December 2014

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

6716

Ergernis en schade door vuurwerk

Ieder jaar steekt de discussie over het verbieden van vuurwerk weer de kop op. Afgelopen weekend waren er al volop knallen te horen. Ook in Gorssel wordt geklaagd en de eerste verkeersborden zijn al gesneuveld. ... lees meer..

5278

Kerstbomen en vuurwerkresten inzamelen

Vrijdag 2 januari wordt in de gemeente de jaarlijkse opruimactie voor vuurwerkresten gehouden. Iedere ingeleverde vuilniszak vuurwerkafval is goed voor een zak friet. Kerstbomen kunnen op woensdag 7 januari worden ingeleverd. Een boom is goed voor € 0,50 en de gemeente ... lees meer..

8014

Oude gemeentehuis Gorssel 100 jaar!

Het Museum MORE, Museum voor Modern Realisme, nadert zijn voltooiing. Eind mei 2015 opent het zijn deuren voor publiek. Het oude gemeentehuis van Gorssel is dan geïntegreerd in de nieuwbouw van het museum. We kunnen nu in het oude jaar 2014 nog net het honderdjarig bestaan v... lees meer..

5443

Tennis in winterse sferen

Van 7 tot 11 januari organiseert tennisclub LTC Gorssel het Winter Markepaaltoernooi. Bijna 200 tennissers hebben zich al ingeschreven voor dit beregezellige tennistoernooi in wintersferen. Komt u de sportievelingen aanmoedigen?  ... lees meer..

3869

Prettige kerstdagen

De redactie van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen. Lekker uitrusten, of juist zin om iets te gaan ondernemen? Voor wie dat wil zijn er volop mogelijkheden voor leuke of actieve uitstapjes. De rubriek Erop uit op Gorssel.nl biedt een handig overzicht van vele mogelijkh... lees meer..

5282

Kerstdiner Trefpunt smaakt naar meer

Zondagmiddag 21 december wisten bijna zestig personen de weg naar ’t Trefpunt te vinden voor een gezamenlijk kerstdiner. Het ‘Trefpunt Kerstdiner’ viel zodanig in de smaak, dat een herhaling volgend jaar nu al bijna vast staat! ... lees meer..

4099

Foto's Herdertjestocht

Zondag 21 december was de Herdertjestocht, een bijzondere wandeling langs 1000 lichtjes en allerlei taferelen die tezamen het kerstverhaal vormen. Bekijk het fotoverslag van Femke Beijnvoort.. Redactie Gorssel.nl22 december 2014    ... lees meer..

4702

Fit blijven tijdens zwangerschap

Bij Fysiotherapiepraktijk de Boer-de Jonge in ’t Trefpunt in Gorssel kunnen vrouwen sinds kort deelnemen aan ZwangerFit®. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute en ZwangerFit®-docente Nicky Hövels. ... lees meer..

5306

Buitengewone kerstborrel Gorsselse Ondernemers in de Roskam

Voor de vierde keer dit jaar was Ondernemers-vereniging Gorssel Buitengewoon bij elkaar. Het was een groot gezelschap want afgelopen jaren heeft de vereniging er veel nieuwe leden bij gekregen. Naast serieuze onderwerpen was er ruimte voor een gezellige kerstborrel en een ro... lees meer..

4763

Bijkomen van de kerststress tijdens bridgedrive van Alert05

Bridgeclub Alert05 organiseert jaarlijks tussen Kerst en Oud-en-Nieuw een midwinterdrive voor leden en niet-leden. Bridgen in een gezellige sfeer voor beginners en gevorderden, op maandagmiddag 29 december in De Brink. ... lees meer..

6073

Kozakken in Gorssel

Na tweehonderd jaar verschenen er opnieuw kozakken in Gorssel, maar nu met vreedzame bedoelingen. Een kozakkenkoor zong in de protestantse kerk de sterren van de hemel.  ... lees meer..

4738

Schilderijen in het Tramstation

In het fraai gerestaureerde Gorsselse Tramstation, zetel van de Historische Vereniging De Elf Marken, zijn regelmatig exposities te zien. Vanaf half december tot half februari hangen er schilderijen van Lyda te Linde-Holtman. Ook is het laatste nummer van dit jaar van het ve... lees meer..

3772

Sporen in het landschap (4)

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein doen onderzoek naar de cultuurhistorie van het Gorsselse landschap. Afgelopen zaterdag 13 december spraken de studenten met inwoners uit Gorssel op de wintermarkt bij de kerk. Zij stonden daar met een miniversie van het Koerhuis e... lees meer..

