November 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6009

Een kijkje in de keuken van De Borkel

De bouwactiviteiten van De Borkel zijn gereed en Gorssel.nl was uitgenodigd een kijkje te komen nemen. De nieuwe Borkel is open en licht en de appartementen zijn ruim. Het verzorgingshuis streeft naar een plek middenin de Gorsselse samenleving. ... lees meer..

5054

Meldingen woon- en leefomgeving voortaan naar Circulus-Berkel

Meldingen of klachten over woon- en leefomgeving? Per 1 december a.s. kunt u daarvoor niet meer bij de gemeente terecht, maar moet u zich wenden tot Circulus-Berkel. ... lees meer..

5522

Sing Inn Dorth met veel blije gezichten

Zaterdag 29 november brandde er een gezellig houtkacheltje in het Lagerhuys van Camping de Vlinderhoeve. Het was een onderdeel van het pub-decor dat zo typerend is tijdens het Sing Inn Dorth, een oergezellig songfestival dat dit jaar al weer voor de achtste werd gehouden. ... lees meer..

5462

Wijntje Willems “De kerk is mijn tweede huis”!

Op 1 december a.s. is het precies 25 jaar geleden dat Wijntje Willems in dienst trad als koster bij de Hervormde kerk te Gorssel. Voor Gorssel.nl reden om met Wijntje hierover in gesprek te gaan, en waar kun je dat beter doen dan in de kerk: haar ‘tweede huis’.  ... lees meer..

7559

Gorsselnaren te zien in 'Dit was toen'

Woensdag 26 november 2014 besteedde Omroep Gelderland ruim aandacht aan de veranderingen in de melkveehouderij. De programmamaakster reisde af naar Gorssel voor een gesprek met Joop Hekkelman en Wim Peters. ... lees meer..

5034

Sinterklaas komt weer naar Gorssel

Sinterklaas wacht altijd tot 5 december voor zijn bezoek aan Gorssel, maar dan wordt het ook een prachtige dag. De kinderen zullen samen met de burgemeester Sinterklaas en zijn pieten ophalen bij de veerstoep aan de IJssel. Daarna gaat het in optocht naar Den Oldenhof waar v... lees meer..

7530

'Thuis bij Kien', een droom in vervulling

Op 3 december a.s. gaat een droom van Daan Kien in vervulling: dan kunnen klanten terecht in haar winkel 'Thuis bij Kien' aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Eigenlijk aan "Plein 35, het leukste plein van Gorssel", volgens Daan. Gorssel.nl ging vast een kijkje nemen. ... lees meer..

4654

Wandel- en fietsroutes op Gorssel.nl

Gorssel.nl is populair bij inwoners van Gorssel en omgeving én bij onze bezoekers en toeristen. In de rubriek Erop uit staan dan ook veel ideeën voor leuke en actieve uitstapjes. Er zijn ruim twintig wandel- en fietstochten beschreven. Routebeschrijvingen kunnen worden gedow... lees meer..

4503

René Vos sponsort de Grote Veldloop Vorden

René Vos Outdoor & Sports en Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen zijn een driejarige sponsorovereenkomst aangegaan voor de populaire Grote Veldloop Vorden.  ... lees meer..

3402

Dit jaar nog één ‘Jus in een Kuiltje’ en in december een kerstdiner

Op zondag 30 november a.s. kunt u voor de laatste keer dit jaar bij ’t Gorsselse Trefpunt aanschuiven bij ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’. Volgende maand is er maar één gezamenlijke maaltijd, maar dat is dan wel een heus kerstdiner. ... lees meer..

3980

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima aantrekkelijker

De gemeente Lochem komt inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum tegemoet met een uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering. ... lees meer..

4712

Joppeschool met de Cultuurbus naar het Rijksmuseum

Ieder kind naar de Nachtwacht, dat is een grote wens van het Rijksmuseum. De leerlingen van de bovenbouw van de Joppeschool kunnen daar nu over meepraten. Zij gingen maandag met de speciale Cultuurbus van het Rijksmuseum naar de Nachtwacht en natuurlijk ook om nog veel ... lees meer..

5897

Voetbalkanjers Gorssel Kampioen!

Zaterdag 22 november zijn de pupillen van Gorssel F1 er in geslaagd het kampioenschap in de derde klasse binnen te halen. Voor een aantal van deze talenten is dit het tweede opeenvolgende kampioenschap, na promotie uit de vierde klasse vorig seizoen. ... lees meer..

5733

Schilderijen van Rudy Volbeda in burgemeesterskamer

<p " align="center">In de kamer van de burgemeester hangt werk van kunstenaars die in de gemeente Lochem werken en wonen. Iedere twee maanden komt er iets nieuws te hangen. Als eerste worden landschapschilderijen van Rudy Volbeda uit Epse getoond. lees meer..

