bij de Bolderhoek

Twee tochten, twee keer in het donker, voor de allerkleinsten en voor de lefkikkers! De smokkeltocht en de lampionnenoptocht van de Bolderhoek waren dit jaar weer een groot succes. Twee tochten, tw... lees meer..

3551

Lampionnenoptocht bij Villa Veldhof

Dinsdag 11 november was het Sint Maarten en daar wilden de medewerkers van Villa Veldhof, de vestiging in Gorssel van Hetkindercentrum.nl natuurlijk aandacht aan besteden. Daarom hebben zij een lampio... lees meer..

4053

Sport ’88 schenkt € 550,- aan Pasmanmanege

De trim- en ATB-groep SPORT ‘88 uit Joppe heeft een deel van het inschrijfgeld van de 26e Kleine Haarloop geschonken aan de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel van de Pasmanmanege. ... lees meer..

6845

Met elkaar koken en dineren: Kookworkshops bij Hapjezz!

Herfst, het is al vroeg donker. Zelfs de kerstdagen komen al in zicht. Hét moment om met vrienden, familie of collega's het jaar op een leuke manier af te sluiten en in de keuken aan de slag te gaan. ... lees meer..

4876

Vrijwilligers gezocht

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem is op zoek naar vrijwilligers in Gorssel, Epse en Eefde. Onder meer de bieb, de Wereldwinkel en Het Spijk zoeken helpende handen. Maar er zijn nog meer vacatures. ... lees meer..

4560

Voetveer Gorssel-Wilp blijft in de vaart

Tijdens de behandeling van de begroting 2015 heeft de gemeenteraad in een lange raadsvergadering hedenavond een stokje gestoken voor het voornemen om met ingang van 2017 geen subsidie meer te verstrek... lees meer..

5837

De Roskam weer residentie voor Gorsselnarren

Aanstaande zaterdagavond is het feest in de Roskam. Het eerste feest sinds lange tijd en de Gorsselnarren hebben de primeur. De carnavalsvereniging heeft weer een nieuw prinsenpaar gekozen, maar wie d... lees meer..

3363

Veertig personen bij ‘Jus in een Kuiltje’

Zondag 2 november was het een gezellige boel bij het Gorsselse Trefpunt. Zo’n veertig personen hadden zich aangemeld voor de inloopmaaltijd van die middag. Zondag 2 november was het een gezellige b... lees meer..

6037

Boeken (en meer) delen via de minibieb

Op veel plaatsen in Nederland staan minikastjes met boeken die je gratis kunt lenen of ruilen. Deze ‘minibiebs’ worden steeds populairder. In een perenboom tussen Joppe en Epse is ook een minibieb te ... lees meer..

5342

Thai Maaltijden voor Boeddhistische Tempel

Iet Looise van Salon Laxmi kan terugkijken op een geslaagde maaltijdactie voor de Boeddhistische tempel in Musselkanaal. Op 1 november is de opbrengst aan de tempel aangeboden. Iet bedankt alle d... lees meer..

6167

BSO Graaf Jantje in de houdgreep

Bij BSO Graaf Jantje hebben kinderen elkaar in de houdgreep. In de maand november kunnen de kinderen van Graaf Jantje kennis maken met Judo. De eerste les is al geweest en de kinderen vonden het gewel... lees meer..

5166

Initiatief Lochem 3.0 kritisch ontvangen

De Stichting Lochem 3.0 hield dinsdagavond jl. voor onder meer Gorsselse ondernemers en andere belangstellenden uit omliggende kernen, waaronder een aantal raadsleden, een presentatie over haar initia... lees meer..

4659

College wil subsidie voor het veer Gorssel-Wilp schrappen

In de gemeentelijke begroting is vanaf 2017 geen plaats meer voor een bijdrage aan het veer Gorssel-Wilp. In 2015 en 2016 betaalt de gemeente nog € 22.000,- hiervoor. De exploitant laat weten dat het ... lees meer..

170

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekend... lees meer..

4362

Canticum maakt verwachtingen waar

Canticum legt de lat hoog. Dat bleek al eerder tijdens uitvoeringen van het koor. Canticum deed het Requiem van Fauré, dat op zaterdag 1 november 2014 in de Gorsselse kerk werd uitgevoerd, dan ook all... lees meer..

7434

Gorssel verwelkomt ruim 1000 mountainbikers

Onder prachtige omstandigheden hebben zondag meer dan duizend mountainbikers meegedaan aan de door de Wieler Toerclub Gorssel georganiseerde tocht door de bossen en over de heide van Gorssel. Korte br... lees meer..

3459

Dankdag 2014: delen met anderen

De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedsel... lees meer..

5325

Van heideplaggen en huzaren

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen op verzoek van de Dorpsraad Gorssel de komende weken onderzoek naar  de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. Vrijdag jl. w... lees meer..

128

Nederland Leest 2014: Kiek in de Bieb

De maand november staat traditioneel in het teken van de campagne ‘Nederland leest’. Ter gelegenheid van Nederland Leest houdt de bibliotheek Gorssel aanstaande vrijdagmiddag 7 november open huis... lees meer..

Resultaten 1 - 42 van 42