5333

Herdertjestocht Gorssel zorgt voor verwondering!

Zondag 21 december a.s. is de derde editie van de Herdertjestocht in Gorssel. Er kan gestart worden tussen 18.45 – 19.30 uur bij de toren van de protestantse kerk in Gorssel. Tijdens een nieuwe route door het dorp komen de bezoekers taferelen tegen die gezamenlijk het c... lees meer..

5415

GorsselSamSam zet zich in voor Gorsselse samenleving

GorsselSamSam is de nieuwe naam van de werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken die als onderdeel van de Dorpsraad zich bezig houdt met alle mogelijke samenwerkingsverbanden in ons dorp. De naam GorsselSamSam geeft uitdrukking aan de nieuwe wind die door Nederland waa... lees meer..

3474

Nog één keer dan: nieuwe foto's van The Brother Blues

Kunt u er ook geen genoeg van krijgen, nagenieten van The Brother Blues met die mooie foto's?  Femke Beijnvoort heeft een prachtige serie van de voorstelling van zaterdagavond gemaakt. Ze staan in een apart album op Gorssel.nl     Redactie Gorssel.nl16 d... lees meer..

5503

Gezellige Kerstmarkt in Gorssel

Het was gezellig winkelen in Gorssel op zondag 14 december. De Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon had het dorp in kerstsfeer omgetoverd, lokale ondernemers presenteerden zichzelf in of buiten de winkel. Op diverse plaatsen in het dorp stonden kramen met waar van... lees meer..

4699

Douwe Egberts punten voor de voedselbank

U heeft hem vast wel zien staan bij de Jumbo in Gorssel: de grote inzameldoos voor Douwe Egberts punten. Kijk in uw keukenla en lever uw DE-punten in voor het goede doel: de Zutphense voedselbank. ... lees meer..

3484

Kerstdiner in 't Trefpunt op zondag 21 december

Op 21 december, de zondag vóór Kerst kunt u bij SCC ’t Trefpunt deelnemen aan een gezellig en informeel kerstdiner. Aan feestelijk aangeklede tafels wordt een viergangen kerstmenu geserveerd voor slechts € 10,-. Volgend jaar kunt u weer iedere twee weken aan tafel met '... lees meer..

5887

Fantastische voorstelling van The Brother Blues

Swingen op liedjes uit de film The Blues Brothers. De hoofdrolspelers uit de kerstmusical die afgelopen weekend in ’t Trefpunt werd uitgevoerd heten niet toevallig Jake en Elwood naar de broers uit de beroemde film. De scriptschrijvers van The Brother Blues hebben de swingen... lees meer..

12127

Kerstviering in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de RK kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, gevolgd door de Eucharistieviering later op de avond. Op eerste kerstdag is er ’s morgens een Woord en Communieviering e... lees meer..

4684

Medewerkers gemeente Lochem op de markt in Gorssel

Op woensdagmiddag 17 december a.s. staan medewerkers van de gemeente Lochem op de markt in Gorssel. Wethouder Trix van der Linden en kerncontactfunctionarissen Liesbeth van Rijn en Appie Baas zullen van 16.00 – 17.30 uur aanwezig zijn om met bezoekers van de markt in gesprek... lees meer..

5491

Etta van der Aa schaatst nog één maal 200 km voor Skate4AIR

72 jaar jong is ze, Etta van der Aa uit Joppe, en nog altijd zeer sportief. Op 30 januari zal ze voor de vierde keer meedoen met de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ze doet dat met Skate4AIR, een initiatief van Jochem Uytdehaage om geld in te zamelen voor onderz... lees meer..

4057

Generale repetitie The Brother Blues

Na tien weken repetities kwamen alle deelnemers van The Brother Blues vrijdag 12 december bij elkaar in ’t Trefpunt voor de generale repetitie. Afgelopen dagen was de sporthal al verbouwd met prachtige decors en een enorme videowall. De fotograaf van Gorssel.nl mocht meekijk... lees meer..

4195

LochemEnergie sluit 2014 af met elektrische auto’s

Burgerbeweging LochemEnergie sluit het jaar 2014 af met een feestelijke en informatieve bijeenkomst op 19 december 2014 in 't Trefpunt in Gorssel. De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar elektrische (deel)auto’s, want die waren hét succes van het afgelopen jaar.&nbs... lees meer..