4563

Alzheimer Nederland meldt mooie opbrengst collecte

De collecte van Alzheimer Nederland bracht begin november in Gorssel/Joppe het mooie bedrag op van € 2.594,62. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.   ... lees meer..

4605

‘Gorsselse Gedachten’

Gorsselnaar Gé Dikkeboer voegde een tweede deel toe aan zijn eerder verschenen verhalenbundel ‘Uut Gossul’. De presentatie van ‘Gorsselse Gedachten’ vindt plaats op donderdag 20 november a.s. in ’t Trefpunt in Gorssel. Het boek is vanaf 21 november te koop bij... lees meer..

4289

’t Trefpunt organiseert weer als vanouds de Creatieve Kerstmarkt

Tradities houdt ’t Trefpunt graag in stand, zeker als die zo succesvol zijn als de Creatieve Kerstmarkt. Vijftig kramen met zelf gemaakte kerstspullen en sfeerartikelen, brood bakken met de scouts, op de foto met de Kerstman en de vertrouwde klanken van de Joppebloazers. Zon... lees meer..

5743

Worden de voetbalkanjers van F1 weer kampioen?

Het jongensteam F1 van VV Gorssel werd in mei van dit jaar al kampioen van de voorjaarscompetitie en maakt nu kans om opnieuw winnaar te worden. Twee maal kampioen in één jaar! Misschien valt a.s. zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen de Eerbeekse Boys al de beslissing. H... lees meer..

6092

Gorssel in kerstsfeer met veel activiteiten op 13 en 14 december

Het wordt een druk weekend op 13 en 14 december. Het centrum van Gorssel is dan natuurlijk prachtig versierd, winkelen in winterse sferen met kerstkramen en Dickenskoor. Er is een kerstmusical in ’t Trefpunt, pop-up expositie en livemuziek in Eetcafé de Hoek. lees meer..

7276

Maarten en Rosenna Jansen nieuwe Prinsenpaar Gorsselnarren

Maarten en Rosenna Jansen zijn het nieuwe Prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren. Tijdens de feestavond zaterdag-avond in De Roskam is dat bekend gemaakt. Maarten en Rosenna kozen als adjudant en hofdame Alexander Bos en Eva Jansen. Maarten en Rosenna... lees meer..

4096

Online kaartverkoop The Brother Blues van start

Op 13 en 14 december presenteert Stichting IJsselwijs de swingende kerstmusical ‘The Brother Blues’ in ’t Trefpunt in Gorssel. De kaartverkoop is gestart! Dit jaar voor het eerst met mogelijkheid om kaarten online te kopen.  ... lees meer..

4455

NLdoet, iets voor uw vereniging of instelling?

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de jaarlijks door de Oranje Fonds georganiseerde actie NLdoet. Vorig jaar zelfs 8600, een record en acht in Gorssel. Zij bereiden klussen voor waarvoor vrijwilligers worden uitgenodigd. Een nuttige en leuke dag, en het Oranje Fo... lees meer..

5019

Lezing over permacultuur in de Wereldwinkel

Op 27 november a.s. wordt in de Wereldwinkel van Gorssel een lezing over permacultuur georganiseerd. De lezing is bedoeld om uitleg te geven over permacultuur als nieuwe vorm van voedselproductie, maar ook om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor een permacul... lees meer..

4146

Dubbel plezier bij de Bolderhoek

Twee tochten, twee keer in het donker, voor de allerkleinsten en voor de lefkikkers! De smokkeltocht en de lampionnenoptocht van de Bolderhoek waren dit jaar weer een groot succes. ... lees meer..

3640

Lampionnenoptocht bij Villa Veldhof

Dinsdag 11 november was het Sint Maarten en daar wilden de medewerkers van Villa Veldhof, de vestiging in Gorssel van Hetkindercentrum.nl natuurlijk aandacht aan besteden. Daarom hebben zij een lampionnenoptocht georganiseerd en de kinderen hebben zelf hun lampionnen gemaakt... lees meer..

4130

Sport ’88 schenkt € 550,- aan Pasmanmanege

De trim- en ATB-groep SPORT ‘88 uit Joppe heeft een deel van het inschrijfgeld van de 26e Kleine Haarloop geschonken aan de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel van de Pasmanmanege. ... lees meer..

6901

Met elkaar koken en dineren: Kookworkshops bij Hapjezz!

Herfst, het is al vroeg donker. Zelfs de kerstdagen komen al in zicht. Hét moment om met vrienden, familie of collega's het jaar op een leuke manier af te sluiten en in de keuken aan de slag te gaan. De (kerst-)kookworkshops van Hapjezz! Kookstudio Gorssel inspireren u om me... lees meer..

5114

Vrijwilligers gezocht

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem is op zoek naar vrijwilligers in Gorssel, Epse en Eefde. Onder meer de bieb, de Wereldwinkel en Het Spijk zoeken helpende handen. Maar er zijn nog meer vacatures. ... lees meer..