7408

Haan weer terug op de kerk

Eindelijk kan de vertrouwde haan op de kerk van Gorssel weer aangeven uit welke hoek de wind waait. Wethouder Kottelenberg plaatste op donderdag 11 december de nieuw vergulde bol met torenhaan weer terug op de gerestaureerde toren. ... lees meer..

5135

Te huur: eengezinswoning Elfuursweg

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Elfuursweg 6... lees meer..

4196

Sporen in het landschap (3)

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen onderzoek naar de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. Zij nodigen inwoners van Gorssel uit om tijdens de wintermarkt in de kerk op 13 december a.s. hun verhaal te doen. ... lees meer..

6403

Gorssel Huilt: de tranen gaan weer vloeien

Gorssel kan binnenkort weer huilen. Na tien jaar zonder tranen wordt volgend jaar nog eenmaal het smartlappenfestival Gorssel Huilt gehouden. Erik Bötzel en Henk Veenendaal zijn al druk in de weer met de voorbereidingen. ... lees meer..

4296

Vogelcursus voor beginners van Vogelwerkgroep Zuthen e.o.

Welke vogels bezoeken uw tuin? Waarom lopen er ganzen met halsbanden bij De Vijver? Waar kan je in en rondom Zutphen welke vogels zien, en waarom daar? De Vogelwerkgroep Zutphen e.o. organiseert van half februari tot eind juni 2015 een cursus voor beginnende vogelaars. ... lees meer..

3838

De Bieb zoekt voorlezers

De Bieb in Gorssel en Lochem zoekt vrijwilligers voor de Voorleesexpress. Doel van de Voorleesexpress is bij kinderen thuis voorlezen en zo het enthousiasme voor voorlezen op het gezin overbrengen. Op 16 december is er in de Bieb van Zutphen een voorlichtingsavond. ... lees meer..

7424

Metamorfose van de kerk in Epse

De kerk aan de Lochemseweg in Epse ondergaat een ware metamorfose. Het gebouw wordt geschikt gemaakt om de komende jaren te functioneren als multifunctionele ruimte voor de kernen Epse en Joppe. ... lees meer..

6731

Wat verandert er in 2015 rond ons afval?

Vanaf 2015 zijn er nieuwe ontwikkelingen rond het afvalbeleid in de gemeente Lochem. De afvalkalender wordt alleen nog digitaal aangeboden en volgens een recent bericht in de pers mogen er in 2015 ook drankpakken in de kunststofcontainer. ... lees meer..

4418

Foto's Sinterklaas in Gorssel

De burgemeester, het sinterklaascomité en vooral héél veel kinderen hebben Sinterklaas vrijdag opgehaald bij de IJssel. Het was een groot feest. Nou ja, behalve dan enige paniek omdat er een pakje in de IJssel viel. In een lange stoet ging het naar Den Oldenhof waar Sinterkl... lees meer..

6943

Te huur: appartement Veldhofstraat

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Om het aanbod beter zichtbaar te maken voor de inwoners van Gorssel worden aangeboden woningen ook via Gorssel.nl bekendgemaakt. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Veldhofstraat&nb... lees meer..

6091

Beroemd Don Kozakkenkoor geeft kerstconcert in kerk Gorssel

Het internationaal bekende Don Kozakkenkoor Maxim Kowalew is deze maand op tournee met een prachtige kerstvoorstelling. Op het drukke programma staan vooral concerten in Duitse kerken, maar op woensdagavond 17 december komt het koor naar Gorssel. Er zijn nog kaartjes beschik... lees meer..

3682

Ruime belangstelling voor Kerstmarkt bij Trefpunt

Op zondag 7 december werd bij ’t Trefpunt de inmiddels traditionele Kerstmarkt gehouden. Binnen en buiten ’t Trefpunt stonden zo’n 50 kramen met kerstartikelen opgesteld, de Joppebloazers bliezen hun tonen, de kinderen bakten hun brood, en de oliebollen en snert gingen grif ... lees meer..

3949

Sint en Piet swingen bij de Gorsselsche Boerendansers

Sinterklaas en Piet brachten een bezoek aan een repetitie van de Gorsselsche Boerendansers. Dat viel kennelijk zo in de smaak dat de oude Sint, enigszins gesteund door zijn Piet, het op een dansen zette.  De Boerendanser sluiten een druk jaar op 14 december a.s. af met ... lees meer..

4231

Reconstructie Joppelaan afgerond

De werkzaamheden aan de Joppelaan in Joppe en Gorssel zijn al een tijdje afgerond en het verkeer is inmiddels al wat gewend aan de vernieuwingen. De weg zou nu een stuk veiliger moeten zijn voor fietsers en autoverkeer zou zich meer aan de snelheid in de 30km zone moeten hou... lees meer..

3497

The Brother Blues ... the making of

Een groots muziekspektakel is in de maak… Daaraan wordt hard gewerkt door een bestuur en createam van 8 mensen, twee koren van 70 volwassenen en 35 kinderen, een combo van 7 musici, 5 decorbouwers, 4 kledingmakers, 10 solisten, 2 acterende scriptschrijvers, een videokunstena... lees meer..

4835

Uitleg internet bankieren voor senioren

De Stichting Welzijn Lochem organiseert met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers computercursussen voor senioren. Er wordt lesgegeven op de Ipad, tablet en laptop. Tijdens een van de bijeenkomsten werd ook uitleg gegeven over internet bankieren. Vrijwilligers om ... lees meer..

3961

Swits vintage, clothes & more, een winkel met beleving

Er is weer volop reuring op het pleintje aan de Hoofdstraat tegenover de Vullerschool. Swits vintage, clothes & more is er sinds begin september gevestigd en heeft onlangs Thuis bij Kien als goede buur gekregen. Gorssel.nl ging op bezoek bij Swits, dat inmiddel... lees meer..

3750

Nogmaals het loket Gorssel

Het bericht over de sluiting van het gemeenteloket in Gorssel na 2018 heeft de gemoederen in de westelijke kernen van de gemeente Lochem de afgelopen dagen bezig gehouden. Inmiddels heeft de gemeente enige nuancering in de kwestie aangebracht. De Dorpsraad Gorssel reage... lees meer..

5191

Wintermarkt en kerstsfeer in de kerk in Gorssel

Op zoek naar koopjes? De wintermarkt in de kerk in Gorssel op 13 december heeft een groot aanbod van allerhande artikelen. Gezellige kerstsfeer? In het bijgebouw de Brink heerst de stemming die past bij deze dagen voor kerst. Er is muziek, koffie en allerlei lekkers.  ... lees meer..

3857

Roskam op vrijdag 12 december weer open

De Roskam gaat vrijdag 12 december om 16.00 uur weer open voor restaurantgasten. De hotelkamers laten nog wat langer op zich wachten. Het interieur heeft een grondige facelift ondergaan. Femke Beijnvoort legde het vast voor Gorssel.nl. Bekijk het album met foto's van 29 okt... lees meer..

4379

Sporen in het landschap (2)

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen sinds begin november onderzoek naar  de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. De studenten en de Dorpsraadwerkgroep Cultuurhistorie en Landschap doen regelmatig verslag van hun project. Tijdens de j... lees meer..

4075

College B&W wil loket in Gorssel uiterlijk 2018 sluiten

College van burgemeesters en wethouders heeft besloten het loket in Den Oldenhof in Gorssel uiterlijk tot en met 2018 open te houden. Daarna lijkt het doek te vallen, maar eerder kan ook. Het besluit moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De Dorpsraad Gorssel is o... lees meer..

5144

Gorsselse ondernemers verdiepen zich in wetgeving allergenen

Gorsselse ondernemers hebben zich door expert Hanny Serbee van Hygicare laten bijpraten over ingrijpende wetgeving die reeds deze maand ingaat. De veranderingen hebben grote gevolgen voor de horeca, winkels en voor zorginstellingen. ... lees meer..

4856

Nieuw kinderboek van Evelien van Dort

Evelien van Dort uit Gorssel bracht deze week haar nieuwe kinderboek uit. Het is het derde boek uit de serie rond ‘Jasper en Julia’. Sinterklaas is enthousiast: “Ik ga gezwind naar Bechtle, mijn kind!” ... lees meer..

3517

Bezinningsmail tijdens de Advent

Een oecumenisch initiatief in eigentijdse vorm om bewust op weg te gaan naar Kerstmis: dat is de zogenaamde bezinningsmailactie, waarbij geïnteresseerden dagelijks tijdens de periode van de Advent, van 30 november  tot en met 6 januari, per mail een inspirerende gedacht... lees meer..

3655

Kaartverkoop The Brother Blues loopt goed

De kaartverkoop voor The Brother Blues loopt goed, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. The Brother Blues is de 8e swingende muzikale kerstvoorstelling van Stichting IJsselwijs. De voorstellingen zijn op 13 en 14 december in ’t Trefpunt in Gorssel.    ... lees meer..

Resultaten 1 - 51 van 51