4677

Voetveer Gorssel-Wilp blijft in de vaart

Tijdens de behandeling van de begroting 2015 heeft de gemeenteraad in een lange raadsvergadering hedenavond een stokje gestoken voor het voornemen om met ingang van 2017 geen subsidie meer te verstrekken voor het voetveer. Het raadsbesluit was unaniem. ... lees meer..

5922

De Roskam weer residentie voor Gorsselnarren

Aanstaande zaterdagavond is het feest in de Roskam. Het eerste feest sinds lange tijd en de Gorsselnarren hebben de primeur. De carnavalsvereniging heeft weer een nieuw prinsenpaar gekozen, maar wie dat zijn, is natuurlijk nog strikt geheim. Tijdens het feest in residentie D... lees meer..

3452

Veertig personen bij ‘Jus in een Kuiltje’

Zondag 2 november was het een gezellige boel bij het Gorsselse Trefpunt. Zo’n veertig personen hadden zich aangemeld voor de inloopmaaltijd van die middag. ... lees meer..

6184

Boeken (en meer) delen via de minibieb

Op veel plaatsen in Nederland staan minikastjes met boeken die je gratis kunt lenen of ruilen. Deze ‘minibiebs’ worden steeds populairder. In een perenboom tussen Joppe en Epse is ook een minibieb te vinden. ... lees meer..

5575

Thai Maaltijden voor Boeddhistische Tempel

Iet Looise van Salon Laxmi kan terugkijken op een geslaagde maaltijdactie voor de Boeddhistische tempel in Musselkanaal. Op 1 november is de opbrengst aan de tempel aangeboden. Iet bedankt alle deelnemers voor hun bijdrage. ... lees meer..

6382

BSO Graaf Jantje in de houdgreep

Bij BSO Graaf Jantje hebben kinderen elkaar in de houdgreep. In de maand november kunnen de kinderen van Graaf Jantje kennis maken met Judo. De eerste les is al geweest en de kinderen vonden het geweldig!   ... lees meer..

5277

Initiatief Lochem 3.0 kritisch ontvangen

De Stichting Lochem 3.0 hield dinsdagavond jl. voor onder meer Gorsselse ondernemers en andere belangstellenden uit omliggende kernen, waaronder een aantal raadsleden, een presentatie over haar initiatief om de Lochemse gemeenschap een impuls te geven op economisch, toeristi... lees meer..

4750

College wil subsidie voor het veer Gorssel-Wilp schrappen

In de gemeentelijke begroting is vanaf 2017 geen plaats meer voor een bijdrage aan het veer Gorssel-Wilp. In 2015 en 2016 betaalt de gemeente nog € 22.000,- hiervoor. De exploitant laat weten dat het zonder deze gemeentelijke bijdrage waarschijnlijk niet of nauwelijks mogeli... lees meer..

260

Actueel aanbod huurwoningen IJsseldal Wonen

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een seniorenwoning aan de Haerkamp 50.
... lees meer..

4435

Canticum maakt verwachtingen waar

Canticum legt de lat hoog. Dat bleek al eerder tijdens uitvoeringen van het koor. Canticum deed het Requiem van Fauré, dat op zaterdag 1 november 2014 in de Gorsselse kerk werd uitgevoerd, dan ook alle eer aan. De kerk zat vol, maar was muisstil. ... lees meer..

7534

Gorssel verwelkomt ruim 1000 mountainbikers

Onder prachtige omstandigheden hebben zondag meer dan duizend mountainbikers meegedaan aan de door de Wieler Toerclub Gorssel georganiseerde tocht door de bossen en over de heide van Gorssel. Korte broek, een prachtig parcours, blije gezichten. De organisatie had de handen v... lees meer..

3527

Dankdag 2014: delen met anderen

De Protestantse Gemeente Gorssel - Epse besteedt ieder jaar rond begin november aandacht aan de zogenaamde ‘Dankdag’. Dan worden er goederen ingezameld, die vervolgens geschonken worden aan de Voedselbank. Dit jaar wordt de inzamelactie gehouden in de ochtend van 8 nove... lees meer..

5457

Van heideplaggen en huzaren

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen op verzoek van de Dorpsraad Gorssel de komende weken onderzoek naar  de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. Vrijdag jl. was de aftrap. ... lees meer..

198

Nederland Leest 2014: Kiek in de Bieb

De maand november staat traditioneel in het teken van de campagne ‘Nederland leest’. Ter gelegenheid van Nederland Leest houdt de bibliotheek Gorssel aanstaande vrijdagmiddag 7 november open huis. Er ligt  voor elke bezoeker (16+) van de bibliotheek een pocketuitga... lees meer..

Resultaten 1 - 42 van